Şimdi Ara

Boşanan Erkek İşsiz Dahi Olsa Nafaka Ödeyecek... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
7
Favori
16.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onvious kullanıcısına yanıt
    evlilik sözleşmesi nafakayı önlemez...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onvious

    bilmedigimden soruyorum, eger evlilik sozlesmesi yapılırsa nafaka hala odeniyor mu?
    Evlilik sözleşmesi mal paylaşımı için geçerlidir. Nafaka vermeme gibi bir madde koysanız bile bunun mahkemede yasal bir geçerliliği yok. Yani evlilik sözleşmesi yapsanız bile nafaka ödüyorsunuz.
  • tesekkurler
  • cilekesdrag C kullanıcısına yanıt
    Adaletin nirvanası bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumagir

    Adam parayı verirse kadına çakma hakkıda olmalı mantıken... karısına çakamazsa ve kavga olursa... tekrar mahkemeye çıkarsa kavgadan, eski hakimde kadınsa o kadın hakimden çakma hakkı istese ne gibi bir suça girer ve cezası nedir acaba?
  • Anaerkil düzen. Yapabileceğiniz bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga kadın aldatıcak birde nafakamı alacak yuh ulan adam da boynuzlu eşşek desenize ulan sizin adaletiniz batsın... kuş kadar akıl yok bunlar da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede adalet tamamen bitmiş durumda.
    Kadın tam kusurlu, aldatmış, suçlu. Adam ne yapsın peki? Kadın istediği kadar aldatsın ama adam evli kalmaya devam etsin, otursun evde kadının onu aldattığını, aldatmaya devam edeceğini bile bile aynı evde kalmaya devam etsin? Bu mudur Türkiye'deki adaletin isteği?
    Böyle rezil bir karar olamaz. Afedersiniz ama bu erkeği, erkeğin ailesini aptal yerine koymaktır. Kadını aldattığı için ödüllendirmektir. Şaka gibi.
    Tam tersi kadının erkeğe tazminat ödemesi gerekiyor.
  • ─Hanımefendi ne işle meşgulsünüz?

    ─Nafaka sektöründeyim.
  • en temizi dini nikah
  • adam şimdi bu nafakayı öderken cakma hakkına sahip olması lazım.madem nafaka cakma hakkıda olmalı.
  • Yaş 27 bekarlık sultanlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be evlenme niyetimiz de olsa bu haberler çok can sıkıcı, ömür boyu nafaka nedir anlamış değilim 3-5 yıl kadın hayatını kurana kadar neyse de, ömür boyu tam bir saçmalık. Bu devirde namuslu ve anlaşabileceğin kadın bulmakta zor.
  • Bunun sorumlusu kadınların yalakası olan erkek tayfaları düğünmüş örfmüş adetmiş yok kadın hak ediyor yok ortadamı kalsın diyen tipler yüzünden durum bu.

    Bakmayın millet deli gibi evleniyor nafakadan saçma sapan geleneklerden bahsedince son evlilik bükücüler hemen yok saygı maygı yaşlılığı var yalnız yaşanırmı gibi konuşup duruyorlar buyrun yalnız yaşamayın bence çok yerinde bi kanun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firavun, erkek çocukları öldürüp kızları öldürmüyordu.
    Aklı selim olan anlar bu cümleyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki hukuk sistemini bilmeyenin içine düşeceği sıkıntıdır. Normaldir.

    Boşanma ihtimalin yüksek ise, evlenmeyeceksin aga. Yerse...

    Aklı başında hatunla evleneceksin.

    İş boşanmaya giderse:

    1) Karşı tarafı haklı çıkaracak bir falson olmayacak. Şiddet, sözlü şiddet, aldatma, evle ilgilenmeme, evi terk gibi konularla hakim karşısına gelmeyeceksin. ASLA EVİ TERK ETMEYECEKSİN. Evliliği temelden sarsan asli kusur olarak geçer. EVDEN KİMSEYİ KOVMAYACAKSIN. Evi karşı taraf terk ederse, ne ala!
    2) Boşanma davasını sen açmayacaksın. Ağzından "boşanalım" diye bir söz de çıkmayacak. Teklif de karşı taraftan gelecek. Başvuru da...
    3) Boşanmayı kafaya koyduysan bile, mutlaka yalandan da olsa barışalım teklifleri yapacaksın. Başvurudan önce de, sonra da...
    4) Boşanmak için acele etmeyeceksin. Anlaşma yoluna gitmeye çalışacaksın. Mahkemeye anlaşmış vaziyette gideceksin. Anlaşamazsan da aba altından zopa göstereceksin. "Benim acelem yok. Bu tecrübeden sonra ne bir ilişki, ne bir daha evlilik de düşünmüyorum. Mahkemede "ben eşimi seviyorum hakim bey" derim" diyeceksin. Böyle bir tavır, boşanma sürecini iki yıla kadar uzatabilir. Hayat şu konuda adaletsiz: bizim biyolojik saatimiz kadınlarınki kadar hızlı değil. Biz 60 yaşında da çocuk sahibi olabiliyoruz. Dolayısı ile akıllı hatun defteri bir an önce dürmek ister. Durum bu ise de, avantaj sizde.

    Evlilik hukuki bir sözleşmedir. Boşanma da sözleşmenin feshidir. Olaya hukuki mantıkla yaklaşmanız gerekir. Türkiye'de işler çarpık ilerliyorsa, neyin sizi vuracağını bileceksiniz, çarpık düzene uygun hareket edeceksiniz. Önleminizi ona göre alacaksınız. Bu süreç, avukat tutmaktan çok önce başlar.

    -------------------------

    Bana göre, bir dolu erkek saf salak. Kendisini parmağında oynatan kızlarla evleniyorlar. İşin yürümediğini kız çok daha önce kavrıyor. Tedbirini alıyor. Karşı tarafı hataya düşürecek şeyleri kasıtlı yapıyor. Bunları da mahkemede kullanıyor. Siz olayı kavradığınızda iş işten geçmiş oluyor. Bağa mı sordunuz çıkarcı, çakal ve EQ'su sizin 5 katınız olan karılarla evlenirken? Evlilik gibi hayati bir konuda çükünüzle değil, beyninizle düşünmeniz gerekiyor. Etrafımdaki evliliklerin kabaca yarısı ayakta kalıyor. Denk insanlar evlenince, boşanırken de pek dert olmuyor. En sıkıntılı boşanan, 12.000TL tazminatla yırttı. Nafaka falan yok.

    Hiçbir şekilde sana ihtiyacı olmayan, muhtaçlığı da eziklik olarak gören hatunla evleneceksin. Aldatma falan gibi bir hayvanlık etmedi isen, boşanırken zırnık istemez. Gidip sümük karılarla evleniyorsunuz. Sonra Rere-rörö...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Şubat 2019; 2:44:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mogolo

    Karıyı bosamam her gece iflagini kuruturum en sonunda dayanamaz ölür nafakadan kurtulurum
    onun iflahını kurutana kadar olan sana olur
  • Bu gerçekten çok ama çok acı bir durum.Kadınlar elbette kıymetli.Hepimizin bacısı,anası ve sevdiği var.Lakin her kadın iyi değildir.Art niyetli nice kadın toplum içinde bulunuyor.Bu art niyetli kadınlar yasaların kendilerine tanıdığı bu açıklardan faydalanarak masum nice erkeğin canını yakmayı dahası hayatlarını söndürmeyi başarıyor.Lakin tamamen feministlerin eline geçen basın sayesi ile bu acı olaylar duyulmuyor.

    Bu ülkede her kesime haksızlık yapılıyor.Kadın-Erkek ayrımı olmadan bu toplumda şiddet ve taciz olayları yaygın,hayvanlara dahi akla hayale gelmez şiddet ve taciz olayları yaşanırken sanki tek şiddete uğrayan kesim kadınlarmış gibi lanse ediliyor.Yıllarca bunun propagandası yapıldı ve geldiğimiz sonuç ''Erkek işsiz olsa dahi boşandığı karısına bakmakla yükümlüdür''.Böyle bir karar olabilir mi?Bu adamı boşandığı kadına ''köle'' etmek demek değil de nedir?

    Konu sahibinin de belirttiği gibi.Düşünün aynı evde sevgilisi ile yaşayıp fakat sırf nafaka kesilmesin diye evlenmeyecek nice kadın vardır aramızda.Böyle art niyetlilere gün doğuran bu yargıtay kararı hukuk garabeti olarak hukuk fakültelerinde ders olarak okutulmalıdır.

    Mahkemeler kadın ve erkek ayrımının yapıldığı yerler olmaktan çıkmalı.Karşısına gelen herkesi cinsiyetine bakmaksızın ''İNSAN'' olarak görmeli.Hakimlerde buna göre karar vermeli.Bu ülkede sokakta yürürken bir kadın sizi işaret ederek ''Bu beni taciz etti'' dese tüm hayatınız biter fakat kadına hiç bir şey olmaz.Böyle anlayış resmen rezalet...Mahkemelerin bu rezalete destek olması da zaten apayrı bir olay...

    Güzel ülkemin hukuk anlayışı gerçekten mükemmel (!)




  • Bir şeyi merak ediyorum kadının işi olsa ve çocuk olmasa yine de nafaka öder miyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.