Şimdi Ara

brodway mi spring mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
31.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet hararet problemi şimdi benimde aklıma geldi. Fanın orada termostat gibi bişey var bende 3 kere arıza yapmıştı hatta birinde benim yetişmem gereken bir yer vardı ısrarla çukura düşmeye çalışıyordum ki fan çalışsın neyse en sonunda motordan siyah dumanlar çıkınca durmuştum<
    Tabi hasar az dı yine Spring sonuçta .....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre.


    quote:

    Orjinalden alıntı: burakki

    Motoru bitti.Zorlarsan 120'yi görüyosun. O da zaten güvenli değil. Kasa (genelde kapı eşikleri) da ufak çürükler var.Yine de şehir içinde getirip götürüyor. İstanbul gibi yerde otobüsten iyidir.


    ayağını yerden kesiyor desene

    hurdaya çıkana kadar idare edilir yine..

    aynen öyle
    zaten ilk ve son kullanıcısı da biz olucaz bu gidişle.




  • Burakki arkadaş
    senin araç sanırım km'sinden ötürü biraz fazla yakıyor heralde bendekide 92 model 120.000 km
    şehir dışı LPG: km de 100
    Şehir içi Km'de LPG 150, benzin 266
    Motor bakımlı, olabilecek en iyi yağı tuzu vs.i koyarım.
    Sıfır alıp ne yapayım, vergisiyle periyodik bakımlarıyla uğraşdur.

  • Brodway zamanının beğenilen ve tercih edilen arabasıydı fakat bu zamanda böyle bir seçim yapılamaz bence.Babam da bir ara spring diye tutturdu polo 1.6 yı satıp spring almıştı.Attan inip eşeğe bindi,araba aşırı yakıyor 1100 km yolu 200ytlye gidiyor.(ortalama)Ben derim ki madem eşinize alacaksınız 94 ithal uno lar var ,hem ucuz hem de az yakıyor(baya az yakıyor)1100cc motor 60beygir araba gayet kullanımı zevkli 5000ytl ye araştırırsanız bulursunuz fakat 4000ytl brodway yada spring bulamazsınız ama şayet buldunuz bakım isteyen bir araba olacaktır. Bilgilerinize.
  • flash da düşünebilirsin ama bütçeni artırman lazım arkadaşın dediği gibi Uno 60 larda işini görür ama 1100 motorlu olduğundan şehirlerarası yolda sollamalarda ve rampalarda sıkıntıya sokabilir.
  • brodway vardı bizde 1 sene once sattık arabada hıç yol tutus yoktu sehir disinda 160 da fln tırları solluyorz tekerliklerin ordan geçtik mi araba yukseliyordu çok kötu sankı ucuyorsun
  • arkadasların da söylediği gibi springde elektronik atesleme sistemi yok... soğuklarda problem yasama olasılığın cok yüksek... ama broadwayler problemsiz arabalardır...(tabi temizini bulabilirsen)
  • Ev aldığım için aracımı satıp 2 ay önce işimi görmesi amacıyla geçici bir süre için 96 model orjinal 56000km de spring aldım. Sahibi öğretmen olduğu için çok az kullanmış, aracın hertarafı yepyeni görenler inanamıyor. Ateşlemesi arkadaşlarında bahsettiği gibi elektronik olanlardan. Servisinde yakıt ayarının çok iyi olduğunu söylediler ama şehir içi 27ykr yakıyor. Bana bu değer biraz fazla gibi geldi kaldıki yaptığım yolun yarısıda şehirlerarası yol gibi düz ve açık şehiriçi yolu. Ben aracı 6.500YTL ye almıştım noter satış değerini 7500YTL üzerinden yaptılar. Sonuçta ayağımızı yerden kesiyor yağmurda ıslanmıyor soğukta üşümüyoruz.. Bence temiz olduktan sonra Spring veya Broadway farketmez..
  • Bir ekleme daha yapayım malumunuz son günlerde Ankara'da hava sıcaklığı sabahları -17 dereceye kadar düştü ve her seferinde ilk marşa basmamda çalıştı bir kere bile problem çıkmadı. jikleyi çek, gazı birkaçkere pompala marşa bas tamam
  • LPG taktırmanızı öneririm ben ne gerek var 270.000'lik benzin yakmaya.
  • Arkadaşım Brodway ve Spring aynı görünümde olmasına rağmen farklıkları vardır.Örneğin brodwaylar de ön iki cam otomatik ve merkezi kilidi vardır.(Yeni lasa RL vesiyonları hariç).Springlerin çoğunda bu yok.Motor elektronik eteşlemedir yani platin yoktur ,springler platinlidir.Brodway 72 Hp ,Spring ise 65 Hp dir.Brodwayların cantı orjinal alaminyum alaşımlıdır (kapaksız) tabi bu 90-96 modellerde.Arkadaşın biri 95 model ve altındakilerin çürüdüğünü söylüyor aslında 93 üstü çürür.Çünkü 90-91-92-93 modellerde (eski kasa diye bilinir) galveniz oranı 94 ve üstü modellere göre(orta kasa ve yeni kasa) daha fazladır.Brodway in koltuk düşemeleri ve kapı içi döşemeleri Springe göre daha güzel.Bunların dışında o kadar fark yok ama Brodway daha az yol sesi alıyor gibi geldi bana.Fairwayler ise orta kasa brodwayların 1600 motor halidir.Yaklaşık 86 Hp.Çünkü 3 modelide kullandım uzun süreler.En ince detayına kadar inceledim.İçlerinden en seri olanı Fairway ama yüksek süratte dikkat edeceksin.Çünkü çok çabuk hızlanabiliyor.




  • broadwayyyy al bence
  • ARKADAŞIM SEN BIRAK BROADWAY İ FALAN İTHAL UNO 60 S ALMANI TAVSİYE EDRİM DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM 5000 YTL E BULURSUN 1994 MODELİNİ
    HEM BİR ŞEYİ DAHA EKLİM EVET BİRAZ HANTAL KALIYOR AMA BİZZAT BU 60 BEYGİR UNO İLE 180 İBRESİ VAR ZATEN 180 KM Yİ GÖRDÜĞÜMÜZE YEMİN EDEBİLİRİM TABİ DÜZ YODA DEĞİL BAŞ AŞAĞI .DÜZ YOLDA 160 KM GÖRÜYOR GAYET İYİ BENCE RESİMLERİNİ BULURSAM EKLERİM




  • Eşinizde kullanacaksa her ikisinden uzak durun. En iyisi UNO serisi.
  • eşine acı biraz ve ikisini de alma.
    yok benim param sadece bunlara yetiyo dersen onları alacağıma yayan yürütürüm eşimi daha iyi.
  • BRODWAY TABİKİİİİİİİİİİİİİ
  • tabiki broadway
    spring den her türlü kategorde üstün
    benim arkadaşımın babası 2 sinide kullandı
    spring 2 ay sona yalan oldu :)
    altında hala broadway var:):)

    hasar oldugunda karşılaması da kolay olur o yuzden
    broadway
  • tabiki broadway daha iyi hemde motoru springten daha fazla olması lazım
  • Brodway derim, fakat...

    Her ne kadar kötü işçilik,yetersiz güvenlik vesaire gibi özellikleri olsa da zamanında her insanın gonlunden gecmiş ya da iz bırakmıs bir otomobildir. Sert plastik aksamları zamanla çıtırdar,ön koltuklarında dogru pozisyonu bulmak zordur ve kullanıssızdır.
    Vites oranları cok kısa oldugundan seridir ancak 100 km dendimi bagırmaya baslar ve 4.-5. vites arasında pek birşey degişmez. Bazı kişiler dogru vites secilirse bagırmaz diye bir mantık üretse de kendince, zaten 100 km üstünde secilecek baska vites kalmadıgından gayet mantıksız bir düşünce sürümü oldugu ortaya çıkar.

    Kaloriferi çetin kış koşullarında ortalamanın üstüne asla cıkamaz. 1:80 boy üzeri insanlar içinde rahat edemez, kafaları tavan civarında gezer ya da deger. Spring modeli cıktıgı yıllarda en basta tamponundaki kırmızı serit ile springlerden ayırtedilebilirdi. Ben bu araba için neden bu kadar sey yazdım bilmiyorum ama, dediğim gibi hemen hemen herkesin bir dönem dikkatini cekebilmiş bir otomobildir kendisi.




  • valla bende var bitane 1994 model spring. taş gibi araba, ben ona torosun yontulmuşu diyorum. her yola gelir temizini bulursan sorun çıkarmaz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.