Şimdi Ara

Brand New Honda Civic Sedan Coming Soon :) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
6.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Agustos ayına kadar değil mi cezan ki ?
  • Sözde ermeni tasarısını onaylayan Almanya TR deki araçlarına 20 bin indirim yapsa da almam artık. Aynısı Fransa, İtalya icinde geçerli.
  • accordun 2.0 benzinlisi var citroen ds5 1.6 benzinlisi var accord un dışarda 2.4 3.5 v6 motorları 278 beygir gücünde var yakında civic gibi 1.5 turbo motorla gelecek belki... elmayla armutu karıştırmışın 1976 dan beri üretiliyor...biraz bu da uzman yorumu

    Uzman Yorumu-Selim Erkek
    Testimizin sonucunda 8 lt/100 km ortalama tüketim değeri elde eden DS5 1.6 THP, ekonomiden vazgeçip performans ve konfor isteyenlere uygun olduğunu gösterdi.
    Yan direk çarpışma testinde ise sürücünün göğüs bölgesinde zayıf koruma olduğu tespit edildi.
    DS5’in devasa boyutlarına rağmen arka koltukta sunulan diz mesafesi ortalama bir hatchback modelden daha fazla değil.

    Citroen DS5 gerçekten çok farklı bir otomobil. Araca ilk oturduğum anda MPV benzeri sürüş yapısını garip bulup hoşlanmadım. Hatta arka koltuktaki diz mesafesini görünce DS5 bir olumsuz puan daha almıştı ama aracın iç ve dış tasarımı bunları görmezden gelmenize neden olabilir. Özellikle iç mekandaki kumanda elemanlarını çok sevdim. İlk başta biraz karmaşık dursa da alışınca çok keyifli oluyorlar. 3 parçalı cam tavan sıra dışı ve iç mekana kattığı hava anlatılmaz. Sürücü koltuğunun konforu ve özellikleri ders olarak gösterilecek kadar iyi. Bu otomobili sürerken kendinizi mutlu hissediyorsunuz ama bu otomobil kesinlikle 5 kişilik aileler için değil. Böyle devasa boyutlarda bir otomobilde bu kadar dar diz mesafesi bırakmayı başaran Citroen çalışanlarını tebrik etmek gerekli!Satın alacaklar, benzer fiyatlı sedanlardan daha zayıf süspansiyon konforunu ve ikinci el değerindeki olası büyük kayıplara hazırlıklı olmalılar. Tabi bu otomobili kullandığınız sürece tüm gözlerin üzerinizde olacağını da unutmayın!

    bu da kendi kullanıcı forumundan;

    04.02.2016, 17:37 Ad-Soyad: vahap
    Kayıt: 26.08.2015 • Yaş: 25
    Konum: istanbul
    Mesajlar: 21
    Araç: 2012 Citroën DS5 1,6 thp 156 bg

    Alıntı yakup girgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15,4 mü, aman allahım ya, km de ortlama 75-80 kuruşa denk geliyor. bende bi ara THP düşündüm ama şimdi vazgeçtim internette 10,4 littre yazıyor 100 kmde. fiyatlar arasında çok fazla uçurum var, 2012-2013 1,6 dizele 92.000 TL isteyen de var. dizele ortlama enfazla 75.000 verilir diye düşünüyorum

    uzun yolda en fazla 12 ye düştüğünü gördüm daha da düşmedi ama araba süper verilen parayı hak ediyor. dizelleri içinse çok az yakıyor diye duydum 35 krş falandı sanırım
    bu arada accord ortalama 7.3 şehir dışında 5.9 yakıyor....avrupa pazarından çekildiğini biliyoruz 2018 geri gelebilir...

    bu da başka uzman yorumcu;Selim KESEN/Mygaraj.com

    Boş ağırlığı 1420 kg olan araçta kullanılan 1.6 litrelik dizel motor kesinlikle zorlanıyor. Ani hızlanmalara çok geç tepki veren araç ile performanslı kullanımlarda fabrika verilerinin iki katından biraz daha fazla yakıt tüketimi elde ettik. Eminim daha fazlasını da yapabilirdik. Ancak yaklaşık 1.5 tonluk bu araç en az 2.0 litrelik bir dizel motor ile sunulmalıymış. Öte yandan motor gürültülü ve içeride de bu gürültüye ortak oluyorsunuz. Manevra kabiliyeti noktasında ise ani hareketlere çok zor tepki veren bir otomobil söz konusu. Tur sayısı da çok az. 6 ileri yarı otomatik şanzıman ise özellikle ilk viteslerde rahatsız edici şekilde silkeliyor. Direksiyon’dan kontrol edilen F1 tipi manuel seçeneğinde ise beklediğimiz daha hızlı geçişi yine yakalayamadık. Virajlarda yere tutunma oranları oldukça iyi olan otomobil, buna rağmen biraz fazla yana yatma eğilimi gösterdiği için tedirgin edici olabilir. Yine de asfalt yol kullanımında gerçekten keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

    Evet DS5 premium segment ve ana akım otomobillere ciddi bir alternatif. Dışarıdan (ve içeriden) bakıldığında gerçekten tasarımı sizi heyecanlandırıyor. Ancak ciddi bir anahtar teslimi fiyatıyla kullanıcının beğenisine sunulan otomobil, test sürüşümüz süresince beklentimizi karşılayamadı diyebilirim.

    Gelelim otomobilin kendisine. DS5 az önce de belirttiğim gibi kesinlikle kendisine baktıran, aurası olan bir otomobil. Bol miktarda krom görünümlü materyal, kaslı bir görünüm, yerden hafif yüksek karoseri, DS5′i spor, SUV, Crossover segmentleri arasında baktığınız açıya göre karıştırmanıza yol açıyor ki bu çoğu kullanıcının hoşuna gidecek bir durum diye tahmin ediyorum. Zira Türk otomobil kullanıcısı otomobilde heybeti seven bir topluluk. DS5 ilk olarak bunoktada kullanıcının algılarını okşuyor.

    4530 mm uzunluğa, 1850 mm genişliğe ve 1508 mm yüksekliğe sahip araçta orantılı bir proporsiyon yakalanmış. Ancak tavanı bu ölçülere göre çok alçak ve ortanın üzeri bir boya sahipseniz kafanızı zaman zaman tavana çarpmanız kaçınılmaz olabilir. Geleneksel tasarıma saygı duruşunda bulunmak adına konmuş ve başka bir işlevi de olmayan kelebek camları ile aşağıya doğru genişleyen A sütunları görüşü ciddi şekilde kısıtlıyor. Bir de dikiz aynasının kapladığı yer düşünüldüğünde görüş açısından oldukça yetersiz ve elverişsiz bir durum ortaya çıkıyor. Önünüzde kocaman bir ön cam var ama siz onu at gözlükleri ile görüyorsunuz.

    Otomobilin kokpitindeki kumandalar ise anlaşılmaz ve çok karmaşık. Kabinde çok fazla şatafat var. Bazen az olan çoktur(Less is more) sözünü hatırlamak gerekiyor kanımca. Uçaklardan ilham alınarak tasarlanan kumanda düğmelerini etkin bir biçimde kullanabilmek için yine bir pilota ihtiyacınız olabilir. İki koltuk arasındaki konsola yerleştirilmiş cam açma/kapama düğmeleri hem dikkat dağıtıcı, hem de alışkanlıktan dolayı sürekli elinizi kapıya atıp düğme atmanıza neden oluyor. Görselin güzelliği, fonksiyonellikle birleşmeyince kabusa dönüşebiliyor. İç mekanda kullanılan malzemenin kalitesi ise premium segmentten asla aşağı kalır değil ki, fiyattan beklenen de aslında tam olarak bu. Direksiyondan da bahsedelim. Eski, yuvarlak direksiyonlarımızı geri istiyoruz! Arka görüşten ise hiç bahsetmiyorum. Ayrıca küçücük arka cama takılan mikroskobik silecek kolcuğunu da hiç anlatmayacağım.

    Kullandığımız 1.6 litre e-hdi motora sahip DS5′in sürüş sırasındaki özelliklerine bakacak olursak, motorun kesinlikle beklenen verimin sağlanamadığını söyleyebiliriz. Boş ağırlığı 1420 kg olan araçta kullanılan 1.6 litrelik dizel motor kesinlikle zorlanıyor. Ani hızlanmalara çok geç tepki veren araç ile performanslı kullanımlarda fabrika verilerinin iki katından biraz daha fazla yakıt tüketimi elde ettik. Eminim daha fazlasını da yapabilirdik. Ancak yaklaşık 1.5 tonluk bu araç en az 2.0 litrelik bir dizel motor ile sunulmalıymış. Öte yandan motor gürültülü ve içeride de bu gürültüye ortak oluyorsunuz. Manevra kabiliyeti noktasında ise ani hareketlere çok zor tepki veren bir otomobil söz konusu. Tur sayısı da çok az. 6 ileri yarı otomatik şanzıman ise özellikle ilk viteslerde rahatsız edici şekilde silkeliyor. Direksiyon’dan kontrol edilen F1 tipi manuel seçeneğinde ise beklediğimiz daha hızlı geçişi yine yakalayamadık. Virajlarda yere tutunma oranları oldukça iyi olan otomobil, buna rağmen biraz fazla yana yatma eğilimi gösterdiği için tedirgin edici olabilir. Yine de asfalt yol kullanımında gerçekten keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

    Yürüyen aksamda motorun aksine kabine hiç ses çıkmıyor ancak hidropnömatik şanzımana sahip olan ve ‘bir uçan halı’nın üzerinde uçuyormuşsunuz hissine gerçekten sahip eski DS, hatta BX serilerindeki süspansiyonu mumla arıyoruz. Süspansiyonlar kesinlikle bu otomobilin albenisine ve fiyatına yakışmıyor. Hemen her çukuru içinizde hissediyorsunuz ki DS5′in DS adını haketmediğinin en büyük göstergesi de bu. Asfaltta sorun yok ancak birazcık bozuk bir yolda, yolculuğunuzun kabusa döneceğini söyleyebilirim. Bu boyuttaki bir otomobilde çok daha sofistike bir süspansiyon beklerdik. Frenler ise oldukça başarılı ve cüssesine rağmen DS5′in durma mesafesi son derece yeterli. Aracın dışarıdan son derece aerodinamik görünen gövdesi ise camınızı açtığınızda rüzgarı içeri dolduruyor ve çok fazla gürültü yapıyor.

    Son olarak durumu toparlayacak olursak, şunu söylemek isterim ki, bu otomobile ilk baktığımda onu sevmeyi gerçekten çok, ama çok istedim. Harika bir tasarıma, süper bir iç mekan işçiliğine v.s v.s… 89.290 TL’lik başlangıç fiyatına (!) ve daha pek çok şeye sahip. Ancak yine de geçmişte pek çok klasikleşmiş Citroen modeli kullanmış birisi olarak, tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradım. Öncelikle Citroen, bir Citroen’in nasıl olması, bindiğinizde size ne hissettirmesi gerektiğini unutmuş gibi görünüyor. Ancak yine de umutsuz olmamak gerekiyor. Muhtemelen bu tünelin sonuna daha çok var ve DS3, DS4 ve DS5′ten daha fazla model gelecektir. umuyorum Citroen geçmiş ile geleceği, bir sonraki modelinde daha iyi özümser ve fiyatını hak eden, daha konforlu ve öncü niteliğinde bir otomobille karşımıza çıkar. Belki de rakipleri Audi A4 ve BMW 3 serisi gibi kendisine çok daha yukarıda bir yer bulabilecek bir otomobile otomobile başarısız motor/şanzıman ikilisi ve hayal kırıklığına uğratan süspansiyon nedeniyle toplam da alabileceğinin çok altında bir not vermek durumunda kaldık. Umarım üreticiler otomobillerin temel bileşenlerinin plastik düğmeler ve ışıklı iç mekanlardan çok, mekanikte olduğunu yeniden hatırlar, ve ‘kendi’ teknolojilerini geliştirmeye kaldıkları yerden devam ederler. Zira devşirme motor ve şanzımanlarla, mekanik bileşenlerle otomotiv sektörü nereye kadar gider bilemiyorum.

    Selim KESEN/Mygaraj.com

    bu selim denen arkadaş citroen düşmanı galiba diyecek bir şey bulamadım ama diğer tarafta da tek opsiyonlu accord

    Şaka değil gerçek tam 1 milyon 600 bin km yapmış Accord sahibine Honda sıfır Accord vermişti ödül olarak :) İnternette 1 million mile Accord diye bakabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=_UabC1gSj_8

    üzgünüm arkadaşım durum bu....istersen ds5 i birde 2016 Brand New Honda Civic Sedan Coming Soon :)
     Brand New Honda Civic Sedan Coming Soon :)
    jazz la kıyaslayalım....




  • siderya kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada pek haberin yok o şanzıman/motor tamamen değişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolfen1976

    Sözde ermeni tasarısını onaylayan Almanya TR deki araçlarına 20 bin indirim yapsa da almam artık. Aynısı Fransa, İtalya icinde geçerli.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:37:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://youtu.be/oIp3_IUdExo

    DS5 Garviser.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En üst modeline denk geliyor 100 k olanlarına
  • Fiyatı nasıl bu aracın Fahir pek begenmemis gibi fazla yakıyor demis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolfen1976 -- 22 Temmuz 2016; 23:06:10 >
  • binen uzman yorumlarını okumadığını iddia ediyorsun seninle neyi konuşabilirim....üstteki kendi tecrübelerin bile değil lafından yorumları okuduğunu anlı Brand New Honda Civic Sedan Coming Soon :)
    yoruz zaten
  • Ne guzel ve faideli bir forum basligi bu boyle.
    Kim acmis olabiler ki??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 kaymeyi gozden cikardin mi?
    quote:

    Wolfen1976

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Abi bunu test amacli acmistim ama fark etmisler her an bir dabbe pardon darbe yapılabilir malum her kilit noktaya sızmislar ayıkla princin tasini misali.
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Ben çıkardım da yazınca tepki oluyor gerçi burada gören az olur yazdım gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siderya

    binen uzman yorumlarını okumadığını iddia ediyorsun seninle neyi konuşabilirim....üstteki kendi tecrübelerin bile değil lafından yorumları okuduğunu anlı
    yoruz zaten
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolfen1976

    Ben çıkardım da yazınca tepki oluyor gerçi burada gören az olur yazdım gitti.

    Eski kasa 20-25'lik Honda dan ne var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Ne guzel ve faideli bir forum basligi bu boyle.
    Kim acmis olabiler ki??

    Men azeriyem men bilmirem Wolfen mapusa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JNG90


    quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Ne guzel ve faideli bir forum basligi bu boyle.
    Kim acmis olabiler ki??

    Men azeriyem men bilmirem Wolfen mapusa


    Men özümden bahsediirem.

    (Antalya'da otelde yanımızda oturan gruptan
    biri, benim yanımdaki boş koltuğu almak
    için izin istedi)

    "Biz bu koltuğu alabiliirek?"
    ;-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    quote:

    Orijinalden alıntı: JNG90


    quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Ne guzel ve faideli bir forum basligi bu boyle.
    Kim acmis olabiler ki??

    Men azeriyem men bilmirem Wolfen mapusa


    Men özümden bahsediirem.

    (Antalya'da otelde yanımızda oturan gruptan
    biri, benim yanımdaki boş koltuğu almak
    için izin istedi)

    "Biz bu koltuğu alabiliirek?"
    ;-)

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 4 Mayıs 2021; 10:38:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.