Şimdi Ara

Break Dance Ögrenmek İstiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
35.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar Soru Açık.
    Kursuna Gitçek Kadarda zamanım yok açıkcası varsa web siteleri ,tecrübeli ve deneyimli birileri varsa buraya taktiklerini yazabilirseniz sevinirim.

    Ayrıca bu dansı Kilolu veya Kaslı kişilerde yapabilirmi ?
    Örnegin : Yaşım 17 Kilom 90 Boyum 1,86



  • Kaslı olman şart bayağı zor hareketleri var. Kiloluysan kendini taşıman zor olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TüRKéR

    Kaslı olman şart bayağı zor hareketleri var. Kiloluysan kendini taşıman zor olacak.

    boyuda göz ardı etmek lazım ama ondandamı kaybederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _CrAzY_


    quote:

    Orijinalden alıntı: TüRKéR

    Kaslı olman şart bayağı zor hareketleri var. Kiloluysan kendini taşıman zor olacak.

    boyuda göz ardı etmek lazım ama ondandamı kaybederim

    Boyun normal, çok fazla uzun değilsin.
  • Hevesini kırmak gibi olmasın ama o kiloyla işin biraz zor. Breakdance serilik ve esneklik ister. Eğer kilon göbek kısmından kaynaklanıyorsa onu biran önce eritmelisin. Yok tüm vücuduna eşit olarak dağılmışsa işin daha kolay. Breakdance nin önüne geçmeden body çalışıp onları kasa çevirmelisin. Eğer gerçekten bu işe gönül vermişsen şunu söyleyeyim. Zamanı gelecek topallayacaksın, ağrından hareket edemeyeceksin, kolun soyulacak, omzun soyulacak kısacası öğrenim aşamasında biraz darbe alacaksın. Bütün bunları kabullendiysen haydi başlayalım.

    Merdiven taktiği (Kendim buldum gayet işe yarıyor)

    Tıpkı merdivendeki gibi üste çıkmak için önceki basamağa basmalısın. Breakdance bunun gibi. Temel hareketleri yapmadan air, cuplu, nighty çalışırsan bunları çıkarman 20 seneni alır.

    Sıra olarak takip edebileceğin hareketler;

    - Amud a kalkmak
    - Esneklik ve serilik için ön takla geri takla iş görür.
    - Pozlar, diğer adıyla freeze (Avatarımdaki fotoğrafım gibi)
    -Copter
    -Cuplu
    -Baby yada air ile devam edebilirsin

    Bunlardan sonra hem kas olarak hemde esneklik olarak baya gelişmiş olursun. Bu kadarı yaptıktan sonra kendi isteğin doğrultusunda gidersin. Breakdance çok geniş dallı bir spordur. Her gün yeni hareketler bulunuyor. Kısacası gerisi senin hayalgücüne kalmış.




  • aklıma şu geldi
  • Ayrıca gerek gaza getirmek için olsun, gerek hareket inceliklerini kapmak için, sürekli video izlemeni tavsiye ederim. Evinin çevresine yakın salon bulursan(5-6 bboyun kiraladıkları dükkan tarzı biyer) öğrenmek senin için daha kolay olur.

    Örnek bir video.





  • _CrAzY_

    Topicimize bekleriz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_31228800/mpage_1/key_breakdance//tm.htm#31559577

    Dans kursla öğrenilmez zaten, çok yavaş ilerlersin. Bir gruba katılabilirsin, oralarda yapan birileriyle vakit geçirerek hem moral kazanırsın hem de taktikleri öğrenebilirsin. En kötü durumda eğer kimse yoksa oralarda dans eden (ki bu zamanda her yerde var araştırsan sokakta belli bir bölgede dans eden vardır) youtube dan bolbol video izleyip kendin çalışabilirsin. Tabii videolar sadece destekleyici olacaktır herşey senin çalışmana bağlı. Ama en başta halletmen gereken amud.

    Dansı antremanla herkes öğrenebilir. Bizim 36 yaşında, copter ve swippes atabilen göbekli bir abimiz var mesela. Tabii kilo versen elbet senin yararına. Çok kaslı olmadığın sürece sorun yok, aşırı kas esnekliği engeller. Ki o yaşta kastettiğim aşırılıkta olmadığın kesin.

    Yanlış anlama genel olarak söylüyorum, genelde dans öğrenmek istiyorum diyenler; bana şu yerde dönmeyi öğretsen yeter, amuda kalkayım okulun bahçesinden amudla gireyim, bir iki takla atsam yeter vs. düşüncelerde bulunuyor. Dansı gerçekten istiyorsan ve devam edeceksen başla. Dans kademe kademedir tıpkı merdiven gibidir. Senelerce uğraşmadığın sürece kopter atmadan kuplu atamazsın. O kadar zaman kaybedeceğin yerde kademe kademe ilerleyip önce kopterini sağlamlaştırırsın, kupluya da rahat geçersin.

    En başlarda dans, vücuduna oturana kadar ağrı çekebilirsin. Turtle, chair, freeze, jump falan çalışırsın kendini geliştirdikçe diğer hareketlere geçersin. Sürekli amuda kalkmak ve turtle a yatmak sıkıcı gelebilir ama emin ol bir kaptın mı (özellikle amud sağlam olması gerekiyor, her hareketi etkiler) gerisi çorap söküğü gibi gelir.

    Yardımcı olabilmişimdir umarım, aklına takılan varsa daha cevaplamaya çalışırım...




  • Kenan aynı şeyleri yazmışız la.
  • İkiziz ondan olabilir.
  • bende break dans öğrenmek istiyorum ama evde yapıyorum ama fazla aranı yapıyorum ama olmuyo benim yaşım 20. kilom 60. boyu da aynı normal bazen spor yapıyorum göbek erimesi gerekirmi? kaslar gerekir? dimi.
  • kursa gitmek istedim ama izin vermedi?ne yapmamı gerekir? evde yap dedi o da olmuyor ooff özeldim benim bilgisayar başım da hala bazen izliyorum süper yha bi (bgirl jay) this a lot beautifull break dance it is doing follow
  • pardon kilom yanlış sordum 65 kiloyum 60 boyum
  • Hiphop ve Break dans koreografileri, figürleri, dersler..

    http://forum.donanimhaber.com/m_23976931/tm.htm
  • öncelikle merhaba arkadaşlar ,

    Ben 1,68 boyunda 53 kiloyum ve yaşım 15 yani lise 1 e gidiyorum.Breakdance öğrenmek istiyorum tek yapabildiğim amuda kalkmak duvarda tam olarak yapabiliyorum ama boşlukda yapamıyorum.bana önerileriniz varmı ayrıca kurs'a gidicek zamanım yok yani evde sokakda felan öğrenebilirim
  • yha bnde break dans öğrenmek istyorum ölesine hava için flan deil kendim istediğim için ama bn kızım ve break dans ağır bi dans sizce nasıl yapabilirm bnada yardımcı olabilirmisiniz????
  • bende yapmak istiyorum ama olmuyorr kursta izin vermedi babam :( evde de olmuyor alışırsam :) olur kilom düştü biraz 59 gibi geliyor :D yapamasam nasıl yapabilirim.
  • alışırsam olur mu? acaba :S yapabilir mi? :S
  • :(((POFFFF...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o_o çılgın o_o -- 7 Temmuz 2011; 1:06:11 >
  • SELAM ARKADAŞLAR BEN ALEYNA YA BENİM İÇİMDE DANSLA İLGİLİ O KADAR BÜYÜK BİR İSTEK VARKİ YALNIZ BENİM ÇEVREMDE KİMSE BREAK DACE YAPMIYOR..BU NEDENLE NE YAPICAĞIMI BİLMİYORUM.İÇİMDEKİ HIRSI KAYBETMEKTEN KORKUYORUM:(((
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.