Şimdi Ara

Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu güç kaynağı i7 12700KF besliyebilir mi? Güç çıkışları paraler bağlanmış. 150W güç verebiliyor diyor. https://www.incehesap.com/thermaltake-tpx-775mpceu-power-supply-fiyati-16289/
    Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi? Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • 12v kanalı önemlidir, tek kanal 768w gayet iyi bir değer, besleyecektir.

  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    Hocam güç kaynağını alalı 10 yıl olmuş. Ömürlerine baktığımda 4 ile 10 yıl yazmışlar sizce bu güç kaynağına böyle bir sistemi emenet etmek mantıklı mı? Güç kaynağının kablosuda kısa imiş uzatma kullanmışım ozaman sanırım kasa ile vermişler ama şimdi bir uzatma kablo daha lazım 8 pin dişi 4 pin erkek olmak üzere kabloyu bulurum ama dediğim gibi ne kadar gider şüpheli, sizce yeni bir güç kaynağı mı almalı yoksa ölene kadar devam mı etmeliyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana güç kanağı önerebilirmisiniz p/f olarak 10 yıl rahat gidecek 850W 1500-2000 tl aralığında. Ben thermaltake çok memlum kaldım 10 yıl gitti hala çalışıyor yazdığım gibi 10 yılda başıma neler geldiğini anlatmaya gerek yok. Tek sorun kasayı söktüm pc siz kaldım yeniyi topluyamadım ve yıl başı izninde evde kös kös oturmak istemiyorum belli mağzaya gidip almak daha mantıklı olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ekran kartı olarak ne kullanacaksınız? Yıllar geçtikçe verebileceği maksimum gücün düşmesi doğal bir durum ancak kullanılabileceğini düşünüyorum. Belki içindeki tozu temizlemek, fanını yağlamak gerekebilir. Ben kullanırdım, zamanının kaliteli güç kaynaklarından biri.


    Edit. speclerine baktım 120.000 saatten çok kullanım ömrü belirtmişler. 10 yıl kapanmadan çalışsa bu kadar etmez. Güvenlik sertifikalarını araştırıp kullanılabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 30 Aralık 2021; 9:12:0 >
  • GTX 970 var bir sene daha kullanacağım malum çip krizi fiyatlar iki katı daha sonra 4060 almayı planlıyorum yani fullhd yola devam edeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyler yeni güç kaynağı aldım thermaltake 850 W gold. Pcı-e kablosu 3 tane ama 2 tane 8 pinli var ucunda. Benim kart 180w tek kablodan kurtarır mı? Yoksa iki tane kablo bağlayıp kullanmam lazım. Yoksa tek kablodan iki tane 8+8 pin bağlasam mı? Çirkin gözükecek onun için soruyorum. Bütün kabloları böyle yaptıklarına göre tek kablonun kaldırması lazım diye düşünüyorum. Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @UzmaN345 Sorununuzu çözdünüz mü bilmiyorum , güç çıkışı kablosunda ekran kartı için 1 kabloda 2 uç varya hani 8 + 8 şeklinde zaten o şekil bağlayacaksınız başka kablo karıştırmaya gerek yok , ikinci 8+8 ler kablolar sistem de ikinci , üçüncü kartlar takılı ise için. Bir kablodaki 8+8 çıkış, 2 tane 8 pin çıkışı olan her ekran kartına yeter . Kaldı ki daha önceki yorumunuzda 970 kullanıyorum demişsiniz. O karta bir kablodaki 2 ucu doğru şekilde taktığınız zaman işlem tamamdır. Alınan psu modeli ne bilmiyorum sadece marka ve sertifika yazılmış , ama thermaltake iyi güç kaynakları arasındadır.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Hocam başka kablo karıştırmaya gerek yok demek doğru değil malesef sorun çıkarma ihtimali var. Tek kablodan 2 tane 8pin takıp ekran kararması ani çökmeler gibi sorun yaşarken hiçbir şeyi değiştirmeden iki kablodan güç sağlayınca sorunların kaybolduğunun yazıldığı çok paylaşım gördüm

  • @Mxsr hocam kendim 3070 i ve daha öncede 2070 süperi bu dediğim şekilde kullandım ve daha önceki kartlarımı da. Çevremdekilerde böyle aynı şekil. Bu dediğinde doğrudur, ama herkesin başına gelmeyebilir de çünkü herkesin güç kaynağı aynı değil ve ekran kartı da aynı değil onun için bu durum biraz makinadan makinaya değişiklik gösterir. Normalde genelde bir kablodan iki çıkş yetiyor. Sizin dediğiniz tdp değeri çok yüksek ekran kartlarında olabilir belki. 970 de öyle bir güç kaynağında bu sorunun olmayacağın tahmin ediyorum. En iyi cevabı konu sahibi arkadaş verecektir dönerse. İyi günler hocam. Sizin söylediğinizi yanlış buldum demiyorum olabilirde bazen. Uzun süre 4-5 ay boyunca 550 corsair rmx ile tek kablo iki çıkış ile 3070 i kullandım ve başıma şansa gelmedi böyle bir şey hocam .

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Atx standardina göre tek kablo pcie 150w lik cikis gücüne sahip olmali, minimum buna göre kablo boyu ve iletken kalinligi ve cinsi secmek zorundalar. Yillar gectikce firmalar öyle tasarruflar yapmaya basladilar ki, ilk kablolardan tasarruf... Kisa, dandik, ince vs.. ardindan watt lara göre kötü den daha kötüye giden kapasitörler kullanmaya basladilar. Konuyu uzatip dagitmadan sadede geleyim, 2017 de seasonic focus plusu cikardi. Gelen geri bildirimler neticesinde gtx 970 ve vega 56 gibi kartlari, muhakak cift pcie kablosu ile kullanmalari gerektigini acikladi, bunu da göresel bir sekilde yapti herkesin anlamasi icin. Bu ekrankartlarinda tek kablo kullanildiginda, anlik yüksek watt cekisi sirasinda tek kablo oldugu icin, ocp nin cok erken devreye girdigini ve sistemi koruma amacli gücü kestigini söylemisti. Bunu anlayabilmek icin ocp nin nasil calistigina da bakmaniz lazim. Simdilerde yine gündeme geldi, transient problemi diye ingilizce aratirsaniz görürsünüz. Tabi ki kartlarin modeline ve güc kaynagina, kaynagin kablo kalitesine kadar etkili oluyor. Biz burdan en sagliklisini önermek durumunda oluyoruz. Bu da her zaman bu tip kartlarda cift kablo kullanilmasi gerektigidir. Sen tek kablo ile anlik xxx Watt üzeri cekerken kablo kaynaktan itibaren ne kadar isinacak? Ocp bu ise ne diyecek? Isteyen tabi ki test edebilir :) koskoca evga, G2 modelinde bu cift uclu Y-Splitter kablo kullanmamis (tek tek) üstüne de 16awg lik premium kablo kullanmis. Bu adam bunu zamaninda hammadde fiyatlari ucuzken yapmis ama artik o da yapmiyor. Evga G2 de bunu neden yapsin? Niye extra para harcasin hemde kac bin tane üretiyor, düsün..


    Sunu unuttuk yukarda, tabi ki anakarttan da 75w lik bir destek söz konusu ama gtx 970 ve vega56 konusu buna ragmen olmus. Arastirabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 15 Şubat 2022; 16:56:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @kunGFu hocam sana da @Mxsr hocaya bilgilendirme için teşekkürler. Kendim 970 kullanmadığım için bu püf noktayı kaçırmışım . Ben bunlarda zamanında sadece 4 gb belleği tam kullnamayıp 3.5 kulanabiliyor gibi bir şey ler duymuştum. O sonra ne oldu bilmiyorum , hatta kendimde karttan soğumuştum. 760 dan sonra direk 1070 e geçmiştim. Tabi kullanılan güç kaynakları da önemli. Ama senin dediğn gibi üreticilerden o yönde açıklama geldiyse çift kablo kullanılmalı diye doğrudur. Anakartında evet 75 watt desteği var bunu biliyorum ona rağmen böyle olmuş ilginç. Ben biraz da şimdiki güncel sistem olarak düşündüğümden 1 kabloda iki çıkışı kullanabilirsin demiştim ama tabi konu 970 olunca bu sıkntı varmış. Ben konu sahibi arkadaşımızn ne yaptığını tek kablo ile çözdü mü yoksa iki kablo ile mi çözdü merak ettim kendimce. Kendi de sonra fırsat bulup dönerse bizi aydınlatırsa iyi olur. Muhtemelen iki kablo ile çözdü durum böyle ise. Tekrar teşekkürler ikinize de.





  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    150 watt ve üstü kartlarda probleme rastlanıldığı zaman ilk denenmesi gereken şeylerden biri. Tabi tekrar yazayım böyle olmazsa %100 sorun çıkarır demek değil bu ihtimal var sadece


    Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi?
  • Görüntünün tam halini de buldum


    seasonic 225 watt demiş kendi kablolarının kalitesine güveniyorlar demekki


    Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi?
  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    O yaptiklari hesap 150w+75w hocam, 75 anakarttan geliyor diye öyle yazdilar lakin gtx 970 ve vega da bir istisnalari vardi, uyum sorunu falan diyip gecistirdiydiler; https://www.techpowerup.com/249838/seasonic-focus-plus-psus-encounter-gpu-compatibility-issues




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 15 Şubat 2022; 20:0:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Ben thermaltake 1050w plat güç psuyu bir süre tek pcie ile rtx3060ti ile kullandım. Bir zaman sonra monitörden görüntü alamayınca aha gitti gpu dedim. Pcie konnektörüne baktığımda yandığını gördüm ve yanlış yaptığımı anladım.

    Sonuç olarak 4 pcie kablosundan birisi yalan oldu. Allahtan psudan konnektörlerine bir şey olmadı.

    Kısaca gpuda ne kadar pcie girişi varsa her birine ayrı pcie güç soketi kullanmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Çözdüm güç kabloları farklı ekran kartlarında bir dişin içi boş böyle bir denge kurmuş firma. Cpu kabloların hepsi dolu.

  • Yeni güç kaynağı aldım thermaltake toughpower 850w gold modelini riske girmedim. Kart 1450 mhz 174W güç çekiyor görünüyor riske girmedim ve ayrı kablodan 8+8 pin taktım. Kart eski olabilir ama güç tüketimi yüksek. Resmi atıyorum. Bu güç kaynağı 12700KF güç sağlayabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.