Şimdi Ara

bu dönemde ikinci el notebook neden alınmaz açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar bu devirde 2.el notebook neden alınmaz örneğiyle açıklıyorum.Normalde herşeyini ikinci el alan biri olarak geçen yaşadığım sorundan ötürü bir daha 2.el pc almamaya yemin ettim.


    masaüstü bilgisayarımın taşınabilir olmaması sebebiyle bilgisayarımı satmaya karar verdim.elimdeki gtx980'i ekran kartı piyasalarının artmasıyla 3200 tl ye satıp diğer parçalarıyla birlikte toplam 5200 tl ye sattım.Motorcu olduğum için bunun 1000 tl sine motor montu aldım.kalanına da 4100 tlye beni iyi kötü idare edeceğini düşündüğüm ACER NITRO 960M li laptobu satın aldım.satın alırken herhangi bir sorunu yoktu keza evde de normal kullanımda 5gün civarı kullandım.Bu beş gün içinde klavyesinde pek memnun kalmayınca alienware marka başka bir pc ile anlaştım.Bunu nasılsa satarım diye alienwarei de aldım.(4200 tlye)


    Neyse bir sabah kalktığımda ACER olanınnda mausea dokunduğumda ekranı dondu.ne yaparsam yapayım(-format-linuxlu format-lınuxu usbdeb çalıştırıp deneme ki hardisk kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamaya yarar vs) hepsinde aynı sorun oluşuyordu.biraz duruyor ve ekran donup öylece kalıyordu.kadıköyde sağlam bi tamirciye götürdüm.işlemciden kaynaklı bir sorun dedi ve 1500 tl değişim için ücret çıkardı.


    Diğer alienwarei ise test yapmadan ayak üstü almıştım.bunda da termal throtling sorunu ortaya çıktı.işlemci turboyu açınca 90 C ye çıkıyor ve yer yer mavi ekran veriyor veya restart atıyor.Neyse ki turboyu throtle stopla kapattım.Şimdi kullanılabiliyor.(termal macun +padleri değiştirmeme rağmen 90 dereceye çıkıyor bu arada)


    ÖZETLE KURUN UÇTUĞU BU ZAMANDA KİMSE ZEVKİNE BİLGİSAYARINI SATMIYOR.AYRICA ZATEN 7000 TL YE 0 BİLGİSAYARLAR ALINABİLİYORKEN BİLE 2.ELLER 5500 TL ÜSTÜNE SATILIYOR.SKALALARI DA ÇOK YAKIN.2.EL ALMAK YERİNE SIFIR ALMAK DAHA MANTIKLI.İKİNCİ ELE TÖVBE ETTİM.SİZE DE TAVSİYE EDERİM.


    .Oysa toplam verdiğim 8300 tlye kötü olmayan bi bilgisayar alabilirdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 19 Haziran 2021; 1:34:5 >







  • pc alınmaz bu devirde.
    bu arada eski laptop alınır ssd takılır, kalındığı yerden kullanmaya devam edilir. en kötüsü şu an 6000 tl. bu kadar konforu hakettiğini düşünen varsa sıfır alsın. yoksa ekranı olan windows sistemli herhangi bir bilgisayar ders slaytı hazırlama işini görecektir.
    * mimar mühendisler hariç

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

    hocam sorun 2.el almak değilki.aldığınız 2.elin bozuk çıkması.muhattap yok.adama desem bu bozuk çıktı."o 5 günde belkide sen zorladın bozdun" der .halbuki kullandığım 5 gün içerisinde herhangi bir zorlama yapmadım.oyun vs de yüklemedim.

  • byns kullanıcısına yanıt
    stress test yapıp gözlemlemek lazım hocam. bütün sistemlerin çalışıp hata vermediğini görmen lazım. öyle dışardan bakarak alınabilecek bi şey değil. ama şu da var yarı fiyatına falan mal ediyorsan çok da üzülmene gerek yok. ama sıfırına yakın bi fiyata geliyorsa al bir mostur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kere aldım hiç pişman değilim hatta çok mutluyum ucuza aldım diye. almadan önce çok araştırmak incelemek gerekiyor.

  • throttle problemini işlemci kullanımını limitleyerek içini açmadan da çözebilirsiniz. bilgisayarın güç seçeneklerinden kablo takılıyken işlemci kullanımı max %90 ayarlayın (belki yüzde 91-92-93 gibi değerlerde de düzgün çalışabilir). sahip olduğum bütün dizüstülerde bunu yaptım. neredeyse fark edilmeyecek bir performans düşüşü oluyordu ama bilgisayar saatlerce güvenli sıcaklıklarda çalışıyordu.

  • aynen hocam %99 yapinca da turbo kapanıyor.regedite onla alakalı girdi kaydeden bir .bat dosyasıyla hallettim. turbo boosa almıyor artık. ısınma sorunu da kısmen çözüldü.ama dediğim gibi diğer ACER'da 5 günlük süreçte tüm testleri normaldi (furmark ,intelin toolu vs )testlerinde sorun yoktu yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 19 Haziran 2021; 0:52:25 >
  • Öyle bir yazmışsın ki sanki her ay ikinci el laptop alıp satan biriymişsin gibi konuşmuşsun.


    Ona baklırsa görüyoruz sıfır ürünler bile hatalı çıkıyor, bir çok laptopun ekranı ölü pikselle gelebiliyor sonra iade yapamıyorsun firma kabul etmiyor vs. bu tür olayları forumda da çok gördük.

  • InspiredTiger kullanıcısına yanıt

    hocam sürekli yapmıyorum bu işi.keza al-sat da yapmıyorum. elime para geçince f/p yapmak istedim.önce 960mli acerı aldım aynı fiyata 980m'li alienware görünce acer satılır zarar etmem zaten diyerek alienware i aldım.

    ben artık 2.el riskine girmeyeceğim.test ederken görmediğiniz bir sorun çıkarsa zarar ediyorsunuz.1500 tl az bir para değil açıkcası.düşünün benim motorumla 1 ay boyu işime git-gel yapmam 400 tl benzin masrafı çıkarıyor.1500 lira 4 ayın parası ve yok yere gidecek şimdi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.