Şimdi Ara

BOŞUNA MI BEKLİYORUZ ACABA?3g meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar firmalar neredeyse gün aşırı telefon üretiyorlar.Bu takip etmek açısından zor olsa da teknoloji adına güzel bi durum
    Ancak yeni çıkan telefonların neredeyse hepsi 3G uyumlu. E durum böyle olunca TÜRKİYE'DE ancak iç çekerek bakıyoruz.Her gün forumlarda yeni telefon tanıtılıyor ama nedense biz bu telefonlara ulaşamıyoruz.

    Özetle bu duruma tepki koymanın bi yolunu bilen varsa söylesin de yapalım?Yoksa bu telefon sevdasında ancak kedi ciğer durumunda mıyız ? Benim aklıma sadece firmalara mail atmak geldi valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_1905 -- 21 Şubat 2005, 18:37:17 >



  • türksel bunu yapacaktır kesin merak etme. önce bi avrupada oturması lazım bize gelmesi için galiba. vodafone daha yeni yapıyo reklamlarını walla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

    türksel bunu yapacaktır kesin merak etme. önce bi avrupada oturması lazım bize gelmesi için galiba. vodafone daha yeni yapıyo reklamlarını walla.



    kardesim bu işin turkcell vodafone ile ilgisi yok devlet hea desin olay biter kopar gider
  • nasıl yani. zorla mı yaptıracak devlet.
  • Türkiyede yapacak olan Turkcell den başkası olamaz
  • bu işi turkcell yapmalı.
  • Arkadaşlar bugünkü Hürriyet gazetesindeki bi habere göre 3G olayı firmalar için çok karsızmış ve firmalar bu durumdan rahatsızmış.Avea yetkilisi de Türkiye ye getirmeyi düşünmüyoruz diyor!
  • Gelmesi şart !!
  • Turkcell testini yapıyor ve 2006 sonunda getirmeyi düşünüyor..Ama altyapıyı hazırlamak oldukça maliyetli..Yani eğer Turkcell para kazanamayacağını düşünüyorsa bu iş olmaz..Kaldı ki Avrupa'da sonuçlar iç açıcı değil..
    Lisans alımını da düşünürsek maliyet bayağı ciddi rakamlara ulaşıyor..
  • avrupada kullaniliyo diye biliyorum amerikada 2007de gelicek zaten amerikalilarin telekom sistemi berbatti daha 2,3 senedir bu kartli sisteme gectiler...
  • bence 3G telefonlara şimdiden kasmak anlamsız..yani illa 3G olsun derdi olmamalı daha telefon alırken..
    çünkü çoook 3G telefonlar göreceiz düzen kurulana kadar...
  • DERT zaten telefonun 3g li olmasi degil.güzel telefonlarin 3g siz versiyonlarini çikarmamalari.ör:sonyericsson v800
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lion_1905

    DERT zaten telefonun 3g li olmasi degil.güzel telefonlarin 3g siz versiyonlarini çikarmamalari.ör:sonyericsson v800

    vrupada 3g hizmeti veren şirketlerin hiçbirisi bu yatırımlarından para kazamamadı. ve her defasında zarar ettiklerini söylüyorlar?
    Türkcell e gelince adamlar basbas bağırarak tanıttıkları bas konuşu bile 6 ayda hizmete sunamadılar. hiç ses çıkarmadan avea bu teknolojiyi 2 ayda hizmete verdi. ne o öyle; alt yapısı 2006 sonunda hazırlanacak? at la devemi?
    sanırım bu iş birazdaha bekkleyecek.
    Türkiyedeki operatörler de1 koyup 5 almayacağı işlere girişmezler. öncelikle bu teknolojiyi kullanan şirketlerdeki gelişmeleri değerlendirip bu işe girip girmemeye karar verecekler.
    Üstelik te ülkemizde dünyanın en pahalı telekominikasyonunu nu kullanırken hangi tüketiciler bu hizmetten yararlanmak isteyecek?
    şu anda ortalama dakikada 700 binliralık normal görüşme fiyatı ile. kullanmayı düşündüğümüz o 3g dakika ücreti an az 3 milyon tl olacağından kimlerin buna rağbet edeceğini merak ediyorum. asgari ücret 352 milyon!!!
    alacağın telefonda kullanılmayan 3g olsa ne olur? bu ülkede çoğu kullunıcı gprs yi daha yeni kullanmaya başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 22 Şubat 2005, 14:30:52 >




  • E bu nokia 6680 sonyericsson z800i gibi telefonlar Türkiye ye gelmez demek mi simdi?
  • ya sonuçta görüntülü konuşmayı destekleyecek. e bu hizmeti sunmak da kullanmak da iki taraf için de maliyetli olacaktır. ben kendi adıma konuşayım ki, telefonumu almak için 1 yıl para biriktirdim, her şeyimi karşılıyor. karşımdakinin sesini duyuyor veya yazısını görüyor olmam yeterli, en temel ihtiyaç bu. şu an için görünyülü konuşma benim için bir lüks gibi...
  • Yaw simdi 3g telefon alanlar zararmi etti?Taaa 2006 ya kadar ne telefonlar çikar!O zaman su anda 6630 ile 7610 gibi telfonlar arasinda far yok gibi biseY!!!
  • ya BeN pek anlatamadım galiba benim için 3g özelliklerini kullanmak çok önemli değil.Video streaming video calling'i takmıyorum!Benim derdim adamların 3g var diye bu telefonları Türkiye'ye getirmemesi
  • eğer kısa bir süre zarfında hayatınızda "3G" sistem bekliyorsanız, evet boşuna bekliyorsunuz.
    turkcell, telsim, avea farketmez, bu tamamen yeni bir alt yapı maliyeti demek,
    yani GSM'in ilk günlerini hatırlayın kapsama alanı ne kadar dardı, görüşürken problem yaşıyordunuz vs vs.
    1000 kişi can-ı gönülden istiyor diye bu maliyeti yüklenmeyi düşüneceklerini zannetmiyorum. ayrıca başka bir entryde girildiği gibi bir de bürokratik işlemleri çıkacaktır. mesela "3G işletmeci lisansi" gibi zira devletimiz şu anda vergi ve harç alabileceği her kalemi büyük bir özenle(!) değerlendiriyor. yani teknik altyapı + harç, lisans maliyeti demek bu da...

    peki ben size soruyorum,
    siz GSM operatörü işletiyor olsanız hali hazırda yumurtlayan bir tavuğunuz varken ve 12 yıllık bir yatırımın sonucunda inanılmaz paralar kazanırken, neden ağrısız başınızı ağrıtacaksız bu kadar büyük ve problemli bir yatırım yapacaksınız ki?




  • Türkiye de 3G olsun ya da olmasın....Avrupa pazarı için üretilen tüm 3G li modeller Türkiye de satışa sunulur merak etmeyin... Türkiye Avrupa Pazarına dahil olan bir ülke çünkü...
  • Çok sagol Sympatique! Ben bu tarz bi cevap istiyordum! En sonunda beni anlayan oldu be!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.