Şimdi Ara

Bozuk mayonez yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler arkadaşlar.Az önce Mcdonaldslar da verilen 12gr lık bozuk mayonezi makarnayla beraber götürdüm.Kokusun da yada tadında bir gariplik yoktu,şubat 15 gibi skt bitmişti yedikten sonra pakete bakınca farkettim.Ne olur ne olmaz diye yoğurt yedim biraz,acaba bir şey olur mu sizlere de sormak istiyorum lütfen trollemeyin.İyi geceler tekrardan



  • Fıstıklı olsun yazacaktım ama lütfen trollemeyin yazdığını görünce duygulandım ve vazgeçtim. Merak etme bir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzdolabında mı duruyordu?
  • trollemeyecektim ama "lütfen trollemeyin" dediğin için trollüyorum.

    rip
  • Tadında bi ekşilik yoksa-ki yok demişsin-sorun olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Invius

    Buzdolabında mı duruyordu?

    aynen dolapta duruyordu dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vault100 -- 10 Temmuz 2015; 2:58:01 >
  • trollemeyecektim ama "lütfen trollemeyin" diyen arkadaş trollediği için trollüyorum.

    fıstıklı olsun
  • Trolleyecektim fakat; "trollemeyecektim ama "lütfen trollemeyin" diyen arkadaş trollediği için trollüyorum. " diyen arkadas icin trollemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vault100 kullanıcısına yanıt
    O zaman bir şey olmaz, o son kullanma tarihi oda sıcaklığında saklanması durumu için. Hem hiç açılmamış hem de buzdolabındaymış, hiçbir şey olmaz. İçin rahat olsun.
  • Ketçap olsaydı bişey olmazdıda mayonez sıkıntılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vault100 kullanıcısına yanıt
    Dolapta ve buzlukta duran ürünlerin son kullanma tarihi yazdığından daha uzun süre olur ama oda sıcaklığında bir durursa dolaptan çıkarıp yani hemen bozulur ama dolaptaysa birşey olmaz Oruçlu değilsen yoğurt felan ye birşey olmaz 👍🏻



    Dipnot : Internet'ten buldum okumadım ama belki işine yarar.

    Gıda Zehirlenmeleri
    Gıda Zehirlenmeleri
    Bugüne kadar hiç zehirlendiniz mi?

    Eğer zehirlendiyseniz bütün işkence yöntemlerinden daha ızdıraplı bir durum olduğu konusunda hemfikir olabiliriz.

    Ben ilk mayonezden zehirlenmiştim. Üniversitedeyden yemek yediğim yerlerden birinde mayonez ve ketçabı kaloriferin yanına koymuşlar. Benim de açlıktan gözüm kör olmuş, hatta tüm algılarım yok olmuş ki hiç dikkat etmeden sıkmışım mayonezi burgerimin içine. İlk lokmada çiğnerken anlamadım ama boğazımdan geçerken müthiş bir yanma oldu. Sonrası berbat zaten. İstifra kaçınılmazdı:))) O gün bu gündür mayonez hala yerim ama son kullanma tarihi ne olursa olsun öncesinde bir analizden geçiririm.

    Peki nedir zehirlenme ve neden zehirleniriz?

    Toksik bir maddenin vücuda girmesi ile normal fonkiyonlarımızın bozulmasıdır. Aslında gün içerisinde farkına varamadığımız bir sürü gıda zehirlenmesi yaşıyoruz ancak bazı etkileri görebilmek için bu toksinlerin belirli bir düzeyin üzerine çıkması şart. Gıda zehirlenmelerinin en sıklıkla yaşandığı besinler yumurta, yumurta içeren ürünler ( mayonez vs. ), tavuk, balık, konserveler, pirinç. Neden zehirlendiğimize gelince;

    Son kullanma tarihi geçmiş ürün almış isek, son kullanma tarihi geçmemiş ürünleri alıp saklama koşullarına dikkat etmeden muhafaza ettiysek, pişirdikten sonra uzun saatler dışarıda bıraktıysak, hazırlama esnasında kişisel hijyenimize dikkat etmeyip çiğ gıda ve pişmiş gıda arasında çapraz kontaminasyona neden olduysak gıda zehirlenmesi yaşayabiliriz. Sonucunda ise gerçekten yazımın başında da işkenceden farksız olarak nitelendirdiğim kusmalar, karın ağrısı, ishal, halsizlik, ateş, bilinç kaybına gidebilecek kadar ciddi durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. İşte bu aşamada vücudumuzda bu durumlardan biri varsa ve gıda kaynaklı bir zehirlenme yaşadığınızı düşünüyorsanız asla ishal yada istifra durumunu durdurmamanız gerekmektedir. Bu şekilde vücudunuzdaki toksini bir an önce atabilirsiniz. Bu durumlarda bolca sıvı tüketilmesi gerekmektedir. Su, soda, gazı kaçmış kola, tansiyon probleminiz yoksa tuzlu ayran, sıvı kaybını giderebilecek içeceklerdir. Meyve suyunu tavsiye etmem çünkü içerisinde posası varsa bağırsak hareketlerini arttırabilir.

    Eğer baş edemeyeceğiniz bir durum söz konusu ise durum çok ağırsa, zehirlenme yaşayan kişi bilincini kaybetmişse acilen acile…Neden zehirlendiğini yada ihtimalleri doktora iyice anlatın. Bu arada acil acilen gelemediyse danışabileceğiniz zehir danışma merkezleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E24E8F01 -- 10 Temmuz 2015; 4:40:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • mayonezle makarna.. sizin yemek anlayışınıza ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.