Şimdi Ara

borcluya ulasamamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sayın hocam, icra hukukunda boş kağıda "psikotrex in bana şu kadar borcu vardır ödemesini talep ediyorum" yazarak sana icra açabilmemi sağlayan bir yol var, adı da ilamsız icra takibi. İnanmayacaksın ama kanıta bile gerek yok....


    Sonra sen, sana gelen icra kağıdına 7 gün içinde itiraz ediyorsun. İtirazın da "şahsa borcum yoktur" yazman icranın durmasına yetiyor :) Yani bir kanıt vesaire sunmana bile gerek yok.....


    Bunun üzerine, davayı açan yani ilamsız icra takibi talep eden kişi itiraz ediyor ve icra durdurmasının kalkmasını talep ediyor. Bu itiraz neticesinde haksız olduğun anlaşılır ise belli bir oranda misliyle isteniyor bu kez tutar. Haklı isen zaten durduğu ile kalıyor.


    Mesela hiçbir kanıta gerek olmadan sana belirli bir miktarda icra açarım ve sen itiraz süresini kaçırır isen dava kesinleşir ve parayı alırım senden :) Senin itirazların vesaire çok uzun hikayeler bu mesaj roman olur.


    Bir ara ilamsız icra takibi açan çete vardı :) Herkese ilamsız icra açıp itiraz süresini kaçıranlardan para istiyorlardı.  


    Daha ne hikayeler var, bunlar öyle sağdan soldan duyma değil bizzat hukuk sitelerinde paylaşıldığı için bu kadar net konusuyorum.




    @Psikotrex




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Temmuz 2023; 17:36:15 >




  • O belli başlı yolları müracaat savcılığına talep etmeniz halinde uyguluyorlar. Saygılar

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Belli ki avukat meslek grubuna yönelik içinizde biriktirdiğiniz sitem ve öfke mevcut, bunu yazdığınız metnin uzunluğundan ve imalardan anlamak pek de zor değil.


    Öncelikle avukatın tek sermayesinin bilgisi olduğunu, ürün değil hizmet sattığını ve kanun gereği de danışmanın ücretli olduğunu aklımızdan çıkarmamak gerek. Hakkını talep etmekten daha meşru başka bir şey yoktur. Çoğu genç avukatın asgari ücret dahi kazanamadığını da mesleğin içinden biri olarak size tespitte bulunayım.


    Savcılık yazmaya devam etmişsiniz. Konunun adli yargı ile hiçbir ilgisi yok, çünkü ortada bir suç yok.


    Kişisel bilgisi mevcut olmayan borçlunun bilgilerini tespit edebilmek adına İcra Dairesi Bankaya müzekkere yazar. Bunun için de emsal kararın bulunduğu bir dilekçe ile avukatın İcra Dairesine talepte bulunması gerekir. Yani ortada mahkemelik veyahut adli yargı organlarını ilgilendiren bir durum "şimdilik" yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir meslek grubuna öfke/kin/nefret biriktirecek kadar delirmedim henüz hocam.


    Saygılar sunuyorum, bilgi denizinizden bizlere bir çay kaşığı kadar bahşetmişsiniz (ben demiyorum ki kova kova bilgi verin) Sizleri "Uyap vatandaş portaldan nasıl dava açılır" diye uzun uzun anlattığınız bir video çekmeye davet ediyorum. Siz de diğer meslektaşlarınız gibi bu video başlığı atıp (Youtube isimlerinin başı da av ile başlıyor) "ama şimdi burayı gösterirsek siz yanlış bir yere basarsınız sonra sorunlar yaşarsınız en iyisi göstermeyelim siz avukata başvurun en güzeli" diye video çekip o videoyu da yorumlara kapatmayın ama :)



    Bizim kimsenin bilgisinde, makamında gözümüz yok. Allah daha çok versin. Meselenin özünü ben üstteki mesajımda anlattım. Milleti kandırmaktan vazgeçtikleri anda size olan saygı artar çünkü bu insanlar sizlerin adını kirletiyor. Her meslek grubunda da var bu.


    Bu kandırmacayı da "ama asgari ücret bile kazanamıyoruz napalım" diye savunamaz kimse. Yanlış yanlış ile örtülmez. Baronuz var, avukatlar birliğiniz var, yüzlerce derneğiniz var. Hak aramanın yolu "asgari ücret bile kazanamıyorsam fake siteler yapıp tık alırım oradan köşeyi dönerim" değildir.


    Yazınız Google a, "uyap vatandaş portal dan dava nasıl açılır" karşınıza avukat web sayfaları ve videoları çıkacak ve uzun uzun boş paragraftan sonra "ama dava açmayı denemeyin biz de göstermeyelim çünkü yanlış yere basarsınız başınız belaya girer mazallah siz avukata danışın" yazısıyla/sözüyle baş başa kalacaksınız.


    Bunun adı insan kandırmaktır. Başka da bir şey değildir. Bunu da "asgari ücret bile kazanamıyoruz o yüzden böyle tık oyunları yapıyoruz" diye kimse savunamaz.


    Derdimizi anlatabildiysek ne mutlu.


    Saygılar



    Not: Bahse konu Youtube kanalları gerçek avukatlara ve bahse konu web siteleri de gerçek avukatlık bürolarına aittir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Temmuz 2023; 21:13:4 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    "asgari ücret bile kazanamıyoruz o yüzden böyle tık oyunları yapıyoruz" diye kimse savunamaz.

    cümleleriniz ile benim yazdığım mesaj arasında hiçbir neden sonuç ilişkisi bulunmuyor.


    Genç avukatların çoğunun asgari ücret dahi kazanamamasını belirtmem, bahsekonu danışmanlık ücretlerinin tahsil edilemediğini vurgulamaktır. Bahsettiğiniz websitelerin varlığı sayısı 200 bin olan avukatların tamamı için genellenemez.

    Bu mesleği namusuyla yapan pek çok avukat var.


    Uyap portal üzerinden dava nasıl açılır içerikli video çekmek ise benim nezdimde bir fonksiyon gaspıdır.

    Bu olsa olsa mesleğe yeni başlamış bir avukat adına Uyap açısından teknik bilgi vermek adına belki çekilebilir.

    Hukuk tam anlamıyla uzmanlık dalıdır. Avukatlar dahi çoğu şeyi en az 5 kaynaktan araştırıp o şekilde işlem yaparlar.


    Vatandaşın avukata danışmadan en ufak dilekçe dahi yazması başlı başına bir sürü riskler barındırır.

    Uyap üzerinden 2-3 tık ile icra takibi başlatabilir, dava açabilirsiniz evet. Ancak mesele bu değil ki?


    Kaçıracağı 1 günlük süre avukatı yıllarca hapis cezası ile yargılamaya sevk edebilecekken,

    Tek tık ile uyap üzerinden açılacak icra takibine eksik/fazla gireceğiniz 100 tl tutar, %1'lik faiz sapması avukatı ve dolayısıyla müvekkilini binlerce lira zarara sokabilir ki tonlarca örneği mevcut.


    Durum böyleyken teorik hukuk eğitiminin yanında uygulama tecrübesi olmayan vatandaşın kendi başına usuli işlem yapması bile bile kendi bacağına sıkmaktan öteye gitmeyecek, çekilecek 5-10 dakikalık videolarla da izah edilemeyecektir.





  • MÜCAHİT TERZİOĞLUyoutube
    Sadece boşta kalınca aranan arkadaş 😂
    https://www.youtube.com/shorts/zHOhfccNLMg?feature=share

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajınıza teşekkür ediyorum.


    Saygılar

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.