Şimdi Ara

borcum alacağım yoktur yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • cuma günü işyerinden çıkışımı alacağım, bana tazminat ve haklarımın ay sonunda ödeneceği(maaşlar ay sonunda ödeniyor) söylendi ama bildiğim kadarıyla çıkış kağıdı ile beraber borcum alacağım yoktur yazısı da imzalatılıyormuş. imzalamamak için işverene hukuki olarak ne ileri sürebilirim?



  • Imzalasan da sorun olmaz. Kanun odeme yapmadikca anlami yok diyor o belge icin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “Dairemizin kökleşmiş içtihatları çerçevesinde, iş ilişkisi devam ederken düzenlenen ibra sözleşmeleri geçersizdir. İşçi bu dönemde tamamen işverene bağımlı durumdadır ve iş güvencesi hükümlerine rağmen iş ilişkisinin devamını sağlamak veya bir kısım işçilik alacaklarına bir an önce kavuşabilmek için iradesi dışında ibra sözleşmesi imzalamaya yönelmesi mümkün olup, Dairemizin kararlılık kazanmış uygulaması bu yöndedir.” (T.C. Yargıtay 22. Hukuk Dairesi 2017/6566 E. 2017/6234 K. 27.03.2017)

    6098 Sayılı TBK uyarınca 420. Maddesi’ne ibraname tarihi ile sözleşmenin sona ermesi arasında 1 aylık süre bulunduğu belirtilmiştir.

    “(2) İşçinin işverenden alacağına ilişkin ibra sözleşmesinin yazılı olması, ibra tarihi itibarıyla sözleşmenin sona ermesinden başlayarak en az bir aylık sürenin geçmiş bulunması,” gerekmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.