Şimdi Ara

Bosch Logixx 8 Güç Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim öncelikle.

    Benim sorunum 2012 yılnda aldığım Bosch marka Logixx 8 modelinin güç geldikten sonra yaklaşık 1-2 dakika kadar çalışıp ardından kendiliğinden kapanmasından kaynaklanıyordu. Forumda yaptığım araştırmalardan bu şekilde sorun yaşayan arkadaşların olduğunu gördüm. Teknik servis çağırıp 800 - 1000 lira arası bir fiyat çıkardıklarını forumda yazmışlardı. Anakartın arızalı olduğu ve anakartın ön panelde bulunan ekranın kartıyla bağlantılı olduğu için ikisinin de değişmesi gerektiğini dile getirmişlerdi. Teknik servisin de bu makine Almanya üretimi yenisini 4-5 bin liradan aşağıya alamazsınız, yaptırmanız mantıklı olur diyip gittiklerini söylemişlerdi. Ben de bunları okuduktan sonra 75 lira servis ücretini vermeyi göze alıp servisi çağırdım. Şaşırtıcı bir sonuç olmadı. Forumdaki insanlara ne söyledilerse harfi harfine bana da aynı şeyleri söylediler ve gittiler. Sonrasında ben de araştırmaya başladım ve aşağıda paylaştığım videoyu gördüm. Videodaki gibi anakartı söktüm ve yarın Karaköyden gerekli parçaları alıp tamiri için bir usta abimden yardım alacağım. Lehim konusunda videodaki kadar bilgiye sahip değilim.

    Şimdi merak ettiğim konu ise şu bu gibi sorunla daha önceden karşılaşan arkadaşlar var ise bu çözüm etkili olacak mı? Farklı yapmam gereken bir konu var mı? Devre elemanlarından 3 tanesinin değiştirilmesi gerektiği yazıyor videoda. Hazır çıkarmışken değiştirmem gereken farklı bir devre elemanı mevcut mudur? Anakart üstüne baktığımda ne kondansatörlerde ne de diğer entegrelerde gözle görülebilir bir arıza ya da tahrip göremiyorumn.

    Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla







  • Hocam cihazın model kodu ne ? WAS20763TR/07 ise bende tambur arızalı makina mevcut. Perşembe günü (18.06.2020) Servis geldi, tambur takımının değişmesi gerektiğini, yedek parça olmadığını söyledi. Ücretli değişim istedim, haber vereceklerini söylediler hala cevap gelmedi. Durma göre (Değişim yapıp makineyi almazlar ise) benim makine çöpe gidecek, kartı sana verebilirim. Ama değişim yaparlarsa yardımcı olamam. Sen her ihtimale karşı kartı tamir etmeyi dene, duruma göre benim kart alternatif veya yedek olur.
  • Hocam merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en az hasarla tamirinizi gerçekleştirirsiniz. Böyle yardım sever olmanız gerçekten bu dönemde çok zor bulunan bir dünya. Ben şimdi kontrol ettiğimde makine kodunu WAS20461TR/07 FD 9111 200323 şeklinde yazıyor. Sanırım sizinkiyle aynı değil. Fakat videodaki makine de aynı şekilde benim makine ile aynı değil. Dışı falan farklı. Fakat anakartına baktığımda aynısı gibi duruyor. Sizle de öyle olabilir mi acaba?

    İlgili video:https://www.youtube.com/watch?v=0fPM-2fjPY4
  • Hocam forumun amacı ne, yardımlaşma. Bu bilgidir, tavsiyedir teknik destektir duruma göre değişir. Benim makinenın tamir olmayacağı aşikar, servis değişim yapmazsa ben çöpe atacağım hiç olmazsa birinin işine yarasın düşüncesindeyim. Sonuçta kimse kolay para kazanmıyor. Paylaştığınız videodaki makinenin görseli benimki ile aynı, sizin makine ile kartları aynı mıdır bilemem ama servis değişim yapmazsa kartı söker yollarım. İşinize yararsa kullanırsınız, yaramaz ise siz çöpe atarsınız.
  • Ekran kartinin arkasindaki anakarti sokun elektronikciye goturun yapar 80 tl tuttu benim direnc patliyor icindeki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 21 Haziran 2020; 16:0:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dangeraus

    Hocam forumun amacı ne, yardımlaşma. Bu bilgidir, tavsiyedir teknik destektir duruma göre değişir. Benim makinenın tamir olmayacağı aşikar, servis değişim yapmazsa ben çöpe atacağım hiç olmazsa birinin işine yarasın düşüncesindeyim. Sonuçta kimse kolay para kazanmıyor. Paylaştığınız videodaki makinenin görseli benimki ile aynı, sizin makine ile kartları aynı mıdır bilemem ama servis değişim yapmazsa kartı söker yollarım. İşinize yararsa kullanırsınız, yaramaz ise siz çöpe atarsınız.
    Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. Yarınki duruma göre size haber edeceğim. Hayırlısı olsun. Çok çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazpanyol

    Ekran kartinin arkasindaki anakarti sokun elektronikciye goturun yapar 80 tl tuttu benim direnc patliyor icindeki
    Hocam merhaba. Ekran kartından olabileceğine emin misiniz? Paylaştığım videodaki problemi anakarttaki dediğim devre elemanlarını değişerek çözüyordu. Ekran kartını söktüğünüzde dirençlerin yandığını gözlemleyebildiniz mi? Son olarak makinenizin model kodu neydi acaba? Ben ön paneli sökmeye çalışırken bir tane vidanın pas tuttuğunu gözlemledim. Ne yaptıysam sökemedim. Ondan dolayı ön paneli sökmeden anakartı söktüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 21 Haziran 2020; 21:16:5 >
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt
    Ekran kartiniz arizali degil güc kartiniz arizali
  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ben yanlış anladım. Söylediğiniz gibi kartı söktüm. Yarın bir usta ile tamir edeceğiz. Siz hangi parçalarınızı değiştirdiniz kart üstündeki?
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt
    Entegreyi tam anlamadim bende kucuk bisey dedi 10 dk da yapti ama sokerken fisleri karistirmayin numaralandirin derim
  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Tahminim üstündeki bir entegre değiştirilmiş sizde de. Haklısınız sökerken işaretledim ve video çektim.
  • ncmttnynk N kullanıcısına yanıt
    Bu ayarda makineler 6-7 bin tl atmayin derim her parcasi bulunuyor kolay gelsin hocam
  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    İlginize çok teşekkür ederim. Makinenin anakartındaki bir tane TNY267GN AC/DC entegreyi değiştirdim. Daha doğrusu değişmesi konusunda Tarlabaşındaki anakart, beyin gibi devreleri tamir eden yere gittim. 20 liraya değiştirdiler. Şu anda makine çalışıyor hiçbir sorun yok. Bu tarz sorun yaşayan arkadaşlar boşuna servise 700 lira gibi bir ücret vermenize gerek yok. Çok daha ucuza bu işi halledebilirsiniz.

    Gittiğim yer de burası:http://www.beyinkartitamiri.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncmttnynk -- 24 Haziran 2020; 22:6:12 >
  • Geçmiş olsun, sorunsuz yıllarca kullanmaya devam edersiniz inşallah.
  • dangeraus D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Sizde durum nedir? İnşallah başınız çok fazla ağrımadan sorununuzu çözebilmişsinizdir.
  • Konuya yazdığımı kopyalayım, durumu izah ediyor.

    "Firma ile tekrar konuştum, özel mesajla ve buradan da soranlar olmuştu değişimde yeni cihaz bayiden alınmış gibi 3 yıl garantili, ek garanti alınırsa 7 yıl garantili oluyor.
    Firmanın teklifi WGA142X0TR için 2000₺ fark talebiydi, benim fiyat sorduğum cihazlar ve istenin farklar;
    WAT24581TR 2300₺
    WAT24780TR 3000₺
    WAX28M80TR 5800₺

    Bu cihazlar için ek garanti ücretleri WAX28M80TR için 669₺ diğer cihazlar 619₺

    Ödeme fabrikanın hesabına havale olması lazımmış."
  • Bosch logixx 8 son 1 dakika kala program bitirmiyor başına gelip çözüme ulaştıran var mı bu problemi
  • Merhaba. Bosch WAS20763 TR model çamaşır makinem çalıştıktan bir iki dakika sonra kendiliğinden kapanıyor- elektrik gidiyor. Kapandıktan yaklaşık 1 dakika sonra tekrar çalışmaya başlıyor ve kapanıyor. Makinem yaklaşık 12 senelik . Tamir ettirmek mantıklı mu yoksa yeni bir çamaşır makinesi mi alayım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler…
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.