Şimdi Ara

Boyum 2metre çok güçsüsüzüm ve smaç basamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Profesyonel basketbol oyuncusuyum 4,5 numara oynuyorum 15 yaşındayım (oynadıgım takımı şuanlık vermek istemiyorum) 15 Yaşıma göre boyum gayet uzun ama çok zayıf ve güçsüzüm 77 kiloyum Kollarım kürdan gibi iğrenç bi görüntüsü var her aynaya baktığımda kendimden iğreniyorum nasıl bu kadar zayıf olabilirler anlamıyorum kısa kollu tişört bile giymiyorum. Görünüşten çok aklıma takılan konu basketbol sahasında çok güçsüz kalmam, benden kısa 177 çocuklar beni rahat bir şekilde göğüsleyebilip savunabiliyorlar ve bunu şuan bunu söylemek bile çok utanç verici ama öyle. bi süre boyunca ağırlık antrenmanları yaptım ama bazı ailevi sebeplerden dolayı istikrarsız bir şekilde uyguladığım için pek bir etkisi olmadı. Ayrıcada zıplamamın çok kötü olduğunu ve bu boyuma rağmen smaç basamadığımıda eklemek istiyorum. 2metre boy bende olsa deliler gibi smaç basardım dediğinizi duyar gibiyim ve haklısınız, bu yaz boyunca kendimi bu eksik olduğum konularda geliştirmek istiyorum. Basketbolsal açıdan çok bir sıkıntım yok zaten bu kadar eksikliğim olmasına rağmen A liginde olan bir klüpte oynuyorum şutum ve dribbling'im olduğu için. Sizden Ricam ilk defa düzgün fitness yapmaya başlıcam benim daha fazla güçlenip kas kütlesi kazanabileceğim ve zıplamamın gelişebileceği bir program biliyorsanız verir misiniz veya herhangi bir tavsiyede olabilir herşeye açığım şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.









  • hocam evden pek bir şey yapamazsın sana tavsiyem spor salonuna git, en azından belediye salonları oluyor onlara gitsen bile fayda. programları yutuptan araştır bir sürü video var

  • Ben de senin yaşlarda 1.87 , 65 kg' dım. Çembere zor dokunuyordum. Air Alert programına başladım. Spor yaptım, zıplama üzerine düzenli çalıştım. Hem Kilo aldım hem atletizm olarak baya geliştim. Lise3' e geldiğimde boy 1.90-1.93 arası olmuştu tahmini. Panyalı çift el smaç basmaya başladım. Çocukların önüne düşen ribaundları arkadan zıplayıp alıyordum.  


    Sana tavsiyem air alert gibi zıplama programlarına başla, sonrasında komple fitness'a yönel. İkisini kombine et. Bunları yaparken beslenmeme o yaşlarda dikkat etmemiştim. Şimdiki aklım olsa sabah 3 yumurta öğlen akşam da tavuk-et-balıkla protein kasardım. Makarna-pilav-patates gibi karbonhidratları ihmal etme. Aile ile yaşayınca bunların pek farkında olmuyorsun. Ama çok sağlam spor yapan biri ciddi protein ile beslenirse güçlenmeye başlıyor.


    Soruların olursa burdan yazabilirsin. Gücünü ve kaslarını bu yaşlarda oturtman önemli. İleri süreçte sakatlanma riskini azaltır. Bunlara ek olarak zıplamanın ve güçlenmenin en temel bileşenlerinden biri esnemektir. Esnek olmaya çalış.


    Basketbolu okulun yanında kendine geçim kaynağı olarak planlarsan. Hayatına ciddi katkısı olur. Üniversite okumana yardımcı olur.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.