Şimdi Ara

Bu bir Şaka mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meriç Tunca nın Turgay Demirel ile yaptığı röportaj


    Aslında Basketbol Federasyonu Turgay Demirel ile son 2 günde 2 kez konuştum.

    Biri dün Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasındaki Play-Off final serisinin 6'ncı maçı öncesi, biri de bu sabah..

    Demirel, bu iki konuşmayı da benle yaparken ''Yazılmak ya da yazılmamak'' kaydıyla mı anlattı bilmiyorum ama sonuçta ''Günün olayı'' olduğu için yazıyorum.

    Siz buna ''Gazetecilik refleksi'' gözüyle de bakabilirsiniz..

    Başkan'la yaptığım her iki konuşmada da ortaya çıkan tek nokta şu;

    Turgay Demirel bu final serisinde yaşananlardan oldukça rahatsız ve olayların faturasının kendisiyle birlikte federasyonuna çıkartılmasına tepkili..

    Önce dünkü konuşma..

    Ve ona ilk sorum:

    -''Sayın Başkan.. Türkiye, Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanan beşinci maçın son saniyelerinde çalınan 'Centilmenlik dışı' faulü konuşuyor.. Kimi 'Hakem kuralı uyguladı' diyor, kimi 'Kural bütün bir yıl uygulanmadı da şimdi mi uygulandı' diyor. Siz ne diyorsunuz;

    -''Oraya gelmeden önce serinin üçüncü maçına bakalım.. Fenerbahçe 15 sayı önde.. Bir hakem çıkıyor orada başlıyor Fenerbahçe'nin aleyhinde garip düdükler çalmaya.. (Başkan isim vermiyor ama kastettiği hakem, Alper Köselerli) Fark eriyor gidiyor.. Tabii burada Fenerbahçeli oyuncuların da hatası var. Onlar da 'Nasıl olsa şampiyon olduk. Seri 3-0 oluyor' rahatlığına giriyorlar. Topu kaybedip seyirciye bakanlar, 4'e 1 gelip 3'lük atanlar.. Tam bir şov olayı yani. Sonra ne oluyor?. Hatalı düdükler ve oyuncuların umursamazlığı maçın gitmesine neden oluyor.. Geliyoruz Ayhan Şahenk'teki serinin beşinci maçına.. Ve 13 saniye kala Fenerbahçe aleyhine çalınan centilmenlik dışı faule.. En tecrübeli dediğimiz Fatih Söylemezoğlu tecrübesini konuşturacağı o pozisyonda anlaşılmadık bir şekilde düdüğü çalıyor.. Ondan sonra başlıyorlar 'Bu federasyon mecburiyetten Efes'i şampiyon yapacak' söylemleri. Doğru mu bunlar?. Tabiki değil..''

    -''Peki hakemler neden etki altında kalıyorlar ki?.. Böyle düdükler çalınıyor?''

    -''Basketbolda maalesef bir çete var.. Bu çetenin içerisinde hakemi de var, antrenörü de var, menaceri de var, basında yazıp, televizyonda yorum yapanı da var.. Bunlar aynı zamanda Milli Takımı da çalıştıran Fenerbahçe Ülker'in hocası Tanjeviç üzerinden beni ve Basketbol Federasyonu'nu vurmaya çalışan tipler. Şu son olaylara bakarsak bunlar başarılı olmuş gözüküyorlar.. İşte beşinci maç sonrası Fenerbahçe'nin Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın sözleri..''

    -''18 yıldır federasyon başkanısınız. Bu çeteyi dağıtamıyormusunuz yani?''

    -''Maalesef burada işler, başka taraftaki kadar kolay çözülmüyor.. Bir kere elimizde fazla hakem yok..''

    Turgay Demirel'e teşekkür ediyorum. Bugün görüşmek üzere sözleşiyoruz.. ''Akşamki maç bir geçsin yarın yine konuşuruz' diyor..

    Bu sabah yine arıyorum..

    Başkan yine üzgün, yine sıkıntılı, yine öfkeli..

    Üzgün olmasının bir nedeni yakın bir akrabası vefat etmiş.. Bir diğeri de dün geceki şampiyonluk maçında çıkan olaylar..

    Ben de fazla uzatmadan ''Sayın Başkan şimdi ne olacak?'' diyorum..

    Demirel; ''Olaylar çok kötü oldu. Efes'in antrenörü (Ergin Ataman) bu serinin başından itibaren ortamı gerecek hareketlerde bulundu. Bunda da başarılı oldu.. Maalesef Fenerbahçeliler de bu tuzağa düştü.. İşte beşinci maç sonrası Murat Özaydınlı'nın açıklamaları. İşte dün geceki olaylar.. Aziz Başkan'la (Aziz Yıldırım) yanyana maçı izledik.. Başkan da üzgündü ama 'Biz bu seriyi kötü oynadık. Hem her sene şampiyon biz olacağız diye bir kural yok. Efes şampiyonluğu bizden daha çok haketti' dedi. Bence herkes bu olgunlukta olmalı'' cevabını veriyor..

    Demirel salondaki polis azlığından da yakınarak, ''Bu maç öncesi valiliğe yazı yazdık. Karşılaşmanın önemini, atmosferini belirttik. Salona sadece çevik kuvvetten 211 polis geldi. Sezon içinde normal bir maça bile daha çok güvenlik görevlisi gelirdi. Eğer polis Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribünlerin önünü kapatsaydı, kimse sahaya atlayamazdı. Saldırı da olmazdı.. Bakın maç içinde hatta maç sonunda oyuncular arasında hiç bir olay yok. Hatta Fenerbahçeliler başta Tanjeviç olmak üzere gitti Efesliler'i öperek tek tek tebrik etti'' ifadesini kullanıyor..

    Başkan'a son sorum şu oluyor;

    -''Şampiyonluk kupasını Efes'e vermemeniz, bu konuda Asbaşkanınız Metin Şahin'i görevlendirmeniz de çok konuşuluyor. Efesli yöneticler 'Şampiyon Fenerbahçe Ülker olsaydı, kupayı Turgay Demirel verirdi' diyorlar. Doğru mu bu iddilar?. Kupayı siz neden vermediniz?''

    Demirel ona da şu şekilde cevap veriyor;

    -''Nasıl vereyim ki. Maç bitmiş. Olaylar çıkmış.. Ortalık karışmış. Bana ve federasyona büyük bir tepki var.. Orada durup ne yapacağım?. Mecburen salondan ayrıldım. Hem Efes'e niye kupa vermeyeyim ki?. Beni kimin şampiyon olduğu ilgilendirmez.. Türk Basketbolu'nun kalitesinin yükselmesi ilgilendirir.. Şahane bir final serisi tahriklerle nereye geldi. Benim üzüldüğüm nokta bu?.''







  • Ben Turgay Demirel'in 'bile' bu 'saçmalıkları' söyleyebileceğine inanmıyorum..
  • eğer bu sözler doğruysa yazıklar olsun.. alsın tanja'sını da, *** gitsin.. hem fb'li olduğu için hem de tanja milli takım koçu olduğu için kendine b.k gelmesin diye salak salak konuşmuş.. eğer doğruysa....
  • Ropörtajı yapan Meriç Tunca'nın fanatik ötesi Fenerli olduğunu söyleyebilirim.Geçen yıl bir yazısında UEFA Kupası'nı kazanan takımları yerden yere vurmuş(Ipswich küme düştü-örneğe bakın-,PSV'nin-AZ de olabilir,emin değilim- esamesi okunmuyor demişti,saçmalamış),sırf Fenerbahçe ŞL'de çeyrek finale çıktı diye ŞL takımlarını dünya kulübü yapmıştı.Linki de aradım ama bulamadım,Hürriyet adamın yazılarının arşivini yapmaya tenezzül etmemiş(belki sırf nette yazıyor diye yapmamış olabilirler).

    http://www.sporyazarlari.com/yazar/meric-tunca/64.aspx

    Burada da -benim bahsettiğim yazısı olmasa da- bazı yazıları var ve ne kadar provokatif olduğunu anlamak için başlıklara bakmak yetiyor.Zaten yazılardan sadece biri açılıyor,Takvim ayrıldığı için, Hürriyet de çok taraflı bulduğu için yazılarını silmiş herhalde.

    Kaan Kural da bu ropörtajla ilgili şunları yazmış(batug.com'dan alıntıdır):

    quote:

    Arkadaşlar bugünlerde sahte belge meselesi malum gündemde bu da biraz ona kaymış. Meriç Tunca "Allah Birdir" dese inanmam. Bunu da kendisini biraz tanıyan herkes bilir. Benim yorumum şu: Turgay Demirel gerizekalı değil. Gayet de akıllı biri. Tunca'nın ne olduğunu o da bildiği için bunları düşünse bile asla söylemez ona.
    Ha bunu "Turgay böyle diyor" diyerek ona dikte ettirenler var mıdır? Bence vardır. Tunca da "Dur şöyle bir şey uydurayım" demedi herhalde. Kimler mi dikte etti? Tunca kimlerin adamı? Bunun altında F.Bahçe var. O kadar belli ki. Turgay Demirel'in düşünceleri böyle olabilir. Ama muhtemelen ondan duyduklarını, onun F.Bahçe yöneticilerini sakinleştirmek için biraz abartarak yaptığı yakarışları 1'e 1000 katarak aktarmışlardır. Sonra elimize bu abuk subuk senaryo gelmiş.

    Bunların hepsi tahminim yanlış anlaşılmasın. Bildiğim değil tahmin ettiklerim bunlar.

    Ancak bir kere her şey bir yana Demirel'in konuşma tarzını biraz biliyorsanız bu onun tarzı falan değil. Bu tam bir saçmalık.



    Turgay Demirel de Habertürk'e bu ropörtajla ilgili açıklama yapmış:

    quote:

    Turgay Demirel, basketbolda çete olduğu iddiasıyla ilgili HTSPOR.COM'a konuştu.

    Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasındaki final serisinin 6. maçından sonra yaşanan olaylarla birlikte gündeme gelen "basketbolda çete olduğu" iddialarına yanıt veren Demirel, "Haberi yeni öğrendim. Konuyla ilgili toplantı yaptıktan sonra Basketbol Federasyonu olarak basın açıklaması yapacağız. Kesinlikle böyle ifadeler kullanmadım. Tamamen hayal ürünü" dedi.

    "Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman sürekli ortamı gerdi. Fenerbahçeliler de tuzağa düştü" şeklinde açıklama yapmadığını belirten Demirel, "Yok böyle bir şey. Ortamın gerginliğinden şikayetçi oldum ama isim zikretmedim. Zaten ortamın gerildiği belli. Ben de bunu ifade ettim. Hakemlerin saçma sapan düdükler çaldığını söylemişim ne ilgisi var" şeklinde konuştu.

    Öte yandan Efes Pilsen Kulübü'nün, Basketbol Federasyonu'nun tavrına göre açıklama yapabileceği öğrenildi.

    DEMİREL EFES PİLSEN'İ KUTLADI

    Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Beko Basketbol Ligi'nde, play-off final serisinde Fenerbahçe'ye 4-2 üstünlük sağlayarak şampiyon olan Efes Pilsen'i kutladı.

    Turgay Demirel, yazılı açıklamasında, iki takımın play-off final serisinde sergiledikleri performansları ''harikulade'' diye nitelerken, ''Serinin 6. ve son maçında yaşanan olaylar, basketbolumuzun geldiği noktaya ve final maçında gösterilen olağanüstü mücadeleye hiçbir şeklide gölge düşürmemesi gerekir'' dedi.

    Her iki kulübün teknik ve sporcu kadrolarının, büyük bir başarıyla şampiyonluğa ulaşmak için çaba harcadıklarını ve herkesin, sahadaki mücadeleye ve sonuca saygılı olması gerektiğini dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

    ''Her iki takım da alkışı hakeden performanslara imza attılar. Serinin başından sonuna dek her iki takım da vargüçleriyle mücadele etmiş ve bizlere, yapılan 6 maçın 5'ini deplasman takımlarının kazandığı enfes bir final serisi yaşatmışlardır. Her iki takımımız da Türk basketboluna yakışır performanslar sergilemişlerdir, ancak serinin 5. ve 6. müsabakalarında meydana gelen birtakım istenmeyen hadiseler, ne yazık ki oynanan üst düzey basketbola yakışmamıştır.

    Beko Basketbol Ligi şampiyonluğuna ulaşan Efes Pilsen Spor Kulübü'nün yönetici, teknik ve idari kadroları ile sporcularını, gösterdikleri üstün başarıdan dolayı kutluyorum.''

    Öte yandan, bir internet sitesinde yer alan ve ''Türk basketbolunu, hakemlik müessesesini, kulüp idari ve teknik yetkililerini karalayan'' ifadelerin kendisi tarafından söylenmediğini belirten Demirel, olayların bu biçimde yönlendirilmesini üzüntüyle karşıladığını bildirdi.


    Tanjevic yanlısı tutumu ve 2010 olayları nedeniyle Demirel'i sevmem ama Tunca'nın ropörtaja kendinden epey şey kattığı anlaşılıyor bundan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 18 Haziran 2009; 22:39:52 >




  • Bu röportaj gerçek olamaz.
    Federasyon başkanı böyle fanatikçe asla konuşmaz.
    Konuşacak olsa böyle bir derbiden sonra ülkenin en fanatik Fenerbahçelisi olan adama mı konuşacak ?
  • Ben bu adamla ilgili çok enteresan küfürler ederdimde neyse,yazıklar olsun diyorum sadece


  • Ya yazıyı okurken öyle küfürler ettim ki şaşırdım kendime. Küfür konusunda bu kadar yaratıcı olabileceğimi tahmin dahi etmezdim.

    Neyse, merak ediyorum, o adam daha ne kadar başkan olarak devam edecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shaq Diesel

    Tanjevic yanlısı tutumu ve 2010 olayları nedeniyle Demirel'i sevmem ama Tunca'nın ropörtaja kendinden epey şey kattığı anlaşılıyor bundan.


    Katılıyorum. Turnuva elimizden alınacak noktaya gelmişti bi ara. Demirel yetersizdir ve kesinlikle istifa etmelidir. Meriç Tunca amigo bir yazardır. diğer konuda da bu habere inanmadığımı söylemiştim.
  • Hımm ben bu adamı tanımıyorum (meriç tunca)... Eğer sizin dediğiniz gibi fanatik bir FB li olduğunu bilseydim zaten anlar ve buraya konu bile açma zahmetinde bulunmazdım... Bu yazıyı okuduğumda beynimden vurulmuşa döndüm... Neyse Turgay Demirelin yalanlamaları içimi çok rahatlattı. Örnek olması gereken adamlara bakın... fanatik fb li bir yazar ise bu adam birçok fb taraftarı bu adamın yazılarını okuyor demektir ve tribün olaylarının en başında zaten bunun gibi basiretsiz adamlar yer alır... Bence konuşmaya bile değmez...


    Ya bir de yaw hangi konu da TBL ile ilgili bir konu olsa herkes Tanjevic gitsin, Turgay Demirel gitsin v.b kelimeler kullanıyor. Tamam kimse mükemmel değildir ama Tanjevic 2 sezon şampiyon yaptı bu takımı herkes ağzı açık takip etti bu adamı... Basketbolda en başarılı zamanımızı Turgay Demirel zamanında yaşıyoruz. Hataları var mı var... Mesela bir önceki maçlarda ki cezalar konusunda ki tutumu gibi... Ama en ufak bir başarısızlıkta yerin dibine sokuyoruz. FBÜlker ve Tanjevic iyi bir yoldadır bunu görmek lazım... Aslında bunu görmeyen insanlara tenezzül etmem (çünkü yarın kazanmaya başlarlar ise tam tersini söylerler)bir kaç satır yazmaya ama bakıyorum fikirlerine, düşüncelerine saygı ve sevgi duyduğum insanlar bile bunu yapıyor. 15 senedir basketbol ile ilgiliyim ve herkesin olduğu kadar biraz bilgim var bu konu da. Hayır düşünüyorum acaba şimdiye kadar ben mi yanlış öğrendim bu basketbol oyununu.

    Efes tarihin en pahalı kadrosunu kurdu ne oldu bir hiç (TBL de şampiyonluk EFES için bir başarı değildir)... Ergin Atamanın da çok çok büyük hataları oldu ama bu yapılanma bir senelik bir yapılanma ve seneye Efesin Kasun belki shumpert hariç tüm tabancıları değişecektir büyük ihtimal ile ee ondan sonra sar baştan. Ver ülke de dönen parayı dışarıya. Ama FBülker bu sene Griceki aldı Solomonu aldı bu takıma. Seneye de Smith ve green yerine daha kaliteli birilerini alsalar bir düşünün siz takımı. Çünkü geriye kalan takım 1-2 sene de muazzam tecrübe ve oyun kazandılar. Kenardan gelen her oyuncu oyuna direkt katkı yapacak hale geldi FBülker de... Efes teki Barış Hersek, Cenk Akyol gibi olmadı fenerin genç Türkleri. Onların tecrübesi muazzam bir şekilde arttı... Bunları görmek lazım... ileriye bakmak lazım... üstüne basa basa söylüyorum eğer Aziz Yıldırım fbülkeri basketbol takımına karışmaz ve Tanjevic 1-2 sene daha FBülker de devam ederse f4 kesindir belki final belki şampiyonluk... Hayal mi ya da ütopya mı varsın öyle olsun şimdiye kadar ne coachlar geldi ne kadrolar kuruldu f4 ten öteye gidemedik... Türk basketbolu hep başarısızdı... Ama şimdi diğerleri gibi olmayan bir sistem ve coach var. Ve şimdiye kadar da çok güsel şeyler yaptı... Türk basketbolu için bir ışık görüyorum ben onda...




  • ben de bu meriç tunca denen apaçiyi tanımıyordum.. hakkındaki yorumları okuyunca amigonun teki olduğunu öğrendim.. hürriyet'e kocaman bir tebrik, böyle bir adamın yazmasına izin verdiği için..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34

    Ya bir de yaw hangi konu da TBL ile ilgili bir konu olsa herkes Tanjevic gitsin, Turgay Demirel gitsin v.b kelimeler kullanıyor. Tamam kimse mükemmel değildir ama Tanjevic 2 sezon şampiyon yaptı bu takımı herkes ağzı açık takip etti bu adamı... Basketbolda en başarılı zamanımızı Turgay Demirel zamanında yaşıyoruz. Hataları var mı var... Mesela bir önceki maçlarda ki cezalar konusunda ki tutumu gibi... Ama en ufak bir başarısızlıkta yerin dibine sokuyoruz. FBÜlker ve Tanjevic iyi bir yoldadır bunu görmek lazım... Aslında bunu görmeyen insanlara tenezzül etmem (çünkü yarın kazanmaya başlarlar ise tam tersini söylerler)bir kaç satır yazmaya ama bakıyorum fikirlerine, düşüncelerine saygı ve sevgi duyduğum insanlar bile bunu yapıyor. 15 senedir basketbol ile ilgiliyim ve herkesin olduğu kadar biraz bilgim var bu konu da. Hayır düşünüyorum acaba şimdiye kadar ben mi yanlış öğrendim bu basketbol oyununu.



    abi şu tanja konusundaki fikirlerini bir türlü değiştiremedin :) fb'nin kadrosuna bir bak.. Türkiye'yi geçtim, avrupada kaç takımda bu kadar kaliteli ve geniş bir kadro var.. adamın elinde avrupa'nın en iyi uzun rotasyonu var.. tek tek sayıyım mı? mirsad: nba'e giden ilk Türk, avrupa ribaunt kralı vs saymaya gerek yok.. ömer aşık-semih: draft edilmiş 2 uzun.. ömer aşık top 16 blok rekorlarını paramparça etti daha ilk senesinde.. oğuz savaş daha 22 yaşında, genç neslin en iyi fundamentaline sahip uzunu.. vidmar her ne kadar isteneni vermese de bir işlenmesi gereken bir cevher olduğu belli.. bu uzunlara rağmen fb bir maç boyunca kaç hücumunu pota altından oynuyor.. bir uzuna kaç top değiyor.. mirsad sayılarının yarısını üçlükten atıyor.. oğuz savaş da illallah dedi, o da dışardan atmaya başladı.. diğer uzunlar anca hücum ribaundundan aldıkları toplarla sayı buluyorlar.. adamın tek sistemi top dolaştır üçlük at.. lanet olsun bu adamı ki bu kadar kaliteli genç uzunlar elinde heder olup gidiyor.. tanja sayesinde adamlarda gram gelişme yok.. nasıl olsun ki ,adamların eline top değmiyor..

    tanja 2 kez şampiyon yaparken ağzım açık izlemedim çünkü bir önceki sezon da aydın örs şampiyon yapmıştı.. fb ligin en iyi kadrosu, bunun tartışılacak bi tarafı yok.. fb ve tanja iyi yolda değil, bilakis kötü yolda.. mrsic muhtemelen bırakacak.. semih-ömer aşık-preldzic nba'e gidebilir vs..

    turgay demirel misyonunu tamamlamıştır.. mümkünse bassın gitsin.. kaç organizasyondur salon sorunu çkiyoruz.. yıllar yılı ataköydeki salon bitmedi..tabi devletin de suçu büyük ama federasyon başkanı ne iş yapar arkadaş.. demirel'in bir şansı da basketbolun dünya ve ülkemizde çıkışta olduğu bir dönemde görevde olmasıdır.. kendisini başarılı gösteren asıl olay budur




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drexler22

    ben de bu meriç tunca denen apaçiyi tanımıyordum.. hakkındaki yorumları okuyunca amigonun teki olduğunu öğrendim.. hürriyet'e kocaman bir tebrik, böyle bir adamın yazmasına izin verdiği için..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34

    Ya bir de yaw hangi konu da TBL ile ilgili bir konu olsa herkes Tanjevic gitsin, Turgay Demirel gitsin v.b kelimeler kullanıyor. Tamam kimse mükemmel değildir ama Tanjevic 2 sezon şampiyon yaptı bu takımı herkes ağzı açık takip etti bu adamı... Basketbolda en başarılı zamanımızı Turgay Demirel zamanında yaşıyoruz. Hataları var mı var... Mesela bir önceki maçlarda ki cezalar konusunda ki tutumu gibi... Ama en ufak bir başarısızlıkta yerin dibine sokuyoruz. FBÜlker ve Tanjevic iyi bir yoldadır bunu görmek lazım... Aslında bunu görmeyen insanlara tenezzül etmem (çünkü yarın kazanmaya başlarlar ise tam tersini söylerler)bir kaç satır yazmaya ama bakıyorum fikirlerine, düşüncelerine saygı ve sevgi duyduğum insanlar bile bunu yapıyor. 15 senedir basketbol ile ilgiliyim ve herkesin olduğu kadar biraz bilgim var bu konu da. Hayır düşünüyorum acaba şimdiye kadar ben mi yanlış öğrendim bu basketbol oyununu.



    abi şu tanja konusundaki fikirlerini bir türlü değiştiremedin :) fb'nin kadrosuna bir bak.. Türkiye'yi geçtim, avrupada kaç takımda bu kadar kaliteli ve geniş bir kadro var.. adamın elinde avrupa'nın en iyi uzun rotasyonu var.. tek tek sayıyım mı? mirsad: nba'e giden ilk Türk, avrupa ribaunt kralı vs saymaya gerek yok.. ömer aşık-semih: draft edilmiş 2 uzun.. ömer aşık top 16 blok rekorlarını paramparça etti daha ilk senesinde.. oğuz savaş daha 22 yaşında, genç neslin en iyi fundamentaline sahip uzunu.. vidmar her ne kadar isteneni vermese de bir işlenmesi gereken bir cevher olduğu belli.. bu uzunlara rağmen fb bir maç boyunca kaç hücumunu pota altından oynuyor.. bir uzuna kaç top değiyor.. mirsad sayılarının yarısını üçlükten atıyor.. oğuz savaş da illallah dedi, o da dışardan atmaya başladı.. diğer uzunlar anca hücum ribaundundan aldıkları toplarla sayı buluyorlar.. adamın tek sistemi top dolaştır üçlük at.. lanet olsun bu adamı ki bu kadar kaliteli genç uzunlar elinde heder olup gidiyor.. tanja sayesinde adamlarda gram gelişme yok.. nasıl olsun ki ,adamların eline top değmiyor..

    tanja 2 kez şampiyon yaparken ağzım açık izlemedim çünkü bir önceki sezon da aydın örs şampiyon yapmıştı.. fb ligin en iyi kadrosu, bunun tartışılacak bi tarafı yok.. fb ve tanja iyi yolda değil, bilakis kötü yolda.. mrsic muhtemelen bırakacak.. semih-ömer aşık-preldzic nba'e gidebilir vs..

    turgay demirel misyonunu tamamlamıştır.. mümkünse bassın gitsin.. kaç organizasyondur salon sorunu çkiyoruz.. yıllar yılı ataköydeki salon bitmedi..tabi devletin de suçu büyük ama federasyon başkanı ne iş yapar arkadaş.. demirel'in bir şansı da basketbolun dünya ve ülkemizde çıkışta olduğu bir dönemde görevde olmasıdır.. kendisini başarılı gösteren asıl olay budur


    Abi yapma ya sen deme bunu.. Nasıl gelişme yok oyuncularda. Bu oyuncular NBA ye nasıl gidiyorlar o zaman? Bana sakın deme potansiyel var diye... Barış Hersekte de Cenk Akyolda da hatta ve hatta Borada da potansiyel var ama onları kullanacak yürek olmadıktan sonra şimdi ki gibi çürümeye terkedildikten sonra bana söyler misin potasiyelin ne önemi var? Bu adam tüm herşeye rağmen eleştirilere rağmen gençlere çok önem veriyor ve de ne güsel ki FBÜlker NBA ye 2-3 oyuncu gönderecek... Bu basketbolsever olarak beni gururlandırır...

    Bu arada pota altı organizasyonu yok derken? Oğuzu oğuz yapan pota altındaki etkinlikleri zaten... Hem milli takımda hem FBÜlker de pota altında ona oynarlar. Vidmar oynadığı zamanlarda top ona indirilir ve o birebir oynar ve bu seride de çokça gördüm bu setlerden. Mirsad zaten oldum olası dışarıdan oynamayı sever. Ömer Aşık sakatlıktan yeni çıktı biraz ürkek olabilir ama bu sene içersinde pota alrı organizasyonunda çok sayı attığını bizzat biliyorum. Semih hücumsal olarak zaafları olan bir oyuncu daha çok pota altında top alması ile ancak sayı bulabiliyor (boş smaç v.s) Ve ben çoğu maçta FBÜlker uzunlarının david-duncan uyumluluğu içinde birbirlerine pas ile besledikleri setler ve maçlar o kadar çok gördüm ki... Zaten bunları yapamasalardı NBA ye seçilmezlerdi.

    Bir de Oğuz be sene Avrupa da 20 dakika ortalama ile oynamış. Vidmar ise 14 dakika ortalama ile oynamış. ve Oğuz Euroleague de 10 sayı ortalaması tutturmuş ki bu çok iyi bir ortalama. Ama Efes serisinde neden fazla süre almadı orasını bilemem. Hem milli takım da hem euroleague de çok şey beklediği ve beklediğini aldığı bir oyuncuyu bu seri de daha az oynatmasının bir tek açıklaması olabilir o da taktik icabı ya da kişisel bir sorun (bunu hiç sanmıyorum)... Bu arada Devin Smith 88 doğumluymuş ...

    Ben dolaştır dolaştır 3lük at olayına fazla katılmamakla birlikte Orlandonun NBA finallerine nasıl geldiğini hatırlatmak isterim sana.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34

    Bu arada Devin Smith 88 doğumluymuş ...


    http://en.wikipedia.org/wiki/Devin_Smith

    Burada 81 doğumlu olduğu yazıyor
  • Lucifer34 ;

    Adamın hiç bir seti yok.Uzunlarımızda da hiç bir ilerleme yok.Bunları kabul etmak lazım bir kere.FBÜ ve Magic'in sistemleri çok farklı.Magic'in kadrosunda adam akllı uzun bir tek Howard var , onun dışındaki çoğu oyuncu şutör.Yani kendi kadrolarına en uygun sistemi bulmuşlar ve ona uygun oynuyorlar.Ayrıca Magic , FBÜ gibi hücum süresinin 20 saniyesinde topu boşboş dolaştırmıyor sadece.Topu döndürüyorlar , Howard'a indiriyorlar topu (az diye eleştirsek de) , en azından SVG Howard'ı oyunda tutmaya çalışıyor.Howard unutulduğunda ve sadece dış şuta yöneldiklerinde , alınan mola sonrası topu Howard'a indiriyorlar sürekli.(Sonra tekrar unutuluyor gerçi).Yani demek istediğim tek uzunlu bir takımın bile ,az da olsa, uzuna top indirmek için çizdiği setler var ama Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonuna sahip takımının tek bir hücum seti bile yok.Takımda o kadar uzun olacak ve sen hala boş olan 3lük atsın sistemini kullanacaksın.Çok saçma..Yapman gereken o uzunları kullanmak.FBÜ o uzunları iyi kullanabilseydi EL'de F4 gelirdi diyorum.Bunda da çok ciddiyim.

    Ayrıca genç oyuncuları oynatıyor demişsin ama olmaz.En azından böyle olmaz.O genç oyunculara süre verirsin ama onları kullanamazsan o oyuncular çürür.Semih gibi sayar yerinde hatta geriye gider.

    Bence Tanjevic'in yaptığı resmen takımı baltalamak.İyi oynayan bir oyuncuyu kenara alıp , bir daha oyuna almamak nasıl bir mantıktır ? Buna kimse cevap veremez heralde.

    En azından Efes serisi için ; kaçıncı maçtı hatırlamıyorum ama Efes'in bütün uzunları faul problemindeyken biz hala 3lük deniyorduk.En iyi FT ci Oğuz yine kenardaydı.Bu seride Oğuz'un kenarda kalması bize şampiyonluğu kaçırttı.

    Ayrıca lütfen FBÜ'de pota altı organizasyonu var deme.Lütfen...Tanja'nın vakti dolmuştur.

    Turgay Demirel mümkünse Tanjevic'i de alsın gitsin bu diyarlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weresth:ver2 -- 19 Haziran 2009; 19:26:55 >




  • Turgay Demirel'in bu yazıyı yalanlaması maalesef basketbol federasyonu başkanının şampiyonluk kupa törenine katılmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Tam bir skandal.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shaq Diesel


    quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34

    Bu arada Devin Smith 88 doğumluymuş ...


    http://en.wikipedia.org/wiki/Devin_Smith

    Burada 81 doğumlu olduğu yazıyor


    Ben Euroleague in web sitesinden baktım. Ne kadar doğrudur bilemem ama...


    @desmondhume

    Arkadaşım sana cevap bile veremem kusura bakma... Yanlış anlama benim gibi düşünmediğin için değil benim düşüncelerime saygı göstermeyip saçma dediğin için...




  • bu meriç tunca inanılmaz derecede fanatik bir adam ve fenerlilerin dahi sevdiğine inanmıyorum. o kadar akıl almaz şeyler yazıyor ki anlatılamaz. fenerbahçe lehine yapamayacağı şey yok gibi. yalan atmaktan çekinmez.
  • Lucifer34, kusura bakma ama yine sana muhalefet yapacağım

    2010'u Fransa'nın önünde 1 oy farkla kazanıp turnuvaya evsahipliğini almıştık. Türk milletinde eksik olan lobi eksikliğini Turgay Demirel çok iyi kullanmış, organizasyonun alınmasında payı olmuştu. Orada hakkını vermek gerek. Ama sonrasında ne yaptı? Turnuva bize 5 Aralık 2004 tarihnde verildi. Bunca geçen yıla rağmen hazır olmamız gerekirken Fiba'dan azar bile işittik. Hatta Demirel şöyle bir açıklama da yapmıştı.

    http://www.ntvspor.net/pages/29093.ASP

    Bu açıklamayı yaptığı an istifa etmeliydi. Bir başkan böyle açıklama yapıyorsa başarısızlığını kabul etmesi gerekir. Sadece suçlu Demirel değildir ama bu yavaşlığın hesabını vermesi gerekir. En son yapılan toplantılar sonucu büyük ihtimal elimizden alınmayacak turnuva. Ama yaşananlar bu noktaya gelmemeliydi. Ülkemiz yavaş yavaş Dünya kupası ve Olimpiyatların düzenlemesi için hazırlanırken bu organizasyonun başarılı geçmesi çok önemli. Formula 1, Moto GP(şu an takvimde yok), Basketbolda gençler şampiyonası, 2001 yılında final oynadığımız Avrupa şampiyonası, futbolda şampiyonlar ligi ve Uefa finaline evsahipliği yaptık. 2010 en önemli organizasyon. Bu organizasyonu başarıyla geçersek Avrupa futbol şampiyonası, Dünya kupası ve Olimpiyatlar için yol açılacak. Bunun önemini Turgay Demirel ve spor bakanı anlayabilmiş değiller. Ceza konusunda ise büyük kuluplerin az ceza aldığını çok gördüm. Bizim yöneticiler eyyamcı. Ağır ceza vermekten çekiniyor. Ceza olayını geçtim, ama şartlar ne olursa olsun ödül törenine katılmalıydı. Önceki maçlara da gitmedi bile. Böyle başkan mı olur? Mümkünse TBF başkanlığını bıraksın, çok istediği Fiba başkanlığına aday olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 19 Haziran 2009; 19:09:16 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lucifer34
    @desmondhume

    Arkadaşım sana cevap bile veremem kusura bakma... Yanlış anlama benim gibi düşünmediğin için değil benim düşüncelerime saygı göstermeyip saçma dediğin için...

    saygı duyuyorum yanlış anlamışsın.üslup olayı falan.
  • @Lucifer34 her şeyi geçtim ama 2-0 üstüste 4 maç kazanılarak alınan seri ile ilgili Ergin Ataman'a en azından küçük bi 'tebrik' kelimesi kullanmanı beklerdim ben. Sistemini, tarzını, tutumunu her şeyini sevmeyebilirsin ama başarısında bile rakip antrenörü övmeni doğru bulmuyorum..
  • @Malazgirt

    Abi zaten ben de eleştiriyorum Turgay Demireli... Ama orada kim olursa olsun aynı şekilde olur. Biz Türk halkı olarak yumurtanın ucunu görmeden bişey yapamayız... Bak gör şampiyona yaklaşsın 1 hafta da o stadlar dikilir ... Bir de sen de biliyorsun ki Türkiye de ki başkanlık olaylarına nasıl bakılıyor... Adnan Polat TFF başkanını tehdit edebiliyor... Yıldırım Demirören ona keza, Aziz Yıldırımın da yaptıkları belli zaten. Türk futbolunu TFF değil bu adamlar yönetiyor. iğrenç bişey ama bu olay Siyasete kadar gidiyor (bu konuları seve seve tartışırım ama şimdilik boşver)... Hele basketbol gibi ikinci sınıf gördükleri bir spor dalında bu adamların Turgay Demireli ne kadar takacağını düşün! Adamın elinden bişey gelmiyor. Zaten o acizliği verdiği röportajda belli oluyor. Elinden bişey gelmediği v.s... Bellki düşünebilirsin neden takılmadığı halde hala o koltukta? Evet bence de olmamalı ama Turgay Demireli o koltuktan indirmek sorunları halletmeyecek... Önemli olan kendini TFF den ve Türkiye Basketbol Federasyonundan büyük gören zihniyetlerde. Bunları düzeltmemiz gerekiyor. Yoksa o koltuğa sende gelsen sen de bazı şeylere kulağını tıkaman bazı şeyleri konuşmaman gerecek. Çoğu zaman 3 maymunu oynaman gerecek...

    Muhalafet heryerde olur hocam... Muhalefet olacak ki sana yanlışlarını veya açıklarını söyleyecek ki sen kendi açıklarını kapatasın... Ben buna önem veririm ve her mantıklı ve fanatizm kokmayan mulafete açığım



    @desmondhume




    @Fuatturkrap


    Abi ben şahsen ben olarak hiç bir zaman günlük başarılara göre yorum yapmam... Veya şampiyon oldu diye waw doğru yapmış işte v.b kelimeler hiç kullanmam. Ben basketbola gözümü açtığımda Efesli idim... Sen Adanadasın maalesef pek şansın yoktu bu konu da ama biz okuldan kaçar Efes maçlarına giderdik... Adamlar yenilir yener mutlu ayrılırdık çünkü basketbol seyrederdik... Sanırım basketbolda fanatik bir Efes taraftarıyım diyebilirim kendime... Kendimi bildim bileli Efesin bir duruşu vardır... Ergin Ataman bu sene beni hayretler içinde bıraktı... Aslında ben taktik tuktik işleri için eleştirmem bişey denemiştir olmamıştır v.s önemli olan mental hatalar... Bunlar ise;

    - ilk başta EFES tarihinin en pahalı kadrosunu kurdu... Ama sakat sakat gelen ve bilerek transfer edilen Kasunun yedeği olarak takımda bir tek pivot yok... Ama kısa oyuncu sayısı elini sallasan birine denk geliyor. Ve Euroleague deki hayal kırıklığından öte tarihteki en kötü başarızlığımız geliyor ve Efes gibi bir kulübün antrenörü diyor ki "Kasun sakatlanmasaydı çok daha farklı yerlerde olurduk"... Bu mu antrenörlük? Hem kendi suçu olduğunu kabul etmiş oluyor hemde tüm seon Efesin harcadğı paraların kendi yüzünden olduğunu direkt söylüyor dikkatini çekerim direkt söylüyor... Tanjevic ne yapıyor Gricek gibi bir adamı sakat Solomon gibi bir adamı kafası başka yerlerde bu 2 yıldızdan yoksun ama ağzını açıp ta şunun bunun yüzünden şampiyonluğu kaçırdık demiyor... Basketbol kültürü budur...

    - Efes-fbülker serilerinde yaptığı açıklamalar hiç bir zaman bir Efes coachu tarafından yapılmamıştır. Çünkü biz futbol değil basketbol takımıyız. Ergin Atamana BJK de geçirdiği 1 sezon başka bir değer katmış.

    - Sene başında Efes kadrosuna bakanlar herhalde içinden demiştir ki tam bir rüya kadro... Elemelerde çok iyi oynayan Engin Atsür, Sinan Güler, Hatta yeteneğini 2 km den anlayabileceğiniz Barış Hersek aslanlar gibi Fransa v.s gibi takımlara karşı aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Ama Efese bir geliyorlar adamlar oyuna giremedi. Barış şu anda nerede belli değil. Sinanı tüm sene boyunca oturttu FBÜlker serisinde anladı kıymetini... Engin zaten adam oynamadı oynamadı sonra sakatlandı gitti. Türkiye çok iyi bir oyun kurucuyu kaybediyor..

    - Bu adam diyor ki bana 2-3 yıl verin takımı oturtayım. Tamam oturta dursun takımı da bu takım nasıl oturacak? Sen oyuncuların tecrübesi ve oyun gelişimi açısından (TBL çok zayıf bir lig olduğundan) euroleague de oynayacaksın ki bu herifleri onlar seneye daha iyi olsun. Ama sen ne yapıyorsun koca euroleague liginde 7 tane oyuncu ile oynuyorsun 7 taneeee... Hepsi de yabancı + ender + kerem. Peki bu yabancı oyuncuların hangisi seneye Efeste kalacak?

    - Yine bu euroleague deki yenilgilerden sonra bir açıklama yapıyor Ergin Paşa diyor ki kısa savunmasında kötüydük diyor. Hadi yaa Biz Abdi İpekçiye gittiğimi zaman kafayı yiyorduk. Adamlar bomboş üçlükler atıyordu yanımda ki 10 yaşındaki çocuk bile babasına dedi "ama hep onlar boş atıyor " diye... Peki o zaman Türkiye de belki en iyi dış adam savunan adamı Sinanı ve yine dış savunması çok iyi olan Engin Atsüre neden süre vermedin? Hadi taktik icabı vermedin be adam o zaman neden yanlışı yaptığın yanlışa bağlıyorsun!

    - Yine bir euroleague karşılaşmasında Abdi İpekçi de (maçtaydım) yine klasik adamlar bomboş üçlükler atıyor. Bizim Smith, Thornton, Vujanic savunma hak getire :) ondan sonra Sinan oyuna giriyor 3. çeyrekte (o ana kadar oyuna girmemiş ve hiç bir euroleague maçında doğru düzgün oynamamış sanki futbolda ki gibi zaman geçirmek maksadı ile oyuna sokulan oyuncu rolündeki Sinandan bahsediyorum)... Sinan adamını kaçırıyor ve sayı yiyoruz. Adam daha 1 dakika olmamış sahaya girmesine karşısında ki herif ısınmış bir vaziyette geçti attı basketi ondan sonra olanlar tüylerimi ürpertti. Adam anında Sinanı aldı oyundan ve benche doğru gelirken Sinana öyle bir bağırıyordu ki dedim adam herhalde birisini öldürdü (bir daha da oyuna almadı)... Hayır o ana kadar savunma mükemmel olsa sadece Sinanın bu hatasından sayı yesek hadi diyeceğim ulan savunma kevgire dönmüş hiç bir basketbolcu mutlu değil. Defalarca hata yapan adamlar saha da ama bir hata yapan Sinan kulübe de...

    - Bu takıma Drobnjak alındı biliyor musun? Alındı ama hiç oynamadı onu biliyor musun? Şu anda nerede olduğunu Ergin Paşaya sorsan sana söylemeyemez nerede olduğunu. Peki bu adama verilen paralar ne olacak? Tanjevic 16 yaşındaki Enesi oynatırken Genç takımda ve genç milli takımlarda defalarca ödül almış Bora Paçun nerede? Avrupa gençler ümitler şampiyonalarında MVP ödülünü kazanan Barış Hersek nerede? Yaşları 30 üstü oyuncular ile oynuyor Efes Smithe Thorntona bel bağlamış gidiyor...


    Şimdilik bu kadar yeter herhalde yoruldum yazmaktan Ergin Ataman hiç bir şekilde Efes kulübüne yakışmamaktadır. Ve Efes kulübünün de hedefi hiç bir zaman TBL de şampiyonluk olmamıştır. Efes taraftarı bilir ki onların ligi Euroleague dir ve onları TBL şampiyonluğuna odaklayanlara ve onun yeterli kılınmasına zemin hazırlayanlara hiç bir zaman müsade etmeyeceklerdir...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.