Şimdi Ara

Bu kablosuz modemlerden hangisini almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evimde yaklaşık 3 senedir kullandığım airties rt211 modemim son zamanlarda teklemeye başladı. Yeni 16 mbit tarifesine geçmemle birlikte nette gidip gelmeler, bazen gidip hiç gelmemeler gibi problemler yaşıyorum. yapmadığım şey kalmadı, ttneti arayıp evde başka bi modemle bile denettik öteki modemden çatır çatır giriyor, bizimkine gelince problem üstüne problem. neyse, asıl konuya dönelim.

    Forum başlıklarından derlediğim kadarıyla, biraz da bütçemin elverdiği kadarıyla şu modemlerden hangisini alıp almamalıyım kararsız kaldım. tabi bir de rt211in formunda olduğu zamanlardaki net kalitesinden daha aşağıda olmaması da önemli.

    Modem salonda duracak, ben içerde kendi odamdan bağlanacağım ve arada 3 duvar var, rt211 %74 kaliteyle çekiyor ortalama olarak, karşılaştırma ve fikir vermesi açısından yazayım.

    arayüz ayarlama konusunda ne kadar zor olursa olsun problem değil.

    seçenekler şunlar:

    Linksys wag120n
    Tp-link td-8961
    ZyXEL P660hw
    Airties ve us roboticsle ilgili veya kişisel tecrübelerinize istinaden tavsiyeleriniz olursa da yazmaktan çekinmeyin :)







  • Airties 5340 veya 5440 modellerinden birini al .....(ben 5340 kullanıyorum mükemmel sinyali var duvar falan dinlemiyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 1 Mart 2011; 15:44:30 >
  • Airties alma bu güne kadar kullandığım 3 modem de 1 yıl sonra sapıttı. Artık aklım başıma geldi TP-Link aldım. Yolda.
  • günün 24 saati açık olucak modem, buna dayanıklı mıdır peki yani ısınması filan problem olur mu?

    ben de airties kullandım zaman zaman çıldırtıyodu ama genel olarak yormadı, yine de değişiklik iyidir. TP-Link düşünüyorum ben de, baktım sinyal az antenini değiştiririm. Fiyatı da uygun hem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugo -- 1 Mart 2011; 19:59:07 >
  • RT-102 Modem arayüzüne girince kopma, saniyelik ping yükselmeleri.
    RT-103 Devamlı yüksek ping, dalgalı hat değerleri.
    RT-205 Aşırı ısınma, modem arayüzüne girince bilgisayarla bağlantı kopması, sürekli reset gerektirmesi, yoksa sapıtıyor

    +'ları
    RT-205 Çok güzel çekim gücü vardı Airties'lerde böyle ama yine de tövbe. Bana göre çok az eskiyince bile çöpe giden modemler.
  • @WriterHuman

    doğru diyorsun. aynı şeye ben de rt211de devamlı şahit oldum. bir de bende devamlı kesilme vardı, rastgele bi şekilde net kopuyordu. rt211i 3 sene önce almıştım ama sanırım miyadları var bu modemlerin ve doluyor.

    TP Link markadan hangisini önerirsin?
  • Ben henüz TP-LINK'i de kullanmadım. Güya 2 gündür teslim edemedi kargo. Fakat 8961n en yaygını galiba. Başlığı da var yine modem bölümünde. Realtek chipsetli değiştirilebilir antenli çekim gücü güzel bir model diye biliyorum. Airties'ta yaşadığım bu sorunların normal olmadığına ve bu modemde yaşamayacağıma eminim. Gerçekten değmez. Bu modelin oldukça sorunsuz olduğu söyleniyor. Linksys'in 120-130 liralık bir kaç modelinde yaşanan sorunlar bunda yaşanmıyor diye biliyorum. 300Mbps veri aktarımı desteği de var zaten. Güzel bir model olduğuna inanıyorum en uygun burada var ama, benim şansıma gecikti teslimat belki de Ankara'da olduğum içindir.

    http://www.incehesap.com/tplink_tdw8961nd_4_port-533-15984.html




  • Evet benim de gözüm ona takıldı. hem çok pahalı değil hem de kullanışlı(ymış). Fiyat performans olayı iyi yani. Seninki şanssızlık olmuş ben muhtemelen gidip dükkandan alacağım, kargo filan böyle problemler çıkınca sinir oluyorum, gidip kutusuyla alıp eve gelip kurmak daha kolay geliyor:)

    umarım bi an önce eline ulaşır. Kullandıktan sonra gözüne çarpan detaylar da olursa artıları ve eksileriyle paylaşırsan da çok sevinirim:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugo

    Evet benim de gözüm ona takıldı. hem çok pahalı değil hem de kullanışlı(ymış). Fiyat performans olayı iyi yani. Seninki şanssızlık olmuş ben muhtemelen gidip dükkandan alacağım, kargo filan böyle problemler çıkınca sinir oluyorum, gidip kutusuyla alıp eve gelip kurmak daha kolay geliyor:)

    umarım bi an önce eline ulaşır. Kullandıktan sonra gözüne çarpan detaylar da olursa artıları ve eksileriyle paylaşırsan da çok sevinirim:)


    Paylaşacağım yine anabaşlıkta değerlendiririz ürünü, ah bir de gelseydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WriterHuman

    Airties alma bu güne kadar kullandığım 3 modem de 1 yıl sonra sapıttı. Artık aklım başıma geldi TP-Link aldım. Yolda.

    Airties sapıttı diyorsun bende hiç airties den başka model kullanmadım hiç birinde sorun çıkmadı hem en başta servisi ve desteği hiç abartmıyorum muhteşemdir kullanıcıdan kaynaklı sorun olsa bile sorgusuz sualsiz gönder kargoyla ki(ücretsiz kargo ups ile anlaşmalı) 2 günde tekrar elinde
    (aynı model yoksa üst model veriyorlar....)
    Arge desteği ile devamlı kendini geliştiren bir firmadır tabii ufak tefek hataları olur.. şimdi ki çıkan son modelleri gerçekten iyidir ısınma sorunu veya kopma sorunu asla yoktur...zaten modemi eline aldığınızda kalitesini belli eder..
    Arkadaşta rt211 modeli varmış zaten benim önerdiğim modeller ile elindeki modemide bir kenarda durmak yerine dağıtıcı olarak kullanabilir (Mesh)
    yinede airties olmaz diyorsan ZYXEL P660HN-F1Z modelide çok iyidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 2 Mart 2011; 2:52:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.