Şimdi Ara

Boot sorunu (acil yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Pazartesi sabahına uykusuz bir şekilde iş yetiştirmeye çalışırken yine garip bir sorun beni buldu arkadaşlar.


    Bilgisayarda çalışırken mavi ekran verdi (çok uzun süredir bu ekranı görmemiştim) Restart etmeye çalıştığımda flash disk ile ilgili hata yazısı çıktı siyah ekranda. Ve ardından hızlıca bilgisayar kapandı. Yazıyı tam okuyamadan bilgisayar kapandığı için mevzuyu geç anladım.


    Makine üstünde flash disk varken bu şekilde açılmaya çalışınca sanırım flashdan boot etmeye çalıştı kendini. Uzun denemeler sonunda biosa girince gerçekten de boot'da flashın seçili olduğunu ve diğer ssd ve hdd'lerin görünmediğini farkettim. Flashı, bootdan kaldırıp sistemi tekrar açıp boot ekranında farklı diskleri seçmek gibi bir amacım vardı. Lakin bilgisayar kabaca 10 denemeden birinde belki açılıyor onda da anakart yazısında donuyor. Nadiren biosa girebiliyorum. Fakat F11 ile boot seçimine de giremediğim için hiç bir şey yapamıyorum. çoğu kez zaten hiç açılmıyor makine. Şu andada anakartta dondu.


    Daha önce iki kez benzer bir şey başıma geldi sistem diskleri kaybetti ben boot menüsünden komut ekranı vasıtasıyla flag verme suretiyle diskleri tekrar canlandırmıştım ama şimdi onu da yapamıyorum.


    Bir el atarsanız çok sevinirim


    Sistem:Anakart: MSI x570 gaming plus


    Windows 11


    Normalde sistem m2 ssd'de kurulu (bu ve diğerleri biosda şu an gözükmüyor)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 4 Haziran 2022; 20:53:58 >







  • hdd kablolarını çıkart. m2 de söküp tekrar tak. biosda default ayarı seçip save exit yap. sonra boot seçeneklerinden m2 seç

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.