Şimdi Ara

Boy 187 Kilo 59. Spor ve beslenme hakkında 1-2 sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 28. Yıllardır aşırı zayıfım. Geçen sene 52 kiloydum hatta. Etrafımda benden uzun incesini henüz görmedim. Düzgün yemek yeme düzenim yok. 1 yıldır ara ara Nutrivigor (Veya ensure) içeceklerini içerek 7-8 kilo aldım. Şimdi artık düzgün beslenme, Nutrivigor ve spor yapma kararı aldım. Dün yeni yasaklar açıklandı ama spor salonları şimdilik açık.


    Spor salonundaki hocaya da soracağım tabi ama size de danışmak istedim. Benim spor salonuna gitmemdeki amaç kilo almak.


    1 gün spor 1 gün ara şeklinde mi gitmem lazım. Her gün gidersem ekstra bir faydası mı olur yoksa zararı mı olur ?

    Full body mi çalışmam lazım yoksa 1 gün bir bölge, diğer sefer başka bölge mi çalışmam lazım ?


    Bu arada düzgün olmasa da ortalama yediklerim şunlar. Yemek yapmaya üşendiğim için bu şekilde yiyorum. Pratik öneriler varsa onları da değerlendirebilirim.


    Kahvaltı (Sabah çok iştahsız olduğum için) 2 yumurta, biraz peynir


    Nutrivigor


    Öğle Köfte pilav - kuru fasulye pilav - lahmacun - tavuk döner dürüm gibi şeyler


    Nutrivigor


    2 tabak Salçalı makarna - pizza - tavuk pilav


    Nutrivigor


    12 cici bebe, 2 yemek kaşığı bal, 2 bardak süt


    muz (Bunu karışıma koymuyorum çünkü aşırı tatlı oluyor. Tek başına yemek daha kolay)


    3-4 avuç fındık (veya 130 gram siirt fıstığı)


    Genel olarak böyle bir beslenme şeklim var. Araya "-" koyduğum şeyler veya anlamına geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA * Nedvedmania -- 18 Kasım 2020; 17:41:40 >







  • Ben 5x5 programı yapıyorum 1.5 aydır başlangıç için iyi olabilir hem güçlenirsin.Beslenmeyi de günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp onun üstüne çıkarsan eğer düzenli sporla birlikte zamanla kilo ve kas artışı sağlayabilirsin.Ben de 1.5 aydır yapıyorum çok bilgili değilim ama bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

  • Spora başlayacağım günün sabahı motordan düştüm. Akşam da spor salonlarının kapatıldığı haberi geldi. Yine yaş oldu spor işi :/


    Evde dambıl ile ne kadar yapabilirim acaba ? Birde hangi ağırlıkla çalışacağımı nasıl bileceğim ? Mesela squat yaparken 5 kiloluk mu kaldıracağım, 10 mu bunun ayarını nasıl yapacağım ?

  • Öncelikle spor salonları hala kapanmadı. Kapandı diye çıkan haberler İstanbul belediyesinin kendi spor salonları. Soruna gelecek olursak öncelikle fullbody. Sakın aklında başka birşey geçirme. İstersen program yardımında da bulunurum. Programında Squat, bench press ve deadlift gibi tümleşik hareketler olursa çok daha yararlı olur.


    Beslenme konusunda Nutrivigor ü internetten araştırdım 1 porsiyonu 30 lira sanırım doğrumu anladım bilmiyorum ama aşırı pahalı. Supplament satan sitelere girip Kilo aldırıcı yada gainer diye aratırsan oradaki ürünler porsiyon başına 5-10 liraya gelir. Hatta iştah durumunu bilmiyorum ama internette birsürü yüksek protein ve kalori içeren tarif var. Bu yolda sana en çok yardım edecek diğer ürünler fıstık, fıstık ezmesi, kutu kutu cicibebe  , kuru meyveler, pirinç bol tereyağlı, tereyağ.


    Ek olarak ölçüm yaptır metabolizma hızı ve yağ oranını. Ve günlük ihtiyacını hesapla.(yardımcı birçok site var) günlük ihtiyacının min 500 kalori üstünde beslenmeye çalış. yani 2200 kaloride ne kilo alır nede veriyorsan, 2700 kaloride kilo almaya başlarsın. Bu durumda sen min 2700 kaloriyi yakalamaya çalışman gerekiyor. Eksik kaloriyi yerfıstıgı ile çok rahat doldurursun. 100 gramı 550-600 kalori civarı ve 26g protein içeriyor. Dana gibi yemene gerek kalmıyor boylece.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.