Şimdi Ara

Brainwavz M3 + Fiio 6 incelemesi yazılan doğru yanlış bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süren bir kulaklık araştırması macerasının sonunda Brainwavz M3 kulaklığa yapılan övgüleri okuyup birazda paraya kıyıp Brainwavz M3 kulaklığı aldım.Bu incelemede öyle teknik detaylara girip mid i şöyle high i şöyle şunla bunla kıyasladım demiyeceğim sadece etrafta okuduğum bilgileri değerlendirip doğrumu değilmi kulaklık nasıl kimler almalı bütün efsaneleri cevaplandırıcam.

    PAKET İÇERİĞİ
    Zaten bi çoğumuz youtubeda garip gurup unboxing videolarını izlemişsiniz ben paketi aldığımda aslında çok şaşırdım kocaman bir paket alıyosunuz paketin %90 ı sünger çıkıyo geriside bir kaç aksesuar neyse kutunun içinde güzel bir kılıf var. Koca kutunun içinde yer bulamamışlar gibi bütün kulaklık uçları kılıfın içersinde.Kılıfın içersinden 4 adet farklı uç çıkıyor.En büyük eksik Kullanma kılavuzu diye bişey yok koca kutunun içerisinde bu bayağı deli etti beni o uçları nasıl çıkartıp takıyoruz anlamam bayağı uzun süre aldı.

    SES KALİTESİ
    Bir kere aletin sesi muhteşem bence tamam eksikleri var ama kendine inanılmaz bağlıyor yani şarkıları dinlerken zevk alıyorsunuz.Highlarda yani bazen vokal ahhhhh diye bağırırken sizde ahhhh diye bağırabiliyosunuz bence en kötü kısmı bu.Basslar hiç söylenildiği gibi düşük deil hatta bayağı yüksek zaten bundan yüksek bass kullanmak isteyen arkadaş kulaklığı masaj aleti olarak alıyor diye düşünüyorum.Midleri güzel hatta dengeli hoş ama bazı parçalarda basslar o kadar yüksek geliyorki midleri bastırıyor siz noluyo ya diyosunuz herşey karışıyor.Onun dışında bence bu kulaklıkla her tarz müzik dinleyebilirsiniz bass kulaklığı olması demek sadece club tarzı dinleyeceksiniz demek deil rock dinlesenizde sonuçta arkada davul var onun seslerini baskın duyuyorsunuz.Benim şöyle bir değerlendirmem olucak çevreminde yorumlarıyla kulaklık sanki bir overhead kulaklığın verdiği kadar güçlü ses ve bass verebiliyor ki buda muhteşem bişey.

    YALITIM
    gelelim yalıtım konusuna işte okuduğum en saçma en yanlış bilgi bu yalıtım konusundaydı.Yabancı forumlarda okuduğum yalıtımı kötü yorumlarını Arkadaşlar herhalde şantiyede yada üretim atölyesinde çalışıyorlar diye değerlendiriyorum aksi taktirde kulaklığın yalıtımı çok çok iyi dışardan ses almıyorsunuz ben bunu metroda otobüste heryerde kullandım banamısın demedi.Yalnız kulaklığın sesini %90larda açınca dışarıya biraz ses veriyor bu doğru.

    KULAKLIK UÇLARININ SESE ETKİSİ
    açıkçası ben bu yorumu okuduğumda hadi len küçücük plastik parça ne etki edecek diyordum ki hakkaten yanılmışım her kulaklık ucunda ayrı bir ses aldım bu gerçek.Gelelim burda yine başka bir saçmalık var en güzel sesi veren uç kulağınıza en iyi oturan en rahat uçtur tezi tamamen bir palavra bazen en rahatsız uç bile en güzel sesi veren uç olabiliyor ki bende şu anda öyle.Yani siz siz olun aldıktan sonra bütün kulaklık uçlarını deneyin.

    FİİO E6

    Şimdi gelelim en merak edilen kısıma kulaklık anfsi nasıl bir alet işe yarıyomu? Valla alet parasına göre çok kaliteli bir alet kutu içeriği o kadar para verdiğim kulaklıktan zengin boyutları beklediğimden daha ufak ki bu taşımak için süper.Alet şarj olurken ve çalışırken ışığı yanıyor buda güzel.Ama arkadaş iki tane daha tuş koysaydınız ölürmüydünüz şuna ya bi tane tuşla hem açaıp kapatmak hem eq değiştirmek hem kilitlemek çok saçma.En önemli noktalardan biri eğer laptopa alırım kullanırım diyen arkadaşlar varsa alet şarj halindeykende çalışmasını sürdürebiliyor.



    Şimdi en önemli kısıma gelelim ses kısmına.Aletin yaptıkları gerçekten inanılmaz bi kere sadece sesi artırmıyor alet gerçekten tonları tamamen değiştiriyor.Farklı eq modlarıyla farklı müzik renkleri elde edebiliyorsunuz.Kulaklığı tam performansında kullanabiliyosunuz.Sesi az çıkan laptopunuza! takıp daha fazla ses alabiliyorsunuz gerçekten çok iyi ve kulaklığın o yükseklerde ani çıkışlarını ,yumuşatarak benimde sevgimi kazandı kendisi.Kısacası sesi daha zengin daha dinlenebilir hale getiriyor.Yalnız alet bassları artırmak yerine tam tersine düşürüyor diyebilirim size bassların sesi değişiyor hatta

    En önemli benim gördüğüm problem şu eğer aleti zaten eq modu olan bir alette kullanırsanız alet saçmalamaya başlıyor iki eq birbiriyle çakışıyor.Örnek vericem overhead sennheiser hd 203 ü anfiye anfiyide laptopuma taktım.Laptopumda hali hazırda THX programı yüklü ve aktive durumdayken anfiyi kullandım ve insanı rahatsız edecek tonlarda bass sesi ve kötü bir ses kalitesi aldım ilerleyen günlerde THX sız denemelerimi yapar size aradaki farkları bildiririm işallah.


    Sonuç olarak Fiio 6 ya verdiğim paraya hiç acımadım helal olsun hakkını veriyor.Kulaklıkta nefis bir kulaklık aldığım günden beri kulağımdan çıkarmıyorum sürekli dinliyorum ilerleyen günlerde bu kulaklığın burn in süreci geçirmediğine dair sürülen mit ii de denemiş olup buraya yazıcam Faydalı olabildiysem kulaklığı ve anfiyi alacak arkadaşlara ne mutlu bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardacakko -- 1 Şubat 2012; 16:42:31 >







  • Güzel inceleme olmuş , eline saglık . Basslar konusunda sana katıılıyorum. Anlatıldıgı gibi bassız bir kulaklık degil .
  • Eline sağlık Arda, güzel ve hızlı bir inceleme olmuş İzlenim tadında diyelim aslında, çünkü detaylı inceleme için M3 ün burn-in sürecini beklemen daha sağlıklı olur bence, bunu da belirtmişsin zaten.
    Dün sorduğun sorunun cevabını da tecrübe etmişsin aslında
    LO çıkışı ile daha temiz ve EQ etkisi olmayan bir ses elde edersin ve amfi daha verimli çalışır ve güzel ses verir.
  • Burn-in sürecinden sonra kulaklığın sesleri fazlasıyla oturur, tırmalayıcı sesler duymazsınız.. Hem kulaklığınız hem amfiniz hayırlı olsun..
  • Fiio Harbidende hakkını veriyor 5+1'de kullandım sallandırdı binaları
  • Teşekkürler arkadaşlar ;Forumda ikisi içinde yapılmış incelemeler vardı bende böyle bişey yapıyım dedim inceleme yerine.

    Burn in sürecinde neler olucak bende merak ediyorum ama belirttiğim gibi internette bu kulaklığın burn in geçirmediğine dair rivayetler okudum bende merak ediyorum bakalım nasıl olucak.

    Bu arada satışta bana yardımcı olan Engin. ve Zarkabul arkadaşlarada ayrıca teşekkürler
  • Creative Zen X-fi 2 ile kullanıyorum M3+Fiio 6'yı. Zarkabul arkadaştan almıştım -kendisine çok teşekkür ederim- ve çok memnunum. Hani böyle hiç Dream Theater dinlememiştim. Sesler o kadar parlak, net ve dengeli ki. Yalnız Samsung Galaxy S Plus marka telefonuma bağladığım zaman baya düşük bir kaliteyle karşı karşıya kaldım. Zen X-fi 2 gerçekten çok iyi bi çalarmış. Fiyatının da üzerinde performans veriyorlar. Fakat amfinin yanında gelen 2 kablo da bozuldu. Normalde çok iyi bakarım böyle şeylere. Ama nasıl oldu anlamadım. Girişleri oynayınca gidiyor-geliyor. Sinir etti iki gündür.

    Amfi gerçekten iyi. Ses bariz yükseliyor. Fakat kablolarının çok kısa zamanda bozulması iyi olmadı. Sahnesi geniş isteyenlere kesinlikle önerimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.