Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.388
Cevap
62
Favori
907.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm hocam uygulamayı yaptım genel anlamda memnunum cbs silikonlu cila işe başladım çok memnunum araç üzerinde güzel bi kayganlık oluştu artık kuş pislikeri kolayca çıkıyor.

    hocam bu silikon açması problemi ne demek.

    bulundugum ilde sanırım wax bulamicam teflon polish nasıl bugün markette baktım cbs 250 ml 19 tl

    aşındırı etkisi varmıdır.
  • @triger

    İlk başta ÇBS nin 2 ürünü var belirtmek isterim biri silikonlu biriside silikonsuz teflonlu. Ben teflonlu ürününü kullandım.

    ÇBS silikonlu polish yerine ÇBS teflon polishi tercih etseniz daha iyi olabilirmiş.

    ÇBS teflon polish marketlerde çok pahalı,neredeyse 2 katı, gidin bir sanayiye otoboyası satan bir dükkanda mutlaka bulursunuz ve fiyatı 10 TL.

    Çbs nin üzerine wax uygulayın şimdi, çünkü koruması hemen gidiyor, ben 3. yıkamada boncuklanmanın azladığını baya fark ettim. Bulunduğunuz ilde mutlaka büyük hipermarket vardır, marketlerde birçok wax mevcut.

    ÇBS çok azda aşındırıcı etkisi olduğu söylendiğinden en az bir altı ay sonra da teflon polish deneyebilirsiniz derim. Bilmiyorum silikonlunun üzerine teflonlu ne etki yapar. işin uzmanı arkadaşlar cevap verirler.

    Dairesel çiziklerin yok olduğunu gördünüz mü peki?


    Silikon içerikli ürünler ile ilgili cevabı sayfa 27 de bulabilirsiniz.

    quote:

    Silikon kullanımı cilalarda eski bir teknolojidir. Müthiş parlaklık verir fakat affedilmez bir dezavantajı vardır. Silikon denen nane boyahanelerde yasaklı maddelerin başında gelir. Çünkü silikonun doğasında olan bir olay var. Silikonlu ürünler hem uygulanırken hemde arabanın üzerinde bulunurken havaya sürekli buharlaşan silikon molekülleri bırakır. Bu silikon zerrecikleri gözle görünmez ve fark edilmez. Boyama esnasında statik elektriğin tavan yaptığı aşamalarda asılı duran silikonlar boya tozuna karşır ve boyayala beraber araca düşer. Daha sonraki aşamalarda sorunsuz gibi gözüken boya işi biter. Ancak o da ne? Boyanın yüzeyinde minik minik patlamamış kabarcıklar toparlaklıklar oluşur. Ve tek çözüm yeniden boyama. Boyacılar için silikon tam bir korkulu rüyadır. O yüzden üreticiler artık yeni çözümler üretiyor. Wax ve teflon da bunlara birer alternatiftir. Pazarlama konusundaki üstün başarılarından ötürü de hangisinin en iyisi olduğu anlaşılamaz. Nano teknolojinin nimetleriyle belki bambaşka birşey de karşımıza çıkabilir. Konu dağıldı sıkmıym sizi daha fazla.

    Kısaca silikon içeren ürünler son demlerini yaşıyor. Tercih etmemek en doğrusu. Çbs nin efsanevi belco polish i ağzına kadar silikon içerir. Müthiş parlaklık verir, bilenler bilir. Ama ne kalıcıdır ne de güvenli. Olay bundan ibaret yani. Biz işyerimizde boyacılara silikonlu ürün vermeyiz. veremeyiz. Son kullanıcı için pek büyük sorun değil ama yine de tedbirli olmak şart.

    Bu arada cilalara değinmek gerekirse wax ve teflon ürünler arasında bence kişisel beğeniye göre farklılık var her markanın iki çeşitte de üst düzeyde ürünü var çünkü. Kim hangi çeşidi beğenirse o en iyisi. Ürünlerin arasında müthiş bir içerik farkının olmadığına inanıyorum. Ayrıca ayrım yapmaksızın tüm markaların harika bir pazarlama tekniğine de sahip diye düşünüyorum. Hangi birini alacağınıza karar veremiyorsunuz o derece.


    quote:

    Silikon mevzuunda şöyle bir durum var. Boyahanelerde kullanılan ürünler silikonsuz olmalı, yoksa atılacak boya ya da verniğin yüzeye sağlam bağlanmasını engeller. O nedenle boyahaneler silikonsuz ürünleri tercih eder. Bu ürünler silikon içermez. Örneğin AutoGlym TR sitesinde boyahane ürünleri ile son kullanıcı ürünlerini ayrımıştır, boyahane ürünleri silikonsuzdur.

    Örnek:http://www.obeyticaret.com/tr/urunler.php?sayfa=boyahane

    Ama son kullanıcı tipindeki ürünlerde silikon vardır (elbette olmayanları da var). Daha önceki mesajlarımda belirtmiştim. Bazı ürünler silikon, mineral yağ vb boya/vernik besleyici ürünler içerir.

    Bu tip ürünler için genelde tercih edilen en sağlıklı yol polish uygulaması sonrası IPA (izo propil alkol) ile silme işlemidir. Polish (çizik giderici ürün) sonrasında tüm kaporta IPA ile silinir, boya ve verniğe zararı yoktur. IPA genelde kimyasal ürünler satan tedarikçilerde bulunur (İstanbul'da Fındıkzade Karagül İş Merkezi gibi). Şanslıyım ki işim gereği bu ürünü kullanıyorum, elimin altında var. 1:1 oranda su ekliyorum (saf hali çok hızlı uçuyor), fısfıs şişeye koyup panel panel püskürtüp MF bezle siliyorum. IPA sonrası hemen wax uygulamasına geçiyorum. Waxlar hidrofobik (su itici) özelliklerini içlerindeki carnauba (Copernicia prunifera adlı palmiyenin yapraklarından elde edilen madde) ya da balmumu (beeswax) gibi bileşenlerden alıyorlar.

    Ama polish sonrası yağlı, toz tutan bir ürün değilse elinizdeki, bu aşamayı pas geçebilirsiniz. Eğer AG SRP ürününü kullanıyorsanız IPA ile silmeyi sakın yapmayın. Dolgu özelliğindeki molekülleri de silip atmış olursunuz.

    Meguiars serisi polishler mineral yağ bakımından zengindir, bunun özelliği, akrilik bir polimer olan verniği beslemesi, oksidasyon, UV gibi durumlara karşı korumasıdir. Aynı markanın polish sonrası uygulanan ürünleri (glaze, sealant veya wax) bağlanma sorunu yaşamaz.

    Makine ile uygulamada Menzerna markasını öneriyorum, silikon vs. içermeyen ve kolay çalışılan bir ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Mayıs 2009; 21:05:13 >




  • İRFAN HOCA MERHABA,
    KONUNUN TÜM SAYFALARINI OKUDUM AMA KAFAM ALLAK BULLAK OLDU,BANA DA YARDIMCI OLURAN ÇOK MAKBULE GEÇER.
    ARABAMA BEN DE BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORUM AMA PASTA,KORUMA ,CİLA KONUSUNDA SON DERECE BİLGİSİZİM.GECEN SENE KOÇTAŞDAN ALDIĞIM UYDURUK BİR BEYAZ KREMİM VAR,PASTAMI CİLAM I İNANKİ BEN DE BİLMİYORUM,ARABAMDA ÇİZİKLER GÖRDÜĞÜM ZAMAN ONUNLA OVUYORUM AMA HİÇBİR FARK YOK. FORUMDA YHAZANLARI OKUYUNCA BİRYERLERDE YANLIŞLAR YAPTIĞIMI ANLIYORUM. BU NEDENLE ARABADAKİ ÇİZİKLERİ YOK ETMEK İÇİN VE BİRAZ DA PARLATMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİM? ARABAM METALİK SİYAH RENKDE VE ÜZERİNDE KEDİLERİN OLUŞTURDUĞU BAYAĞI BİR ÇİZİK VAR.
    YARDIMINIZI BEKLİYORUM.SELAMLAR
    ENGİN
  • İRFAN HOCA DİYE YAZDIM AMA KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VAR İSE YÖNLENDİRMELERİNİ RİCA EDERİM
  • slm @biuu
    uygulamayı el ile yaptım
    dairesel çizikleri yok edemedim fazlada bastırıp aşındırmak istemedim ama azalma mevcut.

    elimdeki silokonlu cilayı bitirip wax alıcam oda olmadı teflon polish kullanırım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: biuu

    @triger

    İlk başta ÇBS nin 2 ürünü var belirtmek isterim biri silikonlu biriside silikonsuz teflonlu. Ben teflonlu ürününü kullandım.

    ÇBS silikonlu polish yerine ÇBS teflon polishi tercih etseniz daha iyi olabilirmiş.

    ÇBS teflon polish marketlerde çok pahalı,neredeyse 2 katı, gidin bir sanayiye otoboyası satan bir dükkanda mutlaka bulursunuz ve fiyatı 10 TL.

    Çbs nin üzerine wax uygulayın şimdi, çünkü koruması hemen gidiyor, ben 3. yıkamada boncuklanmanın azladığını baya fark ettim. Bulunduğunuz ilde mutlaka büyük hipermarket vardır, marketlerde birçok wax mevcut.

    ÇBS çok azda aşındırıcı etkisi olduğu söylendiğinden en az bir altı ay sonra da teflon polish deneyebilirsiniz derim. Bilmiyorum silikonlunun üzerine teflonlu ne etki yapar. işin uzmanı arkadaşlar cevap verirler.

    Dairesel çiziklerin yok olduğunu gördünüz mü peki?







  • Bende yok edemedim yüzden sordum. Biraz aşınır diye korktum birazda üşendim açıkçası ama hafta sonu ayrıntılı birşekilde bastıra bastıra uğraşacağım ve ardından wax ile boya korumasını gerçekleştireceğim.

    Kullandığın ÇBS teflon olsun, silikonlu olsun uygulama sonrası wax uygulamak gerekiyormuş. Yani teflonlu polish kullandıktan sonra wax a gerek yok gibi bir kaide yok. Koruma için wax şart.
  • @ biuu

    Kullanılan süngerin dokusu, sertliği, gerektiği kadar ürün taşıyabilirliği sonuca etkili oluyor, bence şundan edinin, 2-3 tane olsun el altında, enazından bir tane polish bir tane wax için, uygulama sonrası bol suyla yıkayın, kurusun...

    http://www.hepsiburada.com/meguiars-high-tech-el-ile-uygulama-pedi/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrzx-3070

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    @ triger

    Teflon polish hafif aşındırıcıdır, ama aşındırıcı olması kötü bir şey değil, en üst yüzeydeki, oksidasyonu, dairesel çizikleri temizler. Arkasından da bir wax uygulamak gerekir.

    ÇBS'nin o ürünleri polish grubunda, yani birinden birini seçmek lazım. Önce bir polish sonra bir wax ile işlem tamam. Silikon sizi sıkmasın, aracı boyatmaya götürmüyorsanız sorun olmaz. Silikon, sadece çizik gidericinin yüzeye kolay uygulanmasını sağlıyor, kayganlık veriyor uygulama esnasnında, MF bezle silip sonrasında wax uyguladığınızda silikon kalmıyor, 1-2 yıkamada gidiyor zaten.

    Şu wax çok iyidir...

    http://www.hepsiburada.com/meguiars-cleaner-wax-temizleyici-ve-koruyucu-wax/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=othrza-1216

    @ CHEBY72

    Merhaba,

    Yukarıda da yazdığım gibi, hafif aşındırıcı bir polishle dairesel çizikler giderilir veya azaltılır, sonra bu temiz yüzey wax ile koruma altına alınır.

    Temelde işlemin özü bu, ama pazarda çok fazla ürün var, kafa karışıklığı normal.

    Ürünün açık tam adını yazar veya fotosunu yollarsanız ne olduğuna beraber bakarız.

    Yapılan en büyük yanlış ürünün uygulanmasında yapılan hata...

    Uygulama sünger ped ya da MF bezle yapılmalı, tüm kaputu tek hamlede yapmak yanlıştır, kaputu göz kararı 6 parçaya bölün, her bir parçada 5-10 dk ürünü yedirin. Yani bir kaputa 1 saatten az zaman ayırmayın. Yaptığınız işi küçük bir alanda test edin, sonuç alamıyorsanız tüm araca uygulamazsınız.

    En hafif aşındırıcı ile başlayın (polish, light polish, paint cleanser, light abrasive tarzı ürünler gibi). Sonrasında mutlaka wax uygulayın, wax korumayı sağlayan bir üründür, bunsuz boya korumasız kalır.

    Elle uygulama yorucudur, tüm araç için belki 1 günü ayırmak gerekir. Bu işe başlayanlar genelde benim gibi makine alıp yoluna daha hızlı devam ediyorlar. Dışarıda en uyduruk yerde bile pasta-cila 100-150 TL iken bu fiyata bir makine alıp yıllarca kullanmak var, üstelik makine ile yapılan iş hem hızlı hem de elle yapamayacağınız düzeltmeleri yapma yeteneğine sahip.

    Yapı marketlerde 30-40 TL'lik basit ürünler başlangıç için iyidir.

    @ biuu

    Elle uygulamada polish ile boyayı tehlikeli derecede aşındırma imkanı yok. Az miktarda aşındırma olacak ki çizikler yok olsun

    1-2 sayfa önce Meguiars linki vermiştim, elle çizik giderme ile ilgili fotolar vardı, o şekilde sonuç almak mümkün...

    Ama yapı marketlerdeki ürünlerin profesyonel ürün olmadığını söylemiştim, o nedenle yurtdışından alınan ürünlerle sonuca daha kolay ulaşılıyor ve kalite farkı oluyor. Ortaya çıkan sonuç sizi tatmin etmediyse başka markalara yönelmekte fayda var.

    Meguiars SwirlX, şu an ele uygulamada en iyi iş yapan ürünlerden biri...

    Elle çizik gidermede farklı ürünlerle testler...

    http://www.detailingworld.com/forum/showthread.php?t=105075

    http://www.meguiarsonline.com/forums/showthread.php?p=149683



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 26 Mayıs 2009; 7:03:27 >




  • İRFAN HOCAM,
    BİLGİLER İÇİN TŞK. FORUMLARDA YAZILAN ÜRÜNLER VARDI,BUNLARIN İSMİNİ VE LİNKLERİNİ BELİRTİRSEN ÇOK MEMNUN OLURUM.MEGUARS MIRROR GLAZE POLISH VE CLEANER PASTE WAX BIRBIRLERINI TAMAMLAR DIYE BELIRTMISIN,EĞER BU ÜRÜNLER BANA DA UYGUN İSE NET DEN SİPARİŞ VERECEĞİM.BİR DE MAKİNA ALMAMI TAVSİYE EDERMİSİN?
    TŞK
    ENGİN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CHEBY72

    İRFAN HOCAM,
    BİLGİLER İÇİN TŞK. FORUMLARDA YAZILAN ÜRÜNLER VARDI,BUNLARIN İSMİNİ VE LİNKLERİNİ BELİRTİRSEN ÇOK MEMNUN OLURUM.MEGUARS MIRROR GLAZE POLISH VE CLEANER PASTE WAX BIRBIRLERINI TAMAMLAR DIYE BELIRTMISIN,EĞER BU ÜRÜNLER BANA DA UYGUN İSE NET DEN SİPARİŞ VERECEĞİM.BİR DE MAKİNA ALMAMI TAVSİYE EDERMİSİN?
    TŞK
    ENGİN



    Makina alacaksanız başka, elle uygulayacaksanız başka ürünler var. Karar verince yazın, ona göre ürün tavsiye edebilirim. Makine her zaman hızlı ve daha iyi sonuç verir. El becerisi kazanana dek makine ile biraz deneme yapmakta fayda var. Tercih sizin...

    Aracın boya durumuna ve kullanım amacına göre MEGUIARS MIRROR GLAZE POLISH serisinde çok sayıda ürün var. Polish ve wax ideal ikilidir, aynı marka olursa ikisi daha da iyi...




  • SON KULLANICI YORUMU:

    Bu akşamüstü coştum yeni aldığım oto iç bakım ürünlerini kullanayım dedim.

    Öncelikle Sonax genel temizlik ürününü koltuklarda, torpido da, güneşliklerde uyguladım güzel sonuç aldım.

    Aldım ama uygulamayı Bim den almış olduğum 2 liralık microfiberle yapayım dedim, ipi tozu heryere bulaştı çok zor arındırdım. Gerçekten hiçbir işe yaramıyormuş artık o bezle ayakkabımı bile silmem.

    Sonra Sonax xtreeme Torpido temizleme ürününü denemek istedim. Bez kalmayınca yine eşimin cam bezleri imdadıma yetişti. Sonax ın bu ürünü adından da anlaşılacağı gibi sadece temizleme ürünüymüş, camsilden bir farkı yok, kokusuda aynı. Parlaklık falan kesinlikle yapmıyor. Gerçi resimlerde flash patladığından parlak görünüyor ama. Pek memnun kalmadım, dalga dalga iz bırakıyor. Yarın gündüz gözüyle birdaha inceler fotolarım. Belki de uygulamayı yanlış yaptım, torpidoya sıkıp toz bırakmayan cam bezi ile ıslaklığını aldım.

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    ____________________________________

    Sonra içim dururmu, arabayı yıkayayım dedim.

    Sonax konsantre oto şampuanı ile yıkamaya başladım. Gerçekten çok büyük kolaylıkmış.

    Prillerle arabaya hem zarar veriyormuşuz hemde boşa debeleniyormuşuz.

    Bir kapak ile kolayca kirler çıktı, sünger resmen uçuyordu:D

    Saat baya geç oldu ama dur bi ben yeni aldığım formula 1 carnabua wax ı uygulayayım.

    Hava kararmaya başladığından tek kat hızlıca hiç özenmeden sürdüm. Baktım polish gibi kurumuyor komple araca 10 dk da sürdüm, 10 dk da sildim.

    @irfan bey siz wax ı sürerken iyice yedirmeye çalışıyormusunuz, sürüp geçiyor musunuz?

    Neyse yine geç saatte foto çekmek zorunda kaldım. Telefondan ötürü fotoları bağışlayın.

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...




  • Bugün bende arabayı yıkadım quick detailer uyguladım yıkama sonrasında. İpek gibi oldu elle deyince hissedilien bir fark var.
    Camlar için clin marka camsil aldım şu reklamlarda çıkan köpük gibi. Gerçekten hiç iz bırakmıyor. Hiç efor sarfetmeden lekesiz camlar elde ediyorsunuz. Tavsiye ederim.

    İşin kötü yanı az önce biraz yağmur atıştırdı gene leke oldu araba. Bandu bu şans varken :) Ne zaman arabayı yıkasam azda olsa yağmur atıştırıyor.
  • Herkese Merhaba

    Yaz gelip de havalar ısınınca hepimiz düştük boya parlaklığının peşine. İrf@n önderliğinde her birimiz birer boya yenileme ve koruma uzmanı olma yolunda ilerliyoruz.

    Ufak bir soru da ben sorayım. Meguiars pedlerini kullanıyorum makinemde. Ama büyük boy bu pedler ve küçüklerini de İzmit'te bulamıyorum. Bu arada 3M markasına ait küçük pedler buldum. Fakat bu pedlerin de aşındırıcı için olanı fazla sert geldi bana, pek kullanasım gelmedi. Finishing olanı ise yumurta kabı gibi şekli var, gri renkli ve oldukça yumuşak. O hoşuma gitti fakat o da aşındırıcı kullanımında pek faydalı olmaz gibi. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Herkese kolay gelsin.
  • @ biuu

    Faydalı yorumlar için teşekkür ederim.

    Torpidonun temiz ve mat olması benim için öncelikli. Yağlı, silkonlu ürünler hoş olmaz zaten. Ama yine bu konudaki favori ürünüm olan AutoGlym Vinyl & Rubber Car adını anayım, tüm iç dış plastiklerde yağ bırakmadan güzel bir siyahlık elde ediyorum.

    Her zaman her türlü ürün uygulama/silme işinde MF bez öneririm.

    @ l.a.c.i.w.e.r.t

    Boyada koruma önlemi aldıktan sonra yağmur bir keyif oluyor, boncuklar falan

    Çok toz olmamış, nisbeten yeni yıkanmış (24 saatten az bir süre içinde) aracı yağmurdan sonra detay spreyi sıkıp nazikçe MF bezle silebilirsiniz. Detay spreyinin kaydırıcı özelliği toz tanelerinin çizmesini önler.

    @ israfilyilmaz

    Finishing ped aşındırıcıda verimli olmaz zira ped çok yumuşak kalır, aşındırma yapmaz, onun yerine hare yapar sadece, yine de küçük bir alanda o kombinasyonun neler yapabileceğini test etmen faydalı olur . Elinde hangi aşındırıcı ürün var?


    Dediğin gibi bu aralar aşındırma mevsimi

    Dün bu işlerle ilgilendim...

    Favori Megs çeyizim...

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    Kille temizlik
     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    Çizik giderme (Meguiars M83 ile düzeltme - Menzerna PO85RD ile parlatma)
     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    M07 Glaze ile extra parlaklık - MF ped ile uygulama
     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    NXT ile wax...
     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    Final...
     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...




  • İrf@n elimde aşındırıcı olarak Meguiars M82 var. 3M finishing ped ile neler olur bilemiyorum. Aslında benim tek derdin küçük çaplı bir ped bulamamak. Ama senin çeyizinde gördüm polishing pedin çapı küçük:) İzmit'te de bulunmuyor. Var mı acaba internet üzerinden alabileceğim bir yer?

    Ayrıca fotoğraflara bakılırsa senin aracının kırmızı olduğunu düşünemiyorum :) İyi ki griymiş. Çok nazar değerdi yoksa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi israfilyilmaz -- 27 Mayıs 2009; 12:08:43 >
  • M82 için orta sert (polishing pad) olan, benim fotoda sarı renkte Meguiars olanı kullanman faydalı olur. Ölçüsü 6.5" süngerin, yaklaşık 16 cm. Onu da 6" cırtlı tabla ile kullanıyorum.

    Aslında ufak alanlar için 4" ped ve 3.5 inçlik tablasını almak lazım, özellikle girintinin çok olduğu, büyük başlığın kolay çalışmadığı yerler için (plaka bölgeleri, farların etrafı vs.)...

    http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing/sonus-4-spot-pads/cat_19.html

    Orta sertlikte Dekor markasının turuncu pedleri var elimde, onlar ise 135 mm çapında, onları da 115 mm'lik tabla ile kullanıyorum. Elimde olan en küçük odur, piyasadan 5-6 TLye alıyorum...

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...


    Sağolasın! Gri renk yapılan işi pek göstermiyor dediğin gibi. En şanslı olduğu an havanın henüz yeni karardığı an, o zaman gümüş ışıltısı hoş oluyor ama kırmızı ya da metalik mavi ile çalışmak çok hoş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 27 Mayıs 2009; 12:27:45 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n

    @ biuu

    Faydalı yorumlar için teşekkür ederim.

    Torpidonun temiz ve mat olması benim için öncelikli. Yağlı, silkonlu ürünler hoş olmaz zaten. Ama yine bu konudaki favori ürünüm olan AutoGlym Vinyl & Rubber Car adını anayım, tüm iç dış plastiklerde yağ bırakmadan güzel bir siyahlık elde ediyorum.

    Her zaman her türlü ürün uygulama/silme işinde MF bez öneririm.



    Ya aslında parlaklık olmazsa olmaz değil ama bugün güneşte baktım her yer yine toz. Ve dalga dalga lekeler var. Sonax extreem i hiç beğenmedim.

    Özellikle çok üzüldüğüm husus dizin değdiği, çantamı koyduğum yerler, yani devamlı sürtünmeye mahsur kalan yüzeyler beyazlaşmış, ya daha önce yoktu yada bunu daha önce kullandığım badem sütlü ürünler göstermiyordu, bu ürünü kullanınca oralar ortaya çıktı çok canım sıkıldı. Çok bariz değil ama hafif beyazlıklar görülüyor. O beyazlıkları nasıl kapatırım ayakkabı değil ya bu boyansın.

    İnternetten alışveriş yapma alışkanlığım yok, o yüzden tavsiye ettiğiniz ürünü bulamam ama sırf pahalı olduğuna göre kalitelidir diye kipa hipermarkete gidip tw ın nano tech torpido ürününü alacağım. 30 liradan fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Mayıs 2009; 15:43:31 >




  • AutoGlym Vinyl & Rubber Care ürününü internetten kartla almanıza gerek yok. Eski mesajlarımda AG'nin TR distribütörü olan ve satışla birebir ilgilenen arkadaşın mailini yazmıştım. Ben de maille ürünü istiyorum, havale yapıyorum, kargoyla elime geçiyor.

    Beyazlık kısmıyla ilgili bir şey söyleme zor, yazık olmuş.
  • Dışarı çıkıp incelemeye gidemiyorum üzüntüden, çok canım sıkıldı.

    Ya araç kalitesinden,ya sonax tan, ya da eskiden kullandığım 5 liralık adi ürünlerden kaynaklanıyor.

    Eğer makina çekerse fotolarını eklerim.
  • Özellikle kalitesiz torpido sütler, oto kokuları çok tehlikeli, ürün seçimi çok önemli...

    Parfümden bir örnek

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...
  • Daha önce soruldu mu bilmiyorum, bulamadım. nano boya korumanın, normal boya korumadan farkı nedir?nano boya korumayla teflonlu boya koruma aynı şey midir?
    Ankara'da F1 Car Care diye biryerde nano boya koruma yaptırmayı düşünüyorum.Tecrübelerinizi ya da bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.