Şimdi Ara

Boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunum biraz klasik olacak ama aldığım hata "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER" Bu sorunla ilgili diğer konuları okudum ama çözüm getirmedi. Öncelikle sistemi yeni topladım. Win 7 kurmaya calistigim ssd ocz agility 3 marka bir hdd. Biostan boot ayarlarını düzeltmek gibi basit bir cözümü olmadı. Bios hdd ve dvdromu görüyor. Ide ve scsi denedim aynı hatayı veriyor. Kablolar yerlerine takılı ve hepsi sıfır. En son biosu sıfırladım ve anakartın pilini cıkartıp tekrardan taktım ama çözüm olmadı. Sata 0 yuvasına takılı ssd. Anakartımın modeli 990xa-ud3 gigabyte. Parçaları topladıktan sonra eski bilgisayarimdan içinde yedek dosyalarimin bulunduğu 1tb western digital marrka hdd'mi takmıştım.. soruna bu hdd yol açmış olabilirmi? Sistem yüklü değildi bu hdd'de ama bir ara incompatible hw uyarısı aldığımı hatırlıyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar ve şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ssd yi boot edemiyorsunuz anladıgım kadarıyla ..biosdan AHCI modu açın öyle deneyin .. bende aynı sorunu yaşadım becerememişdim ..mekanik diskn kablolarını çıkardım ..direk ssd ye kurulum yaptım ve sonra 2. disk olarak mekanik diski takmışdım ..sıkıntı çıkmamışdı..
  • Scsi derken aslında ahci demek istemiştim pardon. Biosta "OnChip SATA Type [AHCI] .
    Birde ahciyi secince açılan "OnChip SATA Port4/5 Type [As SATA Type] veya [IDE]" seçeneği var. Bu seçenekte sata type seçili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada eksik olmasın diye belirteyim; sadece ssd ve dvd rom takılı bilgisayara yani 3.5 luk manyetik diski çıkardım ve sorunum hala devam etmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sata portuna ssdyi takın, bende siyah kablo sata3 olarak gelmişti, kablonun sata3 olduğuna emin olun.
    "OnChip SATA Port4/5 Type [As SATA Type] veya [IDE]" bu seçeneği IDE olarakta seçebilmeniz lazım, dvdromu bunlardan birine takıp deneyin.
    Biosta boot seçeneklerinde mutlaka gözükmeli yoksa bir sorun vardır.
  • SaDece boot edecek hdd takili olsun bakalim neolacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim. Bios'dan ide seçeneğini seçtim ve 2. slave ve masterda dvdromu biosda ide olarak görüyor. Aynı şekilde Ssd'yi de görüyor fakat raid penceresinde(sanırım daha önce raid kurmadığım için bilmiyorum) "No device detected" uyarısı veriyor. 0. ve 1. masterda ssd yi bios ide channel listesinde görmüyor fakat "Advanced BIOS Features --> Hard Disk Boot Priority" sekmesinde ssd "SCSI-0 : OCZ-AGILITY" şeklinde görünüyor. Sonuç olarak aldığım hata aynı bir değişiklik yok. Dvdrom'u çıkarıncada aynı hatayı alıyorum.

    Sata kablolarına gelince anakart kutusundan çıkardığım üzerlerinde SATA 6Gb/s yazan siyah kabloları kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek SSD olduğunu yazmıştınız, yani RAID ile işiniz yok. Sata portları AHCI olarak seçili iken "Hard Disk Boot Priority" menüsünde görünüyorsa sorun olmaması lazım. Win7 yüklemeyi deneyin, SSDyi görmezse anakart cdsinden SATA AHCI sürücülerini yükleyip devam edebilmeniz gerekir.
  • farklı bir sata kablosu ile denedinmi denemediysen dene. farklı sata slotunda da dene

    birde kaliteli sata kabloları tercih edin derim linkteki gibi en altta kablo http://www.pclabs.com.tr/2011/10/04/asus-m5a97-evo-anakart-incelemesi/
  • Merhaba,

    Sistemi bir arkadaşın yardımıyla kurduk sonunda ve sorun biraz şaka gibi olucak ama dvdrom'daymış. Aynı rom ile 2 hafta önce başka bir makineye win7 kurmuştum ve bozuk olduğuna ihtimal vermiyordum. Arkadaşın dvdromuna bağladık ve sorun çözüldü. Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkürü borç bilirim.. sağlıcakla kalın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.