Şimdi Ara

BOYA KORUMA FİLMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    boya koruma filmi hakkında yazılan pek cok yazı bulunmakta .kimi pozitif kimi negatif konuşmakta.net bir bilgi edinmek amacı ile bu konuyu açtım.yeni aracimı 2 gun içinde teslim alıcam ve komple boya koruma filmi yaptırmayı planlıyorum ve bu ne kadar saglıklı olur onu anlamaya çalışıyorum .aracında boya koruma filmi bulunan arkadaşlara forumlardan derlegim bir kac soru sormak istiyorum .yardımcı olursanız sevınır .
    1 boya koruma filmi aracın heryerine uygulanabilmekdemidir.
    2 Uygulama yapıldıgında aracın uzerınde boya koruma filmi oldugu belli oluyor mu (tungston gri)
    3 Belli bir süre sonra araç yüzeyinde kabarma oluyor mu ?
    5 Aracı yıkarken sökülme oluyor mu ?
    6 boya koruma filmi için en kaliteli markalar hangileridir
    7 boya koruma filminin ömrü 4 5 sene deniliyor , tabiki hikaye bu ne kadar sürede sararıyor. eger sarardıgında tek cozum cıkartıp yenisi mi takmak ?saglıklı kullanım süresi ne kadar?
    8 boya koruma filmi cıkartma işlemi esnasında boyaya zarar verir mi? Boyayı kaldırır mı .? cıkarma islemi nasıl oluyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bende sararacağı düşüncesi ile çıkarttırdım. Çünkü ileride iyice kaputa yapışıp kalmasından ve sarı sarı renkler oluşturmasından korktum, ve çıkarttırdım. Film olmasa bile en fazla taş sıçrar kaputa rötuş ile kapatırsın, öbür türlü korumayı çıkarınca renk farkı bile olduğu söyleniyor.Ben sadece kaputa uygulattıydım , ama aracın tamamınada uygulayabilirler sanırım ama ben gereksiz buluyorum.
    Ben 2 sene kullandım, çıkarma işlemi genelde sıcak hava gibi birşeyle kaputu ısıtıyorlarmış ama ben yazın götürdüydüm aracı kaput zaten sıcaktı, sonra elle söküp çıkardılar ardından temizlediler pasta cila attılar pırıl pırıl oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MU5T4F4 -- 17 Mart 2015; 20:04:54 >
  • Şunuda söyliyeyim, 2 senelik tecrübeye göre konuşuyorum fazla bir deneyimim yok ama , örneğin kaputu kaplattın diyelim ve ağaçlardan düşen ufak reçineler olursa sakın ama sakın tırnak ile kazımaya çalışma, ben kazıdıydım aracın kaputta leke kaldı kaput çizik çizik durmaya başladı. Gerçi beyaz renkte belli olmayabilir ama koyu renklerde çok belli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MU5T4F4 -- 17 Mart 2015; 20:08:46 >
  • Nano seramik boya koruma yaptırın fiyatı biraz tuzludur üstünede sadece taş gelebilecek yerlere film yaptırın 1-2 senede bir yeniletin yoksa film rengi sararıyor.
  • İstanbulda nerede yaptirmayi tavsiye edersiniz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerckr O kullanıcısına yanıt
    ZİEBART EXPRESS ANTALYA

    1-Boya koruma filmini aracın heryerine uygulayabiliyoruz.
    2-ZİEBART olarak şeffaf boya koruma filmi kullanıldığı için , boya koruma filmi olduğu belli olmuyor.
    3-Her hangi bir kaparma ihtimaline karşı ,İşlem yapıldıktan 10 gün sonra araç kontrole çağrılıyor.
    4-Yakından tazikli su vurulmadığı sürece problem olmuyor.Yıkatmaya götürdüğünüzde yıkamacınızı uyarmanız gerek.
    5-Tabiki ZİEBART !
    6-ZİEBART boya koruma filmleri çatlamaz,soyulmaz ve sararmaz. 1 yıl süreyle garanti kapsamındadır.
    7-ZİEBART ta boya koruma filmi yaptırırsanız , özel teknikler kullanılarak yapıldığından dolayı boyanız zarar görmez.Uygulanan bölüm hem fiziksel hem kimyasallara karşı koruma altına alınmış olur.Deneyimli teknisyenlerimiz sayesinde istediğinizde sökme işlemi yapılır.

     BOYA KORUMA FİLMİ




  • omerckr O kullanıcısına yanıt
    Selam hocam, aslında kaput koruma filmleri çok önemli ancak piyasada onlarca marka var çin malından tutun kore mallarına kadar. Bu kalitesiz filmler yüzünden srarma yaşayanların, filmi çıkardığında arabasında renk farkı olanların tecrübelerinden dolayı insan koruma filmlerine karşı ön yargılı yaklaşıyorlar. Halbuki 3M gibi, luram gibi kaliteli filmler hiçbir şekilde bunlara sebep vermemekte.

    Babamın arabasına yaptırdık, nispeten yeni sayılan arabama da yaptırmayı planlıyorum o yüzden baya bir araştırdım ve soruşturdum.

    Sorularına gelince bu yazacaklarım 3M 'in koruma filmi için geçerlidir;

    1) Benim bildiğim genel olarak yarım kaput ya da tam kaput olarak uygulanıyor. Tampon ve çamurluklara da yapmak mantıklı oluyor. İstenildiğinde kapı, kapı kenarları, bagaj pervazı, marşpiyeler ve hatta tavana da uygulanabiliyor. Zira kuş pisliği, katran lekesi ya da mantolama yapılan evlerden dolayı arabaya sıçrayan boyalardan vs de koruyor. Ben tam kaput yaptıracağım, param yeterse çamurluk + kapı kenarları ve marşpiye de istiyorum. Böylelikle kapı çizildiğinde ( şu an boydan boya çizik var , yapanın allah cezasını versin! ) koruma sağlar ya da marşpiyeler en çok sürtülen yerler, ufak sürtmelerde çizilmesini film sayesinde engellerim.

    2) Kesinlikle belli olmuyor, yine ucuz uzak doğu markalarından bahsetmiyorum. Benim de en büyük korkum buydu.

    3) Yine aynı şeilde olmuyor.

    5) İstediğin şekilde yıkayabilirsin, bazıları yakından tazyikli su tutmayın der, herhangi bir şey fark etmiyor.

    6) 3M, Luram kalitelilerin başında gelir. Yine kaliteli ama sorun yaşatma ihtimali olan Solarmaster, solargard gibi markalar var.

    7) Açıkçası 3M'in ventureshield sararmaya dayanıklı, kuzenimin arabasından 4 sene sararmadığını çok rahat söyleyebilirim. Kullanım süresi biraz da filmin ne kadar çizildiğine ya da ne kadar taşla, mıcırla, kuş artığıyla zarar gördüğüne bağlı.

    8) Yine kuzenimin arabasında şahit olduğum herhangi bir zarar vermiyor, çıkardığında arabanın geri kalanıyla herhangi bir ton farkı da olmuyor. Bu da yine 3M venture shield için geçerli. Zaten boyaya zarar vermesi filmin doğasına aykırı :) Ucuz uzak doğu markalarını bilmiyorum.


    Şunu söylemekte fayda var, bugün bir golf bile neredeyse 100 bin tl, bmwleri mercedesleri saymıyorum. bu kadar çok para verdiğiniz arabanıza 300-400 tl için dandik markaların koruma filmini yaptırmak bana iş güzarlık gibi geliyor.

    Keşke koruma filmine ihtiyaç olmasaydı ama Türkiye gibi kıskançlıktan devamlı arabaların çizildiği, otoparka kapıların yandaki arabaya bakılmadan çat çut açıldığı, yolların devamlı bozuk ve mıcırlı olduğu ülkenin yollarında maalesef gerekiyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.