Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (177. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.115
Cevap
118
Favori
167.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • infazci captain kullanıcısına yanıt
    Sinyali alan S1-S1C-S2HUB alarm kitleri Rmpro sadece öğrendiği sinyali gönderir almaz.
  • infazci captain kullanıcısına yanıt
    Sonoff un rm prosunu kullanabilirsin.
    Bence sonoff bir çok ürün çıkartıyor.
    Hemde daha uygun fiyata.
    Eğer yazılımı da geliştirebilirse ki belki de geliştirmiştir,kullanmadığım için bilemiyorum,broadlink yerine rahatlıkla tercih edilebilir.

    S1c 190tl - sonoff sensör156₺
    Rm pro 204₺- sonoff rf -67₺


    https://s.click.aliexpress.com/e/5tZC6pE
    https://s.click.aliexpress.com/e/cWc4146k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 25 Aralık 2018; 7:45:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • yektahamit Y kullanıcısına yanıt
    akemals42 kullanıcısına yanıt
    Tamam işte rm pro sinyali alıp tetiklenerek başka sinyal gönderecek zaten. Senaryo ile yapılabilecek gibi duruyor ama Sonoff'tan şüpheliyim bridge bunu yapabiliyor mu diye.



    @akemals42 sipariş etmeyi düşünüyorum olmadı güvenlik olarak kullanırım bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infazci captain kullanıcısına yanıt
    sonoff hareket algılarsa broadlink rm pro televizyonu çalıştırsın tarzı bi senaryo mu yapmaya çalışıyosunuz? yapmak istediğiniz tam olarak nedir? sonoff ve broadlink'i ifttt kullanarak birbirine bağlamak mümkün
  • suleymantosun S kullanıcısına yanıt
    Evet tam olarak benzer senaryo yapmak istiyorum. Sonoff hareket algılarsa ışık aç, sp3'e bağlı alarmı çalıştır vs gibi. Eğer ifttt ile oluyorsa sipariş veriyorum o zaman. Çünkü bunları yapabiliyorsa s2 almaya gerek kalmıyor benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infazci captain kullanıcısına yanıt
    doğrudan olmasa da dolaylı yolla yapılabilir. bunun için sonoff güvenlik kiti yanında ifttt'ye uygun bi sonoff cihaz da gerekir, sonoff basic gibi. 4-5 usd civarı. sonoff güvenlik kitini ifttt'ye bağlayabilmek için kullanacaksınız bunu, çünkü bildiğim kadarıyla ne sonoff ne broadlink güvenlik kiti henüz ifttt'ye eklenemiyor.

    senaryo da şu şekilde olacak;

    sonoff hareket sensörü hareket algılarsa sonoff basic'i çalıştır. Bu sayede sonoff güvenlik kiti, basic switch sayesinde ifttt'ye eklenmiş olacak.

    daha sonrasını ifttt üzerinden yapacaksınız.

    sonoff basic switch açıldığında (yani hareket algılandığında) broadlink x cihazını çalıştır şeklinde bi senaryo oluşturabilirsiniz. broadlink kanalında broadlink marka akıllı prizleri ve rm pro'ya eklediğiniz kumandaları kontrol edebilirsiniz.



    **bu senaryonun tamamını deneme şansım yok, çünkü güvenlik kiti kullanmıyorum. bu yüzden bu senaryoya göre kararınızı vermeyin, benimki teoride bi fikir. ama kesin olarak çalıştığını bildiğim nokta şurası, sonoff basic açıldığında rm pro'ya bağlı tv açılsın gibi bi senaryo ifttt üzerinden mümkün

    **Sonoff güvenlik kitinde hareket algılandığında sonoff basic'i çalıştır gibi bi senaryo oluşturulabilir mi bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymantosun -- 25 Aralık 2018; 16:2:27 >




  • suleymantosun S kullanıcısına yanıt
    İfttt ile yapmaya çalışacağım. Eğer olmazsa kendi içerisinde bir akıllı ev yaparım. Örneğin sonoff basic ile birlikte. Yani benim amacım ucuza güvenlik senaryosu kurmak. Yoksa s2 alacağız mecbur. En azında hareket algılayınca alarm çalsın yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broadlink S1 ile S2 arasında ki en belirleyici fark nedir? Güvenlik açısından değil de hareket sensörü ve kapı sensörünü kullanarak sabahları daha hızlı hareket edebilmek için kullanacağım, hangisini tercih etmeliyim

    Örneğin: Sabah kalktığımda hareket sensörü hareketimi algılayarak SP3 sinyal gönderip mutfakta ki bağlı olan fişi çalıştırması gibi.
  • yektahamit Y kullanıcısına yanıt
    Malesef bunları defalarca denedim..

    Yüklenecek aygıtlarda görünmüyor. Kanera zaten tanımıyor. Rm yi wifi verici olarak tanıtmakta ile yaramadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broadkink den iyice sıkıldım. Google Home ile RM Pro ya bağlı hiç bir şey çalışmıyor. İlla SC1 gibi Rm Pro dan bağımsız ürünler çalışıyor. Senaryoyu görse bile işlemleri yapamıyor Google Home. Sonoff da ise her şey çalışıyor fakat ondada IR desteği yok. Sonoff RF Bridge sadece RF destekliyor ve birde 16 adet RF bağlayabilirsiniz gibi komik bir sınır koymuşlar. Eve gelip "Turn on TV" veya "Turn on Light" demeye alışınca telefonun tuş kilidi açıp sonra programı açıp daha sonrada tuşa basmak eski bir teknoloji gibi geliyor insana :)
  • Jabba kullanıcısına yanıt
    İphone telefona İHC yi kurup s1 veya s1c alarm kiti yükleyip etkileşimleri oluşturup düzgün kullanan varmı yoksa s2 hub mı almak lazım .Ben İHC ye S1 i direk tanıtamıyorum önce E controle yükleyip sonra İHC tanıyor bu seferde İHC de etkileşim yani kapı açıldığında koridordakii lambayı aç gibi komut çalışmıyor S2HUB ile problem giderilirmi.Önerilerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yektahamit -- 26 Aralık 2018; 18:36:59 >
  • Akşamdanberi hem E-comtrol hemde Ihc den deniyorum. RM Pro yu eklemeye çalışıyorum. Sonuna geliyor hata veriyor. Hİçbir şekilde bağlantı sağlayamıyorum. Broadlinkpov seçip sonra kendi wifi yımı seçiyorum ama olmuyor. Sonunda kumanda eklemeye gelince RM mevcut değil satın alın diyor.
  • teomans T kullanıcısına yanıt
    Önce Rmpro yu restle Econtrol den çıkış yap ve modemin elekriğini kes sonra aç tekrardan kurmayı dene büyük ihtimalle düzelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yektahamit

    Önce Rmpro yu restle Econtrol den çıkış yap ve modemin elekriğini kes sonra aç tekrardan kurmayı dene büyük ihtimalle düzelir.
    Malesef olmadı. kaç defa denedim yine sona geliyor. rm pro satın al diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomans -- 28 Aralık 2018; 15:32:50 >
  • değerli arkadaşlar evde ihc ye tanıtılmış rm mini yi kullanıyordum rf cihazlar için pro alayım dedim econtrol ile rmproyu güç bela tanıttım ama google home üzerinden rf cihazın emrini veemiyorum örneğin projeksiyon perdesini çalıştır gibi ne yaptıysam ne ettiysem rm proyu ihc ye tanıtamadım 1- rm pro yu ihc ye tanıtabilen var mı

    2- google home sesli komut ile rf kumandayı aktive edenilen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drarter kullanıcısına yanıt
    Malesef Google Home a Broadlink uzerinden RF suan kullanilmiyor. Milyon tane sey denedim olmuyor. Yurt disi forumlarindada insanlar bu durumdan muzdarip. Her yontemi denedim olmuyor. Surum dusurmek v.s.. Bu yuzden Sonoff RF Bridge aldim. Gelince onunla deniyecegim. Gorunen o ki onunla bir problem olmuyormus.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jabba kullanıcısına yanıt
    Bu benim için çok önemli hocam sonoff gelince beni özelden haberdar eder misin birde bu Çin'de stor perdelerin dönen akşamın içine yerleştirilen kumandalı çubuk motorlar hakkında fikrin nedir. Son olarak rm mini ile sözlü olarak işlem yapabiliyorum ama pro yu boşuna aldım desene sadece telefondan kumanda edecez
    anladığım kadarıyla siz rm proyu ihc de görebildiniz mi tanitabildiniz mi ne yaptıysam beceremedim econtrolde gördü proyu. Rm mini yıl görüp proyu görmemesine. Acayip sinir oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drarter -- 30 Aralık 2018; 11:59:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrDiamond M kullanıcısına yanıt
    Rm proyu ihc de nasıl tanittiniz hala ihc de kullanabiliyorsunuz e control da görüyor ama ihc de tanitabildiniz proyu , ayrica rm mini ihc de sorunsuz calisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drarter kullanıcısına yanıt
    Ben ihc ye tanitmistim daha once RM Pro yu. Ne ir ne rf senaryolarini uygulamiyor Google Home. Gozukuyor Google Home icinde ama komut verince okey diyor fakat bir action olmuyor.

    Sonoff RF Bridge gelince deneyip sizi bilgilendiririm.

    Donen motorlu perdeleri Youtube da izledigim kadariyla gayet basarili ama ucreti yuksek sanirim. Misal panjurun icinde motor var ise bunu 60 tl lik RF anahtarla hallediyorsunuz fakat sizde ki gibi motorsuz bir perdeye sahipseniz bu donen motorlardan almak mecburi gibi.

    Ps: Arabada yazdim tonla imla hatasi var kusura bakmayin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drarter kullanıcısına yanıt
    Ihc de kod taratma var. rm pronun ustundeki seri numariaini okut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.