Şimdi Ara

BOOTLOADER YUZUNDEN KILITLI KALAN YURTDISI 3G CIHAZLAR ARTIK CALISIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar bootloader yuzunden kılıtlı kalan ve yurt dısından alınmıs 3G cıhazlar artık kullanılabılırr hale geldı.Bunun ıcın asagıdakı lınklerdekı var olan dosyaları ındırın ve cıhazınıza anlatıldıgı gıbı kurun ve artık ıpod olarak kullandıgınız cıhazınızı ıphone telefon olarak kullanın.Hepınıze kolay gelsın.

    Ben yıne yemek yapmak ıcın mutfak malzemelerımızın lınklerını asagıya koyuyorum. Artık gerısı sıze kalmıs.HADİ BUYRUN BAKALIM.

    1)- ITUNES 8.2 :http://www.apple.com/itunes/download/

    2)- 3G ıcın 3.0 VERSIYON DOSYASI :

    http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-6578.20090617.VfgtU/iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw


    3)- REDSN0W 7.2 : Wındows ıcın: http://theiphoneproject.org/windows/redsn0w-win_0.7.2.zip
    Machıntosh ıcın: http://bentkowski.com.pl/redsn0w-mac_0.7.2.zip

    4)-ULTRASN0W CYDIA ICIN SOURCE : repo666.ultrasn0w.com/


    Evet arkadaslar baslıyoruz.

    1)- Oncelıkle bılgısayarımıza Itunes 8.2 yı kuruyoruz .
    2)-Telefonumuzu ıtunese baglayıp backup alıyoruz.
    3)-Sonra ıtunes acık ve SHIFT e basılı tutarak ıtunes uzerınde RESTORE tıklıyoruz. cıkan sayfada ındırdıgımız 30dosyasını tanıtıyoruz ve yukleme baslıyor. ( Bu ıslem ıle cıhazımıza 3.0 versıyonu yuklemıs oluyoruz).
    4)- Daha sonra bılgısayarımız wındows ıse wındows lınkınde machıntosh ıse mac lınkınden ındırdıgımız Redsn0w programını ıtunes acıkken calıstırıyoruz. ( Bu ıslemle cıhazımıza Jaılbreak denen ıslemı yapıyoruz.)
    REDSN0W ISLEM ACIKLAMASI :

    Acılan ılk sayfada cıhaza yenı yukledıgımız versıyonu program uzerındekı acılan ılk sayfada bulunan browser a tıklayarak bu 3.0 versıyonu tanıtıyoruz.
    Daha sonra her sayfayı next ıle gecıyoruz .
    Son sayfada bır oncekı versıyonda yaptıgımız gıbı once power tusuna ( USTTEKI ACMA KAPAMA TUSU ) sonra o tusu bırakmadan ekran ıle bırlıkte sayı gececek yaklasık 3 sn o tusu bırakmadan 10 sn kadar hold tusuna ( ALTTAKI ANA MENUYE DONMEK ICN YUVARLAK TUS ) beraber basıyoruz sonra 10 sn sure bıtınce kı ekranda goreceksınız zaten 3 ncu adıma gecınce usttekı tustan elımızı cekecegız ama alttakı tusa halen basılı tutuyoruz yaklasık 15 sn sonra ekranda pleas waıt jaılbrekıng yazısını gorunce alttakı tustan da elınızı cekın ve yaklasık 7-8 dakıka kadar cıhaz kendını jaılbreak yapacak.Sunuda unutmadan soyleyeyım Redsnowun 2 ncı sayfasında cydıa kutucugu ısaretlı olacak altındada ıcy kutucugu var ısteyen onada ısaret koyup onuda kurabılır acıkcası ben onu kurmadım cıhazıma ama ılerıde oradanda program yuklemek gerekırse kurabılırımde fakat en bastan o programıda kurmak bence mantıklı.Jaılbreak ıslemı bıttıkten sonra cıhaz kılıtlı bır halde tekrar acılacak hemen dıl secımını ve saat ayarlarını yapın.( Su anda elımızde 3.0 versıyon yuklenmıs ve jaılbreak yapılmıs yanı cracklı programları kullanabılecegımız 3G kılıtlı bır ıphone var.

    5)-Sımdı geldık son ısleme Eger cıhazda sımkart yok ıse sım kartı takıyoruz.Cydıayı acıyoruz. Bıze verdıgı upgrade lerı upgrade edıyoruz ve sonra oncelıkle open ssh ve open ssl yı kuruyoruz cydıa uzerınden. Ve artık son ıslem cydıa da altta bulunan MANAGE ye tıklıyoruz acılan sayfada SOURCES e tıklıyoruz Acılan sayfada EDIT e tıklıyoruz Hemen arkasından sayfa degısmıyor fakat yukarıya sola ADD gelıyor orayada tıklayıp acılan pencereye repo666.ultrasn0w.com/ yazıyoruz ve ADD SOURCE tıklıyoruz.(Bu ıslemle ultrasn0w programını cıhaza yukluyoruz) Ana menuye donuyoruz ve tekrar cydıa ıcıne gırerek ındırdıgımız ultrasn0w programını bu sefer cıhazın ısletım sıstemıne kuruyoruz.Program kurulduktan sonra TELEFONUMUZU TAMAMEN KAPATIYORUZ VE TEKRAR ACIYORUZ. Artık bıze sım kılıtlı dıyecek ve sımı kaldır dıyecegız.Pın kodumuzu gırecegız ve yaklasık 10 sn sonra cıhaza hat gelecektır.Ilk kurulumda sıze ıkı kere sım kılıtlı kaldır dıye sorabılır panık yapmaya gerek yok 2 keresındede aynı ıslemı yapabılırsınız pın kodunuzu gırdıkten sonra tekrar sorabılır tekrar gırın ve 2 ncıden sonra yaklasık 10 sanıye sonra hat gelecek.Artık 2 aydan berı ıpod olarak kullandıgınız 3G cıhazı 3G ıphone telefon ozellıgı ıle bırlıkte yeryuzundekı her turlu sım kart ıle kullanabılırsınız.Kesın cozum budur kımse panık yapmadan ıyıce okursa ve ıslemlerı tek tek yaparsa kesın sonuca ulasacaktır.HERKESLERE KOLAY GELSIN.







  • merhaba 2.2.1 yurtdısı cihaz var turbosimli kullanıyorum bu adımları mı takip etmeliyim sırayla
  • Arkadasım ıstersen bır dene ben 3.0 yukselttıkten sonra bu ıslemlerı yaptım ve su anda cıhazda hat var artık telefon ozellıgınıde kullanabılıyorum fakat 2.2.1 de qpw ıle yapıyorduk ıstersen bır dene olacagını zannetmıyorum fakat eger yaparsan redsnowda senden versıyon ısteyecek o zamanda versıyonu en son cıhaza hangı 2.2.1 ı kurduysan onu tanıt fakat pek olacagını zannetmıyorum cunku redsnow 3.0 ıcın yapılmıs bır program.O yuzden sen bır dene eger olmazsa backup al ve yenı 3.0 versıyonu kullan sonra anlattıgım yonergeyı takıp et cıhazın hem son versıyon olur hemde cıhazının artık telefon ozellıgını kullanabılırsın yanı demek ıstedıgım denesende hıc bır kaybın olmaz.Selamlar.
  • allahtan italyadan aldımda sim kilit işleriyle uğraşmıyorum
  • telefona orginal versiyonu yüklesek itunesden olazmı illa shift delete mi yapmamız lazım
  • anladıgım kadarıyla 2.2.1 cihazıma bu işlemşleri sırayla yaparsam olmalı değil mi
  • Çok teşekkürler arkadaşlar dediklerinizi yaptım ancak Bende " Etkinleştirme bekleniyor bu işlem biraz zaman alabilir" Uyarısı geliyor ne yapmam lazım teşekkürler..
  • Merhaba arkdaşlar;
    Amerikadan 3G 2.2.1 versionlu modem firmware i 02.30.03 olan Iphone 3G aldım.
    -JB yaptım
    -Cydia ile yellowsn0w yaptım.
    -SIM açılıyor fakat No Service diyor yada şebeke hiç çekmiyormuş gibi duruyor.Ama Invalid SIM yada SIM failure hatası almıyorum.

    -Telefonu 3.0 OS ye yükseltmelimiyim.Yükseltirken yedeğini alabilirmiyim ve nasıl alabilirim.
    -Yükselttikten sonra ultrasn0w yüklersem çalışacakmıdır?

    >Yardımcı olursanız çok sevinirirm...

    Saygılarımla...
  • birde itunes üzerinden back up nasıl alınıyor sağ tuşla cihyazı tıklayınca yalnız eject ve new play list sekmesi çıkıyor.
    yine i tunes üzerinden restore için shifte basılı tutunca restore çıkmıyor nereden yapılıyor yardımcı olabilirsen çok sevinirm..
  • hocam hakkın ödenemez :) bu vakte kadar uğraştım ve yaptım çok sağol..
    dediklerinin ayınısını yapın olucaktır arkdaşlar saygılar :)
  • peki bu işlemi yaptığımızda fotoğraflarımız ve tel defterimiz silinecek mi?silinecekse nasıl yükleyecez tekrar?
  • an itibariyle calıstırıyor :)
  • Emeği geçen herkeze teşekkürler, biraz uğraşınca oluyor..
  • Arkadaslar ben bu konularda biraz cahilim o yuzden bir kac sorum olacak. Bu islem esnasinda pin kodu girin denmis bu nedir? Benim telefonda pin kodu yok sanirim. Cunku actigim zaman bir kod sormuyor, yoksa her iphone 3g de bir kod varda ben kodu nedir bilmiyormuyum? Yardimci olursaniz sevinirim.
  • Ve diger bir sorumda: Islem esnasinda sim kartinizi yerlestirin deniyor. Yerlestirdigim sim cardi hep kullanmak zorundamiyim? Arkadaslarimin sim card larini kullanirsam bir sorun olurmu? Yoksa bir kez bu islem yapildiginda artik ozgur bir sekilde istedigim hat ve istedigim sim karti yerlestirmem ile IPHONE hepsi ile calisacak mi? Simdiden degerli bilgilerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.
  • Selamlar,
    AT&T iphone'a ultrasnOw kuracagim. Buradaki yazida open SSH ve open SSL kurun onceden yazilmis fakat internetteki baska sitelerde bu 2 kurulumdan bahsedilmiyor mesela iphonetr.org de bu 2 kurulum yok.
    Sizin oneriniz ne bu konuda?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.