Şimdi Ara

boyum neden uzamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
45
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir sorun var çok kafaya takıyorum sizin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi almak istiyorum. Benim boyum 12 yaşımdan beri uzamıyor, 1cm bile uzamadı hatta o dönem araba kullanmak istemiştim babam boyun biraz daha uzasın vericem diyordu onu hatırlıyorum. Konuyla ilgili olarak annem 1.60cm, babam 1.83cm ve benim boyum 1.61cm. 16 Yaşında olmama rağmen halen uzamadım kemiklerim açıkmış ancak doktor ne kadar uzarsın bilemem dedi zaten yaşımın yavaş yavaş geçtiğini ve çok vaktimin kalmadığını da söyledi sizce boyum uzar mı çok moralimi bozuyor her gün halbuki babam uzun, kuzenlerim uzun ve dayılarım uzun ancak onlar hep erken uzadılar ben hala uzamadım acaba onlara çekmemiş olabilir miyim yoksa bana özel bir durum mu bu anlamadım bir türlü...




  • Bir anda atacak olabilirsin, çöp genler denk gelmiş olabilir, beslenme ve uykun çok kötü olabilir, hasta olabilirsin yani gh eksikliği gibi bir şey. Bazı insanlar 18-20 yaşında da uzayabiliyor. Askere gidip uzamış dönenler olabiliyor.


    Beslenme ve uykunda sorun yoksa, hormonel bir sorun da yoksa zamana bırakmaktan başka yapabileceğin bir şey yok.


    Ha bir de çok süt içmek, basketbol/voleybol oynamak ve bir şeye asılı kalmak boyunu uzatmaz...

  • Bir pediatri uzmanı tarafından kapsamlı bir biçimde değerlendirilmelisin. Hipopituitarizm gibi bir durum söz konusu olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.