Şimdi Ara

Boş Disk Alanı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabit diskimin içindeki dosyalar 170 gb, fakat 230 gb dolu gözüküyor. diğer harddisklerim de dolu, biçimlendirme yapamam. Ayrıca windows'un kurulu olduğu HDD değil. Dosyalarımı sakladığım, tek bir bölümden oluşan hdd. Disk birleştirme ve temizleme işlemlerini denedim. Var mı bir fikri olan?



  • Konu İle Pek Fazla Bilgim Yok Ama Gizli Klasörleri Göster'in Açık Olduğuna Emin Misiniz?
  • hdtune.com sitesinden demo programı ındırin.Harddıskınizi taratın. Normalde 0 gözuken bı klasör baya büyük bir yer kaplıyor.Onu silsin düzelmesi lazım
  • burakdogrul20 B kullanıcısına yanıt
    Denedim ama birşey olmadı. Acaba farklı birşey mi yapmak gerekiyor?
  • Antivirüs yazılımın varsa güncelle sonrada bilgisayarın tamamında tarama başlat. 1 ile 1.5 saat sürecektir. Kısa sürerse geniş bir tarama yapmamışsın demektir o yüz den en detaylı şekilde tarama yapman lazım oda 1 ile 1.5 saat arası sürer.

    Bunu yapmanı önerme sebebim bilgisayarın virüs olabilir. Kimi virüs de bu tür soruna sebep olabilir. Eğer virüs bulunmaz yada bulunup silinmesine rağmen sorun düzelmez ise gizli klasörleri göster de. Ondan sonra tekrar boyuta bak hala aynıysa bir olasılıkta donanımsal bir arıza olabilir.

    Şu an adını hatırlamıyorum ama HDD oluşan bir donanımsal arızanın da bu tür soruna yol açtığını okumuştum. Bir kaç sene önce okumuştum. Eğer sorun buysa önemli dosyalarını yedek almanı öneririm. Çünkü sorun buysa bir kaç aya kadar o HDD kullanılamaz hale gelebilir. Ama umarım sorun başka bir şeydir.
  • Gizli ve sistem dosyalarını görünür olduğundan emin olup dosya boyutlarını tekrar kontrol et
  • Cmd'yi açın.
    Dosyaların bulunduğu yedek hdd'nin sürücü harfine bakın.
    Cmd'ye hdd'nin sürücü harfini yazın. ( c: gibi " : unutmayın") entera basın.
    "attrib /s /d -r -a -s -h" komudunu yapıştırıp enterlayın.
    Diske girin bakın birkaç tane gizli klasör gözükücek.Oradaki klasörlerin veya dosyaların boyutuna bakın boyutu yüksek olan var mı ?
  • Gizli dosyalar açıktı ama sistem dosyalarını gösterme kapalıydı sanırım. $RECYCLE.BIN adında 30 GB'lık bir dosya çıktı. Onu sildim, düzeldi.
  • tesadüfi T kullanıcısına yanıt
    Yalnız öyle her dosyayı silmeyin derim. Bazen gizli dosyalar sistemle yada bilgisayarda kullandığımız bir programla bağlantılı olabiliyor ve onu silince sorun yaşanabilir. O yüz den sana tanıdık gelen ve hakkında bilgi sahibi olduğun dosyaları silmeni öneririm. Tanıdık gelmeyen ve hakkında bilgi sahibi olmadığın dosyaları silmeni önermem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.