Şimdi Ara

BORSA İŞLEMLERİ İÇİN EN DÜŞÜK KOMİSYON ORANINA SAHİP ARACI KURUMLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
16
Favori
22.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben trive den hesap açtım yeni, ancak daha herhangi bir işlem yapmadım. A1 kullanıyordum, onbinde 2 komisyon alıyordu bende, geçen baktım 1 haftalık komisyon 449 lira kesmiş, biraz araştırdım trive 10 milyon hacimden sonra onbinde 1 komisyon, iki kat niye fazla komisyon vereyim diye trive den açtım hesabı ama açıkcası niyeyse tereddütlerim var, müşteri desteği ekran ücretleri vs. İyi mi yaptım bilmiyorum.
  • tb_fb T kullanıcısına yanıt

    Yani 449 lira eğer sırf onbinde 2 komisyondan kesildiyse epey iyi hacim yapmışsınız demek ki.


    Çok fazla işlem yapıyorsanız eğer Trive bence gayet mantıklı fakat Trive'da komisyon dışında işlem başına 2 lira komisyon harici işlem parası gibi para alıyorlar diye bir şikayet okumuştum. Müşteri hizmetlerine o alınan paranın alınmasını durdurmasını isteyince öyle durduruyorlarmış.


    Siz işlem yaptığınızda eğer işlem başına 2 lira para falan kesiyorsa siz de arayın olmazsa.


    Trive bol işlem, hacim yapanlar için epey iyi bir tercih. Hem yabancı sermayeli bir şirket, epey kullanan var  

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    2 milyon civarı hacim yaptım, al-sat denedim bu hafata da.

    İşlem başı 2 lira kesiyorlarsa daha fazla zararlı çıkarım. En iyisi ben yarın bir arayayım da ona göre hareket edeyim.

  • tb_fb T kullanıcısına yanıt

    Ben okuduğum bir şikayeti ilettim size, yani sizden keserler mi bilmiyorum hani dikkat edin diye ayrıca belirtmek istedim. Eğer öyle bir problem yoksa 50.000 tl ve üzeri portföyde aylık işletim ücreti almazlar, komisyon almazlar, sık işlem yapanlar için rakipsiz bence Trive.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 28 Ağustos 2023; 0:41:27 >
  • Burganda komisyon kaç?
  • yuzbinde 2 komisyonu olan aracı kurum bilen var mı ? Neredeyse hergün ortalama 500 TL komisyon ödüyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 7 Eylül 2023; 9:42:49 >
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    yıllardır Sanko menkulle çalışıyorum,onbinde 7 komisyon var, EFT masrafı var sadece,bide müşteri hizmeti ve mobil uygulaması falan yok .. hâlâ milattan önce html sayfa sistemi geçerli,bide forex uygulamasıyla anlaşmaları var işte alım satım işlemleri için..

    Benim merak ettiğim hisse senetleri Mkk bünyesinde saklanıyor madem, aracı kurumun hangisi olduğunun çok bir önemi yok masraf vs.konular dışında..tabi Mkk da saklama konusu ,aracı kurum battığında ortaya çıkar.. kurum nasıl davranacak acaba bu durumda,

    bide bu Acar vs.düşük komisyon masraf vs.almadan nasıl kazanıyorlar o zaman amaç nedir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 7 Eylül 2023; 20:47:4 >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

    Hocam sadece komisyon değil ki kazandıkları para, aracı kurumlar özellikle vadeli işlemlerden yani kredili işlemlerden çok para kazanıyorlar ve malum kredili işlemlerde faizler yüksektir.


    Düşük komisyon ve diğer makul şartlar müşteri çekmek için yapılan şeyler. Adam benden ha onbinde 2 komisyon verip 2 lira komisyon kazanmış ha onbinde 4 vermiş 4 lira kazanmış çok önemsemiyorlar bu düşük rakamları. Aynı zamanda mevduat hesabınızda tuttuğunuz nakit paraları gecelik repoya koyup elde edilen gelirden de kendi payını alıyor. Bu işleme genelde nemalandırma işlemi deniyor. Yani çeşitli şekillerde para kazanıyorlar.


    Aracı kurumlar spk lisanslı olduğu için 700.000 tl devlet garantili ve zaten hisse senetleri mkk'da saklandığından o açıdan pek bir kafada soru işareti bırakmıyor.


    Sanko'yu da duymuştum gaziantep'li bir holding'e ait diye biliyorum. O da uzun yıllardır var. Ben aracı kurumların en azından mobil uygulama üzerinden canlı veriyi ücretsiz vermesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlü 15 dakika gecikmeli olunca fiyat alıp başını gitmiş veya düşmüş olabilir ve siz yanlış rakamlara emir giriyor olabilirsiniz. O açıdan canlı verili uygulama olması mühim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 7 Eylül 2023; 21:16:35 >




  • Burgan yatırım kullanıyorum çok memnunum. Yazılımsal bir hata yaptıklarından sene sonuna kadar 10 binde 3 tl komisyon alıyorlar.

  • Yapı kredi kullanıyorum hisse alımında 10 bin TL için 20TL, 100 bin TL için 200TL komisyon ödüyorum. Hisseleri satınca yine aynı şekilde ödüyorum 100 bin liralık bir al sat işlemiyle toplamda 400 TL üzerinde komisyon ödüyorum, bu yüzden çok mutluyum ve gururluyum bankaya çok kazandırıyorum.


    Fırsatlar ve avantajlar bu kadar değil, saklama ücreti, bakım ücreti v.s gibi bir sürü süpriz ücretler sayesinde inanılmaz bir mutluluk ve sevinç içindeyim.


    En güzel tarafıda neredeyse hiç bir halka arza katılamıyorum, çünkü genelde Yapı kredi o halka arzların dışında oluyor ve talep toplamaya katılmıyor. 10 halka arz varsa 2 yada 3 tanesine belki katılım sağlanıyor, bu sayede paramız cebimizde kalıyor halka arza gitmemiş oluyor.

  • Evet bir türlü kafama yatan bir kurum bulamadım.

    Baktıklarım:


    1) Acar. Eski usul kargo ile hesap açımı yapıyorlar. Bu çok önemli değil aslında sonuçta 1 kere hesap açılıyor. Transfer ve işletim ücreti olmaması iyi ancak bazı halka arzlara katılmıyor.

    2) İntegral. Bunda transfer ücreti var ama işletim ücreti yok. Katılmadığı halka arz görmedim ben.

    3) GCM. Bu da Acar gibi masrafları yok ama hiçbir halka arza katılmıyor. (Sanırım borsadan halka arzlar hariç.)

    4) Osmanlı. Arayüz, müşteri hizmetleri ve platformları bakımından ben benzerini bulamadım ama 250k TL altında aylık 105 TL ücret alması, transfer ücreti olması can sıkıcı bir durum.


    Bu 4 tanesinin komisyon oranları fena değil.


    5) A1Capital. Hesap işletim ücreti 30 TL, para transferi ücreti yok. Halka arzlar hakkında bilgim yok.

    6) İnfo. Hesap işletim ücreti 25 TL, transfer ücreti yok. Halka arzlar hk. bilgim yine yok.


    Bu 2 kurumun komisyon oranları portföye göre değişiklik gösteriyor (diğer çoğu firmada olduğu gibi) ama illaki arayıp sorun, oranları verelim diyorlar. Bir yerde yazılı ücret tarifesi yok.


    7) Gedik. Hesap işletim ücreti 0-2.5k arasına yok, 2.5k-50k arasına 25 TL, 50k üstüne 35 TL. Havale eft ücreti de aralık aralık 4-15 TL arası değişmekte. Komisyon oranına internette bir çok kaynakta 10 binde 2 demişler ama sitesi 10 binde 20 demiş. Detaylarına bakmak gerek. Bu firmayı eklememin sebebi veri yayın ücretlerinin fena gözükmemesi (denemediğim için bilmiyorum), Foreks, İdeal, Matriks gibi hizmetler için istediği ücretler iyi gözüküyor.


    Bir türlü kafama yatan bir kurum bulamadım. Ben ve arkadaşlarım bir tane aklımıza yatan kurum bulsak ona geçeceğiz. Aradığımız kurumdaki olan özellikler:


    1) Çoğu halka arza katılması ve halka arzlarda teminat gösterilebilmesi.

    2) Hesap işletim ücreti olmaması veya çok abartı olmaması. (İnfo-A1Capital fena değil gibi görünüyor)

    3) Bu biraz gereksiz bir istek gibi ama MatriksWebTrader sistemini kullanması. Bu platformu seviyorum şahsen en göze hitap edeni de bu.

    4) Tabii ki de komisyon oranları.

    5) Algoritma kullanan bir arkadaşım için bu alana uygun çalışabilecek, uygun komisyon verebilecek. Ben kullanmadığım için bu şeyin ücreti vs. var mı bilmiyorum. Varsa en az ücreti isteyen.


    Bu saydığım maddelere uygun (en azından 1-2-4 karşılayan) bir aracı kurum öneriniz var mıdır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 28 Eylül 2023; 10:36:23 >




  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de sizin gibi çok fazla aracı kurumla görüştüm ve araştırdım bu zamana kadar. Acar menkul'den daha iyi teklif verebileni yok açıkçası. Yüksek hacim ve sık işlem yapmayan insanlar için net rakipsiz bence. Yüksek hacim yapanların zaten Trive'dan şaşmaması lazım sıfır komisyon yüksek hacmi olanlar için en iyisi.


    Halka arz konusunda ise şöyle söyleyeyim, bazı banka ve aracı kurumlar halka arz liderliği yaparken bazı diğer aracı kurum ve bankalarla anlaşmasız oluyorlar veya anlaşmak istemiyorlar diye duydum. Sırf gıcıklık olsun diye onları arza katmayanlar bile vardır. O sebeple o arzlarda bazı bankalardan veya aracı kurumlardan katılmak mümkün olmuyor.


    Ben 1 senedir Acar'dan katılamadığım halka arzların sayısı 5 tane falandır. Geri kalanına katılım sağladım, katılamadıklarıma Ziraat hesabımdan katıldım öyle hallettim alternatif yoldan. Yani yüksek oranda arzlara katılabilinir oluyor ama böyle durumlar için bir banka hesabını yedekte tutmakta fayda var.


    Masrafsızlığı açısından Acar menkul'e iki rakip var. İşletim ücreti, eft vb. kesintileri yapanları direkt eliyorum kafadan.


    Ünlü menkul'ün Piapiri uygulaması var. O da aynı Midas gibi ama arzların çoğuna katılma imkanı oluyor. Uzaktan hesap açmak mümkün nfc'li telefon üzerinden. Komisyon olayında biraz pazarlık söz konusu oluyor ben pazarlıkla onbinde 4'de anlaşabildim. Onda da canlı veri ücretsiz, eft vesaire ücretsiz. Uzun / orta vadeli yatırım için oldukça uygun masrafsız bir yer.


    Bir de zaten Midas var kesinti yapmayan onda da komisyon onbinde 4 ama arzlara katılamama durumu sıkıntı tabii.


    Özetle masrafsız, kesintisiz, canlı verisi mobilde ücretsiz. Size durduk yere masraf çıkartmayacak bence 3 aracı kurum var;


    Acar menkul

    https://www.acar.com.tr


    Piapiri (Ünlü Menkul)

    https://www.piapiri.com


    Midas

    https://www.getmidas.com



    Bunların dışında, diğer kurumlarda ya uygun komisyon yok, ya eft'lere fahiş paralar alıyorlar, ya aylık yıllık hesap işletim, saklama ücretleri alınıyor. Hep bir insanın canını sıkan masraflar oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 9 Eylül 2023; 15:51:28 >




  • Doğru hocam, az önce tekrar gözden geçirdim katılım sağlayanlar listesini, haber sitelerinin işgüzarlığı rasgele yazmışlar ve tamamen sallamasyon bir liste, örnek Acar menkul değerleri, halka arza katılım sağlayan firma olarak birisi var yazmış diğer yok yazmış bir halka arzda.


    Genelde çoğunluğuna katılmış görünüyor, ben her şekilde giriyorum artık.


    Not: Kaynak olarak Rotaborsa sitesini baz alırsam, neredeyse hepsine katılmış görünüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 9 Eylül 2023; 15:58:5 >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    Hocam ben birebir her arza katılmaya çalışan bir müşteri olarak net söyleyebilirim, hepsine eksiksiz katıldım dersem yalan olur. Son birkaç aydır çıkan arzların ikisine katılamadım ama diğer hepsine katıldım.


    Biri pasifik lojistik diğeri de yeni arzlardan gıpta ofis kırtasiye. Geri kalanına katılabildim.


    Katılamadıklarımı da dediğim gibi banka veya diğer hesabım ünlü menkul - piapiri uygulamasından hallediyorum bence böyle durumlar için yedekte bişeyler bulundurmak iyi hani her arza eksiksiz katılmak istiyorsanız. Çünkü yerine göre diğer aracı kurum ve bankaların da katılmadığı arzlar oluyor ama Acar menkul'den katılabiliyorum mesela biraz şans işi  


    Bir de dip not olarak bazı arzlar uygulamaların halka arz menülerinde değil hisse senedi emri verir gibi alınabiliyor sadece, borsayla çok haşır neşir olmayanlar onları kaçırabiliyor. O tip halka arzları hisse senedi emir verme kısmına girip aratıp emir verip beklemek lazım. Kimi insanlar aracı kurumun uygulamasında veya sitesinde halka arzlar kısmında o şirketleri görmeyince katılım yapılamıyor sanıp kapatıyor halbuki o arza katılmanın tek yolu hisse senedi emri girmek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 9 Eylül 2023; 16:10:36 >




  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Acar'da (veya diğer saydığınız kurumlarda) halka arzlarda teminat gösterimi yapılabiliyor mu?

    Osmanlı'da böyle bir özellik vardı mesela. BIST30 veya fonları teminat gösterip halka arz başvurusu yapıyordum. Sonra sonuçlanınca hesap bakiyesi eksiye düşüyordu ben para yatırıp düzeltiyordum.

  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Hocam sana iyi denk geldim, şu an bu Acar menkul değerler benim için Enpara konforunda görünüyor. Dediğiniz gibi halka arzların nerdeyse hepsine katılmış rotaborsa listesinden baktım orası doğru yazıyor, haber siteleri tamamen sallamasyon rasgele liste yayınlıyor gereksiz yere kafa karıştıyor.


    İkinci tavsiyenede yedek olarak bakacağım hocam çok sağol  

  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

    Ben geçmişte teminat gösterip katıldım hocam. Oluyor yani ama bazı arzlarda teminat gösterilemiyor olabilir yani Acar'la alakası olmayan şekilde o halka arzın şartları açısından.


    Kısacası teminat gösterip arza katılmak mümkün.

  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah şimdiden iyi yatırımlar dilerim.


    Yedek olması iyidir, Acar Menkul'den hesap açıp, üstüne Piapiri'den görüntülü hesap açarsanız katılamayacağınız arz olmaz herhalde  

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.