Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.388
Cevap
62
Favori
907.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben araca turtlewax cila uygulayacağım ve uygulamadan önce bazı lekeler var araçta onları nasıl çıkarabilirim boyaya zarar vermeden?
  • yararli bilgiler icin tesekkuler. ben farkli bir soru sormak istiyorum.

    gogusu parlatmak degilde matlastirmak istiyorum. gunesli havalarda, heleki karsidan vuruyorda camda direk yansima yapiyor ve gorusu kotu etkiliyor.

    matlastirmak icin pudra surdum ve iyice yedirmeme ragmen etkili olmadi. baska bir teknik varmi acaba.
  • 2004 model peugeot 307 HDİ sahibiyim, ben arabanın 3. kullanıcısıyım, koltuklar ve tavan biraz kirli idi, aracım kaskolu ve kasko şirketinin ufak tefek çizikleri ve göçmeleri gidermek için autoking ile anlaşması var. Bunlar için söz konusu şirkete gittim, 6 ay korumalı full bakım (motor da dahil) için kasko şirketimin de anlaşması dahilinde 320.-YTL. fiyat çıkardılar. Yaptırmak istiyorum ancak, gereksiz bir şey mi, acaba başarılı olabilirler mi diye düşündüğüm oluyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar var aramızda sanırım, yardımcı olabilirlerse sevinirim.
  • Merhaba, bende 2008 Fırtına grisi sıfır Fiesta aldım bir hafta önce. Boya koruma yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kaldım.

    - 150ytl lik Autoking koruma (sadece boya koruma için 145 YTL fiyat verdiler, 6 ay garantili.. )
    - 280ytl lik Ziebart Diamond koruma
    - yaptırmaya gerek yok ..

    yorumarınızla kararımı netleştireceğim.
    teşekkür,,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turkishruler1978

    2004 model peugeot 307 HDİ sahibiyim, ben arabanın 3. kullanıcısıyım, koltuklar ve tavan biraz kirli idi, aracım kaskolu ve kasko şirketinin ufak tefek çizikleri ve göçmeleri gidermek için autoking ile anlaşması var. Bunlar için söz konusu şirkete gittim, 6 ay korumalı full bakım (motor da dahil) için kasko şirketimin de anlaşması dahilinde 320.-YTL. fiyat çıkardılar. Yaptırmak istiyorum ancak, gereksiz bir şey mi, acaba başarılı olabilirler mi diye düşündüğüm oluyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar var aramızda sanırım, yardımcı olabilirlerse sevinirim.

    fiyatı çok pahalı ben ankaradaki F1 de 5 yıl garantili boya koruma 3 yılda iç ve motor koruma yaptırdım.2 ay sonra senelik bakımı var fiyatı 400 ytl normal fiyatı 750 ytl idi 500 ytl kampanyalı fiyatıydı pazarlıkla 400 ytl ye yaptırmıştım belki yine kampanya vardır




  • tekstil döşemelerde zamanla toz vb. etkilerle oturmuş lekeleri çıkarabilcek, yani koruma ve bakımdan çok kir sökücü özelliği olan bir ürün tavsiye edebilirmisiniz?

    konuyu baştan sona okudum ama sadece apex ile ilgili bilgi var.Diğerleride temizlikten çok korumaya yönelik.

    yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: efsanea_06

    fiyatı çok pahalı ben ankaradaki F1 de 5 yıl garantili boya koruma 3 yılda iç ve motor koruma yaptırdım.2 ay sonra senelik bakımı var fiyatı 400 ytl normal fiyatı 750 ytl idi 500 ytl kampanyalı fiyatıydı pazarlıkla 400 ytl ye yaptırmıştım belki yine kampanya vardır



    5 yıl garantili boya koruma da neyin nesiymiş..?? her sene 400 bayılmadan bakımını yaptırmazsak ta geçerli miymiş peki??
  • çok etkisi oluyormu araç üzerinde(kısa ve öz bilgi ltf
  • Boya koruma denen hadisenin fiili spesifik bir faydasını bir vatandaş anlatabilir mi?
    750 ytl gibi bir paraya arabanın üzerine 2 krem sürünce arabanın 3 ay parlaması dışında değişen nedir?
    Mesela arabanın biri park ederken bizim tamponumuza yaslandı diyelim (Gündelik yaşamda başa gelebilecek en minimum örnek olması babında).
    Boya koruma olunca bizim tamponumuzda iz kalmıyor mu kalıyor mu? Bence kalıyor. Boya koruma aracı doğa şartlarına karşı koruyor.
    90 model cila bile görmemiş şahine 2 saatte kil ile temizlik üzerine cila çekersek yine 90 model her sene boya koruma yapılan mercedes gibi parlar mı parlamaz mı?
    Ayrıca, maliyetinin çok cüzi bir rakam olduğuna emin olduğum bu işlem için neden 750-400-500 lira gibi ücretler isteniyor.

    Son derece karlı bir iş.
  • bayaa bi karlı:D
  • size arkadaşlar bu otoyıkama bakım pasta cila boya koruma gibi farklı ürünleri kendi içinde barındıran firmalardan hangisinin ürünleri daha güzel ?


    zibert
    sonax
    autowax
  • tartışmasız meguiars ın ürünleri en güzelidir. bulmak biraz zordur.
    o yüzden 2. olarak sonax tabii ki. 3. de 3M.
  • Arkadaşlar boya koruma tam bir hikaye,masal ,efsane ne derseniz deyin.Bence kesinlikle bu tür işlemler yaptırmayın.Bunların hepsi kimyasal maddeler,araca ve bize zarar verebilir,nitekim vermiştir de benim başıma geldi.Aracınızı güzelce yıkattırın ve kurulatın hepsi bu.Zaten yeni çıkan araçların hepsi vernikli,fabrika bu boyayı korumayı düşünüyor zaten.Yapılan boya koruma işlemleri sadece şirketlerin para basma araçlarıdır.
  • Mesela şöyle bir sistem olsa...
    Aynı cam filmi gibi arabanın kaportasına boydan boya kaplanacak nano bir film...
    streç filmler olur ya yemekler için.. aynen öyle.. Kesinlikle saydam ve fark edilmeyecek.. lcd ekran koruma filmleri gibi..
    bu şekilde aracın boyasına zarar gelmez araç çizilmez kuş pisliği işlemez o olmaz bu olmaz... şahane olur.. hemen gidip yaptırırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merdomerdo

    Arkadaşlar boya koruma tam bir hikaye,masal ,efsane ne derseniz deyin.Bence kesinlikle bu tür işlemler yaptırmayın.Bunların hepsi kimyasal maddeler,araca ve bize zarar verebilir,nitekim vermiştir de benim başıma geldi.Aracınızı güzelce yıkattırın ve kurulatın hepsi bu.Zaten yeni çıkan araçların hepsi vernikli,fabrika bu boyayı korumayı düşünüyor zaten.Yapılan boya koruma işlemleri sadece şirketlerin para basma araçlarıdır.

    Bana da öyle geliyor.Yani adam boya teknolojisini ilerletmek için bu kadar çalışma yapıyor.400.000 euro para sayılan araçlar var piyasada.Bunların boya korumaya ihtiyacı olsa , fabrikadan yapılır.Ama boya zamanla matlaşmıştır da gider cila niyetine bişeyler yaptırırsın.Ama ona da 400 ytl gibi bir para vermem için herhalde futbolcu falan olmam lazım.Yani maddiyata bağlı bu işler...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sioux

    Mesela şöyle bir sistem olsa...
    Aynı cam filmi gibi arabanın kaportasına boydan boya kaplanacak nano bir film...
    streç filmler olur ya yemekler için.. aynen öyle.. Kesinlikle saydam ve fark edilmeyecek.. lcd ekran koruma filmleri gibi..
    bu şekilde aracın boyasına zarar gelmez araç çizilmez kuş pisliği işlemez o olmaz bu olmaz... şahane olur.. hemen gidip yaptırırım.

    Bu benimde düşündüğüm bir şeydiAslında bu tür işlemler var,yapıyorlar böyle kaplamalar ama her tarafa değil.Motor kaputu üstüne veya kapı eteklerine taş çarpmalarına karşı.Komple belli olmayacak bir kaplama gerçekten iyi olurdu.




  • arkadaşlar merhaba yeni aldığım arabam için temizlik malzemeleri önerebilirmisiniz (şampuan,jant temizleyici,lastik temizleyici,torpido parlatıcı ) hepsiburada.com da bir hayli var sizlerin yazdıklarınızıda okudum farklı farklı markalar vermişsiniz hb dan linkli olarak verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahin2030

    arkadaşlar merhaba yeni aldığım arabam için temizlik malzemeleri önerebilirmisiniz (şampuan,jant temizleyici,lastik temizleyici,torpido parlatıcı ) hepsiburada.com da bir hayli var sizlerin yazdıklarınızıda okudum farklı farklı markalar vermişsiniz hb dan linkli olarak verebilirseniz çok sevinirim teşekkürler


    Dördünden de çok memnunum, özellikle de lastik parlatıcısından:
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253741&productid=otm093007
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253741&productid=otm093008
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253741&productid=otm093010
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=253741&productid=otm093022g1




  • teşekkürler sofokles2000 hepsini alıcam birde şampuan ve torpido parlatıcı tavsiye ederseniz sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sahin2030

    teşekkürler sofokles2000 hepsini alıcam birde şampuan ve torpido parlatıcı tavsiye ederseniz sevinirim


    Şampunda sonax ve turtle wax iyi diyorlar. Ama kullanmadım. Yıkamacıya Auto wax a götürüyorum. Torpido için fikrim yok. Mat veya parlak gösteren iki çeşidi var. Onu biliyorum. Yağ gibi şeyleri torpido da sevmediğim için yukarıda linkini verdiğim genel temizleyiciyi kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.