Şimdi Ara

bozuk resim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    epey zamandan beri internette dolaşırken bütün açılan sayfalarda bütün resimler bulanık çıkıyor. Sağ tıkladığımda "imajın orjinalini göster" seçeneği çıkıyor ve bunu işaretlediğimde düzeliyor. Bu durumdan nasıl kurtulurum. Yani sayfa açılırken resimlerin net görünmesi için ne yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.



  • Eğer resmin üzerine sağ tıkladığında böyle bir şey çıkıyorsa bu explorer ayarlarında da olabilir. Ayarlara girip dikkatlice tararsan oradan bu özelliği aktif veya pasif duruma getirebilirsin.
  • Hangi Web browser? Internet Explorer ise Araçlar >> Internet Seçenekleri >> Akıllı Resim Boyutlandırmayı Etkinleştir yanındaki çentiği kaldırırsanız istediğiniz olacaktır.
  • Bildiğim kadarıyla Cemil (aksuala) arkadaşımın sorunu firefox gibi diğer tarayıcılarda da devam ediyor. Bu durumda explorer ayarlarıyla oynamak sorunu çözmeyecektir.
    Ancak aynı sorunu yaşayan bir başka arkadaşın bulduğu çözümü de dikkate almak gerek.
    Bir başka forum ortamında rastladığım sorununa bulduğu çözümü arkadaş şöyle açıklamış:
    "kullandığım tt hızlandırıcı benzeri bi program olan e-kolay web hızlandırıcı resim kalitesini düşürdüğü için oluyomuş.ayarlarını değiştirince düzeldi."
    Bu tarz bir çözüm önerisi olan varsa yardımcı olmakta fayda var...
    selam ve sevgilerle...
  • bak arkadasım explorer ayarlarında gir ve orda default yazması lazım ne varsa sen default de uygula bak bakalım olcakmi
  • Her tarayıcının ayarı farklıdır. Firefox, (bir web sayfası içinde değil, direk olarak JPG ya da GIF gibi bir yol gösterildiği zaman) resmi sayfaya göre ufaltır. Ve resmin üzerinde geldiğinizde büyüteç çıkar, tek tıklamanızda resim orjinal boyutuna büyür. Yararlı bir özellik aslında, ama istemiyorsanız bunun da çözümü var,
    Adres çubuğuna about:config yazıp Enter'a basın.
    Filtre kutusuna browser.enable_automatic_image_resizing yazın
    Değerini FALSE olarak değiştirin.
    Uygulama:
     bozuk resim




  • Onbaşı arkadaşa teşekkür ederim. Sorun gerçekten de web hızlandırıcı dan kaynaklanıyordu. Ayarlar imaj kalitesi orijinal yapınca mesele düzeldi. Bu tür sorunu olan arkadaşlar buna dikkat etmelidir. Herkese iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.