Şimdi Ara

Böyle Bir Konuya Fikir Lütfen !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun bir aradan sonra herkese selamlar tekrardan...
    Bir konuda yine sizlerin fikirlerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var..

    Konu şöyle...

    Arabamı 20 BİN TL karşılığında manisadan bir öğretmene satacağım. 1 ay önce 200 TL Kapara aldım. Kredi çekerek alacağı için işlemleri biraz uzadı detaylara girmiyorum. 2 hafta daha geçti 2BİN TL daha verdi ihtiyacım olduğu için. Ama bu 2BİN TL için senet yaptık sadece benim adım ve imzam var. Şimdi 3 BİN TL eksiği varmış adamın. Yani bana 20 BİN ödeyecekken 2200 TL Kapara vermiş oldu geriye kalan 17800 TL para dan 14800 Verebiliyor. Tesadüf ki aracında 3 BİN TL kadar vergi ve trafik ceza borcu bulunmakta. Yani ben o parayı alsamda temiz kağıdı alabilmek için Vergi Dairesine yatıracaktım. Karşılıklı iyi niyetten şüphem yok. Adama 14800 ver Kalan 3 Bin TL yi tamamlayınca aracı üzerine alırsın dedim. Aracıda vereceğim. Ama aracın bundan sonra bütün sorumluluğunun onda olabileceği bir anlaşma yapmamız mümkünmüdür noter aracılığıyla vs. Adam bunu kabul ediyor ama benim için sakıncalı bir durum söz konusumudur acabaa ??? Yarın yani 31.08 de büyük ihtimalle bu işi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bİlgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.


    Sürekli olarak kontrol ediyorum sayfayı soracağınız bişey olursa anında cevaplarım.. Teşekkürler şimdiden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TYNOTO -- 31 Ağustos 2010; 13:23:53 >







  • Geleneksel yontemden vazgecmeyeceksin. Noterde parayi alacaksin arabayi vereceksin, cebine parayi koyup hayirli olsun diyeceksin. Dunyada baska insan mi kalmadi o araci alacak. Krediyle ben de arac aldim. Kredi dedigin bir kac saat icinde cikiyor.
  • En kötü ihtimal böyle yapacağım fakat alacak olduğum bir araba için bu para acil lazım bana. Alacağım arabayı kaçırmak istemiyorum bu para ancak yetiyor zaten. Kredi işinin uzaması ise adam aynı zamanda evde almak istedi ve krediyi fazladan çekmeye çalıştı vs. Bu yüzden bekledik bu kadar..
  • Yahu arkadaşlar bi yardım...

    Biz bir protokol düzenlesek gerekli maddeleri koysak noterde de tasdik ettirsek olmaz mı ? Yani şu tarihten itibaren aracın tüm sorumlulukları alıcıye aittir gibi... Noterler ne işe yarıyor başka ? Soracağım onlara ama noterler kapalı ! Alacak adamda bilmiyor, Yarın ona göre gelecek izmir'e ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.