Şimdi Ara

Boş beleş hayatımı ilerletmek adına açtığım konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak tipimi ss atmayacağım bu konu ne kadar yakışıklı ya da çirkin olduğumla alakalı değil. Veya burada duygu patlaması yaşatacak şeyler de söylemeyeceğim. Burada asıl olay kendimi teşvik etmek. İnsanlara ilham olmayı da amaçlamıyorum, yanlış yapıyorsam lütfen sert dille uyarın. Sert dili severim.

    İlk olarak amacım finansal özgürlük yerine rahatlık. Paramı genelde oyunlara harcarım. 300 TL gibi. Maaşım asgari ücret. Yaşım 20, açıktan okuyorum. Açıkçası pek ezberi iyi olan biri olmadığım gibi zeki de değilim. İşim Netsis üzerinden su/meşrubat taşımacılığı yapan şirketin muhasebeciliği görevini üstleniyorum şu anda. Boş zamanlarımda lichessten satranç oynuyorum -yaklaşık 8 aydır- veya google kitaplarda yayınlamak için saçma kitaplar yazıyorum. Ya da instagram sayfama eğlendiğim kedi paylaşımları atıyorum. Hayatım böyle geçiyor. Pek kızlarla alakam yok akşam fantastik kitap okuyorum, sabah erkenden kalkıp Kralkatili Güncesinin 3. kitabının kapağına bakıp ağlıyorum. Gelmesini beklediğim tek şey galiba o.

    Boş lafı kestim. Deneyim:

    Bankada şu anda 5400 TL gibi bir param var. Fazla olmadığı için özür dilerim. Babam ile iki ayda belirli hisselerde oynayarak 1400 TL+ para kazandık. Bu da bana bazı tecrübeler kazandırdı. Hisse senetleri her zaman kazandırmaz fakat paranızı güvenilir hisselerde tutmak uzun vadede yine de az buçuk para kazandırıyor. Yakın çevrenizde güvendiğiniz biri yoksa bunu başarmanız biraz zor olsa da kripto paralara veya hisse senetlerinde paranızı tutmanız daha güvenli olabilir. İşin uzmanı değilim kesinlikle tavsiyeye uymanız gerekmiyor. Özelden iletişime geçerseniz size bol bol ingilizce kaynak sunabilirim bu konuda ilerlemek isterseniz. Asgari ücretle aile evinde çalışan birinin en mantıklı seçiminin bu olacağını düşünüyorum. Paranızı saklamak, bilgisayar, leptop veya herhangi alet/edabat için bir anda paranızı vermeniz kazancınızı sıfırlar. Warren Buffet abim gibi paranızın 80'ini saklayıp 20'siyle eşya alırsanız finansal rahatlığınızı sağlarsınız. Ev geçindirmek. Çocuk bakmanın ne demek olduğunu bilmeyen ben için burada bahsettiğim olay paranızı az buçuk yana atmaktır. Kesinlikle aile bakan insanların bunu yapamayacağını biliyorum.

    İlkler her zaman önemlidir. Bunu unutmayın.

    Kazandığım ilk parayla her şeyi yapabileceğimi düşünmem ve harman savurmam aptallıktı. Lütfen 500/1000/1500 TL'nizi bir anda harcamayın Yana koyun. Lise'de stajdayken 11 bin TL kazandım. Fakat ne oldu biliyor musunuz? Kırılan leptop, kırılan klavyeler, kırılan mouseler. Belki benim aptallığım fakat işin sonu işlevsiz oluyor. İstekli olmak yerine bütçenizi iyi kullanın.

    Yapmak istediklerim:

    İnstagramda 60.000 gibi bir kitlem var oldukça genç %62 kadın 20-25 12-18 yaş arası. Güzel aksesuar toptancılığı yapan kişilerle iletişime geçip komisyonlu satım yapmak istiyorum fakat ne kadar araştırırsam araştırayım kimseyi bulamadım o yüzden askıda kalıyor. Engagmentim %9-10. Pek öyle takipçi akmıyor fakat seven çok.

    Dropshipping öğrenmek ve bankadaki paramı 20.000 TL'ye çıkartmak, para zamanla fakat dropshippingin tamamen tecrübe ve ayak basmadan hiçbir şeyi yapamayacağımı bildiğim sektörlerden olduğunu biliyorum. Fakat çeşitli forumlardan en azından mantığını kavradım. Fakat ilerlemek için e-pub/pdf kitaplarını okumayı amaçlıyorum.

    Yabancı e-kitapları türkçeye çevirip google kitaplarda satmak.

    Özelliklerim:

    Öküz gibi okurum. O kadar bedavacıyım ki bütün udemy kurslarına sahibim -691 tane- başından itibaren kupon sayfalarının hepsini kullanıyorum. Yazılım, Photoshop, Adobe After Efffects, Dropshipping o bu şu her şeyin kursu var. Fakat olay hangisi kaliteli? Hangisi değil? Bunları ayırmaya üşenmeyen insanlardanım.

    Kopyada çok iyiyim. lol. Klavyede 102 dil atışı yapabiliyorum.


    şimdilik ekleyeceğim şeyler bu kadar gibi.

    Elimdekinler:

    Yeni sosyal platformlarında paylaşılmaya hazır 2500 tane kedi, gezi, köpek, mim videoları.
    Satış ve sosyal medya sayfaları için hazır mockuplar.
    Bir şeyleri öğrenmeye hazır olduğum veya kopyalanmak için hazır udemy videoları.
    Dünyanın en kaliteli t-shirt mockup'u
    After Effects için kurs -299 dolar gibi bir fiyata satılıyor isteyene veririm. Mega.nz üzerinden canlı izlenebiliyor.-

    Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi aktarınız ki yardımlaşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miyavliseyler -- 14 Eylül 2020; 10:24:3 >







  • Hayatıma kattığım iş hayatı deneyimlerinin kısa özeti:

    Esnaf gibi düşünmek ayrıntının da ayrıntısına inmektir. Ayda 100.000 TL+ para kazanan işletmede çalışıyorum. Giderinin, gelirinin çok olmasının cidden hiçbir şey ifade etmediğini bilin. 100.000 TL+ para kredi kartları ve çeşitli ödemelere gidiyor. Eğer iş yeri açmak veya su işi yapmak istiyorsanız çok çok çok çok hesaplı olmalısınız. Şu an çalıştığım işletmenin en az 1.000.000 TL kriz parası olduğunu varsayıyorum. Gelen para günlük 18.000 TL, satılan herhangi bir ürünün cirosu en az 2 TL+ Günlük 2000 adet ürün satılıyor mallar kamyonla gittiği için yakıt, işçilik, elektrik, araba yıpranması, ürünün kendi fiyatını satış fiyatından çıktığınızda günlük işletme 4500 TL kazanıyor. Kışın 1000-1500 TL. Corona yüzünden satışların az olduğunu unutmayın.

    Eğer iş yapmak istiyorsanız ilk önce bütçenizi hesaplamak zorundasınız. Kira + stopaj. İşçi çalıştıracaksanız ayda 2354 TL + ssk (1000-1200 TL sanırım ve yemek parası ayda 900 TL) bunlara göre hareket etmelisiniz. Eğer işi kendinize yapıyorsanız. Uygun fiyata yer bulup (500-600 TL + stopaj 900 TL) muhasebe, vergi ödeyecekseniz ayda kazancınız 6000 tl+ olması gerekmekte. Kışın çoğu esnafın işi düşer.

    Havadan para kazanmak zor olsa da kripto paraların airdroplarına katılın. Şu anda Pi Network ve OMLira gibi erken fazda olan kripto para olarak çıkmaya başkoymuş girişimleri inceleyin. Destek olmak isterseniz (Pi Network = thicbois, OMLira = 4da97f6a.) Sizden para istemeyen girişimleri takip edin derim. Veya belirli sosyal medya uygulamaları yerine çeşitli sosyal medya girişimlerine göz gezdirip oralarda aktif olmaya çalışın. Pek hayalperest bir insan değilim fakat yeniliklerden geri kalmaktan hoşlanmam. Paranın nereden geleceği belli olmaz.

    Zengin değilseniz zengin olma düşünceleri yerine iş planı inceleyin. Profesyonel grafikerlerin, yazarların, çizerlerin, iş adamlarının yaptıkları işleri onlar gibi görmeye çalışın. Herkesin kendine göre ilgi odağı var. İlginiz neye varsa onda ustalaşın. Hayatta binbir türlü alan var. Gezmeyi seviyorsanız resim çekiyorsanız buralara canavarlar ekleyin ve kendinizi onlarla savaşıyor gibi gösterin. Milyonlarca insan var dünyada. Yaptığınız işi beğenecek, sizi destekleyecek insanların her zaman olduğunu unutmayın. Eğer elinize kalem aldığınızda grafiti çiziyorsanız logo tasarımı yapın ve işinizde ustalaşın. Neyde iyiyseniz onu yapın.




  • İçini boşaltmış sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Babam ile iki ayda belirli hisselerde oynayarak 1400 TL+ para kazandık. " kısmında biraz şüphe duydum. Cunku şu dönemde hisselerden para kazanmak zor ancak imkansız değil. Benim bir miktar altın/gümüş yatırımım var ve bu dönemde 3200TL kazandım.

    Onun dışında, asgari ücret alsa dahi bir işçinin yemek parasını işveren karşılamak zorunda değil yani kanuni zorunluluk yok sadece Türk gelenek ve alışkanlıklar dolayısıyla işverenler onu karşılıyor.

    eğitim materyalleri konusunda ben de bedavacıyımdır fakat udemy veya benzeri video kursları değil, ben ebook bedavacısıyımdır :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    "Babam ile iki ayda belirli hisselerde oynayarak 1400 TL+ para kazandık. " kısmında biraz şüphe duydum. Cunku şu dönemde hisselerden para kazanmak zor ancak imkansız değil. Benim bir miktar altın/gümüş yatırımım var ve bu dönemde 3200TL kazandım.

    Onun dışında, asgari ücret alsa dahi bir işçinin yemek parasını işveren karşılamak zorunda değil yani kanuni zorunluluk yok sadece Türk gelenek ve alışkanlıklar dolayısıyla işverenler onu karşılıyor.

    eğitim materyalleri konusunda ben de bedavacıyımdır fakat udemy veya benzeri video kursları değil, ben ebook bedavacısıyımdır :)
    Babam ile kaliteli hisse takibi yapıyoruz. ASELSAN, Birlik Market, Şişe Cam vb. -Dediklerim kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir btw- Şu anda paramız 5600-5700 TL bandında değişiyor. Kaliteli hisselere uzun vadede para bağlayıp güzel kazanmayı umut ediyoruz.

    Onun haricinde güncelleme

    -----------

    Şu anda okuduğum kitaplar:

    Sell Like Crazy - book4you'da bulabilirsiniz. = Gerçekten insanı harekete geçiriyor.
    The Science of Selling - book4you
    Digital Marketing Strategy - book4you

    Onun haricinde zaman geçirmek için güzel kitaplar, internetten okuyabilirsiniz:

    Omniscient Reader's Viewpoint - boxnovel

    Size katkıda bulunan kitaplar varsa önerirseniz çok mutlu olurum.

    Takip ettiğim kripto paralar:

    Pi Network: Şu anda Pi Networkte 5986 Pi'm oldu. Her gün aksatmadan giriyorum. Burada reklam yapma gibi bir düşüncem yok fakat kaliteli ilerliyor gibi.

    Omlira: Öylesine girdiğim platformlardan ilk faz'da 0.05 kuruştan girecek diye 1000 TL atıp beklemeyi düşünüyorum. Daha çok var tabi fakat sosyal medya ve hypesine göre bu para 2000 TL de olabilir.

    Alan adları arıyorum şu anda. Alan adı alım satımı gerçekten kısa vadede iyi para getirir gibi geliyor. 10 tane kaliteli alan adı buldum. Projeleriyle satmayı düşünüyorum. Kendim proje yapacak gücüm olmadığı için böylesi daha kolay geliyor.




  • Son aylarda pek bir şey yaptığım söylenemez. Bankadaki para 7400 TL şu an. Aralıkta asgari ücretlere zam gelecek. 11.000'e ulaşırım diye tahmin ediyorum. Onun haricinde yeni kitaplara başlamadım pek zamanım yok.


    Pek kilolu değilim ama yine de koşuya başladım. Her gün 30 dk+ koşma yürüme yapıyorum.

    10 parmak klavye öğrenmek için çalışmalar yapıyorum aynı zamanda.


    Instagram sayfamda 5 viral post geldi. 63.1 bin oldum. %15 engagmente ulaştım. E-ticarete girişmek istiyorum fakat altyapım yok. Tecrübesizim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.