Şimdi Ara

Bu Nasıl Bir Cezadır Çıldırmamak Elde Değil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O yolda hız sınırı 110 değil 90. Sahil yolu orası, otoban değil. İsterse 10 şerit olsun. Aracınızda pick-up olduğu için büyük ihtimalle hız sınırı daha düşüktür.
  • Ben Karadeniz sahil yolunda 111km hız ile 2,5yıl önce 270TL civarı ceza yemiştim. Duble yol olduğu ve etrafta yerleşim yeri,trafik ışığı,yaya geçidi felan gibi bir şey olmamasına rağmen,tarlaların içinde ağaçlardan birinin dibine sotelenip 111 ile radara girdiniz deyip en üst sınırdan çakmışlardı. Ben duble yollarda hız sınırı 110km değil mi diyince burada 50km demişti.
  • Maliyenin en temiz milletten haraç toplama alanı TRAFİK CEZALARı oldu artık... Herkese çakıyorlar artık... Toplanan paranın haddi hesabı yok trilyonlar....
  • durumda çıldıracak bir hal yok.

    hız sınırı karadeniz sahil yolunun çoğu yerinde 90 km.

    sizin araç kamyonet olduğu için 85 km.

    hız sınırını %10-30 arasında ihlal etmişsiniz.

    herşey bence gayet normal.

    bazıları itiraz falan demişler ama son zamanlarda bizim millette gerekli gereksiz bir itiraz, hak arama sevdası başladı.

    boş yere insanları itiraz ile meşgul etmeyin. Durum gayet normal..
  • Bende bölünmüş yolda Combo ile ceza yemiştim 106 ile. Hız sınırı % 30 dan fazla asılmış dedi. Hız sınırı 80 di o zamanlar kamyonet icin. Otomobiller icin bile 90 di. Sonra yasa çıktı ve 80 olan hız 85 e çıkarıldı.
    Sizin arac 93,5 ile gecseydi bu ceza olmayacaktı. Bu arada muhtemel kadran hızınız 98 km/s civarındadır.
    Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda sınırı 90 diye bildiğimiz yol meğer 70 miş.. İki gün önce yerel gazetede denk geldi bizde öyle öğrenmiş olduk. Bazı yerlerde hız sınırı değişebiliyor.Takip etmek lazım. Geçen yıl bu zamanlarda 59km/h ile 154 lira ceza yemiştik.Çok kötü bir durum, geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolkan33


    quote:

    Orijinalden alıntı: thurguth

    Anlıyorum, hatırladığım hız sınırı ile alakalı hiç bir tabela yok yarın tekrar kontrol edeceğim bilgilendirme için sağolun.

    Evet hocam aracımız pick up(L200) : Hız Sınırı Kamyonetler için : 90 Otomobiller için : 110 diye biliyorum. Dediğim gibi Karadeniz Sahil Yolu o bölge 3şerit gidiş 3şerit geliş bölünmüş yol.


    Hız sınırını yanlış biliyorsunuz malesef
    http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx


    Bu hız sınırları değişmemiş miydi?En son forumda konusu vardı, kamyonetler için bölünmüş yollarda 100 km/s deniyordu.




  • Bu aletler bu kadar hassas mı ki. Belkide ben 93.3 ile gidiyorum alet 94 e yuvarlıyor.
    Çingene mod : on
  • Sorun bende de var kabul ediyorum zaten 90 biliyordum ben hız sınırını lakin 0.5 km/sa hız farkından da ceza yazılır mı ya bu paralar bu kadar kolay kazanılmıyor, Devletimiz bulmuş yolunu bassın ötv yi bassın tütüne zammı bassın benzine zammı bassın cezayı sonra desin ki imf ye borcu ödedik ödersin tabi halkı soyup soğana çevirdin ! İlgilenen ve yardımcı olan her arkadaşa teşekkürler yeterince aydınlandım.
  • ya bende bizzat polisin önünden 70 le geçtim eskişehirden ankaraya giderken eski bir levhada 50 yazıyordu ama ne olur acaba ceza gelir mi?elektronik bir levha yoktu polis araç içinden kamerayla kontrol ediyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrandLotus

    ya bende bizzat polisin önünden 70 le geçtim eskişehirden ankaraya giderken eski bir levhada 50 yazıyordu ama ne olur acaba ceza gelir mi?elektronik bir levha yoktu polis araç içinden kamerayla kontrol ediyor

    bence herseye hazırlıklı ol, malumunuz zaman kötü :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thurguth

    quote:

    Orijinalden alıntı: GrandLotus

    ya bende bizzat polisin önünden 70 le geçtim eskişehirden ankaraya giderken eski bir levhada 50 yazıyordu ama ne olur acaba ceza gelir mi?elektronik bir levha yoktu polis araç içinden kamerayla kontrol ediyor

    bence herseye hazırlıklı ol, malumunuz zaman kötü :)

    anlık polis hemen kameraya sarıldı ama anlayamadım kaç tl gelir gelirse 50 idi 70 le geçtim ?
  • Yanılma payı %10 yol bölünmüş falan olabilir çünkü %30 geçmişsiniz diyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

    Geçmiş olsun. Yarım km için ceza kesmişler resmen. Ben hala bazı bölünmüş yollarda 90 km hız sınırı tabelası görüyorum. Bu tip yollarda 110 la gitsek ceza yermiyiz acaba ?

    Bunun sebebini açıklayayım... Yol projesinde önce "proje hızı" belirlenir... Yol bu hıza göre tasarlanır, kurp (viraj) yarıçapları, dever yükseklikleri (virajda dış kısmın iç kısımdan yüksek olması), maksimum boyuna eğim yüzdesi, şerit ve banket genişlikleri, yol kenarı tesisleri...vs.

    Ülkemizde proje hızı 90 olan yollar, meclisteki milletvekillerimizin karayollarına danışma gereği duymadan "yea bu çok yavaş, millet şikayet ediyor, bunu yükseltelim" diyerek ben yaptım oldu zihniyeti ile 110'a çıkarıldığından, karayolları bu konuda risk almak istemiyor ve yolların tepe üstü, viraj gibi kesimlerinde "90" tabelası görüyoruz.

    Bu kesimlerde hız sınırı 90'dır, radar konulursa gayet de ceza kesilebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thurguth

    Merhaba Arkadaşlar..
    Başlıktanda anlaşılacağı gibi insanı çıldırtabilecek düzeyde bir ceza. İşte Resimler
    [iimage]http://i40.tinypic.com/29wa143.jpg[/iimage]
    [iimage]http://i42.tinypic.com/2ild284.jpg[/iimage]

    Benim takıldığım nokta şu : hani sürekli forumlarda da döner hız sınırına ek olarak %7 kadran yanılma payı diye eğer kanunlarda da yanılma payı ile ilgili bi bilgi varsa sonuna kadar hakkımı aramayı düşünüyorum. Ayrıca %90 ihtimalle biz 90 ile gidiyorduk kolay kolay geçmem hız sınırını çünkü bu aralar çook ceza yazılıyor diye. Şimdi abilerim ablalarım kardeşlerim görüşleriniz nedir neler yapılabilir bu ceza tamamen hukuki midir?
    Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
    Saygılar

    edit : resim kodları düzeltildi

    %7 yanılma payı diye bir olay yok, ceza yediğiniz kanun maddesini açıp okursanız anlarsınız, sizin ceza yediğiniz madde "%10'dan, %30'a kadar aşmak" bir de bu maddenin b kısmı var, onda da "%30'dan fazla aşmak" var. Kadranlar zaten fazla gösterdiğinden kadranla alakası yok.

    Yani %10'a kadar ceza yok. Bunun sadece kadranla ilgisi yoktur, bu sürücü, cihaz, kadran yanılma payıdır... Sürücü bir an dikkat etmemiştir, aracın lastik ebatları değişmiş kadran yanlış gösteriyordur (ki araç kadranları zaten olduğundan fazla gösterirler, çok absürd bir lastik değişikliği olursa eksik gösterebilir) ya da polisin radar cihazının kalibrasyonu iyi yapılmamıştır... Bu gibi sebeplerden %10 tolerans var. Geçmiş olsun. Araç kamyonet olduğundan yemişsiniz cezayı. Ceza tamamen hukukidir, rahat olun.

    quote:

    Orijinalden alıntı: thurguth

    Sorun bende de var kabul ediyorum zaten 90 biliyordum ben hız sınırını lakin 0.5 km/sa hız farkından da ceza yazılır mı ya bu paralar bu kadar kolay kazanılmıyor, Devletimiz bulmuş yolunu bassın ötv yi bassın tütüne zammı bassın benzine zammı bassın cezayı sonra desin ki imf ye borcu ödedik ödersin tabi halkı soyup soğana çevirdin ! İlgilenen ve yardımcı olan her arkadaşa teşekkürler yeterince aydınlandım.


    Kadran zaten fazla gösteriyor... Bir de %10 tolerans var... Siz cezayı 0,5km/h farkla değil, 9km/h farkla yemişsiniz. Hız sınırı 93,5km/h değil, 85'tir. Böyle isyan edilmesin diye var o %10 tolerans. Bu paralar kolay kazanılmıyorsa kadranda 85'le gitseydiniz gerçek hızınız 80-82 civarı olurdu ceza yemezdiniz. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz umarım. Daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 21 Temmuz 2013; 11:26:15 >




  • Kamyonet bölünmüş yolda limiti 85km. Tölerans ile birlikte 93,5 yapar. 94 ile yakalanmışsınız. Üzücü. Ayrıca 90 ile gittiğinize kesin emin iseniz aracınızın göstergelerinde ufak sapmalar olabiliyor jant değiştiği etkisi vs falan. Bide ona baktırın derim.
  • %10 töleransı sonuna kadar kullanıp sonra da 1 km fazla çıktı insafsızlık demek de yanlış. otobanda hız sınırı 120, 133ile giden kişi hız sınırını 1km değil 13km aşmış oluyor. ben artık dikkat ediyorum, biraz daha geç gitsem bişey olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temizyurek

    durumda çıldıracak bir hal yok.

    hız sınırı karadeniz sahil yolunun çoğu yerinde 90 km.

    sizin araç kamyonet olduğu için 85 km.

    hız sınırını %10-30 arasında ihlal etmişsiniz.

    herşey bence gayet normal.

    bazıları itiraz falan demişler ama son zamanlarda bizim millette gerekli gereksiz bir itiraz, hak arama sevdası başladı.

    boş yere insanları itiraz ile meşgul etmeyin. Durum gayet normal..


    +1

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milimetrik hesaplara gerek yok ceza yenmiş ve haksızsınız itiraz etsenizde sizin aleyhize sonuçlanacaktır .Bundan sonra o yolda güzel bir parça açıp 70 le gitmek daha hoş olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flonky -- 21 Temmuz 2013; 15:33:54 >
  • Hic ugrasmayin bisey degismez bende 122 ile ceza yemistim hiz siniri 110 olan yerde

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.