Şimdi Ara

Boşuna birbirinizi yemeyin. Biz kendimizin düşmanıyız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Osmanlının da az tarihini okuyun. Fiilen x bir ülke bizi yok etti diyemezsiniz. Gerileme döneminin bile sebebi tam olarak bizdik.

    Hala öyleyiz. Hatta çok kısa örneklerle ufak bir Türkiye tarihine bakalım

    Atatürk hilafeti kaldırarak ve isyan başlatan tarikat liderleri, köy ağaları veya ayrılıkçı azınlık grupları ortadan kaldırarak cumhuriyeti kurdu ve millete bıraktı devleti. Uzun yıllar din tacirlerini temizlemekle geçti zaman.

    Atatürk'ün vefatından hemen sonra sadece kısa bir süre sol diyebileceğimiz(sol da değil aslında da siz sol diye biliyorsunuz. Aslında alakası yok) hükümetler yer aldı, bu süreçte tabi ki dinci(dindar değil bakın, dinci) kesim ile sürekli çekişme halindeydi.

    1950'li yıllardan itibaren sürekli sağ kesim iktidarda oldu. Özellikle necmettin erbakanın doğrudan veya dolaylı yoldan yönettiği partiler ile. Bu sefer de dinciler sözüm ona uğradıkları baskıdan isyan etmiş ve şeriat isteyerek sözde ayaklanmalar başlatıyorlardı.

    Nispeten sol kesim tekrar mecliste gelince bu sefer terazinin dengesi değişti ve dinci kesim üzerine baskı arttı. Ben hatırlıyorum çocukluğumda anne annesi namaz kılıyor diye askeri okulda mülakattan geçemeyen öğrenci hikayelerini. Artık doğru mu değil mi bilmem ama evet doğru, özellikle 90 ların başında inanılmaz bir baskı vardı.

    Daha sonra yine denge değişti bu sefer dinciler baskın olmaya başladı. Kısacası bu iş HEP böyle devam etti. Ülkenin 100 yıldır içinde bulunduğu duruma şimdi ciddi ciddi şaşırıyor olamazsınız.

    Yani akp'liler onlarca sene baskı gördük o nefret yüzünden ölsem de akp dışında başka partiye oy vermem diyebilir, haklılardır. Ancak ondan önce de kendileri aynı haltı yiyordu. Aynı şekilde seküler kesim asla dinci adama oy vermem diyordu. Ondan önce tam tersiydi, ondan önce yine tam tersi. Yani hep böyleydi. Bakalım yine dönecek devran ilerde. Sonra yine... Yin ve Yang gibi, siyah ve beyaz gibi. Sürekli çatışacak birbiri ile. Birileri de gelip bu çatışmadan faydalanıp işini görecek.

    Kendimiz yine kendimiz bitireceğiz. Şeriatçı kesimle Seküler kesim hiç bir zaman anlaşamayacak çünkü dünya görüşleri inanılmaz farklı. Şimdi hangisi haklı haksız iyi kötü demeden diğer ülke örneklerine geçiyorum.

    Suudi Arabistan'da kadınların resmen insan sayılmadığı onlarca örnek sayabilirim ki bunlarda herkes hemfikir sanırım. Ancak ülkenin durumuna bakarsanız çok gelişmiş oldukları aşikar.
    İran yine malum, şeriat hüküm sürüyor ama nükleer gücü bile var adamların ve Amerika Ambargosuna rağmen iplemiyorlar bile.
    Tam tersi, islamla alakası olmayan başka bir ülke Polonya resmen hristiyanların suudi arabistanı diyebileceğimiz bir ülke ve durumları gayet iyi.


    Kısacası doğru veya yanlış olsun bir ülkede istikrar olunca tekrar ediyorum yanlış bile olsa herkes beraber yanlış olursa, ilk sıkıntı çözülüyor. Okudukça o kadar bunalıyorum ki yakın tarihimizi bu işin sonu nereye varacak diyorum mecburen. Çünkü sonu yok. Yani iyi kötü doğru veya yanlış ne olacaksa olsun bitsin bu çile derdindeyim.







  • Pek ilgi girmemis konu partizanlar tarafindan. Bu ulkenin insani adam olmaz surekli iki taraf birbirini yer ulkeyi batirana kadar devam edecekler boyle emin olun. Iki goruste birbirine taban tabana zit nasil olucak bu is bende bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede asıl sorun Kemalizmdir.



    Sol zannedildiği için ülkede sol var olamıyor. Bu durum muhafazakar siyasilerin de işine geliyor. Kaybeden halk oluyor.

    CHP'ye oy veren ve kendini solcu hisseden herkes Kemalizmle bağlarını koparmadan bu ülke rahata kavuşamayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 2 Temmuz 2018; 11:44:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Bu ülkede asıl sorun Kemalizmdir.



    Sol zannedildiği için ülkede sol var olamıyor. Bu durum muhafazakar siyasilerin de işine geliyor. Kaybeden halk oluyor.

    CHP'ye oy veren ve kendini solcu hisseden herkes Kemalizmle bağlarını koparmadan bu ülke rahata kavuşamayacak.
    Asıl sorun sağ ve soldur. İdeoloji saplantısı vasıfsız tiplerin sağ sol adı altında bu ülkeye neler çektirdiğini gördük. Sokaktan tut siyasetin tepesine kadar.



    Kemalizm devletin güvencesidir. Yok olmaz. Avuçlarınızı yalayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yok olsun demedim. Sol zannedilmesi sorun teşkil ediyor dedim.

    O senin vasıfsız sandığın insanlar senden bin kat daha vasıflıdır. Bu ülkenin gerçeklerine senden daha hakimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 2 Temmuz 2018; 11:54:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Ben yok olsun demedim. Sol zannedilmesi sorun teşkil ediyor dedim.

    O senin vasıfsız sandığın insanlar senden bin kat daha vasıflıdır. Bu ülkenin gerçeklerine senden daha hakimdir.
    Türkiye'de Atatürkçü, yurtdışında ise solcuyum. İkisi arasındaki farkı ziyadesiyle biliyor ve Atatürkçü'lüğün sol ile bağlarının en fazla İskandinav sosyal demokrasisi kadar olduğunun farkındayım.

    Maalesef ki ülkemin solcularının en büyük hatası senin söylediğinin tam tersi, yani ülke gerçeklerine ve tabii ki dünya gerçeklerine uzak oluşlarıdır. Avusturya'da, sanayi toplumu ve sonrasında oluşan işçi sınıfını baz alarak, Anadolu'da bin yıldır teba olmaktan öteye gidememiş, reform görmemiş bir dine mensup insanları sosyalist yapmak mevcut dünya düzeninde ve bundan önceki 2 kutuplu dünyada mümkün değildir.

    Solculuğun ülke gerçeklerine ve topluma uzak oluşunun en bariz kanıtı, aleviler olmadığı takdirde ortaya çıkan mensup sayısıdır. Sünniler nasıl okumadan, öğrenmeden "Müslüman" oluyorlarsa, aleviler de aynı şekilde "Solcu" oluyorlar. Birinci grubu yönlendirenler rant peşinde koşarken, ikinci grubu yönlendiren doğru dürüst hiçkimse yok.

    Dediğim gibi, bu ülkede olabilecek en doğru şey Atatürkçü olmaktır. Sol için henüz çok erken.




  • Sorun tahammülsüzlükten kaynaklanıyor, Bu topraklarda 1909'dan beri sizin "dinci " diye tabir ettiğiniz kesim , baskı ve zulümlere maruz kalmıştır. Zaman zaman aleviler ve kürtler , bazen solcular da haksızlığa uğradıği bir gerçektir. Özellikle 1930 dan sonra Adnan Menderes dönemine kadar Ezan ve Kuran'ın yasaklanması, islamla ilgili ne varsa irtica olarak görülmesi vs. Kıyafet yasağı, şapka zorunluluğu... Bunlar tarihimizin kara lekeleridir. Birileri devlet gücüyle benim istediğim gibi giyineceksin, benim istediğim gibi ibadet edeceksin derse orda haktan hukuktan bahsedilebilir mi?En doğal insan haklarının çiğnendiği bir kesim yanında merak ettiğim seküler kesmin mağduriyetini de konuşalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birbirimizi yediğimiz doğru. Bu ülkede çoğu yatırımlar Sırf ak parti yaptı diye haset duyanlar var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sosyalist toplum düzeni kurulsun demedim.



    Sizin de dediğiniz gibi sanayileşmemiş bir ülkede sol var olamıyor. Bu gerçek herkesçe özümsenmeli. Sonrasında da CHP seçmeni işte bunu temin etmeye çalışmalı, bunun mücadelesini vermeli. Muhalefetini bunun üstüne inşa etmeli.



    Sanayileşme ile beraber bu sanayi tesislerinde çalışan işçiler bir güç teşkil edecektir. Ama bu gücün toplumun tamamına egemen olması elbette kabul edilemez.



    Ben bu gerçekleşince ülkeye demokratik düzenin gelebileceğini anlatmaya çalışıyorum.



    CHP seçmeni ısrarla şunu sormalı: Bu ülkede neden ağır sanayi hamlesi yapılmıyor. İnanın bu muhalefet ülkeye çok şey kazandıracaktır. Kuru kuruya laiklik kavgası ülkeye çok şey kaybettiriyor.

    İşte Kemalizmin sol olmadığı anlaşıldığında, sanayi toplumu olma mücadelesi çok daha güçlü bir şekilde verilebilecektir. Ben bunun derdindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 2 Temmuz 2018; 12:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Sorun tahammülsüzlükten kaynaklanıyor, Bu topraklarda 1909'dan beri sizin "dinci " diye tabir ettiğiniz kesim , baskı ve zulümlere maruz kalmıştır. Zaman zaman aleviler ve kürtler , bazen solcular da haksızlığa uğradıği bir gerçektir. Özellikle 1930 dan sonra Adnan Menderes dönemine kadar Ezan ve Kuran'ın yasaklanması, islamla ilgili ne varsa irtica olarak görülmesi vs. Kıyafet yasağı, şapka zorunluluğu... Bunlar tarihimizin kara lekeleridir. Birileri devlet gücüyle benim istediğim gibi giyineceksin, benim istediğim gibi ibadet edeceksin derse orda haktan hukuktan bahsedilebilir mi?En doğal insan haklarının çiğnendiği bir kesim yanında merak ettiğim seküler kesmin mağduriyetini de konuşalım.
    Terörist Şeyh Said'i öven, Atatürk'e hakaretler savuran birinden yine böyle bir yorum beklenebilirdi.

    Oğlum siz niye her zaman mağdursunuz? Bak bak, 1909'dan beriymiş. 1909'da kravatlı mektepli subayları sokaklarda kesmeye kalkıyordunuz. Hareket Ordusu bastırınca isyanı, zulüm mü oldu?

    Ezan hiçbir zaman yasaklanmadı. Türkçe oldu 1932'de sadece. Kur'an da yasaklanmadı. İftira atmayı bırakın. Yalan söylemeyi bırakın.




  • halk birbirini sevmiyor çünkü. yok o şuralı, yok o alevi, yok o şöyle, yok o insanların tahammülleri yok en küçük şeyde birbirlerine düşman kesiliyorlar , geçen Aydın'da çocukların kavgasında aileler birbirlerini öldürmüştü. Altı üstü çocuk kavgası ne var bunda ama insanlar iyice nefret dolu olmuş. Bunun en büyük sorumlusu da mevcut hükümet, insanları çok güzel ayrıştırdi. Yok o şöyle yok o böyle diyerek... Toplumun sakinleşip rahatlaması lazım ama çok zor bu durumda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

    Terörist Şeyh Said'i öven, Atatürk'e hakaretler savuran birinden yine böyle bir yorum beklenebilirdi.

    Oğlum siz niye her zaman mağdursunuz? Bak bak, 1909'dan beriymiş. 1909'da kravatlı mektepli subayları sokaklarda kesmeye kalkıyordunuz. Hareket Ordusu bastırınca isyanı, zulüm mü oldu?

    Ezan hiçbir zaman yasaklanmadı. Türkçe oldu 1932'de sadece. Kur'an da yasaklanmadı. İftira atmayı bırakın. Yalan söylemeyi bırakın.

    Alıntıları Göster
    Hıç kimseye hakaret etmedim etmemde, Çunkü hakaret küfur sizin gibi aciz kemalistlerin işidir.



    Sen ezanı zorla türkce okut, sonra arapça okuyana ceza ver, ondan sonra da yasaklanmadı iftira de.Ne güzel bir kafa Ben istediğim dille ezani okurum sen benim ezanıma dinime niye karısıyorsun. Din yasaklansa yine iyi ,birde dini istediği gibi değiştirmeye çalışıyorsun.Azıcık mert olun . Profilindeki zat senden daha mertti. "islamiyet denince aklima çorap kokusu gelir" diyen bir zavallıydı ama açıkça ne olduğunu söylemişti. Siz onu da yapamıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Bu ülkede asıl sorun Kemalizmdir.



    Sol zannedildiği için ülkede sol var olamıyor. Bu durum muhafazakar siyasilerin de işine geliyor. Kaybeden halk oluyor.

    CHP'ye oy veren ve kendini solcu hisseden herkes Kemalizmle bağlarını koparmadan bu ülke rahata kavuşamayacak.
    işte ben buna gülerim.

    siyasal islamın ülkeye verdiği zararı görme
    kemalizmi öcü olarak tanıt.

    akp hangi bağını kopardı ki iktidarda hala ?
  • Ettin ettin. Edersin de.

    Göster öyle bir söz olduğuna dair belgeni. Koy ortaya. Sorsam bir kitabını bile okumamışsındır. Sosyal medyadaki saçma sapan sayfalardan duyduklarını bana anlatma. Masalı kes.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Sorun tahammülsüzlükten kaynaklanıyor, Bu topraklarda 1909'dan beri sizin "dinci " diye tabir ettiğiniz kesim , baskı ve zulümlere maruz kalmıştır. Zaman zaman aleviler ve kürtler , bazen solcular da haksızlığa uğradıği bir gerçektir. Özellikle 1930 dan sonra Adnan Menderes dönemine kadar Ezan ve Kuran'ın yasaklanması, islamla ilgili ne varsa irtica olarak görülmesi vs. Kıyafet yasağı, şapka zorunluluğu... Bunlar tarihimizin kara lekeleridir. Birileri devlet gücüyle benim istediğim gibi giyineceksin, benim istediğim gibi ibadet edeceksin derse orda haktan hukuktan bahsedilebilir mi?En doğal insan haklarının çiğnendiği bir kesim yanında merak ettiğim seküler kesmin mağduriyetini de konuşalım.
    bak benim dediğim yere geliyorsun. tam olarak sorun sensin. yani şahsen sen değil. Senin gibi belki de 60 milyon insan sorunuz. Hepimiz birden

    Örnek veriyorum. Dediklerinin bir kısmına "Atatürk'ün getirdikleri hariç ki bu tartışmaya girmeyeceğim bile" katılmakla beraber şöyle düşün. ekstrem örnek veriyorum ki daha iyi anlaşılsın.

    1- Diyelim komple haklısın. senin gibi çoğunluk var, dediniz ki diğer kesim pis kaka. hop savaş kavga gürültü vs vs geçen 20 sene
    2- sonra devran döndü bu kin ve nefretten beslenen ezilen kesim eskileri unutmayız diyerek seni ve senin gibileri ezdi. Hop 10 20 her neyse bi o kadar sene de öyle geçti.
    3- sonra senin gibi düşünenler yine geldi hop ezilen biziz bize çektirdiniz diyerek yine ezmeye başladı... ve böyle devam etti


    Dinciler mi ülkeyi ele geçirsin sittin sene akp ye oy vermem diyen de var, türbanlıyı okula sokmayan chp yemi oy vercem aç kalsam ülke batsa da oy vermem de diyen var.

    Şimdi soruyorum -ki konunun amacı bu- hadi çık işin içinden bakalım?

    Sence de şu olayın geneli küçük cocuklar arasındaki ama önce o başlattı temalı kavgalarına benzemiyor mu?




  • Siyasal islam hâlâ var olabiliyorsa, Kemalizmin sol zannedilmesi sebebiyledir.



    Kemalizmin ne olduğu ortaya konmadan siyasal islamla mücadele etmek çok zordur. Zaten bunu gördükleri için artık Kemalizme toz kondurmuyorlar.

    Kemalizmin, siyasal İslamı yok etme derdi olmamıştır.

    Bu ülkeye laiklik getiriyoruz deyip, uygulamalarıyla insanları laiklikten tiksindirtmişlerdir. Ve bunu bilinçli bir şekilde yaparak bu ülkede siyasal islama en büyük hizmeti sunmuşlardır.

    Bu ülkeye laiklik ancak bu şekilde gelmezdi ve gelemedi de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 2 Temmuz 2018; 13:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Hocam ben sosyalist toplum düzeni kurulsun demedim.



    Sizin de dediğiniz gibi sanayileşmemiş bir ülkede sol var olamıyor. Bu gerçek herkesçe özümsenmeli. Sonrasında da CHP seçmeni işte bunu temin etmeye çalışmalı, bunun mücadelesini vermeli. Muhalefetini bunun üstüne inşa etmeli.



    Sanayileşme ile beraber bu sanayi tesislerinde çalışan işçiler bir güç teşkil edecektir. Ama bu gücün toplumun tamamına egemen olması elbette kabul edilemez.



    Ben bu gerçekleşince ülkeye demokratik düzenin gelebileceğini anlatmaya çalışıyorum.



    CHP seçmeni ısrarla şunu sormalı: Bu ülkede neden ağır sanayi hamlesi yapılmıyor. İnanın bu muhalefet ülkeye çok şey kazandıracaktır. Kuru kuruya laiklik kavgası ülkeye çok şey kaybettiriyor.

    İşte Kemalizmin sol olmadığı anlaşıldığında, sanayi toplumu olma mücadelesi çok daha güçlü bir şekilde verilebilecektir. Ben bunun derdindeyim.
    Yanlış anladığım için kusura bakmayın lütfen.




  • webbie kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Siyasal islam hâlâ var olabiliyorsa, Kemalizmin sol zannedilmesi sebebiyledir.



    Kemalizmin ne olduğu ortaya konmadan siyasal islamla mücadele etmek çok zordur. Zaten bunu gördükleri için artık Kemalizme toz kondurmuyorlar.

    Kemalizmin, siyasal İslamı yok etme derdi olmamıştır.

    Bu ülkeye laiklik getiriyoruz deyip, uygulamalarıyla insanları laiklikten tiksindirtmişlerdir. Ve bunu bilinçli bir şekilde yaparak bu ülkede siyasal islama en büyük hizmeti sunmuşlardır.

    Bu ülkeye laiklik ancak bu şekilde gelmezdi ve gelemedi de.
    bakış açın ters.

    laikliğin hangi uygulaması tiksinti verici
    bu tarz cümleler tipik siyasal islamcı cümleleri.

    kemalizm gibi altı oyulmuş bir kelimeyi savunmuyorum.
    ütopik.

    kemalizm, Atatürk ve ilke inkilaplarına saldırmanın uzun yolu.

    Diğer Atatürk'e hakaret edemeyenler kemalizm vasıtası ile hakaretlerini edebiliyorlar.

    Siyasal islam'a en büyük hizmeti emperyalist devletler vermiştir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.