Şimdi Ara

Boot Sorunu (ACİL!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi çalışmalar.

    Benim harddiskle ilgili bir sorunum var. Pratix(linux) sürümünü 3 bölüm olan harddiskmden bir bölümüne kurmaya başladım. İkinci cdyi tak dediğinde ikinci cdnin bozuk olduğu hatasını verdi.Veriyi okuyamıyordu. Bende hardiski yeniden biçimlendirdim.windows yüklemeye başladım. Ama windows cdsi dosyaları hardiske kopyaladıktan sonra yeniden başladıktan sonra işletim sistemi yükleme hatası diyor.

    Windowsun linuxun boot formatından anlamadığını biliyorum ama bu durumdan nasıl kurtulacağım. Ben şimdi windowsu tekrar nasıl kurucam. Önce doğru cd ile linux kurup sonra lilo ile windowsta üzerine kurabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Bu sorununun Linux ile bağlantılı olduğunu sanmıyorum.ancak windowsu yüklediğin bölüm önemli kaprisli bir işletim sistemi illa hdd üzerinde ilk bölüme kurulmak istiyor filan buna dikkat et elindeki windows cdsinde veya cd okuyucunda bir problem olabilir bence kontrol etmen gereken yerler bunlar.
    İkinci olarakta eğer iki sistemi bir arada kuracaksan önce windowsu kur ardından linux kurulumuna geç aksi takdirde windows kurulumu sırasında mbr'yi yeniden düzenleyeceği için takrardan grub/lilo vb. bir açılış yöneticisi kurman-ayarlaman gerekir.
  • winxp cd sini tak sonra boot et ardından sana kurulum için enter veya kurtarma konsolu için r ye basın diyecek orda r ye bas sonra kurulu olan sistemlerin listesi gelir ordan yanında 1 falan yazar yani kac tane sistem varsa sende 1 tane olduguna gore su anda 1 yap enterle sonra admin sifresini ister kurulum yaparken admin sifresi koyduysan onu yaz yoksa bosluk enter sonra su komutu ver sadece FİXMBR sonra yes de okadar yeniden baslat sanırım sorun olmicaktır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeAr

    winxp cd sini tak sonra boot et ardından sana kurulum için enter veya kurtarma konsolu için r ye basın diyecek orda r ye bas sonra kurulu olan sistemlerin listesi gelir ordan yanında 1 falan yazar yani kac tane sistem varsa sende 1 tane olduguna gore su anda 1 yap enterle sonra admin sifresini ister kurulum yaparken admin sifresi koyduysan onu yaz yoksa bosluk enter sonra su komutu ver sadece FİXMBR sonra yes de okadar yeniden baslat sanırım sorun olmicaktır


    Yardımlarınız için çok teşekkürler. Ama denemedim. Şu pratixi çok beğendim. Biraz kullandıktan sonra windows ve linuxu birlikte yükleyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.