Şimdi Ara

BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! (1681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.606
Cevap
535
Favori
1.162.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16771678167916801681
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TEST

  • Günümüzde halka arz harici yatırım yapmak isteyen, borsa hakkında bilgisi olmayan bir kişi hangi yolları izlemeli ? Borsa hakkında bilgi sahibi olmanın yolu nerelerden geçer, hangi kanalları takip etmeliyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birdemetyesilsogan B kullanıcısına yanıt

    Bu herkese göre değişkenlik gösteren bir durum. Borsa hakkında bilgisi olmayan birinin temel borsa bilgisi için terimlerin ve işlemlerin nasıl yapıldığını ilk olarak öğrenmesi gerekmektedir. Hisse nedir? lot nedir? alım-satım nasıl yapılır? limit, parçalı, zincir, piyasa fiyatlı, şartlı emir nedir? Viop nedir? gibi youtube ta zibille bulunan videoları izleyebilir bir fikir sahibi olabilirsiniz.


    Ancak fikir sahibi olurken direk piyasaya yönlendirmelerle atlamanızı tavsiye etmem. Öncelikle işleyişin nasıl olduğunu öğrenin. Mümkünse bunların üzerine ileriki aşamada temel ve teknik analiz ile ilgili basit bilgileri öğrenmeye çalışın. Derine girecek olursanız sıkılır, twitterdaki al satçı manipulatörlere güvenir paranızı kaptırırsınız.


    Borsa bir oyun yeri değildir. Paranızı korumak ve mümkünse yatırım yaparak büyütme stratejisidir. Bilmediğiniz anlamadığınız sektörlere sırf kazandırıyor diye dalmanızı önermem. Mümkünse ilgi alanınız ile ilgili olan şirketleri yada çalıştığınız sektördeki şirketleri takip etmeniz daha oğru olacaktır ilk aşamada.


    Halka arz gibi yüksek getiriler de beklemeyin ayrıca. Halka arzdaki olay sürü psikolojisi olarak işler. Ayrıca orada sürü ters yöne döndüğünde siz hala aynı yöne gitmeye diretirseniz kaybedersiniz. Bu yükselecek uçacak kaçacak yazılarına aldanmayın. Uçacağını bilen kişi babanızın oğlu bile olsa karını sizinle paylaşmak istemez. Öyle ulu orta yerde de yükseleceğini bağırmaz. Eğer bir yerde sürekli yükselecek uçacak kaçacak gibi bir algı yaratılıyorsa bilinki o hisseden çıkış zamanı gelmiştir. Birileri mal kilitlemeye çalışıyordur.





  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt

    Dediklerinize katılıyorum. Gayet açıklayıcı yazmışsınız.


    Ekstra olarak eklemek isterim ki;

    + Temel analiz, bazı bilgilerle harmanlanmasıyla kullanışlı hale gelir. ANCAK Altına üstüne üç beş çizgi çizerek ne olacağı, nereye gideceğini net bir şekilde belirleyemezsiniz.

    + Borsa'nın nasıl çalıştığını anlamak önemli, eğer birileri sizi bir şeye yönlendiriyorsa bilin ki birileri paranızı almaya çalışıyor.

  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız. Uygun olduğumda tek tek aratıp izleyeceğim.  BORSACILARIN BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU ! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broon kullanıcısına yanıt

    Bende söylediklerinize katılıyorum. Ancak teknik olarak iyi bir eğitim ve bilgi sahibi olan kişinin yön konusunda bilmeyene göre 3-0 önde olduğunu söyleyebilirim. En azından kısa vade analizleri al-sat noktaları belirlemede o bahsettiğiniz destek ve direnç çizgilerinin payı çok büyük. Saf ve temiz bir teknik analiz iyi yerde aldırıp iyi yerde sattırabilir. Tabi bunun için sağlam bir bilgi birikim gerekiyor. Öyle her önüne gelip iki çizgi çizenle yada başkasının çizdikleri ile hareket edenle değil. İşlem yapmadan önce o çizdiklerinizin canlı piyasada çalışıp çalışmadığına bakmanız lazım. Tabi yönün değişmesi her zaman mümkün. O yüzden trendi başında yakaladıktan sonra ortalara doğru kesin giriş ve uygun yerde hisseden ayrılış çok önemli.

  • 
Sayfa: önceki 16771678167916801681
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.