Şimdi Ara

bosch buzdolabı mutfak dolabının ıcıne koyduk ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
37.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler mutfak dolabı yapıldı ve buzdolabını mutfak dolabının ıcıne gomduk mutfak dolabının tepesınden 4 cm capında ıkı tane delık actık ama dolabın yanları ozellıkle dondurucu bolumunun yanları baya sıcak bıde sankı yanık kablo kokusu var gıbı yanlardan ve ustten yaklasık 1 er cm bosluk var ama arka kopmle kapalı bı tane ıslemcı fanı var onu takayım dıyorum bı yerıne ama ıcerımı uflesın yoksa dısarımı uflesın karar veremedım busekılde calısmasının ne gıbı zararı vardır ???

    model kgu4020ne /02 1999 yılında alınmıstı yanlıs hatırlamıyorsam nette resmı bıle yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YmE17 -- 19 Ağustos 2010; 1:44:45 >



  • Büyük kayıp değilse mutfak dolabını söküp sadece buzdolabını bırakın.
    Havasız ortamda buzdolabı çalıştırmak çabuk bozulmasına neden olur. Fan bile yeterli hava akımı sağlamaz.
  • Tepeden delik açtıysanız iyi, çünkü buzdolabı alt tekmelik kısmından aldığı soğuk havaya motorun sıcaklığını vererek üst-arka kısımdan dışarı çıkmasını sağlar. Bir yandan da mümkünse yan kısımda delik açmanız tavsiyemdir. Ayrıca yukarıda açıkladığım üzere alt tekmelik kısmını kapatmamaya dikkat edin.
  • Dolabın dışından yandan , üstten bakınca görülenn kısımlar hariç sırt kısmındaki kapalı kısmı tamamen kaldırırm...Önden tekmelikten giren soğuk hava arkadan açılmış olan sırt kısmından sıcak hava olarak gider...Delik falan değil tamamını sökün diyorum....Sadece dolabın kenarındaki görünen kısımlar kalsın....İç içe iki dikdörtgen düşünün....İç kısımdaki tamamen kesilip çıkacak....Cevap yazan arkadaşlarım çok güzel açıklamışlar...Dolabın sırtını açın. ((..Bir konu daha...Çevresi tamamen kapalı dolap ise bu dolaptan çıkan sıcak hava nereye gidecek ?.... Fanla olacak iş değil...Dolabın arka kısmında 10 cm boşluk gerekli...Ve bu boşluğun üstü açık olacak...Sıcak hava yükselip çıkabilsin..)) .Üstünde açık kısım yoksa dolabın sırt kısmını açmak çözüm değil.....Çözüm sizde...SICAK HAVA İÇİN BACA..BOŞLUĞU.... Yerin durumuna göre ayarlayacaksınız... Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Ağustos 2010; 12:10:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    .....Cevap yazan arkadaşlarım çok güzel açıklamışlar...Dolabın sırtını açın. ((..Bir konu daha...Çevresi tamamen kapalı dolap ise bu dolaptan çıkan sıcak hava nereye gidecek ?.... Fanla olacak iş değil...Dolabın arka kısmında 10 cm boşluk gerekli...Ve bu boşluğun üstü açık olacak...Sıcak hava yükselip çıkabilsin..)) .Üstünde açık kısım yoksa dolabın sırt kısmını açmak çözüm değil.....Çözüm sizde...SICAK HAVA İÇİN BACA..BOŞLUĞU.... Yerin durumuna göre ayarlayacaksınız... Saygılarımla..


    Üstteki yazıları yazan arkadaşlar güzel ifade etmişler, fan takmak mantıklı bir çözüm sağlamaz, sürekli ses ve fana sürekli elektrik beslemesi yapmanız gerekir.
    ideal olarak, 3 tarafı dolap içinde kalan buzdolapları için, bir kere buzdolabının arkasında panel manel olmayacak, boşluk kalsın, arka duvara yanaşsın, üstteki dolap aşağıdaki çizimdeki şekilde modifiye edilerekduvara tam yanaştırılmaz, arada ısının çıkacağı boşluk bırakılır, 4 cm lik deliklerle bunu sağlayamazsınız. Ayrıca buzdolabı sağ ve solda 3 er santim, üstte 5-6 santi boşluk kalacak şekilde yerleştirilmeli, yoksa verimli olarak havalandırma olmaz, ısıyı atamaz ve kompresör sürekli çalışır, dolabın dış yüzeyleri ve etrafındaki mobilya bu atılamayan ısı nedeniyle ısınır, elektrik sarfiyatı artar.

    Dolap içine halihazırda monte olduysa, yanlardaki ve üstteki boşluğu ayarlıyamıyorsanız, üst kısımın arkasındada ısının çıkacağı havalandırma boşluğu yoksa, en azından marangoza üstteki dolabı modifiye ettirin, aşağıdaki sembolik çizimde olduğu gibi derinliğini ufalttırın ve arkadan ısı tahliyesi olabilsin.
     bosch buzdolabı mutfak dolabının ıcıne koyduk ama




  • www.bosch-beyazesya-servisi.com tavsiye ederim
  • beyler fıkırler ıcın tesekkurler bıkac resım cektım durum asagıdakı gıbı dolapları bız yaptık o yuzden bu saatten sonra hareket etmesı mumkun degıl heryerı tutkallı vıdalı vs vs fanlarla cozmem lazım


    http://img685.imageshack.us/gal.php?g=dsc02561mv.jpg
  • Mutfak kapısı tarafında ki bloğu söküp o kısımdan buzdolabını çıplak bıraksan daha iyi. Dekorasyonu da bozmaz üstelik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Mutfak kapısı tarafında ki bloğu söküp o kısımdan buzdolabını çıplak bıraksan daha iyi. Dekorasyonu da bozmaz üstelik.


    Veya o bloğu tamamen sökmek yerine duvar tarafından 10 cm kadar kesilip çıkarılabilir. Hem blok yerinde durur hem de dolabın arka tarafından havalanması sağlanabilir.

    Şöyle;



     bosch buzdolabı mutfak dolabının ıcıne koyduk ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 25 Ağustos 2010; 11:33:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.