Şimdi Ara

Bu aracın marka modeli nedir ? (Klasik İçerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok sağolun, çok teşekkür ederim. Peki son bir sorum olacak, diyelim bu aracı uygun bir fiyata aldık. Toplama maliyeti ne kadar olur, parçaları temin etmekte zorluk çeker miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve keyif için kullanmak istesek çok arıza, sıkıntı çıkarır mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B913FB4A -- 28 Ağustos 2015; 13:42:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O aracın muhtemelen birikmiş borçları vardır eğer ödenmediyse. Durumunuz iyiyse hobi amaçlı uğraşmayı seviyorsanız alınabilir ama ekonomik açıdan çok fazla mantık aramayın bence. Zararlı çıkabilirsiniz.
  • Parçaları için internet alışverişiyle kendiniz ilgelenmeniz gerekir. Bu bakımdan biraz zordur. Ancak filtre, balata gibi temel şeyleri dükkanlardan alınabilir. Onu da beş altı senedir sadece inernetten hallettiğim için son durum nasıldır emin değilim. Parça ve ustaları giderek azaldı tabii.

    Mekanik parçaları ucuz ve kaltelidir. Seçenek çoktur. Çok bütyük bir blok hatası vs olmadıkça yürümesi benim için yeterli olurdu. Diferansiyel ustası bulmak biraz zor olabilir, ama kamyonetlere bakan yerler halleder diye düşünüyorum. Aslı gövde, iç parçalar, direksiyonun hali, camlar, paneller, süspansiyoyonun esnek parçaları değil ama kolları, şasi önemli. Pas bakımından sağlam olmalı. Bu parçalar hem çok zor bulunur, hem de büyük parçaları getirmek maliyetli olur. Çok uzaktan, genelde uçak kargosuyla geliyor. Camlar mesela, çok ağır parçalar. Bazı detay fitiller, (kelebak camı fitili gibi) zor bulunabilir.

    Titreyen gösterge ibresi, kodan vitesin ayarı, karbüratöörün ince ayarları gibi şeyler size kalır. Bu işlere usta bulmak kolay değil. Bunlarla uğraşmak zevk veriyorsa kullanırken insan tatmin oluyor.

    Toplamanın malityetini bilemem , ama en azından 20bin diye bir başlangıç yazmak yanlış olmaz. Amerikan'ların bir avantajı, meraklısı hatta delisi çok, televizyondaki programlara bakmayın onlar üçüncü sınıf "toplama" yapıyorlar. Hortum kelepçelerini üretim yılındaki kodlarıyla temin eden yerler var... Radyatör hortumunu doğru geometriyle özel üreten var. Böyle ince detaylara girip tam bir restorasyon yapmak tabii ki maliyetli olur. Veya eksozcuya metal boru kıvırtıp ek yerlerine hortum uydurarak çözemek de bir yöntem. Bu yüzden klasiklerin fiyatları birbirine hiç benzemez.

    Orjinal kondisyona yakın bir Chevrolet dayaanıklı bir arabadır. 5000km'de bir yağ değişimi, her yıl rotil/şasi yağlaması, antifiriz değişimi vardır. Bunlar dışında, ve karbüratörlü arabayı çalıştırmasını bilmek dışında pek bir zorluğu yok bence.




  • Tamamen Zevk aracidir restore edersen
    Tadindan yenmez Ama ben
    Orjinal seviyorum diyosan baskadir
    Tabi Iyi fiyata gider haa Ama Su gibi benzin icer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Restorasyon yapsak ne kadara gider hocam tahminini ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -TDI-

    Restorasyon yapsak ne kadara gider hocam tahminini ?

    motoru saymazsak 8-10 Bin arası
  • Hocam naptiniz arabayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MR. Robot kullanıcısına yanıt
    Duruyor almayı mı düşünüyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ne alması.. Yeniden yaptıracakmısınız diye merak ettim.. Bu arada dikkatli olun araba eski bi suça vb.ye karışmış olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten yabanci forumlara goz attim, aracin motoru, freni vb. duruyorsa, restorasyon degil de sadece yurumesini saglamak icin 5000TL yeterli gibi duruyor. Benzin sorununu da Prins likit LPG ile cozebilirsiniz


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.