Şimdi Ara

Brava 2001 sx LPG sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar iyi forumlar arkadaşlar ben kocaeli kandırada ikamet etmekteyim.aralık 2012 de fiat brava marka 2001 model aracı satın aldım.Aracta son 1 haftaya kadar herhangi bir sorun yoktu benzin pompası sorunu vardı motorunu değiştirdim düzeldi ancak şuanda canımı sıkan bir sorun var yardımlarını bekliyorum.Araç soğukken çalıştırıyorum benzinden lpg ye geciyor Aracı vitese atıp hareket etmek isterken gaz yemiyor stop edicek gibi oluyor.3 gün önce lpg filtresini değiştirdim ve dün de boğaz kelebeği temizliği yapıldı bu sabah çalıştırdım yine aynı Lpg kiti atiker sizce nedir durum?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: samdağ41

    Herkese selamlar iyi forumlar arkadaşlar ben kocaeli kandırada ikamet etmekteyim.aralık 2012 de fiat brava marka 2001 model aracı satın aldım.Aracta son 1 haftaya kadar herhangi bir sorun yoktu benzin pompası sorunu vardı motorunu değiştirdim düzeldi ancak şuanda canımı sıkan bir sorun var yardımlarını bekliyorum.Araç soğukken çalıştırıyorum benzinden lpg ye geciyor Aracı vitese atıp hareket etmek isterken gaz yemiyor stop edicek gibi oluyor.3 gün önce lpg filtresini değiştirdim ve dün de boğaz kelebeği temizliği yapıldı bu sabah çalıştırdım yine aynı Lpg kiti atiker sizce nedir durum?

    hocam merhaba. Bu yazdığın sorunların HEPSİ bende de var dün sanayiye götrdüm , önce tüpcü kelebek boğazını temizlenmesi lazım dedi. götrdum bı motorcuya once sogukken bakmam lazım dedı .temizlerım bogazı gecmezse değişmesi lazım dedi.oda 400 500 fılan dedı + ayarı yapılamıyomuymus neymiş sıkıntılı dedi.
    sonra ısı müşüründen olabilir dedi falan fişman.

    bende bursadayım deiğin gbi gaz yemiyor. Hafta içi götrüp bırakırım bakalım nocak:(




  • boğaz kelebiğini temizlletim .İzmit sanayinde bırkac ustaya gosterdım bısey olmaz dedi.Akü başlığını söktü 15-20 dakika bekledik taktık yine aynı sadece günde ilk çalıştırmada yapıyor oda bazen.Tekrar lpg ayarına götüreceğim bakalım sonuç ne olacak eğer çözüm bulursun merakla bekliyorum..
  • 2 Sene kadar Marea kullandım, Bravayla aynı motora sahip. Aynı sıkıntıları ben de yaşadım. Sorunun çözümünü boşuna aramayın, yaptığınız değişimler bakımlar veya her neyse hiçbirinin faydası olmayacak. Sebebine gelince iki hususa değinmek isterim:

    1. Kesinlikle depodaki benzin miktarını düşürmeyin çeyrekten fazla olursa iyi olur. Çok denedim bu sorun genelde benzin miktarı çok düşünce oluyor.

    2. Araç lpg de kullanılırken ecu dediğimiz kontrol ünitesi lpg ye uygun bir yakıt karışım grafiği oluşturuyor. Örneğin siz gün içinde aracı lpg ile kullandınız ve akşam stop ettiniz, en son oluşan grafik beyinde kayıtlı kalıyor ama siz sabah arabaya binip marşa bastığınızda araç önce benzinle çalıştığından lpg de iken kayıtlı kalan değerler benzin için uyumsuz oluyor ve ilk 2-3 dakika ecu kendini tekrar programlayana kadar gaz yememe, silkeleme veya stop etmeye meyillenme gibi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Ben bunu şu şekilde doğruladım siz de deneyebilirsiniz: Akşam aracı stop etmeden önce benzine geçirdim öyle bıraktım ve sabah otomatik olarak tekrar benzinle çalıştığından son değerlere uyum sağladı ve bahsettiğim gaz yememe problemini yaşatmadı. Bunu tekrar tekrar denedim. Hep aynı sonucu aldım.

    Peki bunun bir çözümü var mı derseniz hayır, bu aracın karakteristiğinden kaynaklanıyor. Yani boşuna aracı elletmeyin, parça değişimi yaptırmayın paranıza yazık...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.