Şimdi Ara

Bu millet bu kadar kisa surede nasil bitirip cikiyor ? anlamiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Pegalot P kullanıcısına yanıt
    Emin ol bir çok kişi aynı durumda. Ama bu tamamen eğitim sistemimden kaynaklı bir durum. İnsanları gerçekten eğitmek ve bilgilendirmek üzerine mi eğitiyorlar yoksa sınavlar için mi eğitiyorlar belli değil. Doğru eğitim sisteminde olması gereken insanları eğitmek ve arada bir yapılacak az sayıda sınavlada bilgi seviyesini ölçmek olmalıdır. Yani sınavların amacı insanların bilgilerini ölçmek olmalı ama bizim eğitim sistemiz öyle bir durumdaki sınavların işlevi bilgi düzeyini ölçmek olmalıyken tam tersine insanları sınavlara hazırlamak için eğitiyorlar ve öyle oluncada insanlar bilgi sahibi olmak yerine sınavlarda başarılı olmak için çalışıyorlar.

    Yani eğitimli ve bilgi sahibi olmak için değil sınavlardan geçmek için çalışıyoruz. Dikkat ederseniz sınav araları 1 ay gibi sürelerede indi. O 1 ayda onca yazıyı bilgi sahibi olmak için mi çalışacaksın yoksa sınavı geçmek için mi çalışıcaksın. İnsanı strese sokan bir sistem var ve stresli ortamda sadece ezber sahibi olmak için çalışırsın bilgi sahibi olmak için çalışmazsın.

    Bir de her gecen gün sınav sayılarıda artıyor. Yakın da ipin ucu kaçacak fırından ekmek almak için bile sınav yapacaklar. Şaka bir yana sadece sınava dayalı bir eğitim sistemi çökmeye mahkumdur. Etrafıma bakıyorum orta okul ve liselerde çocuklara yarış atı gibi davranıyorlar. Özellikle Ailer bunu yapıyorlar. Benim çocuğum bu okulda yapabilirmi diye düşünmeden 10 yaşındaki çocukları en iyi okullara vermeye çalışıyorlar. O yetmiyor özel ders aldırıyorlar oda yetmiyor basketbol, voleybol gibi kursla gönderiyorlar hatta oda yetmiyor dershaneye de veriyorlar. Çocuğun 24 saatinin büyük kısmı ders ve diğer yorucu kurslarla geçiyorlar. İnsan mı yetiştiriyorsun yoksa yarış Atımı yetiştiriyorsun belli değil. Bir de işin kötü tarafı ekonomik durumu çok muhteşem olmayan Ailer de bu tür davranışlara girmek üzereler. Çocukların kendilerine ve arkadaşlarına ayıracakları vakitleri kalmıyor. Kısaca çocukluğunu yaşamadan yetişen bir toplum yetiştiriyorlar.

    Bu sistem böyle devam ederse dış görüşünü insan olan ama ruhu robotlaşmış bir toplumla karşı karşıya kalacağız.




  • O sallayıp çıkanlar o kadar aciz insanlar ki ,halbuki sallayıp çıkmak yerine mantıgıyla düşünüp soruları sınav sonuna kadar çözmeyi deneseler , en azından 5-6 dogru yaparlar .Ama bunlar o kadar tembel kişilikde insanlar ki onu bile yapamıyorlar.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam Gerçekten çok haklısın sadece aöf de değil genel anlamda eğitim sisteminde aksaklıklar var.Ama bu aöf üst seviyede çünkü bir çoğumuz çalışan insnalarız birçok şeye vaktimiz olmuyor 1 sene içinde 14 ders veriliyor onuda geçtim dediğin gibi 1 ay müddet veriyolar nerdeyse 2 sınav arasına bence kısa bir zaman dilimi ve ders sayısı cok fazla.Sistem şu anda ezber üzerine kuruldu yani insanlarında yapacka birşeyi yok dediğin gibi sistem bitik durumda şu anda günü kurtarmaya çalışıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pegalot

    Hocam Gerçekten çok haklısın sadece aöf de değil genel anlamda eğitim sisteminde aksaklıklar var.Ama bu aöf üst seviyede çünkü bir çoğumuz çalışan insnalarız birçok şeye vaktimiz olmuyor 1 sene içinde 14 ders veriliyor onuda geçtim dediğin gibi 1 ay müddet veriyolar nerdeyse 2 sınav arasına bence kısa bir zaman dilimi ve ders sayısı cok fazla.Sistem şu anda ezber üzerine kuruldu yani insanlarında yapacka birşeyi yok dediğin gibi sistem bitik durumda şu anda günü kurtarmaya çalışıyoruz

    Zaten ben yorumu hem AÖF hemde genel sistem üzerine yaptım. Bu sistem yakın zamanda olmasa bile uzun vadede sıkıntılar yaşayacak ve ciddi anlamda değişiklikler yapılması gerekecek. Sistem öyle bir duruma geliyorki artık üniversite bitirmek yeterli kalmayacak. Bu gidişle üniversite bitirmeyenleri dövecekler. Şaka bir yana işletmeler artık üniversite diploması değil nerede doktora filan yapmışsın oraya bakacak hale geliyorlar. Yani işe girmek için artık tek başına bir diploma yetmeyecek.

    Sistemin yeniden düzenlenmesi şart. Günümüz çocukları büyümüşte ufalmış gibiler. 10 yaşındaki çocuklar 17-18 yaşındaki insanlar gibiler. Oysa çocukların çocukluklarını yaşamaları lazım tıbki zamanında bizlerin yaşadığı gibi.




  • Sallamayla ne alakası var ? 4 sınav olan günde 40dk sürmüyor bitirip çıkıyorum. Ortalamam da 3.00 üzerinde.
  • Bro sınavdan 3-4 gün öncesinden murat yayınlarından çalışmaya başlıyorum. Günde maks 2 saat oluyor anca işten güçten.
    Sınav günü ise sorulara bakıyorum bildiklerimi direk yanıtlayıp geçiyorum. Arada kaldıklarıma tekrar bakıp hatırlarsam cevaplıyorum. Hatırlamazsam sallıyorum. Geri kalan boş sorulara ise cevap kağıdında şıklar eşit dağıtılır tüm sınavlarda. 5 A 5 B 5 C varken 1 d 2 e varsa cevapladıklarımda hepsini d ve e şıklarını işaretleyerek sallıyıp çıkıyorum. Geçen sınavda 4 dersi 30 dakikada biitrip çıktım.

    Ama en çokda sınavı önemsemekle alakalı. Benim için olmasa da olur bir sınav olduğu için erken çıkıyorumdur. Keza o çıkanlarda çok çalışıp yalayıp yutanlar harci yine benim gibiler çok önemsemeyenler.

    Ama senin geleceğin bu sınav yön çizecekse tabikide çıkmazsın.

    Misal ben hayatta öss de faln erken bitirmedim ama bitirsemde çıkmazdım.




  • hiçbir dersten kalmadan sadece karacan nokta atış sorularını ezberleyerek sınavdan sadece 3-4 gün önce çalışmaya başlayarak 2.99 ortalama ile işletmeyi bitirdim ve her sınavdan 30-40 dk arasında çözüp çıktım çünkü karacan nokta atış sorularının aynısı çıkıyor bu kadar basit yani ders çalışmaya falan gerek yok bide şimdi çan eğrisi geldi ben son sene kullandım bunu önceden aa alabilmek için 90 mı ne alman gerekiyordu şimdi 55 ile aa aldığım ders oldu yani çok kolay gerçekten başından beğri şan eğrisi olsa 3.50 3.60 ortalama yapardım
  • Hocam sallamakla alakası yok. Ben 5 sınava girdim 50dk da çıktım sınavdan ve 60dan aşağı yalnız bir iki dersim var. Soruları çözdükten sonra sıkılıyorum ve beklemiyorum zaten isaretlediklerimden de emin oluyorum ondan dolayı fazla durmuyorum sınav alanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumartesi günü 4 sınava girdim.Hepsine çok iyi çalışmıştım ve 1 saat sürdü sınavım.
    Sonuç olarak bu 4 dersten 75-80-80-85 aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KazuYA18

    Cumartesi günü 4 sınava girdim.Hepsine çok iyi çalışmıştım ve 1 saat sürdü sınavım.
    Sonuç olarak bu 4 dersten 75-80-80-85 aldım.

    NASIL ÇALIŞTIN TAKTIK NEDIR?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.