Şimdi Ara

BOSE yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar herkese selam ;eğer mümkünse sizden bir tavsiye isteyeceğim.benim evimde Bose aucistimas 15 5+1'im var ,Yamaha anfi ile beraber kullanıyorum.DVD filmlerde'lerde ses muhteşem ama normal müzik cd veya radyo dinlerken biraz yetersiz kalıyo,ilave stereo hoparlor ne önerirsiniz??hangi marka uyumlu olur sizce????..... Teşekkürler



  • ilave değil dostum frontları kaliteli ve yüksek hacimli kabinlerle değiştir tabi birde araya (front-to-front) bir eq da ilave edebilirsin.
  • marka ve model önerebilirmisin?
  • frontları BOSE 301 DIRECT REFLECTING hoparlörleri ile değiştirsem nasıl olur sizce??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ARNY

    arkadaşlar herkese selam ;eğer mümkünse sizden bir tavsiye isteyeceğim.benim evimde Bose aucistimas 15 5+1'im var ,Yamaha anfi ile beraber kullanıyorum.DVD filmlerde'lerde ses muhteşem ama normal müzik cd veya radyo dinlerken biraz yetersiz kalıyo,ilave stereo hoparlor ne önerirsiniz??hangi marka uyumlu olur sizce????..... Teşekkürler




    Yasadıgın olay gayet normal. Elindeki sistem ev sinema sistemi yani efektler icin yapılmıs. Bu tur sub+uydu sistemler yapıları geregi full range dedigimiz frekans aralıgında calısmazlar. Ayrıca bas uniteleri mono calısır.
    Haliyle muzik performansı beklenmez. Frontlara muzik icin tasarlanmıs speaker baglarsanız cok daha iyi netice alırsınız. Ama ev sinema amplileride stereo ampliler gibi randımanlı olmuyor onuda goz onune alın. Muzik dinlemek icin asıl bilesenler stereo ampli+cd player+full range speaker dir. Baslangıc seviyesi jbl e80, e90 ve ayarında speaker lar işinizi gorecektir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ARNY

    frontları BOSE 301 DIRECT REFLECTING hoparlörleri ile değiştirsem nasıl olur sizce??



    301 ler bookself dedigimiz kucuk mekanlarda kullanılabilecek seridir. Stereo muzik icin tasarlanmıstır. Direkt/yansıyan ses destegi vardır. Bas eksikligi olabilir ama subbas ile destekleyerek sorunu cozebilirsin.
    Odanızda buyuk kabinler istemiyorsanız oldukca mantıklı bir secim gibi gorunuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ARNY

    arkadaşlar herkese selam ;eğer mümkünse sizden bir tavsiye isteyeceğim.benim evimde Bose aucistimas 15 5+1'im var ,Yamaha anfi ile beraber kullanıyorum.DVD filmlerde'lerde ses muhteşem ama normal müzik cd veya radyo dinlerken biraz yetersiz kalıyo,ilave stereo hoparlor ne önerirsiniz??hangi marka uyumlu olur sizce????..... Teşekkürler


    Arkadaşım ben de acustimas 10 kullanıyorum.Dediğin gibi film olayında tam bir canavar.Ama müzik kalitesini bende beğenmiyorum.Yamaha amfinin hangi modelini kullanıyorsun.Yamahalarım müzik performansı da iyi değil.Front speakerları ve amfiyi değiştirmen gerekecek galiba
  • anfinin modelini şu an hatırlamıyorum.Değiştirmek iyi olur belki ama bu elimdekini ne yapacağım o zaman,böyle şeyleri elden çıkarması çok kolay olmuyor.Sanırım şimdilik iki yeni front hoparlör alıp bununla yetineceğim.
    selamlar...
  • alla alla bose acoustimass 15 in müzik performansı çok mu kötü ya benim gigaworksun bile gayet kaliteli müzik kalitesi 7+1 olmasına rağmen
  • çok kötü denemez ama ,biraz yetersiz kalıyor
  • quote:

    çok kötü denemez ama ,biraz yetersiz kalıyor


    Bence çok kötü o küçüçük iki kutudan (front) stereo dinlenmez. (elimde yok ama kutular plastik mi ? kabin demeye dilim varmıyor.)

    plajdaki pilli kocaman radyoyu omuzunda gezdirip dinleyen adama dönersiniz.
  • ARKADAŞIM SENİN O PLASTİK ZANNETİĞİN ŞEYLER ADAM GİBİ BİR AMFİYLE SÜRÜLDÜĞÜNDE SİNEMA PERFORMANSINDA SENİN DUDAĞINDA UÇUK ÇIKARTIR.AMA MÜZİKTE DİĞER ARKADAŞIMIN DA DEDİĞİ GİBİ ÇOK KÖTÜ DENİLMEZ ÇÜNKİ OKADAR DA DEĞİL.AMA BEKLENEN PERFORMANSI ALMAZSINIZ O YÜZDEN FRONTLARA DAHA KALİTELİ KOLON ALMAK MANTIKLI BİR SEÇİM OLACAKTIR.
  • sonuçta müzikte pek performanslı sayılmaz dediğiniz set tüm multimedia setlerin müzik performansını geçer
  • AYNEN ÖLE HOCAM LAFI BİLE OLMAZ HATTA
  • quote:

    ARKADAŞIM SENİN O PLASTİK ZANNETİĞİN ŞEYLER ADAM GİBİ BİR AMFİYLE SÜRÜLDÜĞÜNDE SİNEMA PERFORMANSINDA SENİN DUDAĞINDA UÇUK ÇIKARTIR.


    O kadar çok test yaptım okadar çokçeşitli ses sistemi dinledimki artık uçuk muçuk çıkmıyor kaşarlandı dudaklarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @armagedon@

    alla alla bose acoustimass 15 in müzik performansı çok mu kötü ya benim gigaworksun bile gayet kaliteli müzik kalitesi 7+1 olmasına rağmen


    Konu muzik olunca ne olursa olsun sub+uydu sistemler yetersiz kalır. O yuzden stereo ve ev sinema sistemleri diye iki sınıfa ayrılırlar. Gigaworksu bose ile karsılastır bosenin daha kaliteli ses urettigini farkedersin, bunları stereo sistemlerle ile karsılastır sub+uydu ların muzikteki yetersizligini anlarsın.
    Cunku genis frekansta ses uretme yetenekleri yok. Muzikte mono calısan ve subbas gibi bir kavram yok zaten. Subbas daha cok duyulan degilde hissedilen frekans anlamındadır. Muzikte ise 20Hz ile 20Khz arasında full range liner calısan sag ve sol kanaldan olusan önünde 3 boyutlu sahne olusturan bir sistemdir.
    Sub+uydu yapısı ile bunu saglayamazsın. O yuzden frontlara full range calısan speaker taktınmı bir nebze iyilesme saglanır. Ama tam tesekkullu stereo sisteme gore yine zayıf yonleri olur. Cunku yapıları geregi ev sinema amplileride stereo ampliler gibi verimli calısmaz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.