Şimdi Ara

Bu Devirde Zor Kazanan Tek Başına Çalışan Orta Direk Arkadaşların Fikirlerine İhtiyacım Var.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
2
Favori
6.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de benzer durumdayım ve benzer kararsızlıkları yaşıyorum. Hatta yeni konu açacaktım. Müsade ederseniz sorumu buradan sormak isterim.
    32 yaşındayım. Evliyim ve ellerinizden öper 3 oğlum var. maaş 5000 civarı. Bazen geçiyor bazen altında kalıyor.Eşim ev hanımı. 2014 model Mitsubishi attrage aracım var. 1500 tl ev borcu ödüyorum. Arabayı 0 km almıştım. Yıllık ortalama 30 bin km yol yapıyorum. Gerçi son zamanlarda azaldı. Aracımın km si hızlı yükseldiği ve 3 çocukla artık ufak gelmeye başladığı için ben de birz daha geniş bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. hedefim 45 -55 bin bandında mondeo, passat ve ya a4. model yılı olarak geriye gideceğim ama 100 bin altında bir km ile birkaç yıl daha idare edebilir daha sonra güzel bir mpv veya küçük minibüs tarzı ile devam ederim diye düşünüyorum. Bu arada arabanın borcu da yeni bitti. 2 aydır baya nefesim genişledi. Uzun bir aradan sonra eve et girmeye başladı. Şükürler olsun. Şimdi sorum şu;
    1-piyasası zaten zayıf olan aracım km daha da yükseldikçe satması daha da zorlaşır mı? şuan 90 binde.otomatik.
    2- yukarıda saydığım araçlar beni maddi olarak çok yorar mı? Çünkü şuan kullandığım araç filtre ve balata harici masraf açmıyor ve karma kullanımda 20 kuruş yakıyor.
    3- Saydığım araçlardan alacağım genişlik, konfor ve prestij(neticede D segment :) ) için vereceğim farka değer mi?

    Eşim satma hurdası çıkana kadar binelim diyor. Benim gönlüm de biraz daha iri yapılı bir arabaya binmekten yana. Zira 3 buçuk yıldır bu arabayla tasarrufun dibini gördük. Biraz daha ağır başlı bir araçla devam etmeye değer mi?


    Araya kaynak yaptığım için konu sahibinden ayrıca özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sürattrage -- 23 Nisan 2018; 0:28:37 >




  • man utd kullanıcısına yanıt
    akıl verenlerden birisi de benim ve arabam onun arabasından iyi falanda değil (10 yıllık araç)
    sıfır alınca ne oluyor sanki ?
    ömrümde hiç sıfır arabam olmadı ama gezmediğim ,gitmediğim yer çok azdır
    sıfır araba gidiyor da ,2. el yada eski araba gitmiyor mu ?

    binlerce tl. para veriyorsun ,sonra onu kapının önüne bırakıyorsun ,bir sürü vergi ,sigorta ,servis ücreti vs. veriyorsun
    ondan sonra arabam km. de kaç kuruş yakıyor hesabı yapıyorsun

    hani bu kadar yüksek vergiler vs. olmasa o zaman bizde sıfır araç al derdik
    şuan istesem bende sıfır araç alabilirim (bir kısım kredi çekerek) ,ee sonra ne olacak ?
    gitmek istediğim yerlere çok farklı mı gideceğim ?

    maddi durumun çok iyi olursa o zaman zaten kimse bir şey diyemez ama kredi çekerek araba almak ,şu zamanda en mantıksız iş
    üstelik aldığın sıfır araba 1 yıl sonra yine eski statüsüne kavuşuyor (hatta satmaya kalksan 2. gün 2. el statüsünde oluyor)

    ben eski arabamdan dahi memnun değilim ,kapının önünde yatsa dahi bir sürü gideri oluyor ,tatil için çok lazım olmasa hiç düşünmeden onu dahi satıp kurtulacağım

    tabi arabayı hava atma aracı olarak görenler varsa onu bilemem

    üstelik sıfır araç olunca sorunsuz olacağının garantisi var mı ?
    bakın 2 örnek (daha bunun gibi bir sürü örnek var)
    https://forum.donanimhaber.com/otosan-sifir-sattigi-ford-fiesta-aracinin-arkasinda-durmuyor--132457158
    https://forum.donanimhaber.com/sifir-km-arac-aldim-hasarli-ve-komple-boyali-cikti-mais-cozdu--127886537#127886537



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 23 Nisan 2018; 2:34:41 >




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Evet sonuçta hepsi götürüyor, sizin dusuncenize göre model düşürse kârlı olacak. Kuş serisi mesela hem götürüyor hem vergisi çok az..
    Diğer bir yandan kardeşimizin kazada darbe almadığı halde kırılacak kadar "sağlam" koltuğu olan bir aracı var.Ben şahsen ailemi, çocukları bindirip gezmeye cesaret edemezdim.
    Araba günümüzde ihtiyaç ve tabi ki gösteriş aracı değil hele ki bu şartlarda..Ancak sadece km de kaç krs yakar, vergisi algısı ne diyerek en önemli mevzu güvenliği atlıyoruz.İmkanları dahilinde daha iyisine geçmesi faydasına olacaktır.
    Saygılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • man utd kullanıcısına yanıt
    imkanları olanlara zaten bir şey denilemez diye özellikle belirttim ama bu arkadaş kredi çekip alacağına göre ,bu mu imkanı olmak ?
    ayrıca ben sizin o söylediğiniz araçları yaklaşık 25 sene kullandım ,şükür hiçbir yerimiz falan kırılmadı
    kazayı araba yapmaz ,insan yapar ve bir kaza olduğunda ne olacağını kimse bilemez
    ve hepsinden önemlisi kaza yapmamaya çalışmak ,daha emniyetli araba almaktan daha önemlidir (33 yıllık şoförlük bana bunu öğretti)

    ancak dediğimiz gibi belli bir zenginliğe ulaşmış birisi için git en kötüsünü al dersek saçma olur
    siz ne kadar kabullenmek istemeseniz de insanlar yüksek modelli ve lüks arabaları genelde hava atmak için alıyor

    araç testlerinde genelde çok düşük hızlarda yapıyorlar , 100 km. üstünde yapsınlar da görelim o emniyet sistemlerini

    yanlış anlaşılma olmasın ,ben teknolojiyi severim ,takip ederim ,emniyete de önem veririm
    ama sanki araba eski olunca hemen dağılacak gibi yapılan yorumları tuhaf görüyorum (bu ülkede kullanılan araçların çoğu eskidir ,hatta bazıları çok eski,sizin dediğiniz gibi olsa hepsi ölmüş yada sakat kalmıştı)




  • Artık eskisi gibi değil. Maalesef para birikmiyor, ya da biriktirdiğin para bir anda eriyip gidiyor. Biz orta direk memurların birikim yapmak için nadide şanslarından birisi borç ödemek, yani parayı mecburi bir yere bağlamak. Başka türlü zor ne yazık ki zira aldığımız para ve giderler belli. Borç olunca en azından mecburen kısıyorsun. Mesela ben ev borcumu bitirip hemen 2. borç yaptım, eşimle ortak karar alarak, iyi ki de yapmışım yaklaşık 2 senesi kaldı borcumun ve 2 sene bitince en az 70 bin biriktirmiş olacağım. Normalde bu parayı biriktirme şansım yok (araba aldım). Yine kısılan paradan arta kalan para ve biraz daha çalışarak 12 milyara hanıma araba aldım, onu da bir süre kullanıp 3.5 milyar birikimle takas ederek başka bir araç aldım. Geçenlerde onu da yine 3250 lira kıyı köşe birikimim ile (altın hesabı v.s. yapmıştım ayda yarım gram onu bozdurdum :) ) başka bir araçla takas ettim. Bu bir senede 12 bin liram şu an 24 bin civarı oldu, ha sıkıştım mı biraz ama yediğimiz giydiğimiz çok şükür hiç eksilmedi.

    Yani diyeceğim o ki imkanınız var ise ve çoluğun çocuğun boğazından sırtından kısmayacaksanız borca girin. Eğer yaşam kaliteniz düşecekse mevcut aracınızla mutlu mesut takılın. Saygılar...




  • Ekonomi daha da kötüye gidecek.Zaten baskın secimde bu yüzden yapıldı.Tavsiyem yeni bir borca girmeyin.Maasiniz .tr şartlarında ne iyi ne kötü.Enflasyonun hızla arttığı bur ülkede bir süre sonra yetmeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tek maaşla bunları başarildiğiniz için tebrik ediyorum. Bende sizin maaşınız civarında maaş alıyorum Bazen eksik bazen fazla oluyor tabi. Evlenmeye korkuyorum. Sizden gördüğüm kadarıyla istenince olabiliyor Kendimden örnek vereyim. Bekarım arabam 2014 Peugeot 308 1.2 VTİ 82 HP Benzin&LPG. Yakıtı kokluyor. Şu anki yakıt fiyatlarıyla tüketim rakipsiz olduğuna iddiaya girerim. Fiyat performans konusunda da iyi. Ufak tefek masraflar dışında bir problem yaşamadım. Giremediğim otoparkta olmadı. Güncel yakıt fiyatlarıyla en mantıklı karar Benzin&LPG dir. Temiz bir araç bulup LPG sini kendiniz taktırırsanız güzel olur.



    Prim yapma konusuna gelince. Prim yapan araçlar belli markalardır. Sırasıyla Volkswagen,Ford,Toyota,Honda,Opel.



    VW Golf,Polo: TSİ benzinli motorlar LPG uyumlu değil. Zorla uyduruyorlar Likit sistem vs ile verim alınamıyor. Kronik yap yakma problemi olduğu söyleniyor. Tsi ın az yaktığı rivayet edilir. Kullanıcıları toz kondurmaz ama ne kadar az yaksa da benzin 6 tl yi geçti ülke genelinde. Golfte Atmosferik Benzinli motor seçeneği yok. Sadece Polo da var. Onda da otomatik yok. TDİ dizel motorlara gelince. Motorları sağlam ama en güçsüz dizel motorlar. 250 nm tork var. 100.000 km den sonra traktöre dönüşüyorlar acayip gürültülü. VW dizel emisyon skandalı da malumunuz. VW in en önemli sorunu patlayan DSG şanzımanı. Çift kavrama olduğu için sorun çıkarmaya meyillidir.Çift kavramalılar arasında sabıkası kabarık olan DSG dir. Olası bir arıza 8-10 bine mal olur. Araç serviste düzenli bakıma girmişse iyi niyet garantisi ile daha ucuza tamir edilebiliyor. Özetle DSG li alınacaksa uzatılmış garanti ve/veya servis bakımlı kayıtlı araç alınmalı. Yada manuel.



    Ford Focus,Fiesta:Her iki araçta da motor şanzıman seçeneği geniş. Her ikisi de prim yapıyor. Kolaylıkla satılabiliyor. Powershift şanzıman çift kavrama. En az DSG kadar problemli. 1.6 Tİ-VCT atmosferik motor lpg uyumlu. Focus 3 sedan kasası biraz ağır. Yakıt konusunda pek tasarruflu olduğunu söylenemez. Fiesta da durum focusla hemen hemen aynı.



    Toyota Corolla,Auris: 1.33 ve 1.6 atmosferik motorlar LPG ile tam uyumlu. 1.33 motor gitmiyor hele Corollada hiç gitmiyor. Şanzıman CVT sorun çıkarmaz. Corollalar yerli üretim bindiğimde kalite hissedememiştim. Aurisler İngilteredeki fabrikadan geliyor. Kullandığımda çok beğenmiştim. Malzeme kalitesi,işçili çok daha iyi. Fakat Auris tasarım konusunda sınıfta kalıyor. Beğenmiyorum şahsen. Dizeline hiç bakmayın az yakıyor ama corolla ya 1.4 90 HP motor koymak nedir?

    Auriste sakin kullanan biri için yeterli olabilir. Ama Corolla da kesinlikle olmaz.



    Honda Civic,Jazz: Toyota da yazdıklarım aynen honda da geçerli 👍🏻 Benzinli motorlar LPG uyumlu şanzıman Cvt. Civic Sedanlar yerli üretim kaliteli olduklarını hissettirmiyorlar. Bir önceki kasayı tavsiye ederim. En azından yeni kasa gibi durduk yere kasada göçükler oluşmuyor. Ve FD6 kasalar gibi apaçilere düşmedi. Hala albenisi var.



    Opel Astra,Corsa: En geniş Motor,Şanzıman seçeneği olan ve bu seçeneklere göre en çok donanım seçeneği olan markadır. Astra K 2016 yılın otomobili çok muadillerine göre daha dolu araçlar. Benzinli motorlar LPG uyumlu. Sadece magnezyum alaşımlı subaplar LPG kullanımnda eriyor. Değişince ömürlük olur. Dizel motorlar Fiatla ortak geliştirilen CDTİ/Multijet motorlar. Kullandığınız araçtaki motorun gelişmişi anlatmama gerek yok

    Ekonomi ve az Mtv hedefleniyorsa 1.3 CDTİ var. Lpg uyumlu ve az mtvli isteniyorsa 1.2 86 Hp Corsa var. Hem ekonomi hem performans isteniyorsa 1.4 Turbo 140 hp Astra J var. Lpg uyumlu. Daha performans isteniyorsa 1.6T 180 Hp Astra J var lpg uyumlu. 1.6 CDTİ 136 hp en güçlü 1.6 dizel motor(Tek turbolular arasında). 320 nm tork var. Hb kasayla gerçekten iyi değerler yakalanabilir. Astra Sedanın kasası çok ağır. 1,5 ton civarı. D sınıfı kadar neredeyse. HB tavsiye ederim. Donanım seçeneği geniş. Neredeyse her motorda her iki şanzıman seçeneği var. Ve bütün donanım seçenekleri bulunabiliyor. Otomatik şanzımanı Tork konvertörlü. Biraz fazla yakar ama sapasağlamdır. Yağ değişimi bakımı düzenli yapılmışsa arıza çıkarmaz.



    Biraz uzun oldu ama faydalı olması dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gOkO

    Artık eskisi gibi değil. Maalesef para birikmiyor, ya da biriktirdiğin para bir anda eriyip gidiyor. Biz orta direk memurların birikim yapmak için nadide şanslarından birisi borç ödemek, yani parayı mecburi bir yere bağlamak. Başka türlü zor ne yazık ki zira aldığımız para ve giderler belli. Borç olunca en azından mecburen kısıyorsun. Mesela ben ev borcumu bitirip hemen 2. borç yaptım, eşimle ortak karar alarak, iyi ki de yapmışım yaklaşık 2 senesi kaldı borcumun ve 2 sene bitince en az 70 bin biriktirmiş olacağım. Normalde bu parayı biriktirme şansım yok (araba aldım). Yine kısılan paradan arta kalan para ve biraz daha çalışarak 12 milyara hanıma araba aldım, onu da bir süre kullanıp 3.5 milyar birikimle takas ederek başka bir araç aldım. Geçenlerde onu da yine 3250 lira kıyı köşe birikimim ile (altın hesabı v.s. yapmıştım ayda yarım gram onu bozdurdum :) ) başka bir araçla takas ettim. Bu bir senede 12 bin liram şu an 24 bin civarı oldu, ha sıkıştım mı biraz ama yediğimiz giydiğimiz çok şükür hiç eksilmedi.

    Yani diyeceğim o ki imkanınız var ise ve çoluğun çocuğun boğazından sırtından kısmayacaksanız borca girin. Eğer yaşam kaliteniz düşecekse mevcut aracınızla mutlu mesut takılın. Saygılar...
    Ne güzel. İsini bilen adamlara bayılırım.




  • sürattrage S kullanıcısına yanıt
    üç çocuk var ve eve et girmiyordu öyle mi?
    üstüme vazife değil ama madem yazmışsınız görüşümü belirteyim:
    ben eşinize katılıyorum, arabanız kalsın, paranızı hayatınızın kalitesini artıracak başka alanlarda harcayın. O kadar parayla epey çok iş yapabilirsiniz sizi mutlu edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timsahhh

    Hocam özelden sağlam hisse senedi önerisi alabilir miyim?
    böyle yapmayın, öneriyle hisse senedi alınmaz. kimsenin aklıyla iş yapmayın bu işin garantisi yoktur zarar ederseniz çok içinize oturur. kendiniz karar veremiyorsanız mevduat-altın-döviz vb yerlerde değerlendirin.
  • timsahhh kullanıcısına yanıt
    Yani bi nevi yatırım, eğer elindeki parayla kar edebilecek bir iş.

    En basiti faize yatırmak, onun da dinen haram olduğu biliniyor.

    Atıyorum esnaf olsanız 10 bin lira olsa köşede gider dükkanın sermayesine ek yaparsınız o parayı, yani parayı çalıştırırsınız, ancak maaşlı çalışan olduğunuz için öyle bir imkanınız yok anladığım kadarıyla. Paranızın değer kaybetmemesi için altın veya faiz kullanmanız gerekir.
  • farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Büyük olan erkek 10 yaşında. Küçük olan kız 2.5 yaşında hocam.

    Tasarrufa devam Allahın izniyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memis0051 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Kendiminki yetti bana zaten. Çocuklara da bir şekilde dedelerden kalır inşallah.. Yaş 35 yolun yarısı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • timsahhh kullanıcısına yanıt
    benim şu yaşıma kadar gördüğüm tecrübe ?

    çok mal mülk bırakan babalar hiç sevilmiyor ,babanın ölümünün ardından kardeşler birbirine giriyor
    ama hiçbir şey bırakmayan için bazen kötü konuşuluyor ama diğerine göre hiç sayılır :)

    babam vefat ettiğinde bize sadece gecekondu bıraktı ,biz onun için dahi kötü olduk
    ama kayınpeder öldüğünden bir kuruş dahi bırakmadığından hiç sorun yaşanmadı :)

    yani geleceği düşünmek ,biraz biriktirmek iyidir ama kendi hayatını feda edecek derecede olmaması lazım
    zaten bu dünyada kimseyi memnun etmek mümkün değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    benim şu yaşıma kadar gördüğüm tecrübe ?

    çok mal mülk bırakan babalar hiç sevilmiyor ,babanın ölümünün ardından kardeşler birbirine giriyor
    ama hiçbir şey bırakmayan için bazen kötü konuşuluyor ama diğerine göre hiç sayılır :)

    babam vefat ettiğinde bize sadece gecekondu bıraktı ,biz onun için dahi kötü olduk
    ama kayınpeder öldüğünden bir kuruş dahi bırakmadığından hiç sorun yaşanmadı :)

    yani geleceği düşünmek ,biraz biriktirmek iyidir ama kendi hayatını feda edecek derecede olmaması lazım
    zaten bu dünyada kimseyi memnun etmek mümkün değil
    bizde de çok örnekleri var hocam.
    çok yakınımız parçaladı çocukları için kendini. çocuklar ise malesef hala her fırsatta babaya çakmaya çalışıyorlar.

    benim babamın bir ceketi var. başka hiç bir şeyi yok.
    ama çok seviyorum onu. Allah uzun ömürler versin. onun gölgesi yeter.

    farklı bir hayat tarzı var babamın. kesinlikle dünyalık yaşamaz.
    ne evi ne arabası vardır ama benden daha iyi giyinir. senede 2 defa güneye tatile gider.
    kendine ve anneme çok iyi bakar. haftada 3 gün Bursa Özgende 40-45 senelik arkadaşları ile buluşup okeyini oynar.
    küresel kriz miş. develüasyon muş. dolarmış altınmış. umrunda bile değil.
    bazen onun gibi olmak çok istiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlancpaiN

    Yani bi nevi yatırım, eğer elindeki parayla kar edebilecek bir iş.

    En basiti faize yatırmak, onun da dinen haram olduğu biliniyor.

    Atıyorum esnaf olsanız 10 bin lira olsa köşede gider dükkanın sermayesine ek yaparsınız o parayı, yani parayı çalıştırırsınız, ancak maaşlı çalışan olduğunuz için öyle bir imkanınız yok anladığım kadarıyla. Paranızın değer kaybetmemesi için altın veya faiz kullanmanız gerekir.
    altında devam edeceğim hocam..

    öyle görünüyor.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    hocam özelden aracınızla ilgili bilgi almak için yazıyorum.
  • gebba G kullanıcısına yanıt
    Hiç girmiyor değildi. Ama şimdi şükür haftada bir iki defa alabiliyorum. Çok borca girme niyetim de yok aslında. max 5 bin. Tek çekincem büyük arabanın yapacağı sürprizler.Tabi bir de yakıt. Hem ev hem araba borcu öderken çok kasıldım. Şimdi de rahat batıyor :)
    Cevabınız tokat etkisi yaptı. Gafletten uyandırdınız. Bunun için ayrıca teşekkür ederim.(İroni değil) Bazen insanın istekleri o boyuta geliyor ki onu elde etmek için neleri feda ettiğini göremeyebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sürattrage

    Hiç girmiyor değildi. Ama şimdi şükür haftada bir iki defa alabiliyorum. Çok borca girme niyetim de yok aslında. max 5 bin. Tek çekincem büyük arabanın yapacağı sürprizler.Tabi bir de yakıt. Hem ev hem araba borcu öderken çok kasıldım. Şimdi de rahat batıyor :)
    Cevabınız tokat etkisi yaptı. Gafletten uyandırdınız. Bunun için ayrıca teşekkür ederim.(İroni değil) Bazen insanın istekleri o boyuta geliyor ki onu elde etmek için neleri feda ettiğini göremeyebiliyor.
    Sana ne katacak? Yani buyuk araba alsan ne elde edeceksin, su anki arabanin yaptigi isi yapacak, daha cok paraya yapacak.



    Sorun cikarma olasiliginin yuksekligide cabasi.



    Zaten ulke şartlarına cok uygun masrafsız bir aracin var neden basina is acmaya calisiyorsun anlamadim.





    Hayirli gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Belki biraz daha konfor. Az daha geniş iç mekan. Biraz da heves işte. Aslında mercedes e 200 istiyorum ama şimdilik sadece isteme aşamasındayım. Yakın planlarım içinde olmasa da hep hayallerimi süsleyecek.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.