Şimdi Ara

Bozuk PSU nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC ve anakart olmadan bir PSU nun en azından çalışıp çalışmadığını en kolay ve pratik yoldan nasıl anlarız?



  • 20 pinlik anakarta bağlanan soket üzerindeki yeşil kablodan siyeh kablıların herhangibirine bir kablo çekin çalışacaktır. tabi bu sağlıklı olduğu anlamına gelmez, sadece çalışıp çalışmadığını gorursunuz
  • Bunu daha öncede duymuştum fakat gold bilgisayardan aldığım bir atx psu, yeşil-siyah kısa devre çalışmadığı halde teknik servis bölümünde sağlam olduğu söylenmişti. Ama ikna omadığım için (çünkü benim pc dede çalışmamıştı) beğenmedim diyerek(bozuk olduğunu kabul etmedikleri için..) iade etmiştim.
    Yani yeşil siyah kontağında psu fanının kesin çalışmasımı gerekiyor. Yeşil siyah kontak durumunda fan çalışmadığı halde psu yine sağlam olabilirmi(yani anakart ile birlikte olduğunda normal çalışabilirmi?)?
    Ayrıca bir atx psu dada bir değil iki yeşil kabloya rastlamıştım ve her iki yeşilden siyahada çalışmamıştı ama o psu gerçekten bozuk çıktı. Bazılarında iki yeşil kablo olabiliyorsa bu ne demektir?
    Hep uç örnekler verdiğimin farkındayım ama düzgün olanı zaten çoğunlukla biliniyor; önemli olan diğerlerinin bilinebilmesi ve öğrenilmesi.
  • eğer iki tane varsa mavinin yerin yeşil kullanmış olabilirler. benim dediğimin baştan dorduncu her iki yanında sıyah kablo var.
    teknik olarak bu şekilde çalışmayan psu bozuktur. sebebi ise bağladığımız bu kablo kasada bulunan power tuşu ile aynı vazifeyi gormekte. tabi başka çeşit psularda durum değişebilir.
    yanlışım varsa düzeltilsin. ben bu şekilde bilmekteyim. ve bu şekilde 7-8 tane busuda denedim, hepsi aynı idi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeofizikci

    eğer iki tane varsa mavinin yerin yeşil kullanmış olabilirler. benim dediğimin baştan dorduncu her iki yanında sıyah kablo var.
    teknik olarak bu şekilde çalışmayan psu bozuktur. sebebi ise bağladığımız bu kablo kasada bulunan power tuşu ile aynı vazifeyi gormekte. tabi başka çeşit psularda durum değişebilir.
    yanlışım varsa düzeltilsin. ben bu şekilde bilmekteyim. ve bu şekilde 7-8 tane busuda denedim, hepsi aynı idi.


    Teşekkür ederim..
  • Evet psular Yeşil hattın tetiklenmesiyle açılıp kapanıyor,ama fanın dönmesini garanti etmek doğru değildir,bazı psularda soğukken gürültü yapmaması açısından fan hiç açılmıyor olabilir mesela.

    Ama en azından voltaj hatları kontrol edilebilir mesela...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiabloXT

    ...bazı psularda soğukken gürültü yapmaması açısından fan hiç açılmıyor olabilir..


    İlginç, bunu hiç düşünmemiştim. Gerçekten en doğrusu çıkış voltajlarını kontrol etmek..
    5 volt,12 volt gibi bu voltajları kontrol etmek yada voltmetre ile ölçmek için bu voltu veren renkler bir uç, diğer uç hangisi? Siyah uçmu ve bu siyah uç hangi voltaj ve hangi kutup olursa olsun(+ yada -..) daima ikinci ortak uçmu?
  • Voltmetrenin siyah ucu herhangi bir psu siyah kablosuna sabit bağlı kalacak,voltmetrenin kırmızı + kablosu da

    Turuncu - 3.3V
    Kırmızı - 5V
    Sarı - 12V

    renklerine dokunduğunda yanındaki değerleri okumanız gerek.
  • Anlaşıldı, sağol..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.