Şimdi Ara

Bu bendeki şanssizlik nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklasik 1-2 ay oldu oyuna baslayali. Son zamanlarda oyun cidden sinirimi bozdu. Actigim packlerin hicbirinden duzgun kartlar gelmiyor arkadas. Hep bende olan ayni dandik basic cardlar cikiyor anlamis degilim. Millete iki legendary cikar bize ancak basic cikiyor. Bu yuzden guclu deck de olusturamiyorum. Rank 20deyim bir turlu yukselemiyorum, bi yeniyorum bi yeniliyorum. Tavsiyesi olsan var midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leo Messi Kun -- 24 Mayıs 2016; 14:06:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tek çıkış yolu arena gibi gözüküyor. Bu arada söyleyeyim tüm koleksiyona sahip olsan da bir süre sonra yine bayıyor. Yine gidip arena oynuyorsun yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leo Messi Kun

    Yaklasik 1-2 ay oldu oyuna baslayali. Son zamanlarda oyun cidden sinirimi bozdu. Actigim packlerin hicbirinden duzgun kartlar gelmiyor arkadas. Hep bende olan ayni dandik basic cardlar cikiyor anlamis degilim. Millete iki legendary cikar bize ancak basic cikiyor. Bu yuzden guclu deck de olusturamiyorum. Rank 20deyim bir turlu yukselemiyorum, bi yeniyorum bi yeniliyorum. Tavsiyesi olsan var midir?

    Bu Droplar normal, genel durum bu şekilde lakin beklenti çıtanızı "bir Packten 2 Legendary" seviyelerinde tutarsanız hayal kırıklığı yaşarsınız zira 2013 sonlarından beridir aktif şekilde oynuyorum (kaç pack açmış olabileceğimi hesap edin) daha bir kere bile aynı Packten 2 Legendary çıkmadığı gibi sadece 1 kez Golden Legendary düşürebildim. 60-70 Pack arka arkaya Legendary düşmediği zamanlar oldu.

    Evvela geçen diğer bir konuda da yazdığım üzere yine bunca zamandır halen daha Classic setten bile (ki en eski, en temel, en fazla pack açtığım set)

    - Antonidas
    - Edwin
    - Thalnos
    - Alex
    - Grommash
    - Ragnaros
    - Harrison
    - Tirion...vs düşüremedim. Diğer expansionlardan da efektif ne kadar kart varsa 1-2 istisna dışında hepsini craftlamak durumunda kaldım ki Legendary çıkacak da deste yapacağım diye beklenilmez. Bu durum zaten böyle işler.

    Oyunun geldiği noktada bu saatten sonra yeni başlayan bir oyuncunun tamamlaması gereken çok kart var. Bu bağlamda ya oyuna biraz para yatıracaksınız, ya da sabırlı olup aktif şekilde 4-5 ay daha oynayacaksınız ki ortalama bir koleksiyon elde edebilesiniz. Para da yatırmam, Farm da yapamıyorum 2 günde anca 1 Pack açıyorum derseniz eğer maalesef ne metaya ne de sürekli gelen yeni kartlara yetişmeniz çok zor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANDREI

    60-70 Pack arka arkaya Legendary düşmediği zamanlar oldu.


    Böyle bir şey mümkün mü? Normalde ortalama 20 pakette bir efsane düşüyor diye biliyorum.
    Hatta geçenlerde bu bölümde bir mesajda okumuştum, blizzard'ın oyunlarında bir adeti veya uygulaması (artık ne deniyorsa) varmış ve bu adetin hearthstone versiyonunda 30 paket efsane düşmezse 31. pakeete efsane çıkma olasılığı %100'müş. Yani böyle bir şey hatırlıyorum ama doğruluğu hakkında emin değilim.
  • sano kullanıcısına yanıt
    Her paketten legendary kart çıkma olasılığı aynıdır.Yanılmıyorsam % 2,...'lü bir orandı. Paket açtıkça bu oran artmaz ya da azalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sano kullanıcısına yanıt
    Yüzde "ortalaması" istatistiksel olarak teoride %5, doğru lakin bunu her "20 Packte kesin bir Legendary" olarak okumak doğru olmaz. Olasılık sistemi böyle işlemez.

    Şöyle ki; ilgili yüzdeler her Pack için "ayrı ayrı" geçerlidir. Her Pack açtığınızda %5 ihtimalle Legendary düşer. Bu ihtimal dahilinde her birinde %5 ihtimalle diyelim 20 Pack açtınız ve düşüremediniz. 21 Pack'in açarken şansınız, önceki açmış olduğunuz packlerden bağımsız olarak yine %5'tir. Zar atmak gibi. 6 gelme olasılığı 1/6'dır lakin ilk 5 atışta da 6 gelmedi diye "5/6 oldu, bu sefer %100 olasılıkla 6 gelecek" diye bir şey nasıl söylenemezse, burada da durum aynı.

    Ek olarak bir Pack'te 2 Legendary çıkma olasılığı da %0,04'tür. Nasıl ki ortalama %5 iken bu ihtimal de olasılıklar dahilinde olup hayata geçebiliyorsa, tersten okunduğunda bırakın 60-70 Pack'i, 100 Pack açıp sadece 1 Legendary düştüğünde ise (%0,04'e kıyasla) oran henüz daha sadece %1'de düşer.





  • Pardon bu sitede okumamışım, ekşi sözlükte denk gelmişim. Orda yazılanları kopyalıyorum buraya ama dediğim gibi doğruluğu hakkında emin değilim. (30. paket değil de 40. pakette kesinmiş)

    paketlerden legendary çıkma olasılığının tamamen şansa dayalı olmadığı keşfedildi birkaç ay önce. başlıkta bahsedilmiş mi diye aradım ancak bundan bahseden herhangi bir entry görmedim o yüzden belki bilmeyenler vardır diye yazayım dedim.

    bu keşfedilen sisteme göre bir paket türünden açılan 39 paket boyunca bir legendary düşüremeyecek kadar talihsiz olmuşsanız, açacağınız 40. pakette legendary çıkma olasılığı %100'dür.

    bunun adına da pity timer demişler. her paket türünün kendine ayrı bir pity timer'ı varmış.

    yani şöyle ki, diyelim aşağıdaki gibi paket açılışları yaptınız:

    tgt - 39 paket, 0 legendary
    classic - 39 paket, 0 legendary
    old gods - 39 paket, 0 legendary

    işte bu noktadan sonra 1 paket tgt, 1 paket classic, 1 paket old gods açarsanız hepsinden birer adet legendary çıkma ihtimali kesindir.

    her paket türünden 1 legendary düşürdüğünüz anda o paket türünün pity timer'ı sıfırlanıyormuş. tekrar 40'a kadar sayıyormuş garanti legendary için.

    hatta pity timer'ımızı kolay bir şekilde takip edebilelim diye bir site bile yapılmış:http://pitytracker.com/

    açtığımız paketlerin istatistiğini tutup bir sonraki garanti legendary'e kaç paket kaldığını filan gösteriyor.
    (SAYFA LİNKİ)



    legendary çıkma ihtimali açtığınız her destede 20'de 1 olan oyundur. açılan yüzlerce destenin tutulan istatistikleri var. toplu paket açılışlarında çok ufak bir sapmayla kartların %5'i legendary çıkmaktadır.

    40'ta 1 dediğimiz olay ise pity timer diye geçer. blizzard'ın diğer oyunları da pity timer kullanır wow veya diablo gibi. pity timer şu şekilde işler. eğer açtığınız tek tür paketlerde 39 paket üst üste legendary çıkmamışsa 40. paket yüzde yüz legendary kart verir size. ama 1000 paket açarsanız yaklaşık 50 legendary düşecektir.

    pity timer yalnızca legendary'lerde değil, golden common, golden rare, golden epic ve golden legendary kartlarda var fakat sayıları kesin değil. hâlâ bu işi araştıran ve kayıtları tutan reddit üyeleri var araştırmak isterseniz.
    (SAYFA LİNKİ)




  • Üstteki mesajda ANDREI'ye de haberdar et demiştim ama olmamış demek ki, bu mesajla ona da bildirim gitsin bari.
  • sano kullanıcısına yanıt
    Maalesef böyle bir olay yok.40 paket değil 1000 paket alsanız bile size kimse %100 legendary kart çıkma garantisini veremez.Dediğim gibi olasılık sabittir bir pack için olasılık neyse diğer pack için de olasılık aynıdır.
    Bir parayı 100 kez attığınızda her para için yazı gelme olasılığı 1/2'dir. 1000 kere attığınızda da oran aynıdır burada değişebilecek tek şey 1000 kere attığınızda daha çok yazı bulma olasılığınızın artmasıdır. Daha önce gerçek para ile pack alındığında legendary ve epic oranının arttığına dair hikayeler duymuştum ama bu cidden biraz absürt olmuş.Çünkü bunun bu forumda bile kendim de dahil bir çok örneği var.


    Ek olarak Blizzard gibi bir şirketin ah zavallı çocuk 39 pakettir legendary kart bulamıyor en iyisi biz buna 40. pakette legendary kart verelim gibi bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HKnatas -- 25 Mayıs 2016; 11:44:11 >
  • HKnatas kullanıcısına yanıt
    Hocam burada kesin bir yargıda bulunmak mümkün değil ancak olasık artışı Blizzard tarafından oyuncuların oyundan soğumasını engellemek veya geciktirmek amacıyla yapılmış olabilir. Taban değer belli bir katsayı ile artıyor ve belli bir pack ten sonra %100 e ulaşıyor olabilir tabi bunun 40 olup olmadığı nı bilemem. Fakat yapılan çalışmalarıda gözardı edemeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *DragonHunter* kullanıcısına yanıt
    Olasılığın olduğu hiç bir yerde tabii ki de kesin konuşmak doğru olmaz. Fakat WoG kart setleri geldiğinden beri biriktirdiğim goldlarla gerek toplu bir şekilde gerek tek tek paketler aldım şuana kadar 43 tane paket açtım craftladıklarım haricinde henüz bir WoG legendary kartı ile tanışamadım , eğer 40 pakette bir %100 legendary düşüyor ise bana neden çıkmadı ya da C'Thun'u da mı sayıyorlar?Bu da bir nevi kendi çapımda pity timer olayını çürütmüş olduğum anlamına geliyor

    Blizzard Heartstone piyasasında en çok parayı packlerden kazanıyor olabilir.Bu nedenle oyun içi kazandığımız goldlar ile aldığımız packlerden legendary çıkmadığı zaman Blizzard için bu olay, insanların oyundan soğuduğu anlamına gelmiyor aksine sabırsız çoğu oyuncunun gerçek paralarla aldıkları packler sebebiyle daha çok para anlamına geliyor.İnsanlar Hearthpwn sitesindeki deckleri tamamlamak için fazla, daha fazla pack alıyorlar.

    Oyun sıradanlaştığında, insanlar oyundan soğuduğunda, oynayacak farklı deck varyasyonları kalmadığında ise bir expansion ile oyunu tekrar canlandırıyorlar, zaten standart ve wild modunun gelmesiyle oyunu sürekli canlı tutmaya devam edeceklerini de belirtmiş oldular.

    Belki biraz radikal oldu bazıları "sonuçta onlarda bir şirket para kazanmaları gerekiyor" diyebilirler.Şahsen ben Blizzard'ın Warcraft'taki satış politikasından sonra hiç bir hareketini samimi bulmuyorum.Fakat bu, benim açımdan iyi bir oyun geliştiricisi oldukları gerçeğini değiştirmez ne kadar oyunlarına para yatırmamaya çalışsam da oyunlarını severek oynuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HKnatas -- 25 Mayıs 2016; 12:42:01 >




  • Pity timerın var olduğunu ispatlayan sağlam kanıtlar, büyük istatistiki çalışmalar var arkadaşlar.. her legendary acamadıgınızda şansınız artıyor.. artık aşırı cenabetseniz 40.cı destede %100 şansla düşürüyorsunuz

    ama kart desteleri için farklı farklı.. yani bir classic bir güncel deste açıyorsanız ayrı hesaplandıgı için timerlar her birinde 40.cı desteye garantilemiş oluyorsunuz.. ben bir süredir old god destesi açıyorum ve mlsf 30 a yakın destede bir şey bulamadım. çok yakında bir legend daha alacağıma eminim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosunpasa -- 25 Mayıs 2016; 19:35:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tosunpasa

    Pity timer var arkadaşlar.. GM ler tarafından bir konuda onaylanmıştı.

    İddia edilen ilgili mesajın linki lütfen. Aksi durumda, olasılık hesabıyla yanlışlanamaz şekilde durumu izah eden yorumların karşısında mesnetsiz bir şekilde havada kalıyor bu tip önermeler.
  • Epicler içinde 30 muş. taiwanda bir kart açma etkinliği yapılmış. yaklaşık 20000 deste açılmış ve pity timerı doğrulamak içinde 40 deste açıpta legendary acamayana ödül vereceğiz demişler.. 12 kişi 40 deste açıp legendary alamadıgını iddia ederek ödülü almak istemiş.. Araştırıldıgında kimi farklı farklı desteler açmış, kimi server değiştirmiş.. ama kesinlikle aynı tip 40 deste açıp legendary bulamayan olmamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANDREI

    quote:

    Orijinalden alıntı: tosunpasa

    Pity timer var arkadaşlar.. GM ler tarafından bir konuda onaylanmıştı.

    İddia edilen ilgili mesajın linki lütfen. Aksi durumda, olasılık hesabıyla yanlışlanamaz şekilde durumu izah eden yorumların karşısında mesnetsiz bir şekilde havada kalıyor bu tip önermeler.

    Malesef yetkili agızdan açıklama bulamadım. Onun yerine yukarıda çevirdiğim konunun linkini vereyim. (mesajıda editliyorum)

    https://www.reddit.com/r/hearthstone/comments/3z7jyh/pity_timer_on_packs_opening_and_the_best_strategy/




  • Legendary düşme ihtimali %50dir arkadaşlar, üzerinde bu kadar uzun uzadıya düşünmeye gerek yok. Ya legendary çıkar yada çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parayla 60 pack alırsan kesin olarak bir leg hediye ediyorlar
  • Pity timer diye bir şey var, WoW'da bonus loot olayında da mevcut bu durum. Her loot düşmediğinde şansın artıyor 10 kere ardarda loot gelmemesi imkansız gibi bir şey. Blizzard'dan biri de açıklama yapmıştı, epic kartın pity timerı 10 pack diye. Linki bulamadım fakat millet manyak değil, okuduğumu hatırlıyorum Blizzard forumunda yetkili biri tarafından. Epic çıktıktan sonra 10 pack açarsanız en az 1 tane daha epic çıkması garanti yani. Legendary için de 40 bu sayı. Blizzard tarafından onaylanmış değil fakat kullanıcılardan gelen data ile birlikte istatistik tutanlar var ve 40 pack açıp da legendary çıkmayan 1 kişi bile yok.

    https://www.reddit.com/r/hearthstone/comments/4giqk3/psa_please_take_vods_of_your_long_400_pack/

    quote:

    Normal Epic pity timer - 10 (verified)
    Normal Legend timer - 40 (highly statistically likely)
    Golden Common timer - 25 (highly statistically likely)
    Golden Rare timer - 29 or 30 (highly statistically likely)
    Golden Epic Timer - max observed distance 139 / estimated timer 150
    Golden Legend Timer - max observed distance 310 / estimated timer 400



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 26 Mayıs 2016; 19:51:43 >




  • Pity timer gerçek.Araştırma ilk açıklandığında ana konuya yazmıştım ama pek sallayan olmamıştı,çoğu kişi de inanmamıştı.Kripp'in videosu var konuyla alakalı aratırsanız bulursunuz.Geniş bir istatistik toplanmış,40 packten fazla no-legendary streak yapan bir kişi bile yok binlerce oyuncu içinde.
    Kaldı ki legendary çıkma şansını %4 kabul edersek 39 pack boyunca ard arda legendary çıkmama olasılığı %20 oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40. packte kesin çıkıyor mu hocam yani ? Ama 40 packten de legendary düşebilir değil mi , bir üst sınır yok ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.