Şimdi Ara

...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::... (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.111
Cevap
50
Favori
1.637.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brawaa

    Arkadaşlar aracımın aks ında sorun var. Sanırım kar yağmasından sonra, körükler ve aks kafaları sorun çıkardı. Aks kafalarını değiştiren varmı acaba.?



    aksları değiştirmedim ama her sene 1 defa aks körüklerinin içine eczaneden aldığım büyük bir şırınga ile şanzıman yağı koyarım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozkan65


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brawaa

    Arkadaşlar aracımın aks ında sorun var. Sanırım kar yağmasından sonra, körükler ve aks kafaları sorun çıkardı. Aks kafalarını değiştiren varmı acaba.?



    aksları değiştirmedim ama her sene 1 defa aks körüklerinin içine eczaneden aldığım büyük bir şırınga ile şanzıman yağı koyarım

    güzel fikir denemek lazım
  • bravasında xenon kullanan varmı
  • Merhabalar.
    2001 model Brava Elx'im var. Merak ediyorrum.Geri vitese geçerken benim gibi zorlanan kullanıcı arkadaşlar var mı? Günde 5-6 defa geri vitese geçiyorsam muhakkak 4 ünde "gaarç" diye ses geliyor. Oldukça üzülüyorum. Bu geri vitese takma olayının bir püf noktası var mı? Debriyajı bir kaç kes doldurup boşaltıyorum, nafile.
    Arabayı servise götürmem mü gerekiyor? Yoksa benim kullanımımla ilgili mi?
    Geri vitese geçerken biraz bastırıp mı alıyoruz 5'in altına? Bu sorundan dolayı oldukça muzdaripim. Rica ediyorum, tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
    Geri vitesler kabus olmaya başladı artık :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cga_art

    Merhabalar.
    2001 model Brava Elx'im var. Merak ediyorrum.Geri vitese geçerken benim gibi zorlanan kullanıcı arkadaşlar var mı? Günde 5-6 defa geri vitese geçiyorsam muhakkak 4 ünde "gaarç" diye ses geliyor. Oldukça üzülüyorum. Bu geri vitese takma olayının bir püf noktası var mı? Debriyajı bir kaç kes doldurup boşaltıyorum, nafile.
    Arabayı servise götürmem mü gerekiyor? Yoksa benim kullanımımla ilgili mi?
    Geri vitese geçerken biraz bastırıp mı alıyoruz 5'in altına? Bu sorundan dolayı oldukça muzdaripim. Rica ediyorum, tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
    Geri vitesler kabus olmaya başladı artık :)



    geçen hafta fiat yetkil servisindeki teknisyen arkadaşıma aynı soruyu sordum
    önce 1. vitese sonra geri vitese takınca garç lamıyor.
    daha bissürü şey anlattı ama aklımda kalmadı.
  • Debriyajın ilk kavrama noktası aşağıdaysa böyle zorluklar yapabilir. Kavramayı bir miktar yukarı aldır düzelir.Ayarı Şanzımanın üzerinde debriyaj telinin ucundaki somundan yapılır
  • selam millet bravasının far aydınlatmasından memnun olmayan varmı acabab
  • Benim arabanın far aydınlatmasını henüz görmedim...çünki arabayı daha yeni aldım! Ama eşim gördü çok güzel
    diyor.

    Arkadaşlar herkese merhaba ,ben de yeni Bravacı oldum,ilk izlenimlerim çok iyi,eşimin tabiriyle "araba yağ gibi kayıyor"

    Arabam 2000 model Brava SX,ilk parti ithal Italyanlardan,daha tam test edip alışamadım eşim kullanıyor çoğunlukla,ruhsat bile çıkmadı henüz.

    Yalnız km sıfırlamayı bulamıyorum belki buldum da çalışmıyor.Km göstergesinin yakınında düğme yok, hararet göstergesinin sol altında bir düğme var ama ona basınca hiçbirşey olmuyor,muhtemelen o, ancak bozuk galiba ?Tamiri sorun olur mu?

    Bu arada bagaj kapağı üstü çatlak stop lambası için servis 150YTL dedi,daha ucuza bulunur mu acaba?
  • Arkadaşlar hepinize merhaba..27 yaşına kadar arabadan nefret eden ve en son 900 cc'lik yarış motoruna 12.000 YTL'ye pazarlık eden ben,nasıl olduysa yol kenarında çelik jantlı ve fildişi,ıhlamur ya da bal rengi olarak tabir edilen renkte bir Brava görünce inceldiği yerden kopsun deyip 2001 model Brava aldım..

    Konya'dan bi astsubaydan aldım arabayı ve 85.000 Km'de idi.O güne kadar motor dışında dört tekerlekli araç olarak sadece kamyon sürmüş olan ben,Brava'nın direksiyonuna oturduğum andan itibaren bağımlısı oldum ilacı bulununcaya dek..:)

    Aracı ilk aldığım da üzerinde en dandirik sıralı tüp markası olan Voltran marka sıralı sistem LPG vardı.Tabi anlamadığımız için aldık arabayı ve Konya'dan Alanya'ya getirdik.İlk farkettiğim sorun 140 Km hızdan sonra LPG'de aracın dermanının kesilmesi oldu.Daha sonra Antalya'da ki yetkili servis olan Uludağ Otogaz'a götürdüm ve montajın yanlış olduğunu söyleyip 220 YTL'ye montajını yenilediler.

    Benzinde 215 Km sürate çıkıyor araba ve LPG'de de hiç gık demeden aynı sürati görmeye başladı ve her şey çok iyi gidiyor derken özellikle 120 Km ve üzeri süratlerde giderken gazdan ayağımı çekince LPG'de stop etmeye başladı.Tekrar servise gittik LPG beynini filan değiştirdik ama en ufak bir düzelme olmadı..

    Başkasının Brava'sını bilemem ama benzinde benim ki diğer araçlara oranla çok ama çok fazla yakıyor.LPG'de düzen tutmayınca Brava'dan soğumaya başladım yavaştan.Sonra bir gün araç çekili halde iken kilit kodu sönmediği için servise çektirdim kaskonun yol yardımı aracılığıyla..

    Serviste ECU'nun yani aracın kendi beyninin yandığını söyleyip söktüler ve İstanbul'a tamire göndereceklerini,yapılırsa 200-300 YTL gibi kurtulacağımı yoksa şemsiyenin açılacağını:) ve beyni değiştirmem gerektiğini söylediler..

    Neyse İstanbul'a gitti bizim Brava'nın beyni.O kadar soğumuştum ki araçtan tam bir hafta boyunca serviste kaldı ve arayıp sormadım.Sonra aradım ne oldu bizim araç diye;İstanbul'dan daha gelmediğini söylediler.Hemen kargoyu arayıp sordurduk ve yanlışlık olduğunu söylediler.Kargodaki çocuğa 100 kontör rüşvet verip 1 saat içerisinde tamir edileceği yere ulaştırdık..

    Orada bakmışlar ve problem yok deyip saat öğlen 13'te aldıkları beyni 15.30'da kargoya vermişler.Araya bayram girdiği için dört gün sonra Alanya'ya geldi beyin ve araca taktık.Aracı çalıştırdım ve bi kaç gün boyunca yine sinirlerim bozulmasın diye benzinde bindim ve satmak için galeri aramaya başladım..

    Sonra Antalya'ya gitmem gerekti ve yakıttan tasarruf için LPG'ye geçtim.Anaaa bir de baktım en ufak problem yok,ne stop etme var ne de başka bir şey..Hemen LPG servisine gittim ve Ayarlarına baktırdım normal dediler..İstanbul'da beynin tamir edildiği yere sordum naptınız program filan mı yüklediniz diye söylemediler..Neticede zevkten dört köşe bir halde Alanya'ya döndüm..

    Aracımın hikayesini anlattıktan sonra bi kaç şey eklemek istiyorum..Brava'nın tam bir hastasıyım ve böyle gittiği sürece de başka bir araç kesinlikle düşünmüyorum.Buna yeni çıkan ve daha 81 Km'deki yeni Bravo ile yaptığım test sürüşünden sonra yeni Bravo'da dahil oldu..

    Araçta gözüme çarpan sorunlar genel olarak şöyle:

    -Benzin de değil de LPG ile çalışırken stop ettiğim zamanda benzine göre 2-3 saniye daha geç çalışıyor amahiç çalışmam demedi Allah'a şükür.Benzinde olunca da saniye demeden çalışıyor zaten..

    -Kısa farları tam bir rezalet.Çok zayıf.Xenon takayık dedim H1 ampul var üzerinde ama H1 xenon olmadı.Yuvasını hafiften bozmak lazım dedi usta,ona da ben razı olmadım..

    -Arka amartisör çok zayıf.Bu durum yalnızken konfor sunarken,arkada hele hele dumbili iki kişi olursa rahatsızlık veriyor ve engelden geçerken pat diye vuruyor..

    -Geri vitese takarken çoğu zaman gaarçç diye ses çıkarıyor,ama geri vitese takmadan önce 2. vitese katıp sonra katarsanız düzeliyor..

    -LPG'de olduğu için bagajı dar..

    -Bunların dışında her şeyiyle süper..

    Brava'sı olan arkadaşlara nacizane tavsilerim ise şunlar olabilir..

    -Mümkün mertebe servise gitmeyin düdüklüyorlar resmen..Sanayi de iş yapamamış,dükkan kapatmış ne kadar işe yaramayan ve rahatına düşkün insan varsa orada..(Sözüm meclisten dışarı)

    -Sanayi de parasızlıktan kıvranan ve işinin ehli nice dört dörtlük insanlar var,üşenmeyin onlara gidin..

    -Parçayı servisten kesinlikle almamaya çalışın,sanayi de orjinal parçayı satan ve serivisin kullandığı EPER sistemiyle çalışan ve merkezden parça alan yedek parçacılar var.(En azından Alanya'da var.)Onlara gidin önce ve sağlam pazarlığınızı yapıp öyle alın.

    -Aracınız da büyük bir arıza olursa servis ya da usta bir çok parçayı değiştirmenizi öneriyorsa hemen atılmayın,başka yerlere de sorup öyle değiştirin..

    -Yağ,su ve triger setini zamanında değiştirin,onun dışında diğer parçaları kırılıp bozulmadan değiştirip boşuna masraf etmeyin..

    -LPG'li bravanız varsa kısa süreli duraklamalarda aracı stop etmek yerine,yanınızda iki anahtar taşıyıp aracı çalışır halde bırakıp diğer anahtarla kilitleyin ve benzin tüketimini minimuma düşürün..

    -Senede en azından bir defa bile olsa aracınızın deposunu full doldurup,düz bir yola,hatta mümkünse otobana çıkıp Allah ne verdiyse kökleyip aracınızın ciğerlerini temizleyin..

    -Kışları mutlaka klimayı arada (özellikle yokuş aşağı gidiyorsanız) açın ki gazı özelliğini yitirip mundar olmasın ve yaz gelince kliamaya gaz bastırıp 100 YTL'nin üzerinde bir parayı kaptırmayın..

    -Aracınızı tamire götürmüşseniz,işinizi bitirdikten sonra güzel bi çene yapıp beleşe bilgisayara bağlayıp hatalarını sildirin..

    -Yağını,suyunu dememe gerek yok herhalde.Değiştiren usta 10.000 Km'de değiştir dediyse siz 9000'de 8000'de hatta 7000'de değiştirin..Bu durum size yol,su,ceryan olarak dönecektir emin olun:)

    -Renkler ve zevkler tartışılmaz elbette ama,çelik jant takacaksanız Brava'nıza CMS'nin 15 inçlik 382 ya da 347 kod numaralı jantlarına bakmadan sakın ama sakın karar vermeyin..


    Benden şimdilik bu kadar..Kalın sağlıcakla...







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brava_Alanya -- 8 Mart 2008; 8:24:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonkarizma

    selam millet bravasının far aydınlatmasından memnun olmayan varmı acabab



    Ben de memnun değildim Mareaların mercekli farından ampulleri de osram silverstar taktım şimdi biraz daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 10 Mart 2008; 22:36:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozkan65


    quote:

    Orjinalden alıntı: sonkarizma

    selam millet bravasının far aydınlatmasından memnun olmayan varmı acabab



    Ben de memnun değildim Mareaların mercekli farından taktım ampulleri de osram silverstar taktım şimdi biraz daha iyi


    yeni gelen arkadaşlar öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum.

    bende aracımın far aydınlatmasından memnun değilim,maddi durumu düzeltince marea topiğinden apojitsu arkadaşımızdan xenon alıp takmayı düşünüyorum.

    bu arada hafta sonu hafif bir uzun yol yaptım.fulledim depoyu 4 yetişkin bagaj full,giderken 90-100 km hız klima açık,gelirken 110-120 km hız klima kapalı toplam 255 km aynı istasyondan tekrar benzin aldım 60 ytl yakmışım yani km de 0.235 ytl benzin yakmışım,herhalde normal değerdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonkarizma -- 10 Mart 2008; 16:07:24 >
  • Brava_alanya yararlı paylaşım için teşekkürler.

    Sonkarizma-teşekkürler,kaç krş yaktığımızı değil 100km de kaç litre yaktığımızı yazsak daha iyi olur mu acaba,malum fiyatlar değişince bu bilgiler güncelliğini kaybediyor.

    Benim km sıfırlama düğmesine ilişkin soruma cevap verecek yok mu?
  • gösterge üzerindeki küçük düğmeyi bir süre basılı tutmak gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 10 Mart 2008; 22:33:23 >
  • Benim geri vitese geçerken yaşadığım cartlama porblemim artık kalmadı.
    "cembul" arkadaşıma ve cevap veren diğer tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Gerçekten de önce 1'e daha sonra geriye takınca asla cartlamıyor.
    Uzun yol yaptım geçen hafta . İzmir'e gittim.
    Ortalama 100-110 km/s hız ile. Ve 85-90 YTL lik benzin yaktım. Oldukça memnun etti bu durum beni. İzmirden dönerken gene aynı hız aralığında (bu sefer biraz fazlaca 120 yi gördüm) ve klimayı da kullanarak (yer yer kapadım) 100 ytl gibi bir rakam harcadım.
  • Brava_Alanya bilgiler için teşekkürler.. Yeni aracını alan arkadaşlar tebrikler, umarım memnun kalırsınız aracınızdan. Kazasız belasız sürüşler. Bende dün, 2000 model Brava sx aracımı satmıs bulunmaktayım ve maalesef aracımı şuan çok arıyorum. Brava ya 5 senede çok alışmışım, bunu şimdi anladım. Gercekten bravalar çok sorunsuz ve güzel arabalar. Arkadaştan emaneten 2007 model opel astrasını aldım bana tuhaf geldi, biraz yadırgadım.. Alışkanlık sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brawaa -- 12 Mart 2008; 11:16:49 >
  • arkadaşlar benim aracım 22.02.2000 tescil tarihli 2000 model brava ilk sahibiyim.
    - mesleğim icabı 2000 model başka bir aracın lpg takılması sonucu trafik işlemlerini takip ettim. o aracın şase numarası benimkinden farklı koda sahipti. müşterimin aracının şase numarası NM4182 ile başlıyordu. fakat benim arabamın şase numarası : ZFA18200004932860 dır. bu benim aklıma benim aracımın tofaş ın ilk sattığı İTALYADAN ithal edilmiş arabaların içinden olduğu benim arabamın. bilgisi olan arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum.

    -ayrıca otoparka bıraktığım arabamın anahtarının görevli tarafından kaybedilmesi sonucu aracımın komple sistemi değiştirildi. komple sistemden kastım : arac beyni, immoblizer beyni, 1 adet master anahtar, 2 adet orjinal anahtar ve komple kilitler(kapı,bagaj kapagı ve benzin depo kapağı). bunlar değiştirildi. fakat benim elimde şu anda aynılarından 1 takım bulunmakta. değerlendirme şansım olursa bunları satmayı düşünüyorum. ihtiyacı olan varsa forum aracılığı ile mesaj atabilir. uygun fiyata vereceğim.

    -birde atiker sıralı sistem taktıran ve kullanan arkadaşlardan sistemin brava ya uygunluğu yakıt sarfiyatı ve sorun çıkaıp çıkarmayacağı hakkında bilgi istiyorum.

    vereceğiniz cevaplar için şimdiden tşk ederim.
  • ayrıca arkadaşlar bende kısa farların gece görüş performansından memnun değilim. osram %50 fazla ışık veren ampul taktım yinede fark yok. marea ların mercekli farını takıp güçlü ampullerlemi denemek lazım yoksa ayrı satılan xenon kitler bizim farlara uyuyomu nasıl iyi bir gece görüş performansı alabiliriz bilgisi olan arkadaşlar sakınmasınlar bizden bilgilerini.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atlatma

    ayrıca arkadaşlar bende kısa farların gece görüş performansından memnun değilim. osram %50 fazla ışık veren ampul taktım yinede fark yok. marea ların mercekli farını takıp güçlü ampullerlemi denemek lazım yoksa ayrı satılan xenon kitler bizim farlara uyuyomu nasıl iyi bir gece görüş performansı alabiliriz bilgisi olan arkadaşlar sakınmasınlar bizden bilgilerini.



    Ben de aynı sorundan şikayetçiyim ve H1 Xenon aldım yuvasına olmadı orjinali de H1 olmasına rağmen.Olması için ampül yuvasının bozulması gerekiyordu onu da ben kabul etmedim.8000K Vertex marka Xenon evde yatıyor şimdi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brava_Alanya -- 13 Mart 2008; 4:02:35 >
  • Atlatma,benim yeni aldığım 1999 sonu çıkışlı 2000 model Brava SX in seri nosu da ayni şekilde ZFA1800...ile başlıyor ve benimkinin ilk sahibinden ithalat gümrük evrakları bile var,yani orijinal İtalyan,sizinkinin de öyle olması yüksek ihtimal.
    Bu araçların yerli imalatlardan bir farkı (SX modeller için ) çift hava yastığının standart olması belki ABS de standarttır, benimkinde var.
  • benim brava elx 2001 model ben yerli sanıyordum taki ufak bi boya işim vardı boyacı bana telefon edip şasi nomu sordu boyasının orjinal kodunu bulamamışda sonra benim kininde ithal brava olduğu ortaya çıktı şasi numaram ZFA1820000 ile başlıyor

    farlarından memnun olmayan arkadaşlar,marea topiğinde xenon satan apojitsu arkadışımız var onunla görüşmelerimde marea brava mercekli yada düz çizgili farlara sorunsuz xenon uyguladığını söyledi bana,gene marea topiğinden bi arkadaş liberty aracına (yani merceksiz çizgili far)xenon uygulattığını ve çok memnun olduğunu söylemişdi, bende mercekli far düşünmüştüm ama orjinal çiftine 480 ytl istedi parçaçı ve merceklininde halojen ampulle çok süper aydınlatmadığını biliyorum belki çizgili fara göre biraz daha iyi aydınlatır ama 480 ytl mercekli fara vermekdense o paraya h1 xenon kiti uygulatmak daha mantıklı 4300 kelvin yada 6000 kelvin ideali daha yüksek kelvinlerde görüş mesafesi azalmakta,

    lpg olayında bizim araçlara atiker,brc,bedini zovallo uygulatıp çok memnun olan arkadaşlar var.ama lpg olayında sistemin markası kadar,montajında işin ehli kişiler tarafından yapılması taraftarıyım takacağınız kitin yetkili bayisine montaj yaptırmanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.