Şimdi Ara

Bootcamp ile windows 8 kurulumunda GPT hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım macbook air'e bootcamp ile usb'den windows kurarken gpt hatası alıyorum.Disk'i kurulum ayarlarından biçimlendiriyorum fakat gpt hatası gitmiyor.Macbook pro'ya aynı şekilde sorunsuz kurdum.Yardımlarınızı bekliyorum.



  • hocam ML sürümü güncel mi?

    eğer güncel ise tek şansınız, usb dvd sürücü bulup onunla denemek malesef. aynı sorun benim de başıma geldi ve böyle çözüldü sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hacintoshta sorunu su sekilde cozuyoruz biz: hdd yi mac kurulum ekraninda 2'ye bolup birincisini mac genisletilmis gunluklu, digerininise fat32 olarak bicimlendiriyoruz sonra windows kurulum ekraninda fat32 tekrae bicimlendirerek otomatik olarak NTFS donusturuyoruz daha sonra sorun cikartmadan kurulumu yapabiliyoruz. Isinize yarar mi bilmem ama bu sorunla karsilasildiginda bu sekilde kurulum yapilabiliyor. Bazen bunlari yapmaya bile gerek kalmadan kendi direk gpt formatindaki bolume rahatlikla kuruyo windows'u.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben usb'den kurmaya çalışırken hatayı alıyorum.Biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz yaptığınız işlemi bende yapmaya çalışacağım.Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
  • Sorun bir ihtimal MB Pro'daki harddiskin GPT, MB Air'de ise GPT dışı başka birşey (MBR) ile bölüntülenmesi sonucu olabilir. bakabiliyorsan her iki bilgisayarın da harddiskine Disk Utility ile bir baksana, her ikisinin bölüntülemeleri nedir?

    Her halukarda ben artık çoklu sistem kurulumu için 'bootcamp' ı kullanmıyorum, kendim sıfırdan bölüntüleyip (bilgisayara ve kuracağım işletim sistemlerine göre bazen MBR, bazen GPT ve bazen hatta APT ile) DVD'den veya (Mac OS X ise) firewire harddisk'ten kurulum yapıyorum, ancak bu şekilde kurulum biraz daha tecrübe istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.