Şimdi Ara

Bu dizüstünde RAM, SSD hatta güç adaptörü bile yok: Peki neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu dizüstünde RAM, SSD hatta güç adaptörü bile yok: Peki neden?
    Tüketicilere yükseltilebilir bileşenlere sahip dizüstü seçenekleri sunan Framework firması işi bir adım daha öteye götürüyor. Barebone kasa sistemlerinden hatırladığımız üzere dizüstü bilgisayarlarda da barebone dönemi başlıyor.



    Barebone dizüstü



    Framework Laptop 13 adındaki dizüstü modeli normal konfigürasyonların yanına bir de barebone seçeneği ekleyerek fiyatı daha da aşağı çekiyor. Bu modelde RAM, SSD, Wi-Fi, güç adaptörü ve işletim sistemi yer almıyor.



    Ayrıca Bkz.İnanılmaz özelleştirme seçenekleri sunan Framework Laptop 16 tanıtıldı



    13. nesil Intel Core i7 işlemci ve dahili Intel Xe grafikleri standart olan dizüstü 500$ fiyat etiketine sahip. Tüketiciler bileşenleri kendisi toplayabiliyor. Firma yenilenmiş bileşenler de sunuyor. Böylece sıfır bileşen istemeyenler daha düşük fiyatla ikinci eline sahip olabiliyor. Bununla birlikte B-stock seçeneklerde ekranda bazı hafif kozmetik sorunlar var. Problemsiz ekran isteyenler daha pahalı A-stock barebone tercih etmek zorunda.



     






    Kaynak:
    https://www.engadget.com/frameworks-new-sub-500-modular-laptop-has-no-ram-storage-or-os-184711789.html







  • Sektörün ağa babaları işi bozdururlar yada bir seviyenin ötesine geçmesine izin vermezler, pratikte son kullanıcının işine yarayacak bir uygulama modeli.

  • Parcalara kolay erisim yillardir olmasi gereken bi durum ama intel platform satisini derhal durdurmalilar. AMD rulez!

  • Eğer şirket ortadoğu kafasındaysa Parçalardan kitlerler.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    parçasına çok fiyat istiyorlar.
    Bu dediğin sömürgeci batı kafası.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    tabi zamanında gaz yağını bedava verip lambaları parayla satan ortadoğu zihniyetiydi değilmi?. bil bakalı bu kafayla hangi ülkeler zengin oldu.

  • Bunu yapmaya gerek yok. Her firma tam özelleştirilebilir seçenekleri bize sunsun hem de uyumluluk yeterlilik kontrolünü de kendileri yapmış olurlar. Haberdeki projede denetimsizce sırf biz seçiyoruz diye sorunlu verimsiz bileşenler birarada olursa komik olur. İnce kapsamlı düşünülmemiş ...

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    cinde bile gitmez bu sistem,youtube dan baktim,framework 13 dizüstünün parcalari malesef framework 16 ya uyumlu degil,birde baska markalarin parcasi uymuyor,bunada monopoly denir,yani oem parcasi takilamiyor malesef,yarin firma iflas edince,al cöpe at,bu pahali sistemi :))...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 24 Şubat 2024; 18:28:41 >
  • bu dizüstüne,linus diye kanada bi salak var onun yatirimi imis,sanirim kendini cinde sandi gerizekali..https://www.youtube.com/watch?v=eUCm4wKarpQ

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    asıl gerizekalı kim acaba! adamın 10larca çalışanlı şirketi malikane gibi evi porshce carrera sı var senin neyin var?🤣😂

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    İstersen masaya çık tepin , ortada ortadoğu zihniyeti diye birşey var.

  • Mion kullanıcısına yanıt
    sende olmayan para bende var,hadi simdi cahilce gül haline,linus ün partronuda cok zengindi ayni isi yapiyordu simdi adamin hic birseyi yok..

  • olması gereken durum bu. Soldered adı altında lehimli çakma işlemcileri çaka çaka bitiremediler. bundan sonra sıvı soğutma sistemli orjinal rtx ler ya da masaüstü işlemcisini entegre eden anakart modülleri de çıktı mı laptopta kartlar yeniden yazılır. sadece mobilite için de alan var uzun süren pil performansı için de. her kesimden adamı farklı modeller üretiyoruz adı altında belirli kıstasların içine tıkmak tam bir kapitalizm faaliyetiydi zaten. masaüstü pc gibi laptoplarda toplanabilmeli. önümüzdeki bir kaç ay mobiliteye ihtiyacım var diyelim hop değiştir işlemciyi ekran kartını yola devam. sonra lazım oldu diyelim o modüller de yanımda zaten takarım. windows un ve linux un modalitesine aykırı bir oluşum laptop ve yıllarsa sınırlı alanda sıcaklık kontrol edemezsiniz vs zırvalarıyla bize kakaladılar bu modelleri. sanki kendileri çok sıcaklık kontrolü yapabildiler de :D

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    bak seeen müneccimsin heBu dizüstünde RAM, SSD hatta güç adaptörü bile yok: Peki neden? 

  • quote:

    Bu modelde RAM, SSD, Wi-Fi, güç adaptörü ve işletim sistemi yer almıyor.


    Boş baklava gibi bir şey yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.