Şimdi Ara

Boot menü boş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows güncellenirken pc kapandı Laptop o zamandan beri açılmıyor. uefi yapıyorum default device missing or boot failed yazısı çıkıyor. legacy yapıyorum resetlenip duruyor. Cmd ekranına gidebilsem format atıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • https://resimyukle.xyz/i/CQc68I
    https://resimyukle.xyz/i/UdCW26

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightWalkersx N kullanıcısına yanıt
    Cihazınız başlatılabilir bir işletim sistemi yüklü bir aygıt bulamıyor demek bu.

    Yani ya güncelleme sırasında windows dosyalarınıza bir şey oldu ki windows açılış ile ilgili dosyalarınız zarar görmüş olabilir yada windows güncelleme sırasına mı denk geldi bilemem ama diskinizde bir sıkıntı meydana geldi ve diskinizi sistem görmüyor. Bu yüzden işletim sisteminiz açılmıyor.

    Her halükarda şu anda işletim sistemine ulaşamıyorsunuz. Eğer diskiniz içinde önemli verileriniz yoksa format atmayı deneyin. Bunun içinde başka bir bilgisayar üzerinden usb'den başlatılabilir windows kurulum dosyası hazırlayın. Hazırladığınız birebir işletim sisteminiz ile uyumlu olsun. Eğer olursa windows kurmadan önce açılan ekrandan windows onarma seçeneği ile format atmadan açılışı onarmayı deneyebiliriz. Eğer açılış onarma işe yaramazsa format ekranına geri dönüp formata devam edersiniz.

    Tabi bunlar diskinizin bozuk olmadığı ve diskinizin windows kurulum ekranında gözüktüğü durumlar için söyleyeceklerim. Diskiniz eğer format ekranında gözükmüyorsa bu direkt bozuk olduğu anlamına gelmiyor. Bazı durumlarda windows 10 ekranında diskiniz görülmüyor. Bunu düzeltmek için ise usb windows dışında harici bir program ile diskinizi bir bütün haline getirip formatlamak gerekebiliyor. Bu işlem için geparted ve rufus adlı iki programa ihtiyacımız var. İkisinide internetten kolayca bulabilirsiniz. Rufus için google aramadan çıkanlardan birini indirip bilgisayarızda çalıştırın. Geparted için ise;
    https://gparted.org/download.php

    Yukarıdaki geparted programının indirme yerinden işlemcinize uygun olan linki seçip programın iso dosyasını bilgisayarınıza indirin. Amd işlemciler için olanın sorunda amd64 yazıyor ilki intel için. Bu iso dosyasını indirdikten sonra rufus ile başka bir usb'ye yazdırın. Rufus zaten taktığınız usb'yi otomatik görecek ve iso'yu seçtiğinizde usb'ye kurulum için iki seçenek getirecek oradan önerilen kurulum ile devam edin. Usb kurulumu bitince bilgisayarınızı usb ile açılmaya ayarladıktan sonra geparted programını takın bilgisayarınızı onunla başlatın. Karşınıza ilerlemeli ekranlar gelecek hemen hemen hepsini enter ile devam edin. Ama bir ekran da size dil seçimi soracak siyah bir ekran oradan numara girmenizi isteyecek 31 türkçe seçimi olduğu için onu yazıp enter diyin. Velhasıl program açıldığında mini bir linux işletim sistemi ve bir pencere açılacak. Orada bilgisayarınıza takılı disk ve disklerin bölümleri var. Hepsini tek tek seçin Delete(sil) yapın ve apply(uygula) diyin. Diskinizi bir bütün haline getirecek. Uygula tuşuna basmazsanız sil dediğiniz disklerde silinme işlemi gerçekleşmiyor. Diskiniz bir bütün ve raw olarak tek parça haline geliyor. Biçimlendirilmemiş olarak yani.

    Normalde programdan çık diyince çıkış yapıyor ama bazen komutu algılamıyor O yüzden ister reset tuşu ister power tuşu ile bilgisayarınızı kapatın veya yeniden başlatın. Bu işlemi yapmadan önce windows kurulumu için hazırlamış olduğunuz usb'yi bilgisayara takın. Gerisi zaten normal şekilde windows kurulumu yapmak olacaktır.

    Bütün bunları yaptınız ve windows kurulumu ekranında diskinizi göremiyorsanız diskiniz bir sıkıntı mevcut olabilir. Ha şunu da diyebilirsiniz. Diskimde bir sıkıntı olsa geparted programında gözükmemesi gerekmiyor muydu. Geparted linux tabalı bir program. Windows tabanlı bir programda artık nasıl bir sistem varsa bozuk diskler çoğu zaman gözükmeyebiliyor. Gözükse de açılmıyor.

    Gerekenler;
    -İkinci bir bilgisayar
    -Windows iso dosyası(Windows flash disk hazırlama ile ilgili bir şey demedim ama onuda windows iso'nunu indirip rufus ile flasha kurabilirsiniz.)
    -İki tane usb flash disk(Birisi en azından 8gb olsun diğeri 4gb olsa da olur)
    -Rufus ve geparted programları

    Velhasıl şimdilik bunları bir deneyin gerisini sonra bakarız.

    Kolay gelsin.




  • Umarım hdd de sıkıntı yoktur en kısa sürede deniyorum çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Peki D bölümü silinir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightWalkersx N kullanıcısına yanıt
    Amaç o zaten bütün bölümleri silmek.

    O yüzden görmüyor zaten windows diskinizi tabi. İkinci senaryo için bahsediyorum. Yani bozuk olmamasına rağmen windwosun diskinizi görmemesi durumu. Bu durumda bütün bölümleri silmeden olmaz. Olmaz diye kesip atıyorum lakin. Çok meşakatli windows 10 birde dvd'den kurmaya çalışıyorsunuz. Bir çok yöntem var ama uğraştırıyor yani. Çok da anlamayan biri için kolay iş değil. Yani.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Şuan format denedim win10 usb ile boyut 0 gözüküyor gparted denicem şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece flashı görüyor kurdum bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightWalkersx N kullanıcısına yanıt
    Program ile diskinizin bütün bölümlerini silin ve uygula deyip diskinizi tek parça haline getirin.

    Ondan sonra windows 10 kurulumu ile format atmayı deneyin bu sefer diskinizi görmesi lazım.

    Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Gparted da sadece usb belleği gördü hdd yi görmedi bende tekrar win10 denedim yine aynı ayrılmamış alan 0.0 mb yazıyor uefi yerine legacy yaptım bu sefer biosta hdd gözüktü ama 0.0 mb yazdı format yerinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd yi çıkardığımda ayrılmamış alan yeri gidiyor yani görüyor bi yandan ama 0mb olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd çıkarılır.usb bağlantı ile başka bir pcye,win7 ve üstü işletim sistemli, takılır.içerisine erişebiliyorsan dosyalarını alırsın.bunun devamında hdd low level format tool ile perform quick wipe ile hızlıca hdd silinir.laptopa tekrar takılır.bios uefi seçilir ve uygun uefi destekli win 10 kurulur.


    https://store.donanimhaber.com/f2/db/fb/f2dbfbf0e42a7fe9d93f05b163cf0fae.png

    Boot menü boş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 22 Mayıs 2019; 15:9:36 >




  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Nasıl bağlıycam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightWalkersx N kullanıcısına yanıt
    haricen satılan usb kutuları yada adaptörlü usb aparatları var.20-30 tl civarında olmaları gerek.onlarla bağlarsın.kasalı pclere direkt anakarta takablirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 22 Mayıs 2019; 15:13:16 >
  • Tamirciye verdim Hddnin anakartı yanmış dedi 100tl civarı para istedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama yanmış olsa bu format yerinde gözat kısmında adı boot X olarak değişmiş ve içinde dosyalar program klasörleri falan var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NightWalkersx N kullanıcısına yanıt
    aga istersen hddyi bana gönder.bedavaya bakayım çalışıyor mu diye.hatta işletim sistemi kurmayı deneyeyim
  • Malesef harddiskinizin anakartı veya bios chip'i gitmiş. Aynı harddiskten donör anakart temin edilmesi gerek. Daha sonrasında serial kimlik ve diğer bilgiler işlenim sizin harddiske takılacak...

    Gördüğünüz X:\Boot klasörü Windows'un Vista'dan sonra gelen boot ile alakalı dosyaları ve bazı sistem dosyaları içeren kurulum veya onarım için sanal bir bölümü.

    Cihanızın garantisi devam ediyorsa direk garantiye gönderin. Yoksa bu şekilde tamiri yapılabilir. Donör kart takıldıktan sonra format atılması gerekir mi yoksa sürücünüzün son durumdaki hâline ulaşabilir misiniz bu konu hakkında bir fikrim yok. Bilgiler önemliyse 100TL vermeye değer eğer değilse yeni harddisk alın daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 23 Mayıs 2019; 20:54:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.