Şimdi Ara

Boşanma sürecindeyiz. Çocuğu veremiyeceğini söyledi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boşanma sürecindeyiz. Mahkemeden ikili görüşme kararı çıktı. Pazar günleri 13-18 arası oğlumu alıcam annesinden.


    bu pazar tatilde olduğunu çocuğu veremeyeceğini yazdı.


    İhlal kararı nasıl aldırırım ne yapmam lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elinizdeki ara karar ile birlikte kolluğa başvurarak kolluk marifetiyle gün ve saatinde çocuğu teslim almaya gidebilirsiniz. (Çocuğunuzun psikolojisi için açıkçası pek tavsiye etmem.) Sonrasında konuyla ilgili boşanma davasının görüldüğü aile mahkemesine durumla bir beyan dilekçesi sunarsınız, yargılama sırasında hakim nazarında bir fikir/görüş olur.

  • şehir dışında olduğunu söyledi yani çocuğu alamıycam bugün.



    ama bunu nasıl kanıtlıycam mahkemeye. kadının evine gidip kapının önünde video falan mı çekiyim mesela.

  • Genellikle mahkemeye başvurduğunuzda, çocuğun verileceği bile bile neden gidilsin denir.

    Hocam Allah sabır versin, dayın da sizin aynı durumu yaşıyor. Kızını sadece haftasonları görebiliyor. İnanın normalde sakin olan dayım, kızıyla vakit geçirince dünyayı unutuyor. Mahkeme, 10 yaşına kadar annesinin yanında kalacak demiş. Sizinki de öyle olacak herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım konu özelinde genel olarak yazılmıştır



    Hocam bu dediğin olay kırk yılda bir oluyorsa bence ortada bir mesele yok. Şehir dışında da olabilir, tatilde de olabilir. Mesela sen her pazar saat 13 ile 18 arasında müsait olabilecek misin? Olamayacaksın, ille bir işin gücün çıkacak.


    Bu tarz şeyleri ikili diyalogla halletmek daha iyi. Polisi aldın gittin kadının evine, çocugu aldın. Ne geçti eline, o çocuk büyüyünce çocukluğumu zehir ettiniz karakollarda mahkemelerde diye size tavır alacak. Almaz diyen yalan söylüyor, çocuk psikolojisinden de zerre anlamıyor. Çocuk mahallede arkadaşları ile oynarken polisle kapılarına dayandığında o çocuğun ruh halini hayal edebiliyor musun? Büyüklerin sıkıntılarını niye küçükler çekiyor?


    Kırk yılda bir böyle bir şey olmuşsa hayırlısı de geç. Süreklilik arz ederse gereğini yargı yoluyla ararsın.


    Her pazar 13 ile 18 arası müsait olacağının garantisi de yok. O gün müsait olmazsın atıyorum dersin ki şu gün görmeme izin verir misin onun yerine. Baktın vermedi başka çözümler düşünürsünüz yargı kanalıyla ne yapılır ne edilir bunları zaten süreçte öğreniyorsunuz.


    Ya da şu gün görmek üzere yine müsait olamadın, dünyanın sonu değil. Telafi edilebilecek şeyler için üç günlük dünyayı zehir etmeye gerek yok kimseye ve en çok da kendinize.


    Çocuğu aldı yazlığına götürdü diyelim birkaç aylığına memleketine. Çocuk için çok güzel bir olay tatil, farklı ortamlar vesaire. Siz müsait oldukça gitmeye çalışırsınız imkanlar el verdiği ölçüde. Ya da siz çocuğu tatile götürürsünüz memlekete veya başka yere. Bunlar hayatın içerisinde olağan değil mi?


    Her pazar 13-18 arası cocugu göreceksiniz diye bu insanlar şehir değiştiremez, ülke değiştiremez anlamına gelmiyor. Çok özür dilerim ama çocuğu yurtdışı tatiline götürse çocuğumu kaçırıyor diye mahkemeye başvuracak bir haliniz var.


    Boşanma davalarında tarafların bu hali bana çok üzücü geliyor. Siz düğün, dernek türlü aşk laflarıyla evlendiniz ve çocuğunuz oldu Allah bağışlasın. O güzel günlerin hatrına birbirinize düşmanlık beslemeyin.


    Ne olmuşsa yaşanmış bitmiş geride kalmış. Çocuğun ruh sağlığı sizin çocuğu görmenizden veya diğer tarafın çocuğu görmesinden daha önemli benim gözümde ve hakimler de çok şükür ki çocuk lehine düşünerek karar alıyorlar genellikle. Allah razı olsun herkesten.


    Kimsenin ikili meselesinin, davasının kurbanı çocuklar değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Temmuz 2023; 16:8:27 >




  • Merhaba; sizin olayınızda anladığım kadarıyla Çocuk Teslimine Muhalefet Suçu oluşuyor. Şartları yerine getirirseniz şikayetçi olabilirsiniz. Bu halde çocuğu size göstermezse hakkında tazyik hapsi uygulanır. Çok geçmiş olsun. Aşağıdaki linkten bu konu ve uygulama hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Çözüm olmaz ise ilinizde bulunan bir avukat ile görüşmenizi önermeliyim.



    bursa maya hukuk bürosu
    Boşanma Davası Süresince Veya Sonrasında Anne Çocuğu Göstermezse Ne Olur? - Çocuk Teslimine Muhalefet Suçu
    https://bursa.mayahukuk.com/bosanma-davasi-suresince-veya-sonrasinda-anne-cocugu-gostermezse-ne-olur-cocuk-teslimine-muhalefet-sucu/




  • Merhaba bende boşanma sürecindeyim. Eş başka eve taşındı dava açmış tebligata yeni çıkmış. Anlaşma protokolü yolladılar uzaktan bi avukat arkadaş destek veriyor saolsun. 1,5 aydır kızımı göstermiyor, uzaklaştırmada almış yazamıyorum vidyo dahi atmıyor isteyemiyorum. Aile mahkemesine kendim bi dilekçe ile 1,5 aydır görmüyorum kişisel ilişki kurulmasını talep ediyorum gibi yazayım mı sizce? Henüz avukat tutmadım anlaşabilirsek diye ama karşı taraf avukatı gün ayarlıcaz deyip deyip sallıyor :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.