Şimdi Ara

Bosch bulaşık makinem yeni kartı da yaktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18 yıllık bulaşık makinemizin kartı yanmıştı.( Suyu ısıtmıyordu. ) . Usta çıkma bir kart buldu taktı. Çalıştırdık yaklaşık 15-20 dak. sonra çat diye bir ses duyduk, makine kapandı. Açtık baktık kart yine yanmış. (Açtığımızda buhar vardı. Suyu ısıtmaya geçince kart yandı.)

    Sebebi ne olabilir? Uzman arkadaşlar cevap verirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burçak -- 10 Nisan 2019; 19:59:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam kartta hangi kısım yandı. Yanan kısmın yollarını takip ederek nereye bağlı olduğuna bakıp incelemeniz gerekiyor.
    Hangi sensörü bağlı vs. Suyu ısıtan rezistans da bozulmuş olabilir kartı değiştirince çalıştı demişsiniz ama ısıtmaya başlayınca kart yine yanmış.
    Ayrıca ikisinde de aynı parça mı yandı ? Kartı hemen yandı diye atmayın basit bir parçası yanmışta olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Usta lehim yapıp tekrar takalım, dedi. Ustayla beraber baktık. Sanki aynı yer yanmıştı. Bende ustama 'sorun reziztansta veya bağlantılarda olabilir' dedim. (Elektrik işi yapmıyorum. Ama bende meslek lisesi elektrik mezunuyum.).

    Benim tahminim diğer kısımlar konrol edilmeden kartı bağlarsak yine yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burçak B kullanıcısına yanıt
    Ben aksini söylemedim zaten hocam 100 tane de taksanız yanar. Bağlantıyı takip Edip hangi parçanın anakartı yaktığını bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanan yerin hangi devreyi besledigine bakacaksınız,su boşaltma pompası da olabilir, rezistans da olabilir, motor da olabilir.buyuk ihtimalle rezistanstir.direncini ölçerek anlayabilir usta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir diğer tecrübe de şöyle bulaşık makinesi kontrol kartı on kapakta ve ana gövdeye elektrik iletimi Flex kablo ile oluyor.flex kablo da zamanla kapağın açılıp kapanması sebebiyle asinip kısa devre yapıyor üzerinden 15 tane kablo geçiyor biri şase yapıyorsa gövde ile temas ediyor ise o kabloya akım geldiğinde kartı yakabilir kısaca Flex kabloyu yerinden söküp inceleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ederim. Usta pek uğraşmak istemedi. Makine de 18 yıllık olduğu için yenisini aldık. Ama fırsat bulursam ben biraz kurcalamak istiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.