Şimdi Ara

Bozuk telefonun imei'sini başka telefona aktarma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
38.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar böyle birşey yapmak mümkün mü? Kayıtsız bir telefona bozuk bir telefonun imeisini aktarabilir miyiz? Hukuki bir cezası veya yasağı var mı? 2 telefon da benim. Başkasının imeisini çalmıyorum. Gerçi kayıt için pasaport şartı koymuşlar ve eğer hukuki olarak her bozuk telefonun imeisi başka telefona geçirilebilseydi pasaport ile kimse uğraşmazdı. Neyse aslında ben işin hukuki yönünde de değilim. Millet pasaport kayıt için 75-80tlden aşağı parayı kabul etmiyorlar. Telefoncular benim imeileri değiştirebilir mi?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ AWESOME _
    Arkadaşlar böyle birşey yapmak mümkün mü? Kayıtsız bir telefona bozuk bir telefonun imeisini aktarabilir miyiz? Hukuki bir cezası veya yasağı var mı? 2 telefon da benim. Başkasının imeisini çalmıyorum. Gerçi kayıt için pasaport şartı koymuşlar ve eğer hukuki olarak her bozuk telefonun imeisi başka telefona geçirilebilseydi pasaport ile kimse uğraşmazdı. Neyse aslında ben işin hukuki yönünde de değilim. Millet pasaport kayıt için 75-80tlden aşağı parayı kabul etmiyorlar. Telefoncular benim imeileri değiştirebilir mi?

    Evet mumkundur, ancak yapana ve yaptirana cok ciddi cezalari (hapis cezasi) olan bir suçtur. Ayrica bu IMEI kopyalayan insanlar senin verdigin temiz IMEI yi başka telefona da kopyalayip seni mağdur duruma sokacaktirlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 8 Ağustos 2010; 10:53:27 >
  • Dalgınlıkla kullanmamam gereken bir kodu kullandım ve JAVA belleğim temizlendi ama IMEI numaram da gitti. Faturası ve orijinal kutusu ile götürüp IMEI numarasını yeniden yüklettim.

    Ancak arkadaşın dediği gibi bu işler yasal değilmiş. Örneğin eski model kırık bir telefonun IMEI numarasını yurda kaçak girmiş telefonlara yükleyip satanlar oluyormuş. Bu nedenle ikinci el telefon alırken faturası ya da kutusu olmasına, ya da internet üzerinden IMEI sorgulamayla IMEI numarasının o marka ve model telefona ait olduğunu sorgulamakta yarar olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.