Şimdi Ara

Bosch Bulaşık Makinesinde Tuza Gerek Yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
15.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 6 Ay kadar önce 11 yıllık Vestel bulaşık makinamın arızalanması sonucu BOSCH SMS63M38TR bulaşık makinasını aldım. Eşim çok memnun makineden. Size soracağım soru ise servis gelip kurulumu yaptı. Makinenin içinde tuz falan yoktu. Sorduğumda ise gerek olmadığını söyledi. Yaklaşık 2 yıl kadar bu şekilde tuzsuz kullanmamız gerektiğini söyledi. 2 yıldan sonra tuz kullanabilirsiniz dedi. 6 aydır tuz falan yok makinede. Parlatıcı falanda yok. Ve makine gayet temiz yıkıyor. İstanbul Pendikte ikamet etmekteyim. Acaba servis bu bölgedeki suyun kireç derecesini bildiği içinmi böyle demiş olabilir yoksa yeni makinelerde tuz'a gerek yokmu. Bilen arkadaşlar beni aydınlatırlarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YsnYlmz77 -- 21 Mart 2017; 9:22:37 >



  • Tuz ihtiyacı marka bazlı değil bölge bazlı bir konudur. Yeni / Eski fark etmeksizin bütün bulaşık makinelerinde vardır. Ülkemizin büyük genelinde su sertlik oranları hep yüksektir, suyu yumuşatmak için reçine, reçineyi rejenere etmek için ise tuz kullanılır. (Bulaşık makinelerinin içerisinde bulunan tuz kutusunda aynı zamanda reçine bulunur ancak yenilenen/eskiyen/biten bir unsur değildir)

    Su sertlik ölçümü yapmadan size bu tavsiyede bulunduklarına göre bölgeyi biliyorlardır lakin yine de kişiye özel tespit yapmaları ve sizin evinizde de bir su sertlik kiti kullanmaları gerekirdi.
  • merhaba. Ben de anadolu yakasında oturuyorum. Size tavsiyem, tuz da içeren hepsibirarada tablet türü deterjanlardan kullanmayın. Anadolu yakasının su kireç oranı o kadar düşük ki, bu tabletlerdeki tuz oranı bile fazla geliyor ve zamanla cam eşyalarda, çatal bıçaklarda çizilmeler, bulanıklaşmalar oluyor. Ben 2011'den beri hep hepsibirarada deterjanlardan kullandım. Çünkü eve gelen servis, ilave tuz kullanmaya gerek olmadığını, hepsibirarada tabletlerden kullanmamın yeterli olacağını söyledi.Lakin zaman içinde bahsettiğim sorunlarla karşılaştım. Daha sonra İSKİnin sitesinden, anadolu yakasına su sağlayan barajların analiz raporlarına baktım ve sertlik oranının hakikaten düşük olduğunu gördüm. ve şu sonuca vardım: Hepsibirarada deterjanlardaki tuz, bu su için fazla.

    Tavsiyem, makinenizin tuz ayarını en düşüğe getirin. Mesela 1. Tuzu, deterjanı, parlatıcıyı ayrı ayrı kullanın. Toz deterjan kullanın. Parlatıcı ayarını da, çıkan bulaşığın ıslaklık ayarına göre azaltır ya da artırırsınız.




  • Kişiye özel açıklama yeterli ve doğru değil. Detaylı açıklama yapmalılardı.
  • Bu forumdada, linkini vereceğim forumda da tuz kullanmak şart diyor.
    Dh deki yazıyı bulamadım ama zamanında okumuştum.
    Eğer tuz kullanılmazsa makinenin reçinesi bozulur bulaşıklar iyi yıkanmaz taki reçine değişene kadar diyordu yazı.

    Bakınız.
    www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bulaşık-makinesinde-tuz-kullanmalı-mıyım.54460

    Ben kullanıyorum makinem 2 kilo tuzu 13 ayda bitiriyor orta ayarda (Arçelik 4562) 18 yıldır taş gibi sağlam Whirpool olduğu için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemrut17 -- 26 Mart 2017; 10:32:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın..


    geçen hafta aldığım Bosch marka bulaşık makinesini kurmaya gelen Bosch yetkili servisi bölgedeki suyun sertliğinin düşük olması sebebiyle kesinlikle tuz kullanmamamı söyledi. İnternette araştırdığım kadarıyla bölge bazlı gerek olmayabiliyormuş ama oturduğum bölgede su o kadar kireçli ki 3 günde çaydanlığın altı bembeyaz kireç kaplanıyor.


    Sizce nasıl yapmalıyım, kullanmam gerekiyor mu?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.