Şimdi Ara

BOSCH 24.000btu inverter ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.hizlial.com/beyaz-esya/klimalar/bosch-b1zma-i24903-inverter-klima_04.011.1686.0006.htm

    Arkadaşlar, linkteki model ile ilgili Bosch bayii bana 2100 Lira, 10 taksit fiyat verdi. Kullanacağımız yer 60 m2 dikdörtgen bir ofis. Ofis içerisinde hava akışını engelleyecek bölümler mevcut değil, tamamen açık. Bazı klimacılar bana bu model ile ilgili "onlar inverter falan değil, alma vs" gibi tavsiyelerde bulundular. Açıksası Daikin'e 4-5 milyar vermek istemiyorum. Forumdaki profesyonel arkadaşlardan yardım bekliyorum bu klima ile ilgili. Gerçekten bu klimadaki inverter ifadesi bir pazarlama taktiği mi? Zira elekterik tasarrufu önemli,kışın da ısınma için kullanacağız.. Alternatif ürünler önerebilir misiniz? Teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordini -- 7 Temmuz 2010; 12:57:20 >







  • o alana 24.000 btu klima maalesef yetmez daha güçlü bir ünite almanız şart. ayrıca ısınma amaçlı da kullanmanız imkansız. vereceğiniz elektrik faturalarının hesabını yapmanızı tavsiye ederim. ilk alırken maliyeti yüksek diye yüksek verimli klimadan vazgeçip daha düşük verimli ünite ile yüksek fatura vermek de doğru değil.

    ofisinize en iyi çözüm iki adet 18000 btu inverter olur.
  • Cevabınız için teşşekkürler,dikkate alacağım önerinizi.. Yalnız 60 m2 derken tuvaleti unutmuşum.. soğutulacak ve ısıtılacak alan 50m2 olacaktı :)
  • İnverter teknolojisi a sınıfı b sınıfı elektrik sarfiyatı ibaresi gibi pazarlama taktiği olarak kullanılamaz. Çünkü inverter klimanın çalışma prensibidir. Klimayı 24 dereceye ayarladığında oda ısısı 24 dereceye geldiğinde standart klimalardaki gibi dur kalk yapmak yerine dış ünite devri düşerek dur kalk esnasındaki fazla elektrik çekimi ortadan kalkar, bu teknolojiye sahip olmayan bir klima laf olsun diye inverter ibaresiyle satılamaz, yasal olarak suçlu duruma düşer. Ama yinede ben olsam bosch klima almam. Servis konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlarım oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Temmuz 2010; 14:17:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.